Şu ortamda bilanço bence iyi..
Printable View
Şu ortamda bilanço bence iyi..
EM ayarları bozdu gecen sene ilk ceyrek 186 ml ciro vardi EM ile 252 oldu. Bu ceyrek 212 ml ciro dusmus gorunse de enflasyona Karsi dustu ama artiyor. Dikkatimi ceken 19 kisi ise alinmis bu ceyrek, sirket buyuyor yatirimini yapiyor uzun vade sikinti gorunmuyor kısa da bizi cok doverler gibi yukari asagi neyse hayirlisi olsun. Raporda metal kaplama makinesiyle 22 haziran da dolan tesvik belgesi yatırımından bir seyler gorsek iyi olurdu
3
Sirket 2024/3 hasilati 252 m olarak revize etti ve 250 m verdigim hedef ciroyu gene 12 den vurdum. 3 assagi 5 yukari 8 milyon dolar ceyreklik bir satistan bahsediyoruz yuzde 36 olan kar marji son bilancoda yuzde 33 e gerilemis ki bu faiz ortaminda bence 60-90 gun vade satisina gore cok iyi.Bu arada sirket 203 Milyon alacak ile 2. ceyrege girmis. Rakamlar Kartopu gibi buyuyecek. Aralik ayinda yazdigim en dusuk 800 m ciro bu sene 1 milyar bandinin ustune gececek hemen hemen 30 milyon dolar bu gunku kurla 1.150 milyar TL gibi bir yil sonu ciro beklentim var. Toplam kaynaklar 1.4 milyar TL bandina yukselmis buna ragmen saka gibi sirket 2019 rasyolari ile islem goruyor. 2021/12 BILANCODA rasyolar sismisti ve sirket 14 milyon dolar ciroya 6.5 milyon dolar yani yuzde 46 net kar etmisti. Vergi ve pazarlama giderleri vs vs. kalem oynamasi devam ediyor. Ilerleyen donemlerde minimum 30 milyon dolar olan bu ciroyla kalem oynamasinin yapilamayacagi yuzde 35 lik bi net karda 10.5 milyon dolar yani 410 Milyon TL ( bugunku kurla ) kar geldiginde buralarda cok farkli seyler konusulacak. Bu gunden pozisyon alanlar O gunlerde ihya olacagini dusunuyorum. Duzenli olarak eklemeye devam ediyorum . Ben senelerdir burdayim ve burda olmaya devam edecegim . Patron kurumsal toplantilarda boy gostermeyede devam ediyor bu olumlu. Sirket ozsermayesinden daha fazla ciro uretiyor ve ozsermayesinin yarisi kadar faaliyet kari elde edecek. Altin degerinde tabi kiymetini bilene.YTD.
EM sartlari devam ettigim icin 2026 da devam edecek. Planlandigi gibi giderse 2027 de muhtemelen bitirilecek. Dolayisiyla 2027 3/6 ayliklara kadar duzelme zor. Onun icinde 2026 ortasi belki sonuna kadar bir trend den bahsetmek zor olabilir. Bende sahsen digerlerinden kazandiklarimi 0.55 euro altinda kaldikca ekleyecegim. 2027 de muhtemelen faiz dustu o bu bilanco vb ayagina mal dagitilir secime kadar surundururler. Uzun vade haric bir kismiyla da trade etmek mantiklisu donem