Sn Akant ÇBS KİMYA BOYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ / 08.07.2021 / 10366 Sayılı Ticaret Sicilde
2. ŞİRKETİN UNVANI
Şirketin unvanı ÇBS KİMYA BOYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİdir.
3. AMAÇ VE KONU
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
1) Şirket Türkiye nin her yerinde her türlü boya imalatını, alım satımını yapmak üretim esnasında gerekli hammaddeyi cihazı makineyi teçhizatı yurt içinden ve yurt dışından temin ederek üretimi sağlamak söz konusu boyaları pazarlamak gerekli gördüğünde yurtiçinde ve yurtdışında işyeri açmak bayilik alıp veya bayilik vermek makine ve teçhizatları gerekli gördüğünde kiralamak veya üretimini üçüncü şahıslara yaptırmak.
2) Boya uygulama işleri yapmak veya taşeron fırmalara yaptırmak.
3) Kimya sanayinin gerektirdiği bilcümle yatırım, tasarruf ve faaliyetlerde bulunmak; her türlü kimyasal ürünlerin, kimyevi maddelerin, kimya sanayinde kullanılan mamul, yarı mamul, ham haldeki maddelerin, alkali, fermantasyon elementleri ve ürünleri, baz, tuz, asit, yağ, çözücü ve incelticiler, boya, petrolkimya sanayi ile ilgili ürünlerin imal, alım, satım, ithal ve ihracı, toptan veya perakende pazarlaması ve ticaretini yapmak.
4) Her türlü kimyevi ürünler ve kimyasal maddeleri depolamak, üretim tesisleri, depo ve kimya labaratuvarları kurmak, işletmek, devir almak, devir etmek, kiralamak, kiraya vermek, her türlü kimyasal bileşimleri hazırlamak, kimyasal deneyler ve özel araştırmalar yapmak, özel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak.
5) Her türlü hurda plastik alınıp satılması ithalat ve ihracatının yapılması imalat hazır hale getirilmesi.
6) Her türlü kara, deniz ve havayolları ile yabancı ülkelerden Türkiye'ye, Türkiye’den yabancı ülkelere ve yurt içinde insan ve sair mal ve envai taşımacılığı ile taşıma komisyonculuğu ve mümessilliğini yapmak.
7) Şirket konusuyla ilgili Otobüs veya Kamyon ile Yolcu ve Yük nakli yapabilir, bu işleri yaparken Türkiye ve Uluslar arası çalışabilir. Gerekli gördüğünde Yurt içinden ve yurt dışmdan Otobüs, Kamyon, Tır satın alabilir işletir satar kiralar.
8) Her türlü gıda maddelerinin ambalajlanması için kullanılacak olan tesis, demirbaş, makine ve araç ve yedek parçaları imali, ithali, ihracı, toptan ver perakende olarak alımı satımı,
9) Her türlü yaş, kuru, dondurulmuş sebze, meyve, çiçek, bakliyat, hububat, tarımsal ürün imalat, üretim, işleme, alım satım, paketleme hizmetleri, ithalat ihracatını yapmak.
10) Sebze, meyve, tohum, fıde, fidan, her türlü tarla ve süs bitkileri üretim, alım ve satımını yapmak.
11) Her türlü tarımsal ürünlerin konserve, salça, marmelat, reçel, şurup, pekmez, sirke gibi imalat alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
12) Tarımla ilgili her türlü konuda teknoloji, danışmanlık hizmetleri yürütmek, peyzaj düzenlemesi, tarımsal proje yapmak, proje ve yatırımları taahhüt ve kontrol etmek.
13) Tarımda kullanılan her türlü cam, karton, mukavva, plastik ve sair maddelerden imal edilmiş ambalaj, boru, sulama malzemesi ve diğer mamullerin ticareti.
14) Tarımla ilgili motor, motopomp, elektro pomp, santrifüj pompa, taşıt araçları, traktör ve ekipmanları, her türlü alet, makine, yedek parça ve aksesuarı alım satımı, kiralama ve kiraya verme, servis, ithalat ve ihracatını yapmak.
15) Her türlü tohum geliştirme, üretme ve iyileştirme çalışmaları yapmak.
16) Her türlü sera ve sera teknolojileri ithalatı ihracatı yapmak, bu konuda yurt içi ve yurt dışı danışmanlık hizmeti vermek, her türlü sera işletmeciliği yapmak.
17) Her türlü organik ve kimyasal gübre ve zirai ilaçlar, ev haşere ilaçları, veteriner ilaçları, çevre sağlığı ilaçları, tarımla ve ziraatla ilgili her türlü kimyasal maddeler ve analizle ilgili hormonlar, bitki gelişimini düzenleyiciler her türlü kiınyevi ve tabü gübreler imalatı, alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
18) Her türlü inşaat yapımı, mesken, toplu konut, yol, köprü, baraj, liman, sondaj kuyusu, fabrika, atölye, depo, spor tesisleri, kanal, kanalizasyonlar, arıtma tesisleri, içme suyu boru ve depolarının inşaatı, kamuya ait binaların inşaatı, her türlü gayrimenkulun yapımı alımı, satımı, yurtiçi ve yurtdışı taahhüt, taşeronluk hizmetleri.
19) Her türlü inşaat malzemeleri, tuğla, kiremit, kum, çimento, mıcır, inşaat demiri, fayans, karo, kalebodur, parke, mermer, sıhhi tesisat malzemeleri, kapı ve pencere doğramaları, hazır sıva, iç ve dış sıva, badana, tecrit ve izolasyon malzemeleri, boya, armatürler, asma tavan, açılır kapanır çatı pencere ve kapı sistemleri ve benzeri her türlü inşaat malzemeleri alım ve satımı, ithalatı, ihracatını yapmak, bunlarla ilgili gerekli satış yerleri ve marketleri açmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek, devir almak, devir etmek,
20) Kentsel ve evsel atıklarınm geri dönüşümüne ilişkin olarak; her türlü sanayi, kentsel ve evsel atıkların birer değerli hammadde olarak ait oldukları sanayilere geri dönüşümlerini sağlamak amacıyla şehir çöplerinin içinde bulunan hurda, hurda kağıt, karton, alüminyum içecek kutuları, pet şişeler, plastik kutu ve kaplar, tekstiller vs toplanarak alınıp satılması yada modern teknolojilerle organik atıklardan ayrıldıktan sonra granül hale getirilmesi, bunları granül halde veya ham olarak ilgili sanayilere alım, satımı, ithali, ihracının yapılması.
21) Her türlü mal alımı, satımı, ithalat ve ihracatını yapmak
Şirket amaçlarını gerçekleştirebilmek için aşağıdaki konularda da faaliyette bulunabilir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafindan yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek.
Şirketin amaç ve konusu ile ilgili olarak hak ve alacaklarının veya yükümlülük ve borçlarının temini, tahsili ve ödenmesi için, mevzuatın izin verdiği haller dışmda mevduat toplamaya ve ödünç para vermeyi içermemek şartıyla ipotek, rehin ve diğer teminatlar karşılığmda veya teminatsız ödünç para verebilir yada yurt içi ve yurt dışında bankalar, fınans kurumları, mali piyasalar, emtia piyasaları ve benzeri kuruluşlardan kısa,
orta ve uzun vadeli her türlü nakdi ve gayri nakdi kredi alabilir, kefalet, garanti ve banka teminatları alabilir, aldığı teminatları feshedebilir, çözebilir ve gerektiğinde nakde çevirebilir.
Şirket mal varlıkları veya aktifleri üzerinde üçüncü kişiler lehine ayni ve şahsi haklar tesis edebilir, ipotek, rehin ve ticari işletme rehini alabilir, kendi borçları ve üçüncü kişilerin borçları için ipotek, rehin ve ticari işletme rehini verebilir, üçüncü kişilere ait taşınır ve taşınmaz mallar ile haklar üzerinde ayni ve şahsi haklar iktisap edebilir, üçüncü şahısların borçları için kefalet ve garanti verebilir ve üçüncü kişilerin kefalet ve garantisini kabul edebilir, alacaklarını temlik edebilir, ilgili mevzuat uyarınca üst hakkı ve intifa hakkı gibi irtifak hakları sözleşmelerini imzalayabilir, dilerse akdettiği irtifak hakkı sözleşmeleri ile iktisap ettiği tüm hakları gerek kendi borçları gerekse üçüncü kişilerin borçları için dilediği hüküm ve şartları dairesinde üçüncü kişilere ipotek verebilir, rehnedebilir, dilerse irtifak hakkı sözleşmeleri ile iktisap ettiği bütün ayni ve şahsi hakları dilediği gerçek ve tüzel kişilere dilediği bedellerle devredebilir ve tüm bu işlemlere ilgili olarak tapuda, vergi dairelerinde ve benzeri kamu ve özel kuruluşlar nezdinde tescil, şerh, terkin gibi işlemleri ve gerekli sair her türlü işlemi yapabilir.
Taşınır ve taşınmaz mal alabilir, satabilir, inşa ettirebilir, teminat amacıyla rehin ve ipotek olarak verebilir veya üçüncü kişilerden rehin ve ipotek amacıyla kabul edebilir, fınansal
kiralama faaliyetlerine girişmemek kaydıyla taşınır ve taşınmaz malları kiraya verebilir ve üçüncü kişilerden kiralayabilir, bunları kurulmuş yada kurulacak şirketlere ayni sermaye olarak koyabilir ve bu işlemlerle ilgili olarak tapuda, vergi dairelerinde ve benzeri kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar nezdinde tescil terkin ve ilgili sair her türlü işlemi yapabilir. Şirket konusu ile ilgili etüd, proje, araştırma, fızibilite, mühendislik, müşavirlik ve danışmanlık hizmetlerinde bulunabilir, yurt içinde ve yurt dışmda ihalelere girebilir, taahhütte bulunabilir.
Şirket konusu ve amacı ile ilgili ticari işlerine dahil konularda patent, marka, tasarım, faydalı model, telif hakları gibi tüm fıkri sınai hakları ve bunlara ilişkin lisansları iktisap edebilir, alabilir, satabilir, devir edebilir, rehin verebilir ve bu haklara ilişkin olarak ilgili merciler nezdinde tescil ve terkin işlemleri ile ilgili sair her türlü işlemi yerine getirebilir.
Şirket iştigal konuları ile ilgili olarak resmi ve özel kuruluşlar, kurumlar, gerçek ve tüzel kişilerle süreli yada süresiz sözleşme, anlaşma, işbirliği yapabilir, iştigal alanı ile ilgili konuların yerine getirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli materyalleri ithal edebilir, iştigal alanı dahilinde yerli ve yabancı gerçek tüzel kişilerle işbirliği yaparak yeni şirketler, ortaklıklar (****t venture) kurabilir, kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, aracılık ve komisyonculuk yapmamak kaydı ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri tarafindan ihraç olunan hisse senetleri, tahvil, kurucu ve intifa senetleri gibi yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde çıkartılan menkul kıymetleri, Hazine bonosu ve tahvillerini, gelir ortaklığı senetlerini ve benzeri menkul kıymetleri alabilir, aracılık ve komisyonculuk yapmamak kaydıyla devredebilir, satabilir, teminat olarak gösterebilir, intifasından yararlanabilir ve yararlandırabilir.
Şirket, ilgili mevzuat gereğince izin gerektiren hallerde başta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere diğer yetkili makam ve mercilerden önceden izin almak şartıyla yurt içinde ve yurt dışmda şubeler, irtibat büroları ve temsilcilikler açabilir, mümessillik, acentelik, komisyonculuk yapabilir, distribütörlükler verebilir açabilir, yurt içinde ve yurt dışmda sergi, fuar, panayır gibi tanıtım amaçlı organizasyonlara katılabilir.
4. ŞİRKETİN MERKEZİ
Şirketin merkezi İZMİRili BORNOVAilçesi’dir. Adresi KAVAKLIDERE MAHALLESİ ÇITAK SK NO: 4/_ BORNOVA/İZMİR'dir Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasma rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır
5. SÜRE
Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren sınırsız'dır. Bu süre esas sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.
6. SERMAYE
Şirketin sermayesi, beheri 1,00 Türk Lirası değerinde 1600000 paya ayrılmış toplam 1600000,00 Türk Lirası değerindedir.Bu payların tamamı nama yazılıdır.
-Beheri 1,00 Türk Lirası değerinde 1600000 adet paya karşılık gelen 1600000,00 Türk Lirası HASAN ÇELEBİOĞLU tarafindan nakdi,
olarak taahhüt edilmiştir. Nakden taahhüt edilen paylarm itibari değerlerinin 400000,00 TL'si şirketin tescilinden önce ödenmiştir. Nakden taahhüt edilen payların geri kalan kısmı ise yönetim kurulunun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen 24 ay içinde ödenecektir.
7. YÖNETİM KURULU ve SÜRESİ
Şirketin işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür. Yönetim Kurulu süresi 1 - 3 yıl arasıdır. İlk Yönetim Kurulu üyesi olarak 3 yıllığma aşağıdakiler seçilmiştir.
Türkiye Uyruklu 174******64 Kimlik No'lu, İZMİR / BORNOVA adresinde ikamet eden, HASAN ÇELEBİOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.
8. ŞİRKETİN İDARESİ VE TEMSİLİ
Şirketin Yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu'na aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların şirket unvanı altma konmuş ve şirketi temsile yetkili kişi veya kişilerin imzasını taşıması gereklidir. Yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. En az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır. Yönetim kurulu, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir. Bu iç yönerge şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler. Yönetim kurulu, istem üzerine pay sahiplerini ve korunmaya değer menfaatlerini ikna edici bir biçimde ortaya koyan alacaklıları, bu iç yönerge hakkında, yazılı olarak bilgilendirir. Yönetim kurulu, temsile yetkili olmayan yönetim kurulu üyelerini veya şirkete hizmet akdi ile bağlı olanları sınırlı yetkiye sahip ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları olarak atayabilir. Bu şekilde atanacak olanların görev ve yetkileri,
hazırlanacak iç yönergede açıkça belirlenir. Bu durumda iç yönergenin tescil ve ilanı zorunludur. İç yönerge ile ticari vekil ve diğer tacir yardımcıları atanamaz. Yetkilendirilen ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları da ticaret siciline tescil ve ilan edilir. Bu kişilerin, şirkete ve üçüncü kişilere verecekleri her tür zarardan dolayı yönetim kurulu müteselsilen sorumludur.
9. TEMSİLE YETKİLİ OLANLAR, TEMSİL ŞEKLİ VE GÖREV DAĞILIMI
Temsüe Yetkili Olanlar ve Temsü Şekli:
İlk 3 Yıl için Türkiye Uyruklu 174******64 Kimlik No'lu, İZMİR / BORNOVA adresinde ikamet eden, HASAN ÇELEBİOĞLU Temsile Yetkili olarak seçilmiştir.Yetki Şekli: Münferiden Temsile Yetkılidir.
10. GENEL KURUL
Genel Kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar. Olağan genel kurul, şirketin her faaliyet dönemi sonundan itibaren 3 ay içinde ve senede en az bir defa; olağanüstü genel kurullar ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır. Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir. Şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409.maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir. Genel kurul, şirketin merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.
11. İLAN
Genel kurulun toplantıya çağrılmasma ilişkin ilanlar da dahil olmak üzere Şirkete ait ilanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yapılır. Genel kurulun toplantıya çağrılmasma ilişkin ilanlarm Türk Ticaret Kanunu'nun 414 üncü maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.
12. HESAP DÖNEMİ
Şirketin hesap yılı, Ocak ayının 1. gününden başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı, Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin aralık ayının otuz birinci günü sona erer.
13. KARIN TESPİTİ VE DAĞITIMI
Şirketin net dönem kârı, faaliyet dönemi sonunda tespit edilen gelirlerden, yapılmış her çeşit giderlerin çıkarılmasmdan sonra kalan miktardır. a)Net dönem karınm %5’i, ödenmiş sermayenin %20’sine ulaşmcaya kadar genel kanuni yedek akçeye ayrılır. b)Kalan miktarı
%5’i pay sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Genel kurul, net dönem kârmdan (a) ve (b) bentlerindeki tutarlar düşüldükten sonra kalan tutarm dağıtılmayarak yedek akçeye ayrılmasına, kısmen veya tamamen dağıtılmasma karar vermeye yetkilidir. Genel kurul, ilgili mevzuat çerçevesinde pay sahiplerine kar payı avansı dağıtılmasına karar verebilir. Kar payı avansı tutarınm hesaplanmasmda ve dağıtımında ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
14. YEDEK AKÇE
Yedek akçelerin ayrılması hususunda Türk Ticaret Kanununun 519 ila 523. maddeleri hükümleri uygulanır.
15. KANUNİ HÜKÜMLER
Bu esas sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.
HASAN ÇE LEBIOGLU
(5/A)(08/394386)