sn finans_mt
ülke olarak uzlaşmayı öğrenmemiz gerekiyor. Tek kişinin ve sınırlı sayıdaki kişi topluluğunun karar aldığı sistemleri yıllardır yaşıyoruz.
umarım her ne sonuç çıkarsa çıksın ülkemize hayırlı olur.
sevgiler
Printable View
üsküdar da bir sitede abimlerin oturduğu site asansör yok 99 öncesi yapılmış 4 katlı binalar. her neyse kız yeğenim engelli abimde pandemi öncesi pıhtı attı engelli oldu yürüyor ama asansörsüz zor oluyor. yeğenim büyüdü yürüyemiyor. her neyse artık o evden çıkıp (ev satılmadı 1,5 yıl önce falan) kiraya çıktılar evlerini de 2 tane elemana kiraya verdiler okumuş çocuklar iki bekar. sanırım 3.5 gibi veya 4 gibi kiraya çıktılar aynı kendi evlerini de öyle verdiler. gittikleri evin sahibi başka şehirde olan yaşlı karı koca.. .. iyi güzeldi. 1 yıl sonra hiç ev sahipleri aramadan çıkın diye celp göndermiş ama mahkemeye vermedi hala. ben 1 yıl kiraya verdim vs diye tutturmuş tabi yok öyle bir şey. abimlerin evindeki kiracılarda yüzde 25 zamladı. itiraz etmedi kimse. bizimkilerde yüzde 25 yaptı sonra ev sahibi aramış hakaret falan .. hala oturuyorlar evlerini satmaya çalışıyor abimler ama içinde kiracı var yanaşmıyor kimse. içindekilerde durumu biliyor çıkmayız diyorlar. birisi avukatmış stajyer. sanırım ev satılmaz ise ben gidip artık stajyer bozuntusuna bir şeyler yapacağım çünkü bizimkiler başkasının evinde şu anda huzursuzlar. satılsa ev alıp çıkacaklar. kadını engellediler sürekli arıyordu vs.. kiralar 17 falan olmuş 1,5 yılda şu anda 5 ya da biraz üstü kira ödeniyor ama aldıkları kirada öyle.. yani her yönü ile leş bir durum. umarım satılır ev kentsel dönüşüme girecekmiş oralar .. yani evi satıyoruz içindekine satılırsa çıkın diyoruz yok diyor. eee kira artırmaz ne olacak nasıl olacak ? benimde eski bir evim var kiracı var içinde 8 yıldır içindeki kontrat imzalayan evlenip gitmiş kardeşi kalıyor. hadi dedim neyse 3750 kira alıyorum normalde 7-8 di yılbaşı öncesi 5 yapalım dedim zorla 3750 oldu. şimdi kaç bilmiyorum bakmıyorum bile. yıl sonu çık diyeceğim. fazla iyi niyet olunca inanın suistimal ediliyor. kentsel dönüşüme girse satacağım evi. kiranı ödüyorum ben çıksa garantisi mi var diyor :) mesaj yazarsın 5 yapalım diye komik bir rakam önermişsiniz diyor :) neyse... 4 olsun diyorum bari yok ödeyemeyiz 4 yani 7-8 değil ne diyeyim. 250 liranın hesabı hala.. yıl sonu vereceğim avukata olmadı 10-20 bin neyse ne veririm.
Venezuela menkul kıymetler borsası. 2018 yılında %73.000 gibi rekor değer kazanımları olmasına rağmen,
2018'de dolar bazında %94'lük değer kaybı yaşamış.
Borsa yüksek enflasyon döneminde servetleri korumasına rağmen hiperenflasyonda sadece konut vb mal yatırımları varlıkları koruyabiliyor.
Son zamanlarda sürekli enflasyondan korunmak için hisse senedi yatırımı yapın diyenleri çok duyuyorum. Enflasyonda olabilir ama olası bir hiperenflasyonda sadece konut vb mal diyorum.
--------------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
kiraya verenin kendisi kiracı ise ihtiyaç nedeniyle tahliye talebi açabilirsiniz ve haklı bulunur. tabi bu süreç ne kadar sürer bilinmez hele şu dönemde. yine de mahkemeye verilecekse 1 eylülden önce verilmeli yoksa önce arabulucu şartı var.
son olarak yeni kiralıkların fiyatının görece yüksek olmasının neden mevcut kiracılar için uygulanan %25 sınırıdır, bunu her zaman yazacağım.
okumuş kendi halinde çalışan vicdan sahibi bir insan niçin kiralık ev işine girmemeli yüzlerce sayfa daha yazılabilir.
suçlu ne kiracı ne ev sahipleri, tek suçlu hükümet.
biz mecburen şartlara uymak durumunda kalıyoruz ama büyükşehirlerde kiralık ev olayı artık macera.
tahliye taahhütnamesi diyenler var, mahkemeye versen o da minimum iki yıl sürer.
kendi malının dilencisi olmak malınla rezil olmak istemiyorsan hiç girmeyeceksin bu kira işine.
muhtemelen boş ev zaten ek olarak iki yıllık ek kira bedeline vs satılabilir.
ya gidip adamı dövecek halim yok ama rahatsız ederim çünkü gerçekten zor bir durum. kendi kiracıma hukuk dışı bir şey yapmam. ama abimlerin kiracısı farklı adamlara yani satarsak size 10-20 neyse verelim dedik ona da yok. her şeyin bir sınırı var yani tamam kiralar yükseldi bir anda ama herkes birbiri ile sıkıntılı. 15 olan yerde de kusura bakma yani nereye kadar 3 kuruşa durabilirsiniz. belki satılır kurtulurlar oradan bilmiyorum. abim zaten sağlığı yerinde olsaydı çok umursamazdım bina asansör olsa çıkmazlardı zaten. yıllar evvel abi çık buradan sat çünkü engelli kızın var dedik o da istemedi. vs.vs.. o zaman rahat satılıyordu