https://youtu.be/YGvy379ZcSo
Printable View
Dün ekleme yapamadık. Meşguldüm. Bu gün 80 de bekliyoruz, henüz vermedi:notr:
Vergi dairesine beyanname vermeyi unuttunuz mu eyyyy muhasebe sorumluları".......!!!!
Müşteri ilişkilerine 75 milyonun akibetini sordum,kapı- duvar.
Cevap mailini bize çok gören bu zihniyeti anlamak mümkün değil.
Insan nezaketten de olsa,: kusura bakmayın maille cevap vermiyoruz ,gelişmeler için kap'ı takip edin'' falan,filan der !!!!
Vergi öncesi kar 52.222.699,81 ... hayırlı olsun. Mükemmel.
Brüt satış karı: 93.949.423,72 TL. Faaliyet karı :77.126.944,75 TL. Brüt satışlar : 353.333.709,79... Gelir ve kar kalemlerinde süper rakamlar oluşmuş...
Biliyorsunuz bizim yatırımcı çeyrek bazlı yüzdesel değişime daha çok önem veriyor. Şu anki durumda yüzdesel bazda fazla bir değişme yok.
Amaaa;
2020 ilk çeyrek kar rakamı 968 bin olduğunu düşünürsek 2021 ilk çeyrek kar rakamı 10 milyon gelse %1000'lik bir yüzdesel artış olacak.
Sanırım esas hareket bu bilançoyu satacakları zamana yakın olacaktır.
YTD.
Satışlar %50 artmış, Brüt Kar %90 artmış, 46 trly. Civarı net kar açıklamış, Temel değerler mükemmele dönmüş, hisse fiyatı geçen yıla göre yarıya düşmüş, özel görevli çetenin amansız baskısı bitmemiş. Şu kara kışlardan sonra baharın ve yazın gelmeyeceğine inanan varmı? Kış ne kadar yaman geçerse, bahar ve yaz da o kadar güzel olur. Bu şiddetli baskı boşuna değil diye düşünüyorum. Şahsi kanaatim bu. Allah kimseyi bu finans çetelerinin durumuna düşürmesin. Ha dağdaki eşkıya ha bu finans eşyiyaları ne farkları var. Ne yazık ki bu haramzadeler ile baş edebilecek bir mevzuat da mevcut değil. Benim gibilerden zırnık alamazsın. Ancak, gözü kapalı giren küçük yatırımcıyı tövbe ettiriyorlar. Çok yazık...
:bravo:
Adamlar ,milyonları yatırıp bekleniyorlar bizi.
Bundan zevkli ne olabilir.?
Şirket Ortaklığı'nda,%49 ile karar alamazsınız da,en az %1,01 ilave oy'a ihtiyaç duyarsınız ya, işte her bir ky'nin durumu da böyle.
Amcalar elimizdekileri almadan yürüyemiyorlar.
Beter olsunlar,hayırlı mübarek gün ...
Tövbe,tövbe....
Matmaca kardeşimiz gelir tablosunun tamamını atmış teşekkür ederiz. Şimdi SIKI DURUN !
Yukarıdaki Mali tablo geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verilen ve şirketin bağlı ortakları ile iştiraklerinden elde ettiği gelirlerinin dışında oluşan tablo. Asıl önemli olan, önümüzdeki günlerde gelecek olan konsolide (birleştirilmiş) finansal tablolar. Bunlar nasıl gelecek? Kıyaslama yapalım. 2019 yılı geçici vergi net karı: 15.175.236,00 imiş,Konsolide bilançoda bu kar, 42.860.897,00 ye katlamış. 2020 geçici vergi net karı: 45.842.719,75 açıklandı dün, konsolide ne gelecek? Dört gözle BEKLİYORUZ... :))
PANDEMİYE RAĞMEN...
---------------- 2019 ----------------- 2020
satışlar: 201.462.626,00 ------------ 353.333.709,79
faaliyet karı: 31.073.00 -------------- 77.126.944
dönem net karı:15.175.236----------- 45.842.719
SORU:
Geçen yıl geçici vergide 15 trly. olan kar, Konsolide bilançoda 42 trly. olmuşsa, Bu sene geçici vergide 45 trly. olan kar, bu seneki bilançoda ne olur? El cevap? (ip ucu: içler dışlar çarpımı ya da oran orantı yoluyla çözebilirsiniz :) ) Kimse etkilenmesin lütfen bu yorumlar şahsımı bağlar...
Aynı hesabı ben de yaptım tabii ki ama 100-110 milyon kar açıklayabileceklerini sanmıyorum. (eğer yeniden değerleme filan yapılmazsa)
60-70 milyon bekliyorum.
Katakulliyle azaltmasınlar, ona bile razıyım :)
Holding yarın da tavana yürürse,bizimki ne yapacak bakalım.
https://i.hizliresim.com/Z6v9tS.png
2019 yılı.
https://i.hizliresim.com/RnSlYp.jpg
2020 yılı.
Yolumuz açık olsun dostlar... Son çeyrek vergi dairesi açıklanan şirketler içinde en iyilerden...ve fiyatı en uygun olan... Fazla söze gerek yok... Zaman herşeyi gösterecek... Bize düşen sadece sabır...
Konsolide bilançonun son tarihi ne zaman bilgisi olan var mı.
Geçen sene 10 Mart 2020 de gelmiş 2019'un konsolide bilançosu.
Bilanço verileri bu kadar acik ve belli iken tahtayi yönetenlerin amaci ne acaba
https://i.hizliresim.com/6Fcrnz.png
Trend çizgilerinde günlük kapanış rakamları esas alınmıştır.
yat.tav.değildir.
Ortaklar tartışmaya açmak istediğim bir konu var. Biliyorsunuz geçen haftalarda küçük esnafı koruma amacıyla gıda zincir mağazalarına yönelik bir takım ürün satışı kısıtlamaları yapılacağına dair haberler düştü. Bunların içinde zincir mağazalarda elektronik, beyaz eşya, cep telefonu satışının yasaklanması gibi şeyler de var.
Bu noktada İhlas Pazarlama'nın geleneksel mağazacılık anlamında son 1 yılda ülke çapında hızlı yayılması aklıma geliyor. 2021 yıl sonu hedefi olarak 150 mağazaya ulaşma hedefleri var. Aşağıda genel müdürün son açılışlardan birinde yaptığı konuşmayı alıntıladım:
Satır araları iyi okunursa sanki organize perakendeye karşı geleneksel mağazacılığın savunulduğu görülüyor. Elbette bu noktadan bakınca yapılacak düzenlemelere başka gözle de bakmak mümkün olabilir ama beni ilgilendiren nokta bu gelişmelerin İheva'ya olası etkileri.Alıntı:
Allah utandırmazsa 2021 sonunda 150 mağazaya da ulaşacağız. Hedefimiz burada da kalmayacak. Biz İhlas Mağazalarıyla tüm Türkiye'de farklı bir mağazacılık anlayışını ortaya koymak istiyoruz. Mağazacılıktan herkesin korktuğu ve alışverişin tamamen internet üzerinden olacağını zannettiği dönem içerisinde biz mağazacılığın tamamen biteceğine inanmayan, eski sıcak geleneklerimize uygun; her mahallenin belki de güvenerek alacağı ki bizim sloganımız İhlas Mağazacılık "Güvenle al, Huzurla öde"dir. Huzur bizim için çok önemlidir, bizim için çok önemli bir değerdir. Biz esnaflarımızın, vatandaşlarımızın hepsinin rahatlıkla gelebileceği, hatta taksitle yaptığı ödemelerde o hafta eğer parası yoksa, ËœÖnemli değil abi ya da abla diyerek bir sonraki hafta da gelebileceklerini söyleyebilecek kadar yakın, sıcak bir mağazacılık anlayışını Türkiye'de devreye sokmak istiyoruz.
İhlas mağazalarının ülke çapında yayılımı elbette İheva'nın satışlarını doğrudan arttıracaktır. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Ama zincir mağazalarda elektronik satışının da yasaklanmasının (ki küçük yerlerde ve büyükşehirlerin dış çeperlerinde bu marketler çok büyük bir talebi karşılıyor) bu ürün gruplarında bir boşluk doğuracağını ve bunun da İhlas mağazalarına olan talebi iyice arttıracağını düşünüyorum.
Halihazırda bu mağazalarda İheva'nın ürünleri dışında da bir çok markanın ürünleri ve diğer ev eşyaları da satılmakta. İşte böyle yaygın bir mağaza ağı varken (ve bu ağ her gün daha da gelişirken) İhlas grubunun İheva'nın ürün gamını çeşitlendirerek bu mağazaları kendisi açısından daha karlı bir modele çevirmeyi düşünmediğini söyleyebilir miyiz? Koca mağazalarda kap-kacak, çatal-bıçak ya da Arzum'un, Tefal'in ürünlerinin satılması yerine İheva'nın çeşitlendirdiği ürünler satılsa daha karlı olmaz mı grup açısından? Örneğin arkası bir türlü gelmek bilmeyen Taglig'in potansitel devralınmasıyla bu noktada büyük fırsatlar doğabilir. Yukarıda bahsettiğimiz zincir mağazaların gelişme modelinin (nispeten kaliteli ve standardize ürünü daha uygun fiyata sunma) küçük ev aletleri ve ev elektroniği mağazasına uyarlanması çok büyük fırsatlar doğurabilir. Teknosa, Mediamarkt gibi kendi modeli olan bir ev elektroniği marketlerine dönüşebilir.
Tabi bunlar benim görüşüm, sizin de görüşlerinizi dinlemek isterim. Hisse açısından düşünür isek, her ne kadar insanı kahreden, sinir eden bir performans gösterse de hem bu yukarıda yazdıklarım, hem son açıklanan kar rakamları, hem bir türlü gelmek bilmeyen KAP haberleri, pandeminin sosyal hayata etkisiyle evlerin insanlar için daha önemli hale gelmesi vs. düşünüldüğünde bu kahreden sürecin sebepleri anlaşılıyor diye düşünüyorum. Bu nedenle ben kendi adıma her düşüşü alım fırsatı olarak görmeye devam edeceğim.
Allah kısmet ederse, bir gün yükselir hissemiz :party:
Bugün bir uçuş denemesi yaptı ama olmadı. Kanatlar kaldırmadı tekrar çakıldı. 500 bin 500 bin 86 dan alınanlar alt kademedeki kendi alışlarına tekrar verildi. Umutluyuz. Dağların doruklarında kanat çırpacağı günler gelecek elbet. Bilanço, ortaklık, ertelenen açıklamalar vs, vs...
1,5 ve altını da gösterirse de ,helal olsun diyeceğim sevgili tahtacıbaşına .
Aynen ortağım.
Hisse düşerken alınır mantığıyla yürüyorum ben de.
Bakalım nereden dönüşe geçeceğiz ?
1,5 ve Altını gösterirler mi bilmiyorum ama ,alım yapmak isteyenler için güzel yerlere indirdiler düşüncesindeyim.
Hergün kademelerde yerimi alıyorum çok şükür.
Satanlar mı karlı,alanlar mı karlı olacak zaman gösterecek.
Sağolsun ,Varolsunlar.
Sevgili ortağım, bugün duramıyorum, yarını göremiyorum. dün karanlıkta 76 yı vermiş diye seviniyorum bu gün alsaydım diye üzülüyorum. 72 de bekliyorum...Dediğin gibi, çok cazip yerlerde ama, yatırımcı güveni kaybolmuş, spekülatörün dans ettiği hisse olmuş. Yazık... Bu günkü mali yapısı bunu hak etmiyor. Biz hedefe kilitlendik. Hayırlısı bakalım...
Holding'in durumu içler acısı.
Bu grup şirketi çok can yakıcı.
Allah sonumuzu hayretsin.
IHEVA'mız'dan , 1 altına gelmeden almam artık...Allah çok zararı olana sabır versin.