Haklısın da oyunu kuran panik yaptırıyor Ya zaten çok ucuza aldığım gazeteyi Çağrı fiyatının çok altına indirdi şu anda. Biz Ufak yatırımcının parası kıymetli ister istemez panikliyoruz.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Haklısın da oyunu kuran panik yaptırıyor Ya zaten çok ucuza aldığım gazeteyi Çağrı fiyatının çok altına indirdi şu anda. Biz Ufak yatırımcının parası kıymetli ister istemez panikliyoruz.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spk kaç gün için de kararını vermek zorunda
birisi eskiden 3 ay sonra redetti demişti
kipada olmuş sanırsam...
Ben dedim 3 ay, kipa da muafiyet başvurusu 5.3.2017 yapılmış,red kararı 7.6.2027 de çıkmış çağrı 20.6.2017 de yapılmış.kp dan kipa migros haberlerine bakarsanız bu tarihteki açıklamaları görürsünüz.
Kervn in başına gelenler ile bir bağ kurulabilir mi..kervn konusunu bilmediğimden soruyorum...bunlar domates çekirdeğine kadar göz dikmiş olmasinlar...???
ramazan ayında şeytanlar bağlanır derler ama asıl şeytanlar aramızda dolaşıyor.
satıştan beri çağrı fiyatı şu kadar olcak bu kadar olcak diye onlarca yorum yaptık,umutlandik, borsa düşerken güvenli liman bulduk diye sevindik lakin şeytanın bile aklına gelmeyen tüpçünün aklına gelmiş de haberimiz yok.
dedik ya şeytanlar aramızda dolaşıyor. bunlar kendini patron sanıyor ama paranın kölesi olmuşlar farkında değiller.
YA SABIR.
Bence kipayla karşılaştıramayız.Kipada yapılan işlemi kitabına uydurmuşlardı, şirketi borsada gördüğü fiyattan çok daha ucuza satmışlardı.Spk çok kısa sürede onay verebilirdi ve onay sonucu küçük yatırımcı madur olacaktı.Çok fazla itiraz edildi,dilekçeler yazıldı.Süreci bu uzattı.
Burada durum tam tersi , mevzuata uymayan bir durum var.Aslında bizim normal bir ülkede olsak hiç dert etmememiz lazım.Ama ne yazık acaba mevzuata uygulamazlar mı diye stres yapıyoruz.Ama her ihtimale karşı her kanaldan şikayetleri yapmak, dilekçeleri yazmak gerekirse olayı medyaya taşımak lazım.
Bilmediğim için merak ediyorum. benim maliyet 1,58. aldığım günden beri eksideyim. ama ben 2 lira omladan satmıyacam . 2 yılda olsa beklerim. şimdi bu tüp kafa 1 tl den geri çağırırsa benim elimdeki hisseleri mecburen geri satmam gerekiyormu??
Bunlarda sanayici yersen...
KY yapabilseler evindeki buzdolabındaki yemekleri alırlar...
Yazıklar olsun...
SPK ^da top...
Kurallar net...
MUAFİYET OLAMAZ
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Hayir.
Gencler dolasimdaki bunlara ait olmayan benim gordugum tabi alt hesaplar da var 30 milyon lot var yok.kabaca yapilan is 18 milyon tl icin 60 kurus desek.
Bu tupcu o parayi verecek vermezse turk borsacisi su borsadan 1 delikli kurus almamali.
Oldu spkdakileri satin aldilar kilif buldular bu kagidi zaten bu dolasimdaki paylariyla 2 lira yapmalari lazim.
Adam daha koltuga yeni oturmua kucaga adam ariyor ayiptir ya
Kervan da durumlar biraz farklı ve karışıktı. Orada direk bir satış olayı olmadı ve çağrıyı yapması gereken kişi (Zeynep TÜMER di ve ev hanımıydı yanlış hatırlamıyorsam ) maddi acıdan sıfırdı. Spk çağrı yap dediği halde çağrıyı yapmadılar yapamadılar. Bunun uzerine spk tüm paylarına bloke koydurmustu diye hatırlıyorum. Burada durum o seviyeye gelmez.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar tamamen rasyonel düşünmeye çalışıyorum.
Bu adamlar, çağrı muafiyeti açıklaması yapmasaydı ve hisseyi çağrı fiyatının üstüne çıkartsaydı-mesela çağrı 1.65 hisse 1.7 TL olsaydı - ;1 kişi bile çağrıya katılıp hissesini düşük fiyattan bozmaya yanaşmayacaktı. Satmak isteyen daha yukarı fiyattan piyasada satış yapacaktı.
Çağrı fiyatının üstüne getirmesi için de yüzde 7-8 Lik bir marj kafi gelecekti.
Kaldı ki hisse fiyatı, zaten piyasada çağrı fiyatına yakın bir yerlerde fiyatlanıyordu.
Peki ne oldu da birden böyle bir açıklama yaparak, hisse fiyatı ile çağrı fiyatı arasındaki makası hisse fiyatı aleyhine açtılar?
Üstelik taleplerinin reddedilme riskini de alarak bunu yaptılar.
Düşünün ;böyle bir açıklama yapmadan kendileri alım yapıp çağrı fiyatının üstüne çekseler hisseyi, rahatça kotarabileceklerdi durumu.
Şimdi ise, mesela buralardan 1.2x lerden, hatta belki daha da alttan maliyetlenen birisinin hissesini, red yerlerse 1.6x lerden almak durumunda kalacaklar.
Bu durum, bize sadece ve sadece 2 sebep sunar;
1. Muafiyet taleplerinin kabul göreceğine dair birilerinden garanti aldılar.
2.Bu olumsuz haberi kullanıp, hissede sert düşüş yaratarak, alttan mal toplama/toplatma derdindeler.
1. Olasılığın varlığı, ülkeye yabancı yatırımcı çekmek için herşeyi yapanlar adına fecaat bir durum oluşturur.
Zira düzenleyici ve denetleyici bir kurum olan Spk'nın, birilerinin isteği ile kendi mevzuatına dahi aykırı kararlar alabilecek noktaya gelmiş olduğu algısı; yerli yabancı farketmez borsaya hatta ülkedeki herhangi bir yatırım enstrümanına yatırım yapan ya da yapma fikri olan bütün herkesi olumsuz etkiler.
O yüzden, ekonomik krizin eşiğinde olduğumuz bir ortamda böyle keyfi bir biçimde yatırımcı aleyhine mevzuata aykırı bir karar almak; intiharla eşdeğerdir benim gözümde.
Bu olasılığı düşünmek dahi istemiyorum zira bu olasılık, ülke ekonomisi adına çok fazla şeyi olumsuz etkileyecektir.
O yüzden iyimser kalarak; 2. olasılığa odaklı bakmayı, gerekli şikayetleri ilgili kurumlara yapmayı ve panik yapmadan malıma sahip çıkarak sakince beklemeyi daha uygun buluyorum.
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gunun ozeti A-1, de satilan mal kredili Maldi....
olmasi gereken de bu du duvara carptilar....:thumbdown:
Koseyi yakindan doneriz sandilar
oyun bozuldu....
maliyetleri 1,40 gibi filan di sanirim
Tupcu geregini yapti...
satılan malın kredimi yoksa açıkçımı onemi yok arkadaşlar bu gun taban olan kagıt hürriyet borsanın en derinliklilerinden taban omasının sebebi çagrı muafiyeti bunun tekbir açıklaması var kagıt toplanmış tek elde derinlik kalmamış kagıta kimseyi sokmuyorlar ne fon ne yabancı kısaca arkadaşlar hüriyet ÇAKALLARA KALMIŞ en hafif tabiriyle bu saatten sonra bu kagıta ciddi bir yatıtımcı girmez derinlik bitmiş asıl sorun bu bu kagıt nasıl raban olur TÜPCÜ BUNA NASIL GÖZ YUMAR demekki çakalı uzakta aramamak başkalarına iftira atmamak lagzim çakal kagatın sahibiymiş bu gün hiç sıkılmadan kagatının taban oluşunu seyretti ne mide ama
kusura bakmayın arkadaşlar tazmasam olmuyacak tekrar BU TÜPCÜNÜN NE MİDESİ VARMIŞBE TABAN OLDUN TABAN sorsan profosyonellik der borsa der aman be tüpcü
Borsa gundeme yazmak fayda sağlar mı sesimizi duyurup komuoyu oluşturmak açısından. Ya da şöyle sorayım yazsak haber yapıp yayınlarlar mı?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüp gaz kaçırıyor işte..:ss:
Arkadaşlar sonuç olarak yarınki tahminleri alalım
SM-J710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahmin mi kalmis allasen ..resmen s... Tupcu
adamlar borsa binasında bu camiyada bu günkü işlemlerdn sonra nasıl geziyorlardır ARKADAŞLAR İKİ GÜNLÜK İŞLEM ORTALAMALARINA GORA MALDAN ÇIKIŞ YOK SAG CEBİN VERDİGİNİ SOL CEP ALMIŞ YANİ MAL SATMADAN TABAN YAPTIRACAK KADAR KABİLİYİLETLİLER
Yarin delikanlilarsa yuzde 10 daha caksinlar bu sefer 500 ksini kaparim sonra tupcunun eline cagrida veririm
Çok güzel bir analiz yapmışsınız. Ben Doğan Gazetecilik yatırımcısıyım. Orada yaptığım paylaşımı burada da yapmak istedim. Bu rezalette Doğan Grubunun da vebali büyük. Bu süreçte Doğan Holding ilişkili taraf konumundaki aile fertlerinin sahip olduğu Hürriyet ve Doğan Gazetecilik hisselerini dolar bazında satın aldı ve sonra Demirören'e devretti. Diğer yatırımcıları da Demirören'in insafına bıraktı ve sonuç ortada. Kendi aile fertlerinin hisselerini dolar bazında satın al, sana ve şirketlerine güvenerek yatırım yapan yatırımcıları yüz üstü bırak. Doğan Grubunun bu yaptığı işlem de usülsüz. Kendi ilişkili tarafını (aile fertlerini) halka açık şirketin kaynaklarıyla koruyup kolluyor. Bu konuda da SPK'ya gerekli şikayette bulunmalıyız. En azından ben bulunacağım.
Evet bahsettiğiniz konuda da bir usulsüzlük var gibi.
Düşünün ülke öyle bir hal aldı ki;eskiden hukuki işleyişe, mevzuata bakarak arkamıza yaslanıp rahat edebileceğimiz durumlarda bile, diken üstünde hissediyoruz.
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn karamsar bu rezaletin tek sorumlusu TUP cu ve ona bu cesareti veren de ülkenin cumhurbaskani.biz istediğimizi yaparız kanun yönetmelik tebliğ takmayiz diyorlar.hissede çağrıyı yapmasi gereken doğan değil ki .Şpk yi da ezer geçersiz dusuncesi,ama ben inanıyorum ki tebliğ bu kadar açıkken bu muafiyete Spk onay vermeyecektir.a anlamadığım bunu bile kim dun zararına satis yaparak hisseyi taban yaptırdı.adam parasının dusmani mi.
Arkadaşlar seve seve çağrı yapacak spk nın böyle bir talebe olumlu yanıt vermesi neredeyse imkansız. Burda amaç kredi mal taşıyan ları tespit etmişler demekki onlar patlatmak için karsılıklı işlemlerle kağıdı asagı sürdüler bu arada hem krediler patlayacak hem de panik olanların hisselerini alacaklar olay bu (birde zaman kazanma dolar kurundan dolayı ) demekki 2 aya doların düşeceğine inanıyor
Muafiyet başvurusunun uygun görülmemesi hali
MADDE 19 – (1) Pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyet başvurularının Kurulca uygun görülmemesi halinde; iki ay olarak öngörülen fiili pay alım teklifine başlama süresi, Kurulun muafiyet başvurusunu uygun görmeme kararından itibaren bir ay olarak uygulanır.
*** Çağrı fiyatı bir emniyet sübabı gibidir çağrının biteceği güne kadar çağrı fiyatın altına düşürmez fiyatı ama fiili çağrı bittiği gün ne olacağını kimse bilemez. Mesela çağrı 1,65 fiyat 1,70 olmuş demişsiniz bu fiyatlarda ancak KY malını satabilir 100 bin 50 bin vs karşılanır ama 10 Milyon satmak isteyeni (örn. dün A1 sattı tabana kadar verdi) nasıl karşılayacak kim alacak 1,70 den? Bu tarz büyük kurumların yada BY lerin malı çağrıda verilir.
Sonuç olarak hisse alır iken ilk başta patronun da itibarına bakmak lazım..
Görevimizi yapalım arkadaşlar...
ŞİKAYET ve İHBARLAR İÇİN (Lütfen diğer forumlar ile de paylaşalım, hala bilmeyen adres soranlar var)
-------------------------------
SPK Şikayet ve ihbar linki (4. madde)
http://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/4
CIMER şikayet ve ihbar linki
https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx
BIMER şikayet ve ihber linki
https://www.bimer.gov.tr
Sayın cumhurbaşkanım bilindiği gibi doğan holding satışı demirören medyaya satışı tamamlanmış ve spk ya duyuru yapıldı ve kamu oyunu bilgilendirme yapıldı hisse devir işlemleri hürriyet Gazetesi hisse senedi pay adedi 036511 usd olarak satıldı ancak küçük yatırımcıyı kandırmak ve elindeki hisseyi baskı yaparak çağrı fiyatı üzerinden spk ya başvurmayı ve muafiyet istedi ancak spk kanunun II 16 1 noldu madde gereğince devir işleri çağrı fiyatı olan 036511 üzerinden gerekiyor bu durumda fırsatçılar küçük yatırımcıyı mağdur etmektedir bu mağduriyetin giderilmesi hakkın hukukun tecelli etmesi hususunda bilgilerinize arz ederim
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar herkes BİMER ve CİMERE yazsın ben yazdım her ikisinden de ilgili kurum olan spk ya gönderildi denildi
Seçim arefesinde red çıkacağına inanıyorum ama dilekçeleri fazla olması lazım gerekirse yakınlarınız da yazsın
Cevaplar anında geliyor spk mutlaka okuyup dikkate alacaktır gün birlik olma günü
Twitter ve sosyal ortamlarda kullanabilirsiniz.
https://resmim.net/f/htxckP.jpg
http://docdro.id/CMvIL9M
http://docdro.id/moAtz0M
Demirören Bey ve SPK küçük YATIRIMCIYI KORUMALISINIZ...
Unutmayın aynı zamanda tüketiciyiz adaletsizlik yapmayınız yoksa mahkemelerde hakkımızı sonuna kadar ararız...
Demirörenler bu kadar tepki ve baskiya bu muafiyat olayini geri cekmelidirler!!!
SPK karari olmadan, bu kadar tepki almak akli isi degil. Doganin kizlarina Lotalti islemleri icin bile USD olarak ödendi....