destek kırılmaz demedim yalan söyleme. bunu kimse iddaa edemez. bilmediğin yere neden paranı yatırıyorsun..
Printable View
38 küsurlardan beri alıyorum ve hepsi elimde patladı.Uzun vade hisselerimi satmak zorunda kaldım.Artık benim için bu hisseyle ilgili yorum yapmanın bir anlamı kalmamıştır.Çünkü hep ters köşe oldum.Bir lot bile almıyorum,satmıyorum.
Milleti ters köşe yaptılar hocam. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu ilk defa olan bir şey değil önü açık hisselerde de yıldız hisselerde de aşağıya basma çoğu kez olmuştur ister mal kapma deyin ister silkeleme.Destek de bırakmaz direnç de isterse ''pala'' denilen olgu.6 tl net temettü verecek ve teknik temel analizi güzel biz de buna inanıp yatırım yaptık zaten bundan sonrası isteyen için maliyet düşürme isteyen için de sabretme zamanıdır.Kendi adıma daha iyi bir alternatif göremediğim için buradayım zaten görsem giderdim.Siz de bence seçenekleri değerlendirip sakin kafayla kararınızı verin sizi üzüyorsa yatırım zaten yatırım değildir şahsi fikrim.
Herkesin gönlünce olsun
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...97e4470741.jpg
17 günde yaklaşık %17 düştük. En yakın trend desteğinin oralardayız. Burayı da aşağı geçerse önceki zorlandığı bölge -31.80’ler- yatay destek konumunda. Hemen aşağısında da 50 günlük hareketli ortalama mevcut.
39.30 TL'den 32.70 TL'ye.
Neredeyse 7TL yani brüt temettü kadar.
Yazıklar olsun.
Millet boşuna kripto paraya kaçmıyor.
Anlaşılan 30-31 TL arasından yine alım yapmak gerekecek.
Ytd...
Tokkan üstad 32.66 trend çizgisinin dip noktası mı?
Murat Tokkan hocanın burada olması bizler için bir şanstır.Kendisini eskiden tanırım. Belki de en iyi grafik yorumcusudur.Aydınlatıcı grafiklerinden dolayı kendisine teşekkür ederim.
Tam trend çizgisine değdirdiler
2 kademe üstü kapattılar. Şaka gibi senaryo yazılmış aynen uygulanıyor gibi
Biz izleyici olarak sadece bakıyoruz
İnşallah filmin sonu güzel biter demekten başka çare yok
Bende kendi adıma tokkan ustanın yorumlarından faydalanıyorum
Kendisi grafik trend yorumu yapıyor
Şimdiye kadar al yada sat yönünde bir paylaşımını görmedim
Sağolsun grafik yorumu yapıyor bende sadece Vestel için değil genel olarak öğreniyorum
Çokta memnunum sağolsun
[IMG]https://pbs.twimg.com/media/EzGtI5pXM**rokd?format=jpg&name=900x900[/IMG]
Tokkan usta yorumlarını lütfen eksik etme ben sırf senin analizlerin için bakıyorum bu foruma.
hem efendisin.. hem de adam gibi adamsın.. normal bir satış değil. merkez bankası olayından sonra yabancı satışları hızlandı. doların hızla yükselmesi
onları çok zarar ettirdi. kesinlikle güvenlerini kaybetmişler ve psikolojileri bozulmu. fiyata bakmadan satıp çıkıyorlar. zaten takas dökümlerinden satışları herkes biliyor..
bakın vestelde bu satışlar yükselen trendi etkilememiştir. ana yön hala yukarı.. sabırlı bekleyen kazanacaktır..
Eyvallah usta
Yine doğru yorum
Bir sorum olacak Vestel’de yabancı payı ne kadardı 1 ay önce şimdi ne kadar bunu görebiliyor musunuz?
Yabancı satışına dağ olsa dayanamaz zaten umarım Trend kırılmadan biter satış baskısı
Bank of Amerika göremedim gelen pozisyon dökümünde bitti mi acaba ellerindeki mal
Yabancıların hepsi illa ki satacak diye birşey yok sonuçta bir yerde bitecek
İş ki hükümet bir kaç olumlu atsa da tekrar yabancı kaynak gelse
Gelince bence temeli sağlam olduğu için Vestel de payını alır
Yabancı böyle güzel bir hisseyi neden satsın?
Hem müthiş kar eden, ihracat yapan, FK olarak çok güçlü ve de %20 temettü veren bir şirketi.
Ammmaaaaaaaaa
Sen gidip de tahtada 38.50'den işlemler geçerken 36.50'dan birilerine lotları satarsan - kime satıldığı sır (!) - yabancı da ben gidiyorum kardeş der.
Dikkat edin 31 Mart patronun şeffaf (!) satışı.
BofA son alımını 31 Mart'ta yapmış.
Sonra ne mi olmuş? BofA 1 Nisan - 16 Nisan tarihleri arasında 3.5 milyon lot satmış.
Peki cow_boz kardeşim satmış satmış da bir de BofA'nın kaç lot aldığını diyiver.
BofA 1 Nisan - 16 Nisan tarihleri arasında 0 lot satmış. Evet evet 0 - yazıyla sıfır. Koca bir SIFIR.
BofA'nın 2020-2021 arası bu kadar uzun bir zaman diliminde hiç lot almadan sadece satış yaptığı bir hisse gösterin matriks'ten kontrol edip özür dileyeceğim.
Bence bu saatten sonra hiç temettü vermesin.
Zaten tarihi boyunca hiç temettü vermediğinden olsa gerek temettüyü genel kurulda onaylayıp tarihlerini belirlememe gururu da kendisine aittir.
Dürüst, yatırımcı dostu patronumuzu tebrik eder tüm yarışmacılara başarılar dilerim.
TCMB başkanı değiştiğinde, Borsa %10 düştüğünde bile hisse dik durmuştu.
Yabancı yani BofA o tarihlerde bile az çok alım yapmıştı.
Ne olduysa (!) film 31 Mart 2021 tarihinde koptu.
KAP'ta o tarihte ne varmış açın bakın işte.
Bu arada yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Elimde yüklü hisse var. Bu fiyatlardan ne alırım ne de satarım.
Zaten kimse de bu fiyatlardan alım satım yapmadığı için kendileri kendi aralarında paslaşıyorlar.
Hacim de bu yüzden düşük.
İyi akşamlar herkese.
aynen. zararına veremiyeceğine göre. bir yerde satışlar bitecek. çok önemli değil.
asıl önemli olan bilanço ..bilanço 29 nisan- 5 mayıs arasında açıklanacak..
şu anki FK( 6.19)saçmalık. sık görülen bir durum değil.. çok kişi ve fonlar düşüşün bitmesini bekliyorlardır. girer alırlar
zirveyi bile geçer..
bugünki yabancı satışları
https://klasresim.com/i/SLjf6
Katılıyorum yüksek kar gelirse mutlaka fon girişi olur
Umarım o zamana kadar bu düşüşler durur ve dengelenir
Zira 10 gündür sanki şirket batmış gibi paraşütsüz iniyor
bugün yabancı satışlarının tamamı. katliamı bank of amerika yapıyor
https://klasresim.com/i/SPLF8
Neyse ki hafta sonu geldi
Uzun zaman ara vermiştim Borsaya tamamen kumar diyerek
Geri geldim daha da beter olmuş :)
Bütün hafta yoruldum - olmaktan umarım haftaya güzel olur
Herkese iyi dinlenmeler dilerim
Borsa umarım desteginde tutunur da, düşüş sonlanır. yoksa bırakın 6,19 FK yı,şu 2020/12 bilançoya göre 2 FK lı koskoca işbankası var. vesteli 4-5 katlar. ama para girmiyorsa o hissede satıcılar, alıcıların verdiği fiyata razı olmak zorundalar ya da satmayıp para girişinin olacagı dönemi beklemeleri gerekecek
20 senedir temettü ödemeyen vestele fonlar öyle hemen atlamaz. vestel önce temettü sürekliliği saglayrak güven oluşturmalı. güven oluştuktan sonra zaten temettü amaçlı alan satmaz ve piyasada lot miktarı azalacagından hem düşüşler hem yükselişler daha dengeli olur
Şahsen ben sadece temeline bakıp yüksek kar düşük fk yüksek temettü ve sağlam şirket diye bodoslama girdim
Patron satışlarını ve bu hareketi düşünemedim büyük şirket hissesinde bunlar olmaz şeklinde düşündüm ama
Şimdi mecburen her destek noktasına geldiğinde kademeli alım yapıp maliyet düşürmeye çalışıyorum
Umuyorum ki bence daha doğrusu benim için son destek olan 31 altına gerilemez
Bank of Amerika hisse saklamıyor, aracı kurum, Citibank yabancı ve Deutsche Bank'ta ki hisseleri satıyor,
yabancının satması yaptığının doğru olduğunu da göstermez aslında, birçok nedeni olabilir satmasının,
Samsung'un 200 milyar dolardan fazla değeri , dünya çapında büyük bir dev olmuş
Vestl 1,35 milyar dolar piyasa değerinde , 2019 Türkiye'nin Elektrik-Elektronik ihracat şampiyonu
https://klasresim.com/i/SznJ8
aynı Vestl Abd'de olsa 6,19 FK ile fiyatlanmazdı
https://klasresim.com/i/SYhDF
çok doğru ve güzel bilgiler veriyorsun.. ben de vestelde işler kötü diye sattıklarını düşünmüyorum..
geçmiş dönemlerde 4 liralardan sattıkları bankaları bir yıl geçmeden 10 liranın üstünde aldıklarını bilirim..
vesteli 33 liradan satar. bir süre sonra gider 60 liradan alırlar.
uzun tıllar önceydi. bağfaşı 18 liradan sattım.( para lazımdı) bir kaç ay sonra 78 liradan alıp 149 liradan sattım. ben sattıktan sonra bağfaş 260 liraya kadar yükselmişti ( bağfaşın efsane bir yükselişi vardı)
bugün satan yabancılar adım gibi eminim bir kısmını ak yatırımdan karşılamıştır..
Bence Vestel'in önündeki tek sıkıntı ülkenin genel ekonomik görünümü ve artan hammadde fiyatları.(VESBE tarafındaki kar için )Hammade fiyatları için bu çeyrekte kontratlardan yararlandıklarını ve bir kısmını tolere ettiklerini söylemişler bir kısmını da fiyatlara yansıtmışlar ve talebi düşürmediğini idda ediyorlar.
İsmen i de 5 liradan baskılayan yabancilar fonlar vardı ne oldu gördük temeli, beklentisi bariz ortada firma 2 seansa bakar telafisi,artan enflasyon ve döviz kurunda cirosunu koruyan arttıran firmalari almak,tutmak kaybettirmez, Türk borsasında yatırım yapıyorum diyen için Vestel ideal tercihlerden biri, yerli farkına vardı yabancı zaten gidesi vardır gidiyordur..