https://i.hizliresim.com/LO1ZbJ.png
Printable View
2 tavan çekince formların hepsinde otokar konuşuluyor bukadar adami taşımaz alındıkça bastilar..152 den yaşıyordum 294 indim..biraz oyalar döker nerden doner bilmem ama dökeceği kesin.gecen yil 8 tl kar payı dagitmis..Bu yıl belki bedelsiz yapar belki kar dağıtır.. aldigi ihaleler mükemmel..Bu kadar mükemmel olunca ky bunda barinamaz..bıktırma başladı..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz bu hareketleri çok gördük. Son dönemde tahta yapıcısı geri döndü. Dün -3 yapar bugün tavan. Hiç belli olmaz. Aynı beklenti ile hareket eden grup içerisinde temeli en sağlam olan Otokar’dır. 250 üzeri pozisyon açanların dikkat etmesi lazım o ayrı. Burada benim gibi birkaç eski yatırımcı kaldı, dökmeleri mümkün değil. Tahminen 5 sene sonra bizim maliyetler sıfıra yaklaşır. Her düşüş orta vadede alım fırsatıdır bence.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alımlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +3,12 ortalama tahmin ise +2,80 puan oldu.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +9,40 puan olurken, en düşük beklenti ise -2,70 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 29 analistin 24'ü pozitif, 5'i ise negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 20,54 puan artışla 1404,97 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +3,12
Ortalama : +2,80
Maksimum : +9,40
Minimum : -2,70
Katılımcı: 29[(+)24(-)5]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(23/12/2020 - 09:17:09)
Ne mal var mis be sat sat bitiremediler..
Çiti çok ciddi mal cıkmış tahtayi o baskiliyor..birde endeks korkusu var ama artık bence endeks bu gün rahatladı.yarin daha iyi olur..grafik yukarda arkadaşın yazdığı gibi bandın ıçine sokmaya çalışıyorlar ,zorla istediği fiyata kapattı.
.artik eksi şansı kalmadi
Herkeze bol.kazanclar..
Bmc ihale süresini geçirmiş. O ihale dönüp otokarami verilecek acaba bu baski belki ondan..
Bmc nin altay tankı ile ilgili hali hazırda basina açıkladığı hicbir sey yok.eninde sonun da bu ihale dönüp dolaşıp otolara verilecek..biraz zaman...
Önce emeklilik fonları çıktı. Şimdi yabancı mal çıkıyor. Mal mı dağıtıyorlar. Başka bişey mi var anlamadım.
•OTOKAR: %100 Türk sermayeli, •BMC %51 Türk, %49 Katar Emirliği sermayeli, (Seri üretimi gerçekleştirecek “Rheinmetall BMC Savunma Sanayii†(RBSS) şirketi+ortaklık payı: BMC [%51] – Rheinmetall [%39] – Etika Strategi [%10]) •FNSS: %51 Türk, %49 İngiltere sermayeli dir.
Katar var biraz zor be dostum bu aralar!
282 den ben de verdim çok dillendi biraz dinlensin
Bende yok.ama gözümün önünde hep.sert hareketler başlamadan once emekli fonlarının mali alinir..tahta sahibi satıcılı görünür..ky takasa bakınca korkulu rüya görür..toplu gelen mallar alınıp fiyat aşağı verilir..alınan mallar kendi alisina baska kuruma satis yapılarak düşünülür..zipliyacagi zaman buyuk lotlar yazilip altan alışlar silinir..hepsi var..
. Bunların niyeti çıkana kadar endeks 144 bine gider geri doner bunlar hala senaryo yazar...sona kendileri oynar..
Pa,artası salsalardi. Biryat alcar kervanına katılıp gidecekti..
Speklerin su trent kirilimi onaya gelmesine hasta oluyorum..hazır piyasa saldıracak birak işte gitsin arada destek at uste yaz..
Bak biryat a utan..
Ak yatırımdan satılan mal citinin mali cikti..Bunların işi belli olmuyo %20 aşadan sattığı mali gelip geri aliyo.. goody de öyle oldu 5 milyon mali 5 lerden verdi 6.0 7.50. Arasi cize cize geri aldi..Endeks 142 gecerse boyle bir durum olabilir..biryat alkar donerse ordan çıkan direk buraya dalar diye düşünüyorum.. mesela yani..
Al sat degil..bol kazançlar..
Ulen 1 gün dayanamadım geri aldım brsanların hepsini verdim yeter bu kadar
Trade iyidir üstad. Yeni maliyetlenmeler oluşur, hareketli ağırlıklı ortalamaları yukarı taşır, zamansallık açısından 250 üzeri rakamlara piyasa alışır, en önemlisi hacim oluşturur. Benim gibi birkaç ortağımız var, hiç hareket etmeden, kıpırdamadan bazı oluşumların gerçekleşmesini bekliyoruz;
- kartonsan'ın bölünme süreci ve sonrasında tahta yapıcıların seçecekleri tahtalar,
- bryat, alcar gibi tahtaların doygunluğa ulaşması (egeen, konya, bfren sanki ulaştı gibi),
- Altay tankı projesindeki gelişmeler (projenin henüz T0'ı başlamadı, potansiyel bir hükümet değişikliği ile ihalelerin yenilenmesi, beş yandaş firmaya aktarılan zorunlu geçiş ücretlerinin (dolar bazlı) ve bunun gibi halka yük olan yatırımların sözleşme şartlarının ekonomi lehine revize edilmesi),
- yukarıda ismi yazılı firmaların herhangi birinden gelecek yüksek oranlı sermaye artışı haberleri (tekrar fitilin ateşlenmesi),
- otokar'ın kendi sermayesinin artışıyla ilgili haber ve temettü.
Diğer konular; backlog artışı, savunma sanayi ürünleri, ihracat başarıları, arge ve inovasyon, otobüs pazarı, Iveco vb. temel konular zaten takibimizde.
Önce 2023 sonra Otokar'ın kendi sermayesini artırdığı günleri görmeden kıpırdamayı da düşünmüyorum.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne pozitif başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +4,28 ortalama tahmin ise +4,88 puan oldu.
Foreks'in 32 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +16,00 puan olurken, en düşük beklenti ise -0,79 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 32 analistin 31'i pozitif, 1'i ise negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 8,34 puan artışla 1426,00 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +4,28
Ortalama : +4,88
Maksimum : +16,00
Minimum : -0,79
Katılımcı: 32[(+)31(-)1]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(25/12/2020 - 09:17:51)
alış satış durumu 37 000 pozitif yönde...
42 000 adet pozitif
Hatta takaslara bakarsanız şu an itibariyle tarihinin en kötü takas dağılımına sahip. Yabancı payı tarihi düşük seviyede ancak cari oran TL bazlı zirvelerinde. Dolayısıyla yabancı olur da alım yönünde karar değiştirirse bu fiyatlar bile çok ucuz kalır ama tabancı buralardan pozisyon açmaz bence.
yok sn arkadaşlar, hisse al-sat değil derdim , 280 üzeri bir kaç gündür alış ağırlıklı işlem olmakta, önümüzdeki seçimlere kadar tutmaktır,
Çiti ve yatirim fonlari bunlara 50 serbin mali cakmis geçmiş bunlarda parada yok.bugun 10 bin satip ertesi gün o sattığı parayla kadi 280 de tutmaya çalışıyor.. gel git bir birine satabiliyorlar.dur bakalim bunların sonu nolcak..
Bugün biraz matematik takılalım. Otokar işyatırım sitesinde yıllık 500 kar gösteriyor, her çeyrek ortalama 60 mil. özkaynak artışı var.
bu bilgiler ışığında: FK= 500/24 =21 kat kar, devamında hisse fiyatı 280 /21 =13
yılsonu bilançosuna göre ve 280 tl fiyata göre 13 değerine ulaşırız.
PD/DD ise 690/24=28,75 ---->280/28,75=9,3 defter değerine ulaşmış oluruz.