Tabiiiki döviz.. Adamlar faiz düşmanı..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
zaten bütün problem bazı insanların bazı insanları "yönetmek" istemesinden kaynaklanıyor.. insan doğası başka bir aklın kendisini yönetmesini kabul edemez..
bunun adı yönetmek olmamalı.. peki ne olmalı? herkes için kabul edilebilir anayasa , yasa vs olmalı ve uygulanmalı.. aslında bu kağıt üstünde var gibi ama kendilerini başka insanlardan üstün görenler hep niyeti bozuyor,
işin kötüsü bunu kendi güçleriyle değil devlet gücüyle yapıyorlar.. insanoğlunun çıkmazı bunlar.
bir ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı gibi kendini sadece "devlet görevlisi" olarak görüp , işine bisikletle gitmeden bu iş zor çözülür. yani zihniyet değişikliği.
işçisine,memuruna,emeklisine
her sene kalkınma payının yarısı kadar refah payı artışı zammı yapıldı mı ?
hayır
enflasyon neyine yetmiyor denildi.
yıllarca o kadar büyüdük
refah payı kimlere peşkeş çekildi....
aynı felsefe kafasına sahip yönetim,
neden yüksek reel faiz versin
aradaki farkı yandaşlara taksim etmek var iken....
Dediler! Doların ilk atağı olan Kasım Aralık Ocak 2013 süresi boyunca, şu anda ki tüm ekocuklar teker teker bu kanala çıkıp faiz istediler; çünkü pozisyonları bu şekildeydi. MB başkanı faiz artırdığında sevinçlerini canlı yayında izledik. Bu arkadaşlar ve bilimum hepsi 15 Temmuz sonrası faiz düşmanı oluverdiler. FÖŞ de dahil ilk 10 ay ekonomi güzellemesi yaptılar. Bu sistemden beslenen hiçbir ekocuk a güvenmemeyi öğrendim. FETÖ’cü denilen Elvan bile bunlardan daha iyi öngörülerde bulundu ve istikrarlı bir şekilde arkasında durdu. Adam şu anda doların reel değerinin 7,38 olduğunu söylüyor. MB görevini yap(a)mayınca bu iş koptu. Sahipsiz, kılavuzsuz bırakıldı yatırımcı.
bloomberg bunu şöyle izah ediyor; biz zamanında faiz artmasını gerektiğini söyledik, yetkillier zaten biliyorlar.. daha fazla eşelemenin anlamı yok.
ben sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum yani "işlerine geldiği gibi" söyledğiniz gibi o zaman tl pozisyonları vardı, baktılar olmayacak dolara geçtiler peki siz dolar da olsanız faizin artmasını istermisiniz?
bazıları da bloomberght yorumcularının vs iktidardan korktuğunu ve/veya iktidarın yanında oldukları için konuşmadıklarını iddia ediyorlar.
ben buna da katılmıyorum, korktukları vs yok, adam düm düz işine geldiği gibi konuşuyor, objektiflik, bilimsellik hak getire.
Nolcagi belli faiz artmassa 6 diyecek gibi...bana göre 5 dip hatta 5.20 den aşağıya düşmeye çalıştı 3 defa dusemedi....su vakit ruble de %2 değer kaybediyor arkadaş yabancı sitede okumuş trampet efendi amarkan vatandaşlarına Rus tahvil bonosu almayı yasaklayacak diye bir haber diyor ......tramp seçim beyannamesi de dolarlari ana vatanına geri getircem demişti şimdi uyguluyor ama bir fark var zorbalıkla geri getirecem dememisti bütün dünyaya tek başına savaş açtı herif.....arkasında bir iş var ama ne sanırım Amerikan ekonomisi göründüğü kadar iyi değil ondan bu acelesi ben batarsam bütün dünyayı da yaninmda çekeyim diyor haralde
İthalatçı firmalar,
kur sebebiyle mallarını liman gümrüklerinden çekemiyorlarmış,
bütün antrepolar full dolmuş
hatta tırların üzerinde bile mallar bekletiliyormuş.
kaynak bloomberg
reysaş YKB
https://store.donanimhaber.com/b0/b5...eff13c8dae.jpg
Yeni dünya düzeni.!!!
Global ekonomi- finans sistemi.!!!!:rtfm:
Türkiye bu sistemde nerede.?????
Önce buna cevap verelim.!!!!
https://www.abcgazetesi.com/ekonomi/...di/haber-98794
günışığına çıkmış patlama sesleri.....
Aga 2019 sonu ya da 2020 içerisinde amerika tekrar resesyona girecek.. O zamana kadar faizleri artırmaları ve kendilerine yumuşak bir iniş yapmaları için (yani faiz indirmek için) yer lazım.. Eğer faiz artıramadan resesyona girerler ise negatif faiz bölgesine şiddetli girmek zorunda kalırlar ve bu daha ağır şartlar ile karşılaşmak demek.. O yüzden şu an ki çakma verilerle her fırsatta faiz artırıyorlar.. Malum cari açıklarını da bu resesyondan önce kapatmak istiyorlar ki yine durum daha da ağırlaşmasın.. İşte o zaman geldiğinde Amerikan doları değer kaybederken biz de parasızlıktan kırılırken neye sarılıcaz??
Yatırım tavsiyesi değildir...
US: If We Had Reached Agreement With Turkey, You Would See Brunson Here
The Spokesperson for the US Department of State Nauert has answered a question regarding the tension between the US and Turkey. Nauert has said, “The kind of progress we want is for Pastor Brunson, our locally employed staff and other American citizens to be brought home.â€
İstanbul - BIA News Desk
08 August 2018, Wednesday 12:48
Son bir haftadır özellikle bu başlıkta sürekli bittik- yıkıldık propagandası yapıyorsunuz. Savlarınız Doğru bile olsa , neden bu başlık ve neden sürekli görevli gibi tekrar ? Halimiz perişan kabul, acı çekerken karşımıza geçip gülmenin manası nedir ?
mevduatçı şu an için devalüasyona tabi tutulmuştur itirazımız yok. Olan olmuş, bu saatten sonra dolar almaya teşvik etmek bir kat daha zarar ettirmek değilmidir ? Acizane biraz sakinlik tavsiye ediyorum.
Halk 1m+ 32-40g 19,85 yeni para
Şeker 1m+ 35g yeni para 19,75de kaldı
TÜRKİYE CDS 358,33
Yandaş medyaya göre Ekonomik kriz için hangi seviye kabul edilebilir ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d4d93749c7.png
Birazda olumlu şeyler yazalım ,çok enseyi karartmayada gerek yok
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tahvil faizlerinde ufak gerileme var fakat cds'ler 9 yıllık trendi kırmış yukarı doğru,ayrıca dolarda gram iyileşme yok,hala 5.28 ,5.00-5.20 arasında neredeyse işlem yok ama yine de aşağı sarkmıyor,2 defa 5.18 denedi çok ciddi alım geldi,ciddi ciddi 5 altı hayal oluyor gibi.abd ile akşamki görüşme çok pozitif geçerse dolarda 5.20 altına gelebilir.pozitiften benim anladığım branson eylül ayındaki duruşmada bağımsız yargımız tarafından bırakılacak,iran konusunda belki enerji hariç olmak üzere yaptırımlara katılacağız,karşılığında halkbank cezadan yırtabilir,s400-menbiç konuları ilerki zamanlarda yine önümüze çıkabilir,buradan giden heyet anlaşmak durumunda ekonomi şu aşamada daha fazla sarsılmamalı.
her koşulda 5.20-5.13-5.08 aşağısı gelirse dolara geçeceğim.
Haklısınız, pembe haber isteyenler için imkan çok, onlarca tv ve gazete onların duymak istediği yalanları söylüyor, yalan yayın yapanlardan rahatsızlık duymuyorlar, gerçeklere vurgu yapan birisi çıktığında var güçleri ile saldırıp susturmaya çalışıyorlar. Neyseki süngüleri düştü, eskisi gibi önüne geleni fetocu ilan etmiyorlar.
Burada yazilanlari begenmeyen AHaber izlesin.
Syg,
2 dakika önce Amerikan heyeti ile Türk heyeti arasındaki görüşme başladı.
Biraz önce arşive baktım.
2011 yılının aralık ayından beri bu başlıkta yazıyorum.!!
Duyurulur.!!