Aslında bu sessizlik çok hayra alamet biliyorsunuz değil mi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Aslında bu sessizlik çok hayra alamet biliyorsunuz değil mi ?
Konuşmaya yazmaya pek gerek yok,
Bilanço konuştu yazdı zaten,
Beklimek doğrusu artık
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Saat 16:30 dan sonra bakalım neler yapacak . Adrenalini yaşat bize
Alımlara devam diliyor,
Hacimli net alımlar,düşer çıkar ama net ve hacimli alımların bu seviyelerden olulu güven veriyor,
Bilanço dönemlerine göre pozisyon değişimi uygun olur,
Orta vade Beklemeye devam,bilanço dönmelerine görede uzun vadeye dönebilir,
Her pozisyonum böyle dengeli güzel olsa keşke.
Bank of america tüm tahtalarda kalaylattı kendini tebrikler buda ay bir başarı [emoji324]
Nuri bey Fox tv de dineleyelim bakalim
Yabancı alıma devam,
Bu bilançoda daha alacaklara benzerler,
Evet guzel alimlar geliyor son 2 haftadir. Orta vade guzel olacagini düşünüyorum. 13-14 ten satmak için almiyorlardir heralde.
Temettü kararımız hayırlı olsun.
2001'den sonra Yataş'ın ilk temettüsü.
Bundan sonra düzenli olarak her sene Yataş temettü dağıtacaktır.
Net nakit akımı artık pozitif tarafta ve 2021'de daha da güçlü nakit üretilecektir.
Kurumsal yapı anlamında da temettünün gelenek haline gelmesi buradan alan yabancının uzun vadeli bakmasını kolaylaştırır.
Hazirun cetveline bakarsanız Şampiyonlar Ligi listesi gibi :oleyo:
Syg.
Dipnot: Yataş forumuna son 2 senede sadece 50 sayfa yazılmış.
Sayın KoRs arena sonrası burada da olmanıza çok sevindim. % 47 Yatas pozisyonundayım. Şirketin en beğendiğim yanı favök marjının çok iyi büyümesi. Ve tabi ki pazarda fiyatı belirleyen olması. Ve sektörden pay alarak büyümesi. Ciddi bir yabancı girişi var son 2-3 haftadır.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar hocam
3.Ç finansallarında ertelenmiş talebi çok iyi karşıladı Yataş.
Pazar lideri İstikbal. Oyunu değiştirecek hamle DİVAN-EV. COVİD sebebiyle bu seneAlıntı:
Ve tabi ki pazarda fiyatı belirleyen olması. Ve sektörden pay alarak büyümesi.
çok mağaza açamadılar. 2021'de baz etkisini
göreceğiz hele ki alım gücü düşen Türkiye için alt gelir grubunun radarına girecek.
Türkiye mobilya sektörünün %68 ni markasız ürünler oluşturuyor.
Markalı ürünler arasında İstikbal, Bellona ve Mondi ' den oluşan, bir süre önce
Boydak Holding ' e ait olan ancak sonrasında TMSF ye devredilen İstikbal Grubu ise,
sektörde %4,0 pazar payı ile lider konumunda, Yataş %0,9 ve Enza Home %0,9
pay ile toplamda %1,8 pazar payına sahip , Doğtaş Kelebek in ise markalı
ürünler arasında %1,4 pazar payı bulunuyor.
Syg.
Merhabalar hocam sende hoşgeldin enerjimiz bol olsun :yahoo:
Aracı kurum tahminleri bu sene için 1500 ila 1700 ciro ve 130-170 bandında tahminlerde bulunmakta.
Hedef fiyat tahminleri de 15 TL civarında ağırlıktadır.
Bu sene bitti yabancı gelecek seneyi fiyatlayacaksa iki önemli hikayemiz var.
DİVAN_EV katkısı ve ihracatın ciro içindeki payı.
1- Pandeminin bitmesi yeni mağaza açılışlarını hızlandıracak bu seneki DİVANEV 100 tane açmaktı.
Bu yeni açılan mağazaların net etkisini 2021'de göreceğiz.
2- Şirketin en büyük hedeflerinden birisi ihracatın, toplam ciro içindeki payının %30 seviyesine çıkarmak.
Şu an %12-14 seviyesindedir.
Bu sene Almanya-Pakistan ve Rusya pazarlarına ihracat başladı.
Gelecek sene ABD ihracatı başlayacak.
ABD, Çin'den mobilya ithal ediyor. Bu pazar değişimine iyi pozisyonlanmasını umut ediyorum.
2021 yılındaki bu gelişmelere yönelik olarak QNB gibi kurumların ciro ve net kar değişimleri de revize edilecektir.
Onu da sene sonu raporu gelince değerlendiririz hocam bir 2020'yi bitirelim de hiç bitmeyecek gibi :oleyo:
Syg.
2021 yılı için %27 Ciro artışı düşünülmesi yeterli değil bence...Şirketin bu hususta bir hedefi var mıdır, öğrenmek lazım...
Yatas ve rakiplerinin ISO dan 2020 yılına kadar mobilya sektorü net satışlarını cektım. Yatas ın ne kadar pazar payı kaptıgını/kapabilecegini bulmak ıcın. Sonuç gayet güzel. Rakiplerin ortalama bileşik büyümesi % 11-13 iken. Yatas da % 29. ben boydak grubunun TMFS ye devrinden daha cok etkilendigini düşünmüştüm. Ancak TMSF de güzel yönetiyor anlasılan.
Burda Divanev katkısını 2021 de daha net görecegiz. Enza gibi dinamik katabilir Yatas`a.
https://we.tl/t-X3wVWa7vGE
Endeks düşşede yataşın vereceği aşşa yönlü tepki ye çok bakmıyorum,
Pozisyonlar alındı aşınıyor ilersi için iyiye işaret,
Diğer yoğun pozisyonum karel hissesi gibi değil,orda ne halt olduğu olacağı belli değil,
Yataşın işlemleride alım satımlarıda anlaşılır
Yatas demistik 8 liraydi mahcu etmedi helal olsun patrona spege
Hedefim 20 tl patron mal aliyor surekli o patronun mal aldigi kagida guvenirim nitekim guvendik 8 tl den ustune %50 koydu kar sagladi
Maşşallah.
Şirket geri alım programı dahilinde hisse alıyor.
Bugün CEO Nuri ÖZTAŞKIN saat 14:00'da Bloomberght de Güzem Hanım'ın konuğuydu.
Belki yayın kaydını koymayabilirler, yayını geri alarak izleyebilirsiniz.
Kısaca akılda kalanlar :
- Şirketin operasyonel performansını hisse fiyatının halen yansıtmadığını,
- 4.Ç'in 3.Ç'den daha iyi olacağını,
- İhracata ağırlık verildiğini gelecek 2 sene de ihracat hedefinin toplam ciroda %20 olduğunu orta vade de %30 hedeflediklerini,
- Gelecek senede temettü vermek istediklerini belirtti.
Kişisel gözlemim; işler yolunda değilse kimse canlı yayına çıkmaz :oleyo:
Mesela işleri yolunda gitmeyen CEO'lara dikkat edin, tarlası yanmış köylü gibi oturur, fayanslara bakar genelde :p
İşleri yolunda gitmeyipte neşeli patron varsa da kanalı zaplayın :wave:
Syg.
Aldık bakalım bir miktar. Herkese bol kazançlar. YTD
Mevut mağaza sayıları ve 2021 de açılması planlanan mağazalar üzerinden yaptığım hesaplamalara göre 2020 4.Ç ve 2021 yıllık beklentimi tabloda paylaşmak isterim. (2021 de magaza açılış tahminlerini şirket yöneticilerinin basında paylaştıkları ile oluşturdum)
Ve 2021 ciro, net kar tahmini içinde %15 enflasyon artışı %20 de büyüme olarak hesaplıyorum.Büyüme olarak 2021 de daha cok yurtdışının katkı sağlamasını bekliyorum keza bu sene yurtdışı katkısı covid sebebiyle düşük kaldı ve bunun yanında 2020 yılında yurtdışı tarafında %100 e yakın mağaza artış sağlandı ve bu açılan mağazalar 2021 de ciddi katkı sağlayacaktır.
Tüm bunların yanında dün Nuri Öztaşkı'nın BHT de yaptığı Turquality desteklerinin ABD pazarı için +5 sene daha uzatılmasını beklediklerini söyledi. Bu Abd de pazarına penatrason için çok önemli bir haber.
https://i.hizliresim.com/lQ9MUh.png
Yataş'tan 2O21'de 15O yeni şube
Dünya Gazetesi
25 Kas 2020
2021 yılında en çok şube açmayı hedefleyen iki şirket var; Yataş ve Çiğköftem. İki şirket de önümüzdeki yıl 150 yeni şube açmayı hedefliyor.
Bünyesinde Enza Home, Yataş Bedding ve Divanev markalarını bulunduran ve bugün 357 franchise’ı bulunan Yataş, bu yılın sonuna kadar toplam 388 franchise satış noktasına ulaşmayı hedefliyor.
2021 sonuna kadar ise toplam 150 mağaza açarak 538 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, konuşmasını şöyle sürdürüyor
Bu arada uzun vade içinde sektörü pozitif etkileyecek, yataşın sünger fabrikası olmasından dolayı yataşı daha pozitif etkileyecek bir haber de 2 hafta önce dünya gazetesinden haber olan sünger hamaddesi üretimi için gelişmeler mevcut. Haberlerin küpürlerinide paylaşıyorum. Ek 26387Ek 26388
https://i.hizliresim.com/ecOiir.png
https://i.hizliresim.com/kybByO.png
Emeklilik fonları çıkmaya yabancılar toplamaya çalışıyor. Emeklilik fonları çıkış için bir engelmiş gibi gözüküyor.YTD
Piyasadaki malın %70'i ilk 5 kurumda toplu halde durması güzel.
Oyak iyi bilançoya oynamıştı son zamanlarda realizasyon yaptığını görüyoruz.
Yabancı ilk 5'te yaklaşık 9 milyon lot alırken belirgin çıkış emeklilik fonlarında.
Cİti ve Akyat'ı birkaç aya ilk 2'de görebiliriz.
Syg.