Neyse, haftaya biraz atraksiyon olur da insanlairn keyfi yerine gelir belki. Xtirik bos beles batik hisseler 3-5 kati katlamis, nasil bir kumarhane ise artik.
Printable View
Neyse, haftaya biraz atraksiyon olur da insanlairn keyfi yerine gelir belki. Xtirik bos beles batik hisseler 3-5 kati katlamis, nasil bir kumarhane ise artik.
soda yatırımcısının tantana yapmasını haklı ve gerekli görüyorum. işbank yönetimi üzerindeki bu baskı ina yönteminin daha ağırlıklı değerlendirmesine etki edecektir. neticede ağlamayan bebeğe mama vermezler.
doların ateşini şimdilik yine SWAP işlem limitini kısarak düşürdüler.
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Tarafından Hazırlanan
Günlük Bülteni:
"BDDK swap işlem limitlerini kıstı...
Dün akşam saatlerinde BDDK, 2018 yılı Ağustos ayında belirlediği karar neticesinde, Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptığı TL alım yönünde swap, forward gibi işlemlerde %25 olan özkaynak oranını %10 seviyesine çekti. Gelen bu açıklamanın ardından gece Asya piyasaları açılışı sonrası kur fiyatlarına bakıldığında 6.03 seviyesinden 5.98 seviyesine doğru bir düşüş gözlemlendi. Anlık olarak da bu seviye üzerindeki seyrini koruyor. Gelecek günlerde kurda oluşabilecek volatil hareketler karşısında, gerek hükümet gerekse TCMB ve BDDK kanadından olası açıklamalara karşı temkinli olmakta fayda var.
BIST100 endeksi ise cuma gününü %1.04 aşağıda 121.015 puanla tamamladı. Borsa İstanbul'da bilanço sezonu devam ediyor. Bu hafta içerisinde ise özellikle banka dışı sektörlerin bilançoları önemle izlenecek. Diğer yandan özellikle siyasi kanatta jeopolitik risklerin canlı kalması endeks üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Bugün içerisinde takvimde majör bir veri yok, haber akışları odağımızda olacak.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne hafif satışlarla başlaması bekleniyor
10/02/2020 09:25:43
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmini -155, ortalama tahmin ise -95 oldu.
Foreks'in 35 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti +844 puan olurken, en düşük beklenti -867 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 35 analistin 14'ü pozitif, 21'i ise negatif açılış tahmininde bulundu.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
*ünlü & co, soda sanayi için hedef fiyatını 10,0 tl'den 10,5 tl'ye yükseltti, tavsiyesi 'al'
7.80 den az bi miktar hissemi satışa koydum..
bakarsın beklenmedik bir gelişme olur, tahtayı çizerler..fakirin umuıdu bitmezmiş misali.... :))))))
eskiden tophane'de, adam eline tebeşiri alırdı, kara tahtanın başına geçer, tüm kademeleri e aşağıdan en yukarı çizerdi... '' tahtayı çizdim, en üst kademeden satmak isteyen versin malını'' der idi.. sağ omuz düşük bir şekilde, artist artist bi bakış atar, otururdu yerine... borsanın ilk binasının orada bi kahvehane vardı, yeşil masa örtülü... çantayla gelirdi hissedarlar,,, satıyorum, ereğli/petkim v.s derlerdi,, hiç unutmam, vestel iflas ederken italyanlardan fransızlara v.s devirler olmuştu sanırım. 500.000 lira idi fiyatı... petkim de ha keza öyle.. en rezil hisse ereğli idi..hep zarar bilanço ile..
şimdi durumlar değişti,,, tek tuş yapıyorlar,,, manüpilatörler var.. insider ayyuka çıkmış. parası olan şahıs, iflaslık şirkete bile %500 prim yaptırabiliyor.. sığ tahtalar cambaz dolu. spk uyuyan güzel.. şirketler yatırımcı soymak için halka arzediliyor..
iyi şirketler süründürüyor... gerçek yatırımcı küstürülüyor..
nostalji biraz buruk oldu.. idare edin... hissenin fiyatına ve temel analizine bakınca, hafif bi sitem ettim..
hayırlı kazançlar cümleten.
hiç vazgeçmedim.... temeli sağlam hisseye yatırım yapmaya.. o nedenle halen yatırımcı olarak silinmedim piyasadan...
üstat arada o dendiği de oluyor. aşağıda gönderdiğim linkteki kanunun kabul tarihine ve sonra kanunu açıp yürürlülük maddesine bakarsan örneğini görebilirsin.
https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/...?kanun_no=7218
Sagol blue. Bu ilginc. Ben de BARBA gibi geriye dogru karar alinmasi hukuka aykiri olarak biliyordum. Burda resmi gazetede yayinlanmasindan 28 gun oncesini baz almis.
Vallahi sn. blue kanunun geçerliliği 1.1.2020 diyor haklısın ama bilmiyorum yeni khk lık ile düzenleme midir veya istisnayi bir durumu mu var yoksa bunun olma ihtimali yok, hele hele uluslar arası yasalarda çok ceza işlemine konu olur ben yaptım oldu içeride yense de işin birde uluslar arası boyutu var. Ya da şeyden olabilir mi ulan mezarlık yasasına faailin asli unsuru ölü, ölü de itiraz etmeyeceğine göre koy gitsin demişlerdir. şaka haa.
Ben ilgili linke de tıkladım ama olayı anlayamadım yav. Nerde yazıyor geriye dönük kanun uygulandığı? :notr:
Edit : Haaa taam taam. En üstreki Kanun yazısına tıklayınca Bu kanun 1.1.2020 den itibaren yürürlüğe girer diyor ama C.Başkanına gelişi ve onaylayışı 30-31 Ocak 2020. Geriye dönük uygulanmış.
ya tabi üstat bu şimdi Rahşan Hanım için düzenlendiği ve bütün partilerin mutabakatı olduğu için yürürlük tarihi olarak geçmiş bir tarih belirlendi, yine de buna benzer düzenlemelerin nadiren de olsa yapıldığını belirtmekte fayda var. Meclise gelen ve bizi ilgilendiren düzenlemeyi de içeren teklifin yaklaşık 1-1.5 ay içinde yasalaşmasını beklerim ben. Bununla birlikte geçmişe dönük bir yürürlülük düzenleyeceklerini de sanmam.
Rica ederim 666.
Savaşa mı girdik? Bu nee... :vk:
Fiyat an itibarı ile 6.23
Nasıl bir sabit fiyat ise 6.40 da musade ediyor, 6.38 de, 6,30 a da daha yerim var diyor.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nush böbreği sattinmı, bende bişey kalmadi
Dert etmeye gerek yok, kagit AORT'una geldi. Burda alip sirkete gececek alicilar gelir.
Ben de 6.33 saniyorum, 6.23'e bile inmis!
Altın çöpe düşse değer kaybetmez.
6,20 altı kapatmazsa sorun yok...
O kadar AORT degerlemelerine itiraz edildi ama, bu faydasi da var goruldugu gibi. Baz fiyati olusturuyor. Aradaki faiz de cikinca, AORT'un %3 alti alicinin gercekten gelecegi yeri gosteriyor. Garantili yani.
Yabancı para girişi
https://i.resimyukle.xyz/14L6J8.jpeg
Keske su AORT'u vaktinde mahkemeye verseydiniz de, bugun 5.80'den malllansaydik rahat rahat.
Meclise sizip bankalarin arasina sokusturmak bile yetmedi.
Faydalı olur diye paylaşmak istedim,
Oyak çimento grubu için yapılan değerlemenin detayı,ayrıca bu değerleme bugün itibariyle güncellenmiş ve ky lehine %5 lik yukarı bir revize yapılmış,yani bir bolu sahibi öncesinde 0.91 mardin alıcak iken şuan 0.95 mardin alıcak,
Umarım şişe grubu değerlemeside bu denli adil hakkaniyetli olur.
Detaylıca okumanızı tavsiye ederim,süreçler aynı
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...702ffe542e187b
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
iş grubu bu birleşmeyi yüzüne gözüne bulaştırdı, bilançoyla beraber temettü haberi gelirdi, ed geçtiler, birleşmehaberini hisseler epeyi düştükten sonra verdiler, soda ve anacama büyük haksızlıklar yapacaklar, küçük yatırımcıyı düşündükleri yok, birleşmenin zamanlaması facia, umarım yanılırım.
geçen yıl 13 şubatta açıklanmıştı hem bilanço hem de kar payı dağıtma bildirimi. bu sene özel biraz. haberler aynı anda verilirse ilgi düşecek. önce birleşme, sonra bilanço, belki önümüzdeki hafta kar payı... sonraki hafta birleşme detay oranları vs... bir haber silsilesi olmalı ki kağıtlar palazlansın. umarım yanılırsın.
Vakıf Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:
"BIST-100 Teknik Yorum
Kısa vadeli yükselen kanalın altına sarkan endekste 119,500-120,500 direnç bölgesi aşılmadıkça dalgalanma sürebilir. 120,500 direnci önemli olacaktır.
117,500-116,500 ise destek seviyeleri olarak izlenmelidir.
VIOP-30 Şubat Vade Kontratı Teknik Yorum
Yükselen trendin kırılmasıyla görünümü zayıflayan kontratta
143.700-
145.000 dirençleri önemli aşılmadıkça zayıflık sürebilir. Bu aşamada
145.000 ana direnç olarak izlenmelidir.
142.000 ilk destek iken 140.000 ana destek olarak takip edilebilir.
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmini +580, ortalama tahmin ise +566 oldu.
Foreks'in 40 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti +1.699 puan olurken, en düşük beklenti -785 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 40 analistin 37'si pozitif, 3'ü ise negatif açılış tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 2.673,62 puan düşüşle 118.341,52 puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +580
Ortalama : +566
Maksimum : +1.699
Minimum : -785
Katılımcı: 40[(+37)(-)3]
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yükselişle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini +580, ortalama tahmin ise +566 oldu.
Foreks'in 40 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +1.699 puan olurken, en düşük beklenti -785 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 40 analistin 37'si pozitif, 3'ü ise negatif
açılış tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 2.673,62 puan düşüşle 118.341,52
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +580
Ortalama : +566
Maksimum : +1.699
Minimum : -785
Katılımcı: 40[(+37)(-)3]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(11/02/2020 - 09:23:06)
viop +0,86% açılış
6,53. sürün yukarı da millet bi nefes alsın
Vışşş.... Nasuhum' un seans açılmadan yazdığıyla kalmış sayfa, bu kadar mı terki diyar eylendi. Peehhh ki ne pehhhh.....