Sp fiçırt dibi deldi gibi. 2500 e kadar yolu var. Olmayabilir de.
Printable View
dolar baskaldırmıs........dangerous artık kımse bakmıyor.ç...cop dolara.......
21850 altına kayarsa sofor atlar sıkı tutun
ABD ADR leri şimdilik çok parlak değil.
BIST de GARAN da ciddi alım oldu ama ABD de almamış.
https://i.hizliresim.com/nOKNIJ.jpg
Bilanço güzellemesi (window dressing ) bitti ve satışlar başladı.2. çeyrekde çok canlar yanacak.
pala yumuşak düşünüyor:)
Botaş, çalışanlarından bizbizeyeteriz kampanyası için 200TL ile 400TL arası zorunlu kesinti yapacakmış..
Katılmama seçeneği yok.. haraç diyelim.. oy veren düşünsün
Böyle bir analizden sonra dow' un yağ gibi aşağı akması da hoş olmadı...
Peki fikrim değişti mi ??? Tabii ki de hayır, teknik ne diyorsa o...
Normalde açtığım pozisyonu stoplamam gerekiyordu 400 puan zararla...
Ama oyun planımı değiştirdim, 105.100' e kadar ilave yapa yapa taşıyacağım pozu...
105.100 altı olursa stoplarım(kol gibi girer o zaman)...
Tabi oyun planımı değiştirmemde yarın + gap' lı bir açılış olacağı hüsn-ü kuruntusu etkili oldu...
Serkan Mart $ 6,575.5 Uzlaşma ile kapandı
çibörek+ayranlar senden :one:
pozisyonlardan uzlaşmayla sıyırdık,
birde dediğin olsaydı tüm vob24 foruma ben ısmarlayabilseydim . :one:
bızım vob oyuncuları......su dow da oynasa dowun palasını soyulmus sosıse cevırır...
https://youtu.be/Mb5uzFU2uW4
İlk 2 dakikası stand up tarzı
Ortam çok gergin bence.
Faizler ne pahasına olursa olsun düşük tutulmak zorunda, yoksa bankaların işi zorlaşır. Daha önce yazdığım gibi 500 milyar TL öz kaynak, 2.7 trilyon lira krediler, 4.7 trilyon lira aktif büyüklük var, rakamlar küçük değil.
Faktoring şirketleri bu dönemde hızla küçülür ama bankaların küçülmesi biraz zor ancak operasyonel faaliyetlerde nerede tasarruf yapabiliriz ona bakar.
Şu an en çok ihtiyaç duyulan şey güven, kişilerin birbirine, kurumların birbirine güven vermesi lazım.
Kurt dumanlık havayı sever, bu kadar güven arayışının olduğu durumlarda vurgun yapacaklar da çoğalabilir. Ben bile borsada acaba fırsat olabilir mi diye bakıyorum.
Para bolluğu var. Elimizdeki Abd tahvilleri sıfıra indi.. 70 milyar dolardan..
Akçelerde sıfır oldu.. işsizlik fonu zaten sıfırlanmış.. 9 milyar tl nakit kalmış o fonda..
Geriye bes kalıyor sanırım.. bu fonlar, tahviller hepsi fed in bastığı paralardan elimizde kalanlar.. hayret yine 3-5 yapmışlar.. 2014 den sonra yavaş yavaş eridi.. ekstra kurtarabilecek bir argüman kaldı mı unuttuğum? Çünkü yolun sonu gözüktü bunlar için..
Mal çıkma konusunda hemfikiriz dostum, ama gel gör ki ilk dip görülüp 85 bine attıktan sonra sürekli mal çıkıyorlar...
İlk mal çıkmaya başladıklarında, bu argümanla şortlayan biri şu an için 6500 puan terste, muhtemel bir 8000 puan civarı daha terste kalacak, yani game over...
Mesela bugün garan' da ilk defa mal çıkmaya başladılar( dipten dönüş sonrası), ama mal çıkmaya başlamaları garan' ın minimum 8.65' lere kadar gideceği gerçeğini değiştirmez...
Anlayacağın önemli olan mal çıkmaya başlamaları değil, oyunu nereye kadar sürdüreceklerini kestirebilmek...
hedge olayı olmasa durum değişir ve zorlaşabilirdi
Hacı senin evrimci mitekondri sallamasyon bişeye benziyor.
1.5 milyar yıl önce hücre içine giren bakteri hikayesi inandırıcı değilmiş.
Neden?
Bakteri, fungus ve alglerin kullandığı kaynak kodları ile kofulun kaynak kodları farklı imiş.
Yani 1.5 milyar yıl önce yaşamış farklı kaynak kodlu o koful bakteriden,
hiçbir bakteri veya mantar ve dahi alg günümüze gelememiş.
İngiltere 6 ay devam edecek bir süreçten bahseder oldu son günlerde. Vatandaş alıştırılıyormuş. En kötüsü görüldü mü ? Görülmedi mi hep beraber göreceğiz. 8/48 Hisse 0/48'e geldi anlayacağınız bende mal kalmadı. İşler viriüs açısından ve ekonomik görünüm açısından içler acısı. Bu işin sonu bizde hiper enflasyona gider. Zam yapabilen yapıyor zaten kimsenin kimseden çekindiği yok.
bızım uyanıklar sımdı swapı kullansınlar bakayım.......adamlar benım senın paranı almam.....dıyor......sen kafana gore iş yapıyon dıyor....sımdı bakalım bu swap olayını muthıs degerlendırenler ne dıyecek
106.375 long. 3 adetcik. Yarin yatay geçecek galiba.
106.400 den 106.100 e vurdu sanki tek kalemde:p
https://youtu.be/gPefrl5XgKc
Eski bir video belki izlemişte olabilirsiniz
Geçen hafta Türkiye varlık fonu çinden 5 milyar dolar kredi aldı neyin karşılığında sri Lanka nın alıpta ödeyemediği kredisi gibi bir şeyin karşılığındamı
Hücre içine girebilen yabancı cisim vücudun savunma sisteminde olan beyaz küre diye bildiğimiz hücrelerin hücre içine girebilecek şifreyi yabancı cisimlere vermesi ile olur. Buda o cisimlerin bir nevi ajan gibi hücrenin herşeyimi bilmesi ve kendini dost olarak göstermesi ile olur. Normalde o yabancı cisim oraya giremez. Yoksa onu tanıdığı an savunma sistemi sayılarını çoğaltır alarm durumuna geçer ateşi yükseltip onlara savaş açar ve onları yok eder. Burda o yabancı bakterinin yada virüsun şifreyi bilmesi ile alakalı buda onların sürekli evrilmesi ile oldugunu tahmin ediyorum.
Bakteri enfeksiyonlarında savunma sistemi beyaz küreler çoğalırlar viral enfeksiyonlar da bu olmaz olmayabilir. Buda bu savaşın daha zor olduğunu gösterir.