o mesajlarını atlamışım. teşekkürler
Printable View
Fed Tapering yapmaz ve %5 enflasyonun hakkını verip faiz arttırmazsa Emtia fonları tekrar yukarı yapabilir. Sanırım GBC yöneticileri bu senaryoya oynuyor olabilirler. O yüzden altın pozisyonlarını korumakta ısrar ediyor olabilirler
Ben GBC ye yatırım yapmıyorum altın alacaksam gider bizzat altının kendisini bankadan alırım o ayrı konu. GBC çok konuşulduğundan dolayı yorum yapma gereği hissettim.
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
2020 deki hsyf performansları ile 2021 ile kıyaslayınca durum oldukça can sıkıcı.
Benim de korkum o yönde faizler artarda altının onsu 1600 seviyelerine falan inerse bizim için durum iyice kötü olur, bunların da altın ve gümüşte ısrarları devam edecek gibi görünüyor, buradan satıp kurtulmalı mı? yoksa düşerse biraz daha mı almalı? ona da karar vermek zor. Elimdeki hisse fonlar ve değişkenler de hiç iyi gitmiyor, borsa çıkıyor ama zarar hiç azalmıyor.
Anlaşılan bu sene riskli fonlardan bize fayda yok.
Herşey 21.05.2019'da başladı ve 2021 başına kadar devam etti.Hsyf ve değişken fon dönemi o aradır.
2021 yılı büyük ihtimal 2018 gibi olacak.
hsyf ve değişkenler ya çok minik bir kar yada zarar ettirecek.
Hatırlıyorum 2019 Mayıs öncesi burada ppf ve borçlanma araçları fonu dışında birşey konuşulmazdı.
ppf'lerin günlük 0,062 getirdiği,
bizim risk alıp OKT aldığımız günlerdi.:)
Nerden nereye.
Rpd olayini cozemedim 2 aydir hisse orani dusuk ama getirisi hisse fonlardan yuksek piyasa dusuyor cikiyor dolar altin dusuyor cikiyor her gun arti getiriyor :) neyden negatif etkilendigini anlayan var mi viop ile yapabilecegini sanmiyorum testere piyasada mutlaka terste kalmasi gerekirdi yuksek viop islemi yapsaydi
Müşteri topluyor, belki hisseleri insider yoluyla seciyordur :) ünlü portfoy hisse senedi fonun yaptigi etik olmayan hareketten sonra fonlardan her turlu pisligi beklerim.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 aylık -0,07 getiri, aktif yönettiklerini söyledikleri bir fon için kötü bir sonuç. Serbest fonlarını da incelerseniz son dönem eski performansları yok. Fon çok başarılı olmasa da yönetim ücreti alınıyor. yatırımcıyı fona çektikten sonra işi çok ciddiye almadıklarını düşünmeye başladım.
Ipb ye girisim bi gun %4 yukseldikten sonra olmustu. Ertesi gun portfoyun %10 unu yatirmistim. Daha sonra yine iyi gitti portfoyun %15 ini daha ekledim. Son 6-7 aya kadar fena kazanc elde etmedim. Fakat son 6-7 aylik durumu cok ilginc geliyordu.
Demekki agresif yonetim tarzini birakmislar bu nedenleymis. Agresif yonetim tarzini biraktik diye nerede demislerdi hatirliyor musunuz sn. onurbey ?
ilginç bir tespit
https://youtu.be/FH4RaphHSa0?t=2384
Bu bilgiyi youtube videolarindan degilde telefonla aradigimda edinmistim.
Bugun ipb getirisi kac gorunuyor :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesekkurler sn onurbey. Yarin bende bir aramayi dusunuyorum. Su an ipb -0,20 , gbc ise -0,55 gozukmekte. Fakat uzun zaman oldu ipb portfoyu degistirmistir diye dusunuyorum.
Bu arada ingilizler , tr yi kirmizi listeden cikarmamislar. Ingiliz basini yaniltici oldu , asparagas haber verdiler. Bist ulastirma ve turizm endeksi 2-3 gundur iyi gidiyordu.
volatiliteye küçük yatırımcı dayanamıyorsa ve volatil bir yönetim tarzının çok kazandıracağına eminsen ky'ya yansıtma o volatiliteyi dimi..çok kazandığın günler artan parayı kasanda biriktir, kaybettiğin günlerde ekleme yap kaybı sıfırla. ne sen müşteri kaybet ne müşteri stres yaşasın. yapamıyorsan o kadar basit değilmiş demekki..suçu ky'ya yıkmak kolay. (not: rpd bunu başarmış olabilir)Alıntı:
Originally Posted by onurbey
Ben bu fon sayfasına gelmeden önce nasıl oldu bilmiyorum faizleri ön sayfada veren bir banka faizleri sitesini rastgele bulmuştum. Evet faizler uçuyordu, özellikle hoşgeldin faizleriyle ilgili insanlar sürekli birbirlerine bilgi veriyordu, herkes parasını bir bankadan çekip öbürüne koşturuyordu, resmi oranların dört beş puan üstüne çıkanlar oluyordu; FIL de en popüler ppf idi. Ardından Alternatifbank'ın Akbank PPF'si geliyordu. O zamanlar iyice saf olan ben, fon kavramıyla ilk defa tanışıp eşek yüküyle FIL almıştım ve kendi kendimi ne kadar öngörülü olduğum konusunda kutlamıştım :D Hisse senedi fonlarını kulaktan duymuştum, nedense öcü gibi görüyordum. Kimbilir o FIL'de kaldığım sürede param ne kadar eridi.
Bu aralar, IBP yerine ACD uçuyor. Önceden IBP uçarken ACD sürünüyordu. Yazısız bir kural var galiba: Aynı anda iki fonda da yüksek performans sergilemeyeceksin.
Fed başkanı Powell küresel piyasaların günlerdir merakla beklediği konuşmasını T.S ile 17:00'da yapacak. Bakalım ne çıkacak...
Rpd 0.4120 eksi yazmış.
Valla borsadaki hisselere bakıyorum da endeks 1450'de olabilir ama sağlam denilen kimi hisseler 1350 seviyesindeki değerlerin aşağısında. Bloomberg'de çok övülen Alarko Holding 1350 seviyelerinde 9,500 liradan aşağı gelmedi, endeks 1450'de, hisse simdi 8800 civarlarında. Fon yöneticileri de ne yapacaklarını şaşırmış olabilirler. Aksigorta, Ecilc, kafamı karıştıran diğer hisseler.
Gelecek hafta ne margarinliyoruz?
bist de, abd borsaları da zirvede, ikisinin de gidebileceği yer bir yılda en fazla %20, altını petrolü emtia da en fazla o kadar kazandırır. şanslıyız ki bu getiri türkiyede faizde de var. rpd'nin de maskesi düştüğüne göre artık vakit yan gelip yatıp baf'dan sabit kazanma zamanı: ) ha ben dindarım ama paramı allah rızası için fakir fukaraya harcayacağıma saçma yatırımlarla bankalara balinalara yedirecem diyorsan o da sana kalmış.
Serra hocanın iyi gelir programını kullanan var mı? Yatırımcı karakterine göre portföy önerisi yapıyor. Hatta uygulamaya kayıt olursanız almanız gereken fonları bile söylüyor.ornegin ben dengeli yatırımcı profiliyle böyle bir öneri geldi. Hedef yılda 15K kazanmak idihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...54c695dd7b.jpg
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yatırım fonlarının son 5 yıl getirilerini tefastan görebiliyoruz. son 10 yıl yada 15 yıl gibi getirileri görebileceğimiz bir yer var mı?