Devre kesici ne zaman kalkıyor...
Printable View
Devre kesici ne zaman kalkıyor...
BİST: İşlemler Pay Piyasasında saat 18:01'de kapanış seansı ile VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18:08'de yeniden başlatılacaktır. BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler bugün yeniden başlatılmayacaktır
Her şey satılsa bile Thy satılmaması lazımdı.
Ben anlayamadım...
Bu düşüşle beraber endeksin düzeltmeye girdiği kesinleşti. Bence önemli olan ne kadar sürecek, nereye kadar sürecek ve Türk Hava Yolları düzeltmeye tamamı ile ayak uyduracakmı ?
Çoğu tahta tabana yapıştı bugün kuşun tüyünü yolamadık, kim tutuyor bu kuşu arkadaş sal gelsin bizde mallanalım
1. ihtimal teminat eksikliği nedeniyle araci kurumlarin, musterilerin mallarini satmasi. (Burada hangi hissenin satıldığı önemli değil, amaç hisse satarak nakit yaratmak. Hatta karda olduklari pozisyonlari satmalari daha işlerine gelir)
2.ihtimal iş bankasının rus mir sisteminden çıkış karari orta, uzun vadede diğer bankalarinda bu kervana katılmak zorunda kalabilecegi ihtimali ve bunun sonucunda da Rusya-Türkiye iliskilerini bozulmasi. Bundan en çok etkilenebilecek sirketletin başında turizm ve havayolu sirketleri gelir.
Düşüşün sebebini bilmedigimiz için bize ancak böyle ihtimal ve senaryo yazmak kaliyor.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya ile iliskilerimiz neden bozulsun sn Balikadam,
buna devam etmesi ülkenin ekonomisi bozulacakken ,
ki isbank cok yerinde karar aldi.
THY olmasa Rusyadakiler nasıl yolculuk yapacak,
THY de olan bence
Teminat tamamla, panik satışı , spekte tahtayi asagiya cekti bence makul fiyattan aldi satanlarin malını,
Viop ta yaşanan ve banka hisselerinde yapılan manüpülasyonda ortaya çıkan teminat tamamlama ile ilgili gelişmelerden dolayı..tüm hisselere verdiler..
Arkadaşlar bir sorum olacak? :hi:
ABD'de yılda hisse başına 1,5 $ kazanabilecek bir şirketin hisse değeri ne olabilirdi?
Aranızda var mı ABD borsaları hakkında detay bilgisi olan? :notr:
Hocam bir kere, yıllık kazanci toplamini 4 ile çarpın sonra da çıkan rakamı şirketin hisse sayısına bölün. Çıkan rakam şirketin bir hissesinin olmasi gereken değeridir. (Bu değerleme yillik %25 buyuyen bir şirket için)
Bugünkü düşüş beni pek korkutmadı. Çünkü pandemi yok bir kere. Ortada cok büyük bir olayda yok aslında. FED faiz artırım olasılığı var ama bence orta vade bakan birisi icin endişelenecek bir durum degil bence. Gelip geçici muhtemelen. Şirketin işleri iyi durumda ve insanlar geziyor. Seyahat etmek istiyorlar. Avrupa zaten zorda ihtiyaçlarının bir kısmını Turkiyeden karsilayacak mecburen. Yani Turkiye için çok kötü bir durum gorumuyorum ben. Ama balinalar sebep bulurlar tabi. Panik yaratma, ucuzdan hisse toplama için hava estirmeleri normal bence. Bir süre 55-70 aralığı yaptırıp sonra normale çekerler muhtemelen. Sabretmek en mantıklı çözüm sanki Şuan
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY için yil sonu guzel bilançolar ile kapatacağını düşünüyorum. Hele ki Kasim bilancosunu gormeden hiç satmayı bile düşünmem. O yüzden THY için olumlu düşüncelerim devam ediyor. UEFA sponsorluğu da ayrı bir guzel gelişme bence. Beklemeye devam ediyorum
Genel Borsa düşüşü VİOB da yaşanan teminat sıkıntısı. Bazı aracı kurumların teminat eksiğini kapatabilmek için spot piyasada hisse satmaları.. düşüşü getirdi..
@unicorn_1980, THYAO da taşınan açıkları istiyorsanız, ekran saat 16.50 itibariyle kapandı, öncesinde de hiç bakamadım, Bugün gerçekleşen açığa satış işlemlerini istiyorsanız sadece 170 mlyn tl lık hacim gerçekleşmiş, bu rakam THYAO da geçen hafta 2 mlyr tl civarındaydı, artık açıkcıların değil de kredililerin üzerine gidiyor olmalılar!
https://r.resimlink.com/W8GRaEuLshF.png
Amerika endeksleri pozitif kapatmış. Sanırım sadece bizim borsada geçici bir panik havası oluştu. Umarım birkaç gün içinde toparlar. Tekrar eski seviyelerine döner.
Merhaba,
Dünün takasını istenmiş:
https://imgyukle.com/f/2022/09/20/nmsyl6.jpg
BASIN BÜLTENİ-Türk Hava Yolları, Balkanlar ve Güney Avrupa rotalarına özel fırsatlar sunuyor20/09/2022 13:15:17
Dünya’nın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları, İstanbul’dan Balkanlar ve Güney Avrupa’da, 32 uçuş noktasına uygun fiyatlarla seyahat imkânı sunuyor.
Sınırlı sayıda koltuk için geçerli olan indirimden yararlanmak isteyen yolcular, İstanbul çıkışlı uçuşlarda, 20 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında satın alacakları biletler ile 1 Kasım 2022 -31 Mart 2023 tarihleri arasında her şey dâhil 119 Dolar’dan başlayan fiyatlarla uçma ayrıcalığı elde edecekler.
Her şey dâhil gidiş-dönüş 119 Dolar’dan başlayan fiyatlar Türk Hava Yolları’nın resmi web sitesi ücretleri olmakla birlikte bilet satış ofisleri ve acentelerde değişiklik gösterebilmektedir.
Kapsam dışı seyahat dönemleri ve kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.turkishairlines.com web adresinden, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden veya satış ofislerinden ulaşılabilir.
Aynı hatlara, Pegasus, geçen hafta, 5 Euro + vergiler yaptı.
Kampanya görmesek, kampanya diye yiyecekler bizi.
" Tedarik zincirindeki keşmekeş, denizyolu taşımacılarını havayolundan destek almaya mecbur kılıyor.
Covid-19'la başlayan kapasite sıkıntısı, salgın sonrası talep patlaması ve en nihayetinde Rusya - Ukrayna savaşı, dünya lojistik akışını darmaduman etti.@havayolu101 "
Zaten yönetim, Anadolu Jet veya Turkish Cargo da birleşme, satım veya ortalık konusunun gündemlerinde olduğunu genel kurulda
belirttiler. Acaba dünya genelinde aksiyonlar alınmaya başlamışken bizimkinde de bir hareket olabilir mi?
https://www.havayolu101.com/2022/09/...destek-aliyor/
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP, HERKES KENDİ KARARINDA HÜR'DÜR.
Başkan dan güzel bir hedef daha gerçekleşirse ne ala;
“Bu sene bir milyona yakın Amerikalı Türkiye’mizi ziyaret etti ve edecek. 2023 yılı hedefimiz bu rakamı ikiye katlamak. Evet, en popüler Avrupa ülkesini bile ziyaret eden Amerikalı turist sayısının 2 milyon olmadığını biliyorum. Ama arkadaşlarımın yeteneklerini ve dirayetlerini de biliyorum.
Bugün olduğu gibi tüm yıl boyunca onlarla beraber sahada olacağım. “
https://www.linkedin.com/posts/ahmet...ium=member_ios
Taşınan Açıklar GARAN dışında çok azalmış, THYAO özelinde sadece 487 bin lot açık taşınmış, zaten düşen piyasa da yatırımcılar açık yapmayı değil de mal almayı düşünürler, bir darbe de oradan yerler!
https://r.resimlink.com/xAl4Gs.png
Bankalardaki işlemler borsanın dokusunu bozdu. Her zaman derim vadeli, kredili, açığa vs. alış satış işlemleri yasaklanması lazım. Karşılığı anlık portföyde olmadan alım satım yasağı gelse borsa kumar anlayışından kurtulur. Vatandaş da birikimlerini borsada değerlendirir.
Suratınızı asmayın arkadaşlar;bekleyen çorbayı içer...Yeterki; şu Yunan hergelesi,arkadan birilerinin ittirmesiyle başımızı belaya sokmasın...!
Senelerdir çerkez yapıyor it dalaşı hava sahası ihlali vs vs iki nato ülkesiyiz aynı zamanda komşuyuz tarihten gelen kültürel benzerliklerimiz var siyasilerin seçim atraksiyonu biz halklar birbirimize düşman olmayız savaş yıkım sefalet açlık demek empati diyalog yoluyla çözülmeli
Yeni bir medya haberi daha, en azindan moral verir THY yatırımcısına
Ana Sayfa Aero Gündem THY “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülünü almaya hazırlanıyor 20-09-2022 12:41 Fotoğraf: Haber Aero Skytrax’ın 23 Eylül’de açıklayacağı Dünyanın En İyi Havayolları” ödülleri kapsamında THY’nin” Avrupa’nın En İyi Havayolu” ve çeşitli kategorilerde 5 civarı ödül alması bekleniliyor. Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en iyi havayolları ve havalimanlarını belirleyen Skytrax derecelendirme kuruluşu tarafından değerlendirilmek için tekrar anlaşmıştı. THY, Skytrax tarafından geleneksel olarak her yıl açıklanan “Dünyanın En İyi Havayolları” ödülleri kapsamında bu sene “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülünü almaya hazırlanıyor. Haber Aero’nun ulaştığı bilgilere göre THY çeşitli kategorilerde 5 civarında ödül alacak, ama en dikkate değeri “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülü olacak. “Dünyanın En İyi Havayolları” sıralamasında THY’nin önemli basamak atlayacacağı ödül töreni 23 Eylül’de Londra’da Langham Hotel’de düzenlenecek, Skytrax World Airline Awards’da açıklanacak. Havacılık sektörünün ‘Oscar’ı gibi görülen Skytrax ödülleri COVID-19 sonrası havayollarının sonuçlarını merakla beklediği önemli bir organizasyon, dünya genelinde çeşitli havayollarına çeşitli kategorilerde 80’den fazla ödül veriliyor.
Kaynak: haber.aero
Tavsiye içermez
Başkan bugünde boş durmamış 🧿
Yatırmcılarla toplantılar, stratejik hedefler ve planlar🤔
https://www.linkedin.com/posts/ahmet...ium=member_ios
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP, HERKES KENDİ KARARINDA HÜR’DÜR…
Putin, kısmi seferberlik ilan etti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kısmi seferberlik ilan etti. Putin Rusya'nın egemenliğini koruması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağını söyledi. Putin, kısmi seferberliğin 21 Eylül tarihi itibariyle başlayacağını belirtti.
Değişen ne oldu şimdi? Seferberlik ilan edildi diye 3. Dünya Savaşı mi başladı?
Piyasa bazen çok fazla tepki verebiliyor.. Seferberlik olcağı dün belliydi ama dün yükseltip , bugün HABER düşünce aşağı verdiler...
Bu hissede gördüğüm en saçma satış sebebi...
Kimse savaşı istemez tabi ki ama savaşın uzaması thyao'ya yarıyor mu yaramıyor mu?
Yaradığı çok net belli iken bu satış dalgası tam saçmalık. Şirketin işlerinin olumlu anlamda daha da devam edeceğine dair haber çıksın tam tersi algıyla ver aşağı...
Bütün sırtlanlar ve akbabalar düşmesini bekliyor.
Bence bu işin arkasında bankalardaki yükselişin bedeli var. Bankalarda yükselişe oynayan grup bankalar taban taban gidince teminat sıkıntısı çekiyor ve bunu da aracı kurumlarına yansıtıyor. Ek teminatı aracı kurumlar tamamlamak zorunda kalıyor. Bunu da en hacimli tahtalarda mal çıkarak yapıyorlar. Putin' in bu söylemi de işin tuzu biberi. Sadece turizm olarak değil, yakıt giderlerinin de petrolün yeniden yükselmesi ile etkisi oluyor.
Türk hava yolları Pegasus tav hepsini satan hsbc. Putinden çok korkmuş galiba
Şimdi bütün bu yaygara THY nin konsolide satışlarında ki %2-3 için mi ?
https://twitter.com/__selim/status/1...r6vDRXOsvBeJIg
hocam şimdi eğer rusyadaki bu seferberlik uçus ambargosuna dönüşmezse, yükselen bilet fiyatları bize ekstra kar bile getirir. Son dönemlerde rusyay uçuş sayısı çok artmıştı, bu anki haliyle payı hala yüzde 2-3 civarı mı bilmiyorum ama uçuş yasağı falan olmazsa bizim için iyi bile...
Seferberlik sonrası uçaklarda yer kalmadı
https://www.dunya.com/dunya/seferber...-haberi-669595
Taşınan Açıklar genelinde azalış var, sadece HALKB ve EREGL artmış, başka da YKBNK AKBNK GARAN biraz taşınmış, THYAO da taşınma bitmiş,
https://r.resimlink.com/u9Qcj7A12B3.png