Bütün onursuzlar bu şirketemi ortak olmuş her gün yeni biri hisse satıyor. Batan gemidenmi kaçıyorsunuz yoksa mirasmı yiyorsunuz zehir zıkkım olsun
Printable View
Bütün onursuzlar bu şirketemi ortak olmuş her gün yeni biri hisse satıyor. Batan gemidenmi kaçıyorsunuz yoksa mirasmı yiyorsunuz zehir zıkkım olsun
Burada gizli anlaşma var sanırım 22.04 ile 22.06 arası anlaşmalı devrediyor.
Bunlar mirasyedi , babalarindan kalma hisseleri satan tuzu kuru kizlar . Satsinlar , cehennemin dibine kadar yolu var hepsinin . Keske digerleri de satsa , sirketi ileri tasiyacak birileri alsa
Herkese selam
Yeni düşüş öncesi bir günlenme mi yapıyor bu velet sizce ?
Yoksa iyi bişeyler mi oluyor ?
Ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
bu ortakların derdi ne arkadaş bu şirket dolar basıyor şirket 5 dolardan 1 dolara kadar düşmüş enka nın patronundan örnek alsalar ya
Pandorra bir kaç aracı kurumu toplayıp Andersson ‘ dan masallar anlatıyormuş
O kadar aciz mişki, “ bundan daha kötü olamaz dibi gördük” diyormuş
Sanki kendisi 1.5 yıldır CEO değilmiş gibi
Allah insanlara utanma duygusu dağıtırken bazıları mazeretli imiş herhalde
Ortada yeni hiç bir şey yok anlayacağınız
Bir Tekfen hissedarı 1,80 milyon Tekfen hissesini borsada işlem gören tipe dönüştürdü (sermayenin %0,49'u, halka açık miktarın %1,01'i)
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...94019498_1.pdf
tekfen analist toplantısı notları
iş yatırımın son cümlesi eksik kalmış:
"............• Yönetim ayrıca verimliliği, esnekliği ve kurumsallaşmayı artırmaya yönelik bazı yapısal değişiklikler üzerinde çalışıyor. Bazı süreçlerin..............."
acaba devamnda ne yazıyordu ve başka mesaj var mıydı?
biraz trajikomik te olsa, yine soylenenler TKFEN hissesi icin olumlu.
CEO beyfendi, zaten 2 proje bitti, artik zarar yazmamiz mumkun degil demis :drunk:
yani projeler devam etse, hala zarar yazacaklar 2C bilancoya :p
son 2 bilancoda gorduk ki, eger yazilan ekstra zararlar olmasaydi aslinda gayet guzel kar gelecekti bilancolarda.
eger 2C de insaattan ekstra zarar yazilmazsa, 2C bilancoda iyi bir kar gelebilir :whistling:
sinkaflı konuşunca, tekfen fiyatlaması için iyi mi oluyor? daha etkili bir protesto yöntemi söyleyeyim: 3+5 tane yatırımcıyı toplayıp, tekfen kule önünde yorgan veya lastik yakabilirsiniz. 3-5 tane de medya kuruluşuna da çağırıp, ropörtaj vermeye de gerek yok; cep telefonuyla videosunu da ve twittera verin..
ben kimsenin yazıp çizdiğine sinkaflı bir şey yazmıyorum.. aynı şeyi de bekliyorum..
bu söylemlerin eyleme geçmesi tabi ki şirket için iyidir ve şirketi yorumladığım kadarıyla da şirketin finansallarına olumlu yansıyıp, güven erosyonunu restore etmeye yarayacak işlerdi. ayrıca; gübredeki konu öznel bir beyandna öte; belli ki kamu otoritesi eliyle verilmiş / keisnleşmiş bir izindir. kısa vadede çok işe yarayacaktır. hatırladığım kdarıyla %70ler seviyesişnde bir KK ornaı varıd ve bunu %95e çıkarabiliyordu (%100 hiç oldu mu; bilmiyorum).. ki bu da miktarsal büyümesi % (95/70 -1) seviyesine taşır.. realize olduğu dönemde %35.7lik miktarsal büyüme yüksek bir orandır.. hatta belki de ihracat fiyatları ola ki daha iyi ise, iç piyasayı %60a kadar ksıp, ihracata yönelebilir. izleyelim..
Nazım Hikmet demiş ki:
ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda,
budak budak, şerham şerham ihtiyar bir ceviz.
Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında
Traji komik gerçekten
Son 16 aydır dişe dokunan iş almayan
Aldığı işlerin hepsinden proje bedelinden fazla zarar eden CEO,
“ kötü günler arkada kaldı”
Müjdesini verir
Küçük yatırımcının içine su serpilir
Üstelik artık “ büyük iş almayacağız” müjdesi de vardır. Küçük yatırımcı zevkten kendinden geçer.
O sırada bunun uzun süren bir 23 Nisan CEO’luğu olduğu anlaşılır
Şirket sahipleri “ ne diyor bu adam yaaa” diyerek 23 Nisan yaprağını takvimden kopartırlar
FIN
Taahhüt tarafının zarar yazan projeler kaynaklı 250 milyon dolar
tutarında birikmiş tanzim talepleri var. Bunların tamamen geri
alınması zor olmakla beraber, yönetim talep edilen gelirin bir
kısmının geri alınabileceğini düşüyor. Katar Stadyum
Projesi'ndeki tanzim talebinin yılsonuna kadar, muhtemelen
Dünya Kupası'ndan önce sonuçlandırılması bekleniyor.
 Suudi Arabistan ile iyileşen diplomatik ilişkiler tanzim
taleplerinin çözümü noktasında olumlu. Şirket ayrıca,
Aramco'nun bir projesi için üç yıl sonra teklif vermeye davet
edildiğini de kaydetti.
iş yatırım da olmayan ve fakat burada olan madde:
"....
Toros Tarım'da halka arz yerine uluslararası bir oyuncu ile stratejik ortaklık kurulması planı ön plana çıkıyor. Şirket, yerli gübre
işinde mevcut pazar payını (%28-30) artırmak için daha fazla alan görmüyor. Stratejik bir ortaklık, yakın bölgelerde (Balkanlar
ve Kafkaslar), büyüme stratejisine daha uygun olacak şekilde, uluslararası merkezler kazanmanın yolunu açabilir... "
cümlenin girizgahından analışılıyor ki bu "ortaklık", Toros'un bir kısmını küresel bir firmaya satmak ve bu vesile ile de küresel bir firmanın yakın coğrafyalardaki dağıtım ağından yararlanmak şeklinde bir işlem olabilir. Diğer bir olasılık (partial divestment yerine), birleşme (merger) olabilir.. ilk olasılık sadece iş imkanı yaratmakla kalmaz, aynı zamanda güçlü nakit girişi sağlar ki orana bağlı olarak bist fiyatının da çok üzerinde bir rakam olabilir. örneğin, tororsun değeri 2 milyar usd ise, %40lık satışta kasaya 800 milyon usd girer.. bist fiyatının 2 katı.. ayrıca, torosun işi coğrafi olarak yayılır/çeşitlenir..
merger ise nakit girişi olmadan başka kapılar açar..
izlenmeye değer önemli bir konudur. keşke eylemi görebilsek.. bu bist fiyatına göre böyle bir eylem bist fiyatının çok üzerinde bir değerleme potansiyeli çıkarabilir.
"güven sorunu"ndan dolayı, mesafeliyiz tabi ki.. eylemi görmeliyiz.
Sayin Maslak
Torosu da ucuza peskes cekerlerse sasirmayin, nasil Histill fide yi 2 Milyon dolara ( yuzde 50 ) peskes cektilerse Israillilere Torosu da dusuk degerden satmis gosterip servet transferi yapabilirler el altindan . Bu tarz yabanci ortakliklar seffafligi saibeli olan bir firma icin mide bulandirici. Toros un senelik karina gore 1.6-1.8 milyar bandinda bir degerlemesi olmali . Elindeki depolar , dagitim agi , piyasadaki guveni ve isim hakkini eklersek 2 milyar Dolar eder Ama bunlar gider 1 milyar deger bicip , yuzde 40 ini 400 e satarsa , 400 milyon dolar buhar olur yarisi halka acik kisim olsa 200 Milyon dolarimizi en az goturebilirler. Bu arada 250 Milyon Dolar yazilmis alacaklari YALAN !! Alacaklar da 500 Milyon Dolar . Bu arada sinkafli cevaplar size degil beceriksiz Ceo ve yonetimine . Merak etmeyin burada yazilanlari her gun onlara mail olarak atiyorum ozelden , merak etmeyin yuzlerine de soyluyorum . Acik acik soyledim zaten bu sekidle devam ederseniz tower onunde itibarinizi bitirrim diye attigim maili isterseniz size de yollarim .
Sıra bizim uyuza mı geliyor yoksam...
Ben maxi ortagin endişelerine katılıyorum
Herkesin kabul ettiği gibi çok net bir güven problemi var
Eğer büyük “cukka” vurgun yapılmak istenirse, çok net olarak en değerli aktif olan “Toros” üzerinden yapılır
Bence de Toros’ un arazisi, karlılığı ve vizyonu İle en az 1.5 -2 milyar dolar eder
Burada mide bulandırıcı olan ve Türk Ticaret Kanununa göre Genel Kurulda “ çıkar çatışması başlığı” altında bilgi verilmemiş olan Esin Mete’ ye ait OCP ‘ deki işidir
OCP, dünyanın en büyük gübre şirketlerinden birisi
Çıkar çatışması burada yoksa nerede var ?
Bu bilgi, forumda daha önce çıkmıştı. Pandorra’ nın Toros’ u satıcaz haberinden sonra tekrar baktım internete ve Esin Mete’ nin görevi aktif gözüküyor
Bu yapılan Türk ticaret kanuna göre suç
Eğer OCP’ ye satılırsa, bunu hatırlayın ve fiyatı sorgulayın
Aha da belgesi (internet)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3d4e0f0b02.jpg
Bugün 24,06 tavanı gösterecekler şimdilik 23,1 % 5 yukarı, haber lazım yoksa oynarlar kağıtla.
Bugün yükselir yarın düşer yine .En az 40 lira olması lazım bu piyasa da ???
ucuslar baklamis :drunk:
demekki yavas yavas tkfen leri satma zamani geliyor :drunk:
Yatırım Finansman, Tekfen Holding için hedef fiyatını 36,50 TL'den 46,0 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri' olarak sürdürdü. #TKFEN
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer de çorbacı dükkanına gelen giden çok oldu Arap birliği de çorba içmeye gelir mi acaba
Kağıt 20 TL Altında sürünürken,Küüfrler havada uçuşurken,Şimdi fiyatı 23 tl yi geçince Bol bol güzellemeler,coşkular başlamış...!!!
Peki;O günden bu güne şirkette ne değişti..?
eski dinamik günler geldi aklıma......
bir haftadır bir lira ekleyerek gitti bakalım ileri günler de neler olacak....
19,50 / 23,50
ytf 46 lira fiyat biçmiş
https://www.yf.com.tr/media/report/TKFEN_2022/
Haber mi var
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
milletin anasını ağlattılar şimdi analist toplantısı yapıyorlar.
Anaiz- Şirket Raporu: Tekfen Holding (Ak Yatırım)
Tavsiye: Gözden Geçiriliyor
Hisse Fiyatı: 22,28 TL
Analist Toplantı Notları
Tekfen Holding, dün CEO Ali Pandır'ın katılımıyla bir analist toplantısı gerçekleştirildi.
Önemli gördüğümüz konular,
Yönetim, taahhüt işinde ana zarar eden projeler (Rusya ve Suudi Arabistan) tamamlanmak
üzere olduğundan ve zararlar bilançoda gerçekleştiğinden, en kötünün geride
kaldığını düşünüyor. Kalan projelerin karlılıklarının daha sağlıklı olduğu
öngörülüyor. Yönetim ayrıca Kazakistan ve Azerbaycan'daki projelerin karlı olmaya
devam edeceğini öngörüyor. Taahhüt tarafında orta vadeli hedef, FAVÖK marjını
%8-10 seviyelerine çıkartmak. Mevcut FAVÖK marjının %6'nın altında olduğu öngörülüyor.
Taahhüt işinde ana odak, seçici ve nispeten küçük ölçekli projelerle karlılık üretmek
olacak. Yönetim, iş yükünün büyüklüğüne göre daha esnek bir iş gücü istihdam
ederek ve dijitalleşmeyi artırarak taahhüt işinde verimliliği artırmayı planlıyor.
Taahhüt tarafının zarar yazan projeler kaynaklı 250 milyon dolar tutarında birikmiş
tanzim talepleri var. Bunların tamamen geri alınması zor olmakla beraber, yönetim
talep edilen gelirin bir kısmının geri alınabileceğini düşüyor. Katar Stadyum
Projesi'ndeki tanzim talebinin yılsonuna kadar, muhtemelen Dünya Kupası'ndan
önce sonuçlandırılması bekleniyor.
Suudi Arabistan ile iyileşen diplomatik ilişkiler tanzim taleplerinin çözümü noktasında
olumlu. Şirket ayrıca, Aramco'nun bir projesi için üç yıl sonra teklif
vermeye davet edildiğini de kaydetti.
Avrupa Birliği'nin Rus doğalgazına olan bağımlılığını LNG ithalatıyla azaltma çabaları,
dünyanın en büyük LNG ihracatçısı Katar'daki yatırımları hızlandırdı. Tekfen,
Katarda LNG kapasite artışıyla alakalı 1Ç22'de toplam büyüklüğü 448mn dolarlık
proje kazandı. Şirket ülkede 3 tanesine teklif verdiği 4 benzer projenin
devam ettiğini belirtti. Bu dönüşümün bir parçası olarak Azerbaycan, Türkmenistan
gazını Tanap üzerinden Avrupa'ya satmak için bir gaz boru hattı inşa etmeyi
planlıyor. İsrail, doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımayı planlıyor.
Yükselen enerji fiyatlarına rağmen, devam eden yeşil enerjiye dönüşüm nedeniyle
yeni petrol ve gaz yatırımlarında düşüş eğilimi görülüyor.
Şirketin ileriye yönelik diğer odak noktası, imalat ve mühendislik işleri (inşaat
grubunun parçası) olacak. Tekfen, imalat, petrol, petrokimya, kimya ve gübre
sektörleri için yüksek kaliteli proses ve depolama ekipmanları, enerji santralleri
ve depolama terminallerinin imalatı ve inşasında uzmanlaşmış bir şirket. Yönetim,
imalat tarafında sınırlı rekabet görüyor ve karlı büyüme için alan görüyor.
Bu bağlamda, yurt dışında satın alımlarla büyümeyi hedefliyor.
Şirket, görece düşük verimliliğe sahip arazilerini elden çıkararak tarımsal üretimdeki
operasyonlarını küçültmeyi planlıyor. İthal ürünlerin işlenmesine, üretimde
tam verimlilik sağlandıktan sonra son verilmesi planlanıyor.
Gübre tarafında ihracat yasağı Eylül ayına kadar kısmen kaldırılarak şirketlerin
kapasitelerinin %40'ına kadar olan kısmının ihraç edilmesine izin verildi.
İç piyasada gübre fiyatları, zayıf talep koşulları ve ihracat kısıtlamaları nedeniyle
küresel fiyatlardan negatif ayrıştı. Bu, geçen yıla kıyasla karlılık üzerinde
bir miktar baskı oluşturuyor.
Şirket, gübrede doğrudan satış yapmak ve gübrelerin optimal kullanımı da dahil olmak
üzere daha iyi tarım uygulamaları konusunda çiftçilerle iş birliği yapabilmek
için satış kanallarını dönüştürmeyi planlıyor.
Toros Tarım'da halka arz yerine uluslararası bir oyuncu ile stratejik ortaklık kurulması
planı ön plana çıkıyor. Şirket, yerli gübre işinde mevcut pazar payını
(%28-30) artırmak için daha fazla alan görmüyor. Stratejik bir ortaklık, yakın
bölgelerde (Balkanlar ve Kafkaslar), büyüme stratejisine daha uygun olacak şekilde,
uluslararası merkezler kazanmanın yolunu açabilir.
Genel olarak toplantının tonunun, i) taahhüt iş kolunda oluşabilecek ek zararlarla
alakalı endişeleri ve potansiyel tanzim konularını ele aldığı ve ii) stratejik
öncelikler hakkında daha net bir resim çizdiği için, olumlu olduğunu düşünüyoruz.
Raporun Tamamı:
https://yatirim.akbank.com/_layouts/...d.aspx?ID=7286
Analiz- Şirket Haberleri (İş Yatırım)
Tekfen Holding
Kapanış (TL) : 22.28 – Hedef Fiyat (TL) : 40.39 – Piyasa Deg.(TL) : 8244 – 3A Ort.
İşl.Hac.(mn$) : 21.9
TKFEN TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 81.27 Analist: eakalan@isyatirim.com.tr
Tekfen analist toplantısı notları
Tekfen Holding, bir yılı aşkın bir süre önce göreve başlayan Grup Şirketler Başkanı
Ali Pandır ile mevcut durumu ve gelecek beklentilerini değerlendirmek üzere
dün bir analist toplantısı düzenledi. Son iki çeyrekte birkaç taahhüt projede
meydana gelen maliyet artışlarına yönelik kaydedilen karşılıklar nedeniyle hayal
kırıklığı yaratan sonuçların elde edilmesinin ardından, yönetim fırtınanın bittiği
konusunda daha iyimser ve bakiye sipariş büyüklüğünden ziyade karlılık odaklı
daha temkinli bir yaklaşımla ileriye bakmaya başlayabileceklerine inanıyor.
Toplantıdan öne çıkan başlıklar şöyle,
- Şirket’in portföyünde geçmiş dönemlerde pandemi, olumsuz hava koşulları ve işveren
kaynaklı talepler gibi pek çok sebepten ötürü zarar kaydedilen üç ana proje
bulunmakta. Bunlar, Haradh Uydu Gaz Sıkıştırma Tesisleri Boru Hatları (Suudi
Arabistan), Beşinci Bölge Stadyumu (Katar), Kharampurskiy Sahası-PSJC Gazprom
Dış Nakil Boru Hattı (Rusya) projeleri. Yönetim, Katar ve Rusya’daki projeler tamamlandığından
ve Suudi Arabistan projesi için gerekli karşılıkların 1Ç22’de halihazırda
kaydedilmiş olmasından ötürü, ileriye dönük büyük miktarda yeni bir
karşılık ayırma ihtiyacı doğmayacağını düşünüyor.
- Projelerdeki maliyet artışlarının bir kısmının tazminine ilişkin müzakereler
devam ediyor. Yönetim, toplam 250 milyon dolar tutarındaki zararların bir kısmını
tahsil edebileceklerine inanıyor. Olası ödemelerin zamanlaması belirsiz olsa
da, yönetim, en azından tamamlanan projelerden yakın vadede bazı olumlu sonuçlar
alma konusunda iyimser.
- Yeni proje kazanımlarına gelince, Şirket Katar, Irak ve Suudi Arabistan’da oluşabilecek
fırsatları değerlendiriyor. Küresel olarak yenilenebilir enerji yatırımlarına
yönelik eğilim artıyor olsa da, petrol fiyatlarındaki artış ve Türkiye’nin
Körfez bölgesi ülkeleriyle artan işbirliği, yeni proje kazanımlarının önünü
açabilir. Yönetim ayrıca, Avrupa ülkelerinin Rusya’nın kısıtlamalarından sonra
gaz ithal etmek için alternatif kaynaklar araması nedeniyle doğal gaz boru hattı
projelerinde gaza basılan Azerbaycan, İran ve İsrail’de yeni fırsatlar olabileceğine
inanıyor. Diğer yandan, yönetim ileriye dönük olarak agresif bir bakiye
sipariş büyümesi hedeflemiyor. Ana odak, düşük riskli projeler ile birlikte
karlılıkta olacak. Yönetim, gelecek projelerde %8-10 FAVÖK marjı elde etmeyi hedefliyor.
- 2021’deki rekor seviyedeki yüksek performansın ardından, gübre sektörü için 2022
görünümü, çiftçilerin azalan satın alma gücü nedeniyle iç talep baskılandığından
zayıf kalmaya devam ediyor. Olumlu bir gelişme olarak, Türk hükümeti tarafından
2021’in sonlarında getirilen gübre ihracat kısıtlamalarının hafifletildi.
Firmaların Eylül ayına kadar üretim kapasitelerinin %40’ına kadar ihracat yapmalarına
izin verildi.
- Yönetim ayrıca verimliliği, esnekliği ve kurumsallaşmayı artırmaya yönelik bazı
yapısal değişiklikler üzerinde çalışıyor. Bazı süreçlerin dijitalleştirilmesi
ve verimliliğin artırılması için Tekfen Ventures’ın yatırım yaptığı teknoloji
şirketlerinden faydalanılması planlanıyor.
- Yönetim eldeki nakit konusunda ihtiyatlı davrandığı için geri alım bir süredir
gündemde değildi. İleriye dönük olarak, taahhüt segmentinde stabilize olduğunda
hisse geri alımı tekrar değerlendirilebilinir.
- Şirketin gübre işi için halka arzı düşünüp düşünmeyeceği sorusuna ilişkin olarak
yönetim, stratejik ortaklığın bu konuda izlenilebilecek daha iyi bir yol olacağını
belirtti. Toros’un Balkanlar ve Kafkasya’da büyümesine yardımcı olacak
stratejik bir ortaklık düşünülebilir.
Genel olarak, toplantının tonu iyimserdi ve en kötünün sona erdiğine dair sinyaller
verildi. Bazı stratejik kararların ve yapısal değişikliklerin finansal sonuçlar
üzerindeki etkilerini görmek birkaç yıl alabilecek olsa da, taahhüt işine
daha temkinli bir yaklaşım ve verimlik artışına yönelik vurgular umut vericiydi.
Çok yakında tahminlerimizi ve değerlemelerimizi gözden geçireceğiz. Sağlam gübre
operasyonları, toplam 190 milyon ABD Doları tutarındaki konsolide net nakit
pozisyonu ve uzun vadeli finansal yatırımları ve gayrimenkul varlıkları göz önüne
alındığında hissenin aşırı cezalandırıldığına inanıyoruz.
bir sürü beklenti yaratılmış. Raporlarda yer almayan insider bilgilerin verilmiş olma ihtimali de yüksek, olmamış bir olay değil.. baktılar ki rezil oluyorlar piyasa değerini yükseltmek için toplantı yapmak zorunda kalmışlar.
Şimdi toplantı yapacağınıza önceki dönemlerde bilanço yayınlanmadan önce toplantı düzenleyip mücbir sebep adı altında yazdığını zararları açıklasaydınız ya analistlere, o zaman böyle sürpriz zararlarla yatırımcının anasını s... olurdunuz.
Aracı kurumlar ,Hisse de hedef fiyat vermeye başladığına göre, ( Bana göre,) Malı taşıtmak için hammal arıyorlar demektir..
Dikkattli olmakta yarar var..
Ve,Bu kağıdı daha önce 24 TL Üzerinden (25 TL Civarından.) çoğu kişiye yıktılar..
Tekrar o seviyelere getireceklerini zannetmiyorum..
Umarım,Tahminlerimde yanılırım..
Ve,Uzun yıllar bu şirketin kahrını çeken yatırımcı arkadaşlar,Dileğim Emeklerinin karşılığını alırlar..
Imza !!! Bakin 6-7 ortagi orgutledik mail bombardimanina tuttuk , bunu 30-40 kisi ile yapsak bir olsak daha etkili olurduk . Biraz utanan insan sunu coktan yapardi , hisse 400 Milyon dolara dustukten sonra degil . Yuzde 25 yukseldi diye burada kufretmeyecek degilim . 2 milyar dolara cikarsinlar sirketi o zaman dediklerimden dolayi ozur dilerim , ama tekrar ediyorum toros yabanci ortaklik laflari falan bana hic guven vermiyor ucuza peskes cekmez diyemezsiniz cunku Bu sirketin vukuatlari 1-2 degil , o yuzden gercek yatirimcilar patronlara Ceo ya yk ya baski yapar bu Rezil fiyatlamanin hesabini sorar . Bi analist toplantisi bile baksaniza nasil hareket ettirdi, piyasaya guven verseler bir de o zaman hakettigimiz degere ulasiriz . 500 Milyon Dolar piyasa degeri bu sirketin insaat alacaklari sadece Gubre fabrikalari araziler imalat tesisleri var daha .. o yuzden hesap sorun , mail
Bombardimina tutun , 500 milyon dolar degil bu sirketin hakki en az 2 milyar Dolar .. sirketin sadece itibari sektorde taninirligi ismi 2 milyar Dolar eder !!