Geçen hafta da yazdım..
Dolar bazlı ralli başlamıştır..
Printable View
Geçen hafta da yazdım..
Dolar bazlı ralli başlamıştır..
Gundi bu msj göre mala girmişin psikoloji benim işim:)
Tl rallisinde Adadan erken veda ettin , onuda nereden anladık sistemi öven gundi , bir anda nasıl gider bu endeks, şu oldu bu oldu balon demeye başladıydı:kahkah:
Adaya hoş geldin, yalnız adada bilmediğin noktalara gitme gözün Acunda olsun :wave:
garanti tam oturan öküz.
O rallinin nasıl 2 günde kağıttan kaplan olduğunu 2400 den 1700 e düşerken gördük..
20 günde gittiği yerden 5 günde düştü..:oleyo:
Dediğin gibi bir ellerinde dolar bir ellerinde hisse İDİ..
Şimdi hisse tarafı dolar tarafından ayrışacak...
Bence tabi..
Bazı hisseler TL bazlı eski zirvelerini geçerken doların da buralarda dalgalanması ile dolar bazlı kazanmış olacaklar..
Assolistler en son çıkar sahneye ,
yonca geri alım katalizörünü vermeseydi bankalara ne yapıcakdı bu uşaklar.
onlara özgüven verdi daha ne yapsın:)
şu ortamda en karlı çıkacak aslında bankalar; kur korumalı TL mevduatta %17 tavan ama kredi faizleri coştu... riskleri hazine üslendi... endexe genel manada ucuz diyemesem de bankalar ucuzlar da üstüne...
ama hiç ralli havasında değiller...
belki ocakta yabancı filan girerse biraz.. anca öyle...
sende de banka mı var demeden birileri.. evet ben de geçen hafta biraz banka aldım :)
Walla benim çevremde konuştuğum "para piyasaları ile alakalı alakasız" hepsi kulli zararda..
Bir çoğu dolar almış hemde ististasız hepsinde 17 rakamı duydum..
Bazıları da (biraz bilgilileri yada çeresinde borsacı olanları) Borsa almış..
Mesala bir hatun arkadaş 25 lerden kozaa ya gömülmüş..Daha evvel 21 den aldıklarını 23 den sattı idi..
19 da iken beni aradı..
Ne oluyor dedi..
Bende durumu anlattım..
Yaa yarıya falan düşmesinde diye korku içinde..
Hemde miktarlar öyle az buz deel..800 900K tl ler 50 100K dolarlar..
bugün 2.700 TL 1 kontrat yarından itibaren 2.050 TL...bazı kurumlar ekstra kafasından teminat arttırıyor kendini güvenceye almak için...benim kurum hiçbir zaman yapmadı...bundan öncede çok volatil günler olmuştu mesela mart ayı, ondan önce suriye rusya v.s. gerginliğindeki büyük düşüş v.s. hiç değişim olmadı resmi rakam neyse hep o...
Yok hocam bazılarında mevcut hisseleri yarı yarıya düştüm..
138 bin kar da ilen vermedim çoğunu..
Bazılarından tüm çıktım..
Bazıları indi..
Biraz arada derede işlem oldu..
Dolarizasyona devamM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam onu ilk zirve denemelerinde bir yaptım en son doruk noktasında vermedim..
Aslına bakarsanız realize oldum denebilir..
An itibariyle attım..
10 bin şişe ile başladığım yolculukta 2500 e kadar düştüm 1000 ile başladığım sasa şuan 250 adet..
Bim mükemmel kar vardı Perşembe verdim ..
Anlayacağınız aslında benim gibi bir adam çok trade etti..
Çoğu bulduğum aldığım hissemde trend bozulması yok ama endeks biraz daha salar kurgusu ile ekleme mabında duruyor para .
Zaten önceki portföy kadarını binance ye taşıdım ralli de...
Şimdi bu kalan para ile devam..
Özetle trade portföy için ayrıldığım para totalde %70 iken 50 kazandırdı TL bazlı..
138 bin kar var iken bozmaya kalksam dolar 18 idi..
Bu durumda var oransal birbirine yakındı
138/18
78/11
Bu nasıl bir durum akıl güç yetmiyorM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
XU100 200 haftalik usd ortlamasini test ediyor.
Bende öngörülebilirlik" 0"
An itibariyle izliyorum..
Sisli sertavul yolu gibi ne far ne sis farı yetmez .
Orada siste kalan durumu çok iyi bilir..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler cümlemize..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genç yaşta olmalarından olabilir..
Malûm 2001 krizini bilseler idi yaşasalar idi ki ben yaşamadım..
Böyle davranmazdı..
Bir de aracı kurum çalışanı bende global tanıdıklarım var terste kaldığını bir gram görmedim..
Bu nasıl olurM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aç gözlü değil zahmetsiz para kazandırdılar..
Bir portföyümün bu kadar rahat kazandırdığını ben hiç görmedim..
Hep denettirir idi..
Gir çık vsm.
Bir girdik bakmadım bile yüzüne oturdukça oturduk..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kendi adıma GRAMALTIN 400 den aldımkendime hedefte koymadım .
bir ara 700 üzeri satıcıyım dedim daha sonra birden bire üzerine çıktı baya da fırsatta verdi ama psikolojinin aç gözlülük satmama engel oldu.
başkasına akıl verirken çok yükseldi ben olsam satar biraz dinlenir daha sonra tekrar alırsın diyor kendime gelince bu uygulamayı hayata geçirmiyorum hep aynı dert
04-12-2021, 10:58#2871 Avatarısindoma53 sindoma53 şu an forumda
Gümüş Üye
Duhul
Mar 2020
Gönderi
6,033
Ben yaşanmış olan şeyi yazdım , insanı aç gözlülük ve kibir bitirir.
ben aç gözlülük yaptım borsada cezamı çektim eski zaman diliminde.
bakın son 1 ayda hangi tahtaya girilse %15 üzeri rahat paralar kazanıldı algı şimdilik bu yönde işliyor , bu sert yukarı hareketlerin sert düşüşleride bu şekilde olur.Ben oyunda kalan sigortalı ve temkinli hareket etsin , zamanlama ve maliyette yanında tatlısı olsun.
Bunu daha önce ayın başındada belirttim sana oyunagelen burada hatırlarsan ,
yukarki yorumda ogyn sana yaptığım yorumdu ve dediğimiz şekilde sert düşüş gördük
en temizi 4 özelden %25-25-25-25 sepet yapmak bana göre... isc'yi de garanı da ykbnk'yı da akbnk'ı da öneren aracı kurumlar var farklı farklı... hepsi az çok aynı gidiyor zaten; 1-2 tanesi biraz daha fazla giderse de üzmez böylece... bir tek garan çağrı meselesi çözülmeden 12'den çok uzaklaşamıyor ama ona da heralde artık bu aralar bir cevap gelir...
BIST: Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören CNHTRY vadeli işlem sözleşmelerinde %10 olarak uygulanan alt fiyat limiti oranı bugün için %20'ye çıkarılmıştır
Arkadaşlar iki yıldır kekik yağını hiç hayatımdan çıkarmadım. Allah'in izniyle Grip, bronşit, sinüzit hiç olmadım.
Xu100 dolar bazli 200 haftalik basit ortlamaya dokundu..Takip edenler icin..
Benim Viob vs isim yok. Ben muhabbetine buradayım sizden ricam abuk subuk yorumlar ile hedefler ile başkalarının batmasına vesile olmayin. Hafta sonu dolar 8,5-9 hedefi veren vardı.