Adios dedin de, memedabi nerede acaba?
Printable View
Adios dedin de, memedabi nerede acaba?
3..5 senetle endeksi tutmaya devam..
Banka al THY sat..
Banka sat.. THY al...
Piyasa yapıcılık bu,..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço döneminde bist 100 de 6000 lere sarmaya başlar, sonra mart başlarında düşüş bir kulp yapar o arada mayıs başlarında 6000 üzerine atmaya başlar. Sell in may go away olmayacaktır. İlk Hedef çanak / V yüksekliği kadar olur en az. Ben 8000-8500 civarı yıl sonu kapanış bekliyorum daha öncede yazdım. Benim şahsi beklentim bu kimse bana güvenip işlem yapmasan :) ytd.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TUSIAD ekonomistler semineri videosunu bulamadım 2 ayrı site özet geçmiş.
>>>>>>>>>
https://www.aydinlik.com.tr/haber/ek...u-degil-362436
Ekonomistler seçim öncesi ve sonrası olmak üzere ekonomideki beklentilerini iki döneme ayırıyor. Seçim sonucu ne olursa olsun ekonomide geleneksel politikalara dönüş kısa vadede mümkün değil. Dönüş sürecinde ise sermaye kontrolleri tedbir setinin içinde yer almalı.
,>>>>>>>>
https://www.dunya.com/is-dunyasi/hic...-haberi-683303
Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen “2023 Yılında Türkiye Ekonomisi” seminerinde enflasyona rağmen büyümeyi önceliklendiren ekonomi politikalarının sürdürülebilirliği tartışıldı. Ekonomist Cevdet Akçay “Türkiye’de gelinen noktada hiçbir TL varlığın fiyatı doğru değil” dedi.
Geçen bir iş adamı LIFO uygulansın diyordu, Migros ile ilgili başka bir haberde biz FIFO uyguluyoruz vs diyordu özellikle vergi açısından önemli bir konu.
Sanayi şirketi yatırım vs yaparak vergiden kaçınabiliyor, ticaret şirketleri yasal olmayan işler yapıyor, sonradan stok affı vs talep edebiliyorlar.
Bence zenginler kendini korusun...
Zaman onların aleyhine çalışıyor..
Uyuz demokraside her fırsatı kendi lehlerine kullandılar...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Risk parametreleri güncellenmiş
15 günde 1.. Standart..
TUPRAŞ, 8600 TL den, 9200e..
Havlama, insanların bağırmasına çok benzerdir. Burada consessus diye köpeğim vardı bir zamanlar ,Köpeğiniz kendini ifade etmeye çalışmaktadır ve hislerini anlatabileceği tek yol havlamaktır. Köpek havlaması farklı tonlarda olur ve her ne kadar bir kısmı daha tehditkar olsa da bir köpeğin havlamasına dikkat etmek daima önemlidir. Consessus burada çok havladığından komşular rahatsız oldu burada bende kuzuya rica ettim senin köyde boş yer vardır bir yere bağla arada yemeğini suyunu ver bak dedim oda bana birkaç kez bana yol bulmakta piyasada ışık oldun deyip kabul etti .Benim köpek consessus oraya gönderdikten sonra biraz uysallaşmıştı dün haber geldi , yine huysuzlaşmaya başlamış havlayıp insanlara rahatsızlık veriyormuş.Bizim çocuklardan birini gönderdim bir bakın gelin Kesintisiz hızlı yüksek, derin havlamalar yapıyormuş . Son olarak kesik havlama, çoğunlukla yaralı bir köpekten çıkar. İşin özü benim köpeğim consessus yaralı buradan gittiğinden beri ve beni unutamıyor buradaki abilerini unutamıyor teşhisdeki gibi haller sergiliyor Acil bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir; ama unutmayın ki yaralı bir köpek aynı zamanda sakınan bir köpektir ve bu yüzden sizin endişenizi bir yardım çabası olarak değil, bir tehlike sinyali olarak görebilir.
hayırlı haftalar.
Gundiiii gelmiş hoş gelmiş :) Bu piyasa düşmez aga bundan sonra :) Long açan parayı ezer... Parayı arttızmaz katır katır katlar... İşaret fişeği için thanks...
gundwane gerçekten çok iyi tahminler yaptı. son tahminine de katılıyorum. bu kadar hazırlık sırf zirveyi bir daha yoklamak için olamaz. son 4 haftalık barlara dikkatli bakın.
ama sanal alemde anonim bir hesap üzerinden onay alıp yatırım yapmak da ne bileyim. en hafifinden çok garip. gundwane maksatlı yazıyor demiyorum. eminim çok düzgün birisidir.
piyasa çok kaotik. pazartesi sağlam bir fon satış yapsa herkes bugün yazılanları unutur.
Yukarda yazdığım yazıyı neden yazdın bulut diyorlar ,
insanlar önce adam olacak yüzüne söyleyemeceği şeyleri ,
öbür köyden bana ,hisse net yönetimine, buradan 4-5 kişiyede daha var sallayıp hakaret ederse,
bende karşıma çıkamayıp her yazdığında bize hakaret edeni köpek yerine koyarım yaşadığı durumu anlatmak için köpekten alıntı yaparım.Çünkü bunun gibiler bundan anlar .
Beni tanımadan arkamdan ileri geri konuşanlara kızmıyorum. Bilirsiniz; köpekler de tanımadıklarına havlarlar.
konuyu güzel bir sözle kapatalım.
bu SASa bence endeksin etheriumu yan kağıtların atası ahahaha
bu arada tekrar soracağım BTC n olur o değil de etherium da şubat bilemedin martta sanki kirilim var
abd tarafı bu haftayı kırmızı kapatacak olaylar silsilesi başlamazsa (geçen haftanın mum bearish son 2 senede 4. oldu bu)
buna rağmen füzelerler ise, 4020/4120+ kapanış(yada yeşil).
btc altta kalan ayının canı çıksın derler, bence btc 27,9 kadar yolu var.
beklentim gereği şubatta diplerlerse güzel olur.. (5-6 hafta)
yoksa gene hayvan gibi fiyatlar artar.. herşey++..
ilgilenen olursa
JPM mart vade sonu collar trade..
3600 Put Long
3040 Put Short
4030 Call Short
https://i.hizliresim.com/4576trw.png
banka endeksi -xbank aylık ortalamayı yukarı kırdı cuma günü, öbür salı akbank bilançosu geliyor, 7 seans kalmış ilk bilançonun açıklanmasına, aslında geç kalmış bi hareket bence.. vakit az kaldığı için, olacaksa bi hareketin hızlı ve sert olmasını beklemeliyiz artık.. açıklanacak karlar aşağı yukarı belli, sürpriz marjı çok kısıtlı, karlarda ziyade temettü izni çıkıp çıkmayacağı önemli, bankalara dağıtılabilir karın max onda birini temettü dağıtma izni veriyor bddk.. bu limiti yüzde 50 yapsa muazzam bi şey olur hayallerimizi aşar, hadi diyelim yüzde 25 dağıtabilirsin dedi, bu bile temettü verimi ortalama yüzde 15 oldu manasına gelir ki, yine çok sert bi yükselişe gebe bırakır bankaları
bankalar yabancı takasının ağırlıklı olduğu az sayıda tahtadan, cumhuriyetin 100. yılının ilk 3 haftasında ne yapmış bu mendebur sürüsü diye bakacak olursak, 225 milyon dolar gibi yine azımsanamayacak bi satış geldiğini görüyoruz- ağırlıklı olarak koç ve sabancının bankalarına.. bunların patronların yurtdışı hesaplarından gelen bi satış olduğunu da zannetmiyorum artık, bunlar açığa satış, yabancı takasında en bol bulunan mallar bunlar olduğu için ödünç alınıp tahtaya basılmış mallar olduğunu var sayıyorum
https://i.hizliresim.com/tg2rsxj.png
Akan Abdula'nın ÖNGÖRÜLEMEYENLER kitabından..
...Biz gerçekleri ve gerçeklikleri hala ayırt edebiliyoruz..
Karşılaştırma yapabilecek en sağlıklı son jenerasyon da biz olacağız.
Çocuklarımız hiçbir zaman çevrimdışı olamayacaklar.
deyim yerindeyse istediği gibi çekip çeviren sisteme karşı öngörülemez olmak.
Sistemin bizi kendi ödül-ceza sistemine çeken, pasifize eden, diz çöktüren yapısına karşı gelebilmek..
Üretimin değil tüketimin önemli olduğu bir çağda, sistemin hedefi olmamaya çalışmak.
İnsan haklarını azami seviyede dahi korumayan,
sürekli veri toplayan, analiz eden sistemler bunlar.
Bizler demir perde rejimlerine ve istihbarat örgütlerine karşı önlemlerimizi almaya çalışıyorduk
ama Prize takılmış insanların bırakın kendilerini korumayı,
bu teknolojinin çalışma şeklini anlayabilmesi için dahi yeterli veri okuryazarlığı yok.
The Economist ten Türkiye diktatörlüğün eşiğinde kapağı:
İçinde;
..Tutarsızlığı giderek artan başkanın altında Ülke (TC) bir felaketin eşiğinde duruyor...
yazılmış..
Borsayı, yabancı kurumları, bankaları,dövizi nasıl etkiler??
KÜRESEL SERMAYE tavrini koymuş...
(Rotschild ailesinin medya uzantısı,malum dergi..Bildiğimiz..İngiliz mahkemeleride yollarda,köprülerde tahkim mercii..
Bağlantı neler var,bilemiyoruz.. Tahminlerimiz var ama seyredelim.. )
VIOP esnafı bakalım neler yazacak??:)
İki üç nushada bir zaten bizi bir sekilde kapağa koyuyor bu teresler... Tam dizayn ve öğütme mekanizması kurmuslar. İstediklerini tukaka anında ters kamuoyu. Bunlar yüzünden başımızdakilerden kurtulamıyoruz. Dış gucler hep bunlara çalışıyor. Öne munite loading. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
az önce kanal değiştirirken reyize denk geldim.
kendi kulağımla duydum
paristeki metroların tavanlarından sular akıyormuş
yaa gördünüz mü ? :oleyo:
:drunk::drunk:
ülkemizdeki %35 işsizler için kırmızı çizgimiz neydi ??
paristeki metronun damı! işte vizyonnn işte dik duruş işte dünya liderii
:drunk::drunk:
şimdi altılı masa düşünsünnn
Reis iyi ayar veriyor..
Batı düşmanı zaten ülkenin bilinçaltı..
Kimse kimseyi kandırmasın..
Ekonomist te biraz doğru görüşü var..
Reis bu seçim i kazanırsa
Ülkede bir çok kesimim görüşü, varlığı kağıt üstünde kalacak..
Muhalefetsiz seçimlerin olduğu
Tek partinin devleti
1923 lere özlem duyanlar
O günler yakın olabilir..
Bir farkla seküler değil neo muhafaza ittihat loadıng.....
Sencer Solakoğlu,
Ette %25'e kadar fiyat artışı bekliyorum..
Ramazandan sonra hızlanacak talep artışı ise
Fiyatları Avrupa nın üzerine çıkaracak...
Borsa yükselir,
olumsuz haberler zirvede bizi
Long pozisyonda yakalar..:((
Zarların hileli olduğunu bile bile..
TR için kötü sayılabilecek haber,destek verirken,KÖSTEK olan Suud Finans Bakanından gelmiş..
Ne demiş Davos'ta..?(17.Ocak.2023/Bloomberg'e verdiği röp.)
Türkiye, Pakistan,Mısır gibi savunmasız ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini..
Özgür Demirtaş demiş ki;
ÜLKEM bu duruma düştüğü için Çok üzügünüm.
Adam Türkiye gibi SAVUNMASIZ Ülkeleri diyor..
Bu IMF'ten 1000 kat daha kötüdür..
Suudlu Bakan ve Arkasından The Economist..!!
Hayırlar olsun...
Ameriga engiliz Suud parasını yidi, yiyor yıllarca...
Reisin adamları da yisin biraz..
Ahali halifeye haracını veriyor diye anlar..
Bir otoriter ittifakın demokratik yollardan
Gönderilip, gönderilemeyeceği sorun olacak..
Küresel Sermaye resti çekmiş..
Tekrar gelirsen sana destek söz konusu olmayacak demiş..
Otoriter ittifak güçlü şekilde tekrar gelirse,
İran örneği önümüzde olacak..
Demokrasi hayal olacak..
https://i.hizliresim.com/a8wxtaa.png
bist haftalık. son barın açılışı aslında biraz daha yukarıdan. site bunu pazartesileri güncelliyor.
son ayı dojisinin bile üstünde kapatmış. şu tabloda slow trade yapan bir şortörün kazanma ihtimali sıfır. çok batan olmuştur. günlük veya saatlik şort yapan varsa bir ihtimal paçayı kurtarmıştır.
bunu yaparken haftalıkta da net bir boğa barı oluşmuş. beyaz asker derler.
bilançolar geldikçe neyi fiyatladıkları daha net anlaşılır. ama bu kadar hazırlık mal yedirmek için yapılmaz diye düşünüyorum.
Dergi nasıl arap baharı adı altında müdahale ettiniz ....Türkiye ye de müdahale ediniz Türk baharı gelsin...(!) yersen tabi....batını o gücü yok Türkiye karşısın da....
Onlar da biliyor.....Türkiye pasif lidere değil daha güçlü lidere ihtiyacı var..... Batı hiç bir zaman Türkiye nin çok güçlenmesini istemiştir.....