.
https://www.linkedin.com/posts/nurno...aign=share_via
.
Seralar için uluslararası sertifikasyon... :yes:
Printable View
.
https://www.linkedin.com/posts/nurno...aign=share_via
.
Seralar için uluslararası sertifikasyon... :yes:
sn fuma sizin şahsınızda şahit olduğum bazı yatırım çeşitlerini en azından not olarak belirteyim...
bir işadamı bütün sanayicilerin bir bankası olmasından dolayı avantajlı buluyor ve gerek olarak söylüyordu. tabii ki 90 lı yıllarda... sonra gördük ki bir çok işadamı bankalar üzerinden de batırıldılar. ya da müsrifliklerini bankalar bile finanse edemedi...
bütün işadamları karlarının bir kısmı ile tarla alırlardı. sonradan bunlar arsa oldular ve fabrika arsaları bile yatırımları kat kat aştı... acaba bunun da modası geçti mi diye düşünmeye başladım. arazi rantı artan nüfus ile birlikte geçerli oluyor. bir müddet sonra ülkemizde maliyetlerden dolayı leb-i derya evler, 4 oda bir salonlar yerine 1+0, maximum 1+1 apartlar alacak. ola ki singapur gibi tokyo gibi kutularda da yaşamak zorunda kalır mıyız.
kredi kullanmak işadamlarını her zaman kaldıraç etkisi ile uçurmuştur. ama krizlerde de ayağına taş bağlanmış gibi batırmıştır. hele de faizler yüksek, ve bir yandan talepler düşürülüyor, maliyetler artıyor ise...
borsada iyi kağıtlar her zaman pahalıdır. ucuzsa vardır bir illeti. acep bizdeki illet de benzer midir? ama piyasada hesap yapmasını biliyorsanız belki zor kazanırsınız ama kazanırsınız... ama kazanmak bir şekilde trade ile değil kökleşerek olmalı benim gibiler için...
ABD rüzgar gibi geçti ile başlattı trendi. şeytan prada giyer gibi kitaplarda da benzer trendler ve mücadeleler işlenmiştir. rüzgar gibi geçti eleştirisizdi yanlış hatırlamıyorsam. ama şeytan prada giyer bir şekilde mücadele içeriyordu... bizde de traderlar gelir geçer. bunlardan bazıları işadamlığına terfi ederler, ama bizim gibi küçükler kaybolup giderler...
bence bir kısım karlar borsa dışına çıkarılabilir mesela eskiden olduğu gibi arazi rantı yerine tasvip etmesem de değerli madenler vs gibi... oturduğunuz ev araba zaten dokunulmazdır ve kaşık düşmanı tasarrufundadır... ama rüzgarlarda savrulmayı bırakın fırtınalara dayanabilmek için köklü yatırımlar şart...ve kimse size buyrun biz yiyemedik paylaşalım demeyecektir. sizi sofradan atmak için her şeyi yapacaktır. eskiden karl marks ( hissenetteki) demişti galiba küçük yatırımcı kemik yalayıcısı gibidir diye. sanki doğrulanmakta...
Borsada hisse fiyatını etkileyebilecek hiç bir Kap haberini borsaya göndermiyorlar, Holding yönetimi hisse fiyatının ayrışmasına sebep olabilecek herhangi bir haberden özellikle imtina ediyor...100 Endeksin havası bozulduğunda da, endeksten çok daha güçlü ivmeyle hisse düzeltme formasyonuna geçiyor...Bakalım bu olayı daha ne kadar devam ettirecekler ???
..................Ya Bofa yönetimi ya da Holding yönetimindeki aileler hissenin fiyatının borsadaki diğer hisselerden ayrışmasına kesinlikle karşılar...Defter değerinin %59 u kadar bir orana eşit fiyatla borsada işlem görmesini tercih ediyorlar..
Şu da bir gerçek, çeyrek bilançolarında zarar yazmış olan şirket hisseleri, zarar yazmamış olanlara göre bir daha kar yazıncaya kadar muhakkak olumsuz bir durum sergilerler.......(Çok iyi bir KAP haberi düşmedikçe, zarar yazmış bilançodan kaynaklı fiyat baskısı hep devam eder.....görüldüğü üzere geleceği önceden fiyatlayan hisseler çok az, Alarko da o hisselerden biri değil..)
Hep altın için "geldiği yeri unutmaz" diyorlar...
Hisseler için de aynı şey geçerli...
121,39 görmüş alarko geldiği yeri unutmaz...
Tövbekâr üstadımı Keçiborlu'da berberler hiç sevmez...... :whistling:
Ancak o bir Viking savaşçısı gibidir....
Alaton ve Garih'leri yenecek....
https://i.hizliresim.com/ojunkkt.jpg
Sayın Tövbekar Üstadım benim Alarko da bazı korkularım var.Ama güvendiğim bazı pozitif yanları da mevcut.Peter Lynch üstadı 1994 yılından beri defalarca kıraat etmiş biri olarak dikkat ettiğim hususlar var. O hep şunu diyor.Bir firma uzman olduğu konularda faliyet göstermeli.Yeni sektörlere dalmak hisse için ciddi riskler barındırır.Bunu asla unutmuyorum.Alarko bir mühendislik şirketi ve zaman içinde uzmanlaştığı inşaat, ısıtma soğutma ve turizm gibi kolları vardı.Enerji işine girmişti.2013 lerde galiba bir sürü çed med sıkıntılar derken 2018 de Cenal devreye girdi bu seferde kur krizi ve siyasi olaylar vs ciddi sarstı. Ama sonuçta artık enerjide sırat köprüsünden geçip rahata erdik.Ciddi para kazanıldı 2022 de..Stratejik kararlar alarak 3 yeni sektöre adım attılar.Yeni sektöre girmeden ciddi araştırma yaparsın ama yatırıma girip faliyete başladığında her şey bambaşka olabilir hesap edemediğin şeyler ortaya çıkar ve firmaları yıkar geçer.O yüzden ben yeni yatırımlar öncesi yoğurdu üfleyerek yiyiyorum ve çok kontrollü gidiyorum.Tarımda şimdilik ilk gelen datalar favök marjı ve sürdürülebilirlik açısından fena değil.Ama hala az metre kare 5000 dönüm geçildiğinde esas her şey ortaya çıkacak bana kalırsa.Enerji depolama işi ha keza ciddi yatırım olmadı henüz, olduğunda bakacağız Çinlilerle iş yapmak, dünya çapında rekabet vs Gotion işi ne olacak göreceğiz.Uçak işi mühendislik yoğun Alarko o işi kolay kıvırır gibime geliyor.Ben arada kendi algoritmama göre sat allar yaparak risk yönetimi yapıyorum.Amaç trading karı değil. Bodoslama Alarko taşımıyorum.Hatalı olursam çok yıllar kaybettirir bana.iki defa 2 milyar dolardan satıp 1.3 lerden yerine koydum kazandıklarımla alternatif dolar bazlı yatırımlar yaptım riski dağıttım.Geçen yıl şirkete ve yönetime güvenerek EM yüzünden 90 a aldığım alarkoyu 120 lerden satıp çıkamadım ciddi valör kaybı yaşadım ve moral bozukluğı vs yazık oldu.Aşırı güven bazen kaybettiriyor bunu binince kez test etmiş oldum sanırım.Benim öngörüm 2026 sonu ya da en geç 2027 yaz gibi Tarım işi nereye varacak kabak gibi belli olacak.O yüzden çok dikkatli ve sabırlı gidiyorum.
sn fuma,
sizin trade felsefeniz var ve bir şekilde bu işin profesyonelisiniz. bizler ancak biriktirimlerimizi yönetebilmek adına bazı hususları belleyerek yatırım peşindeyiz...
Enerjiyi öğrenene kadar epey bir tokat yediler ama hem MERAM hem CENAL maliyet açısından da öngörü olarak da dört köşe yatırımlardı...
depolama işinde knowhow dahil olduğu için daha dikkatli olduklarını düşünüyorum. sanırım oyalanmaları da yatırım maliyetleri açısındandı.
Gıda işinde işin profesyonelleriile bir toplantı yaptıktan sonra muhtemelen çok ciddi planlama ile girdiler...ilk aldıkları şirket
"Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulunun 03.03.2023 tarihli toplantısında;
Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 400.000,-TL nominal değerli 400.000 adet hissesinin 75.468.000,-TL bedelle satın alınmasına karar verilmiştir."
çok pahalı acaba bir şeyler mi var diye düşünmedim değil ama eğer GÜRLÜK faaliyet alanına bakarsanız o zamanlar planlamalar yapılmış. şirket içeriği
"Hisseleri devralınan Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ve yüzde yüz hissesine sahip olduğu iştirakleri Albi Bitkisel İlaç Ham Maddeleri Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin, Alpark Jeotermal Sağlık Turizm ve Depoculuk Anonim Şirketi'nin, Alurla Jeotermal Sağlık ve Turizm Anonim Şirketi'nin ve Hak Gayrimenkul Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin mülkiyetinde (i) Burdur ili Kemer ilçesinde bulunan 2925,03 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (ii) Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinde bulunan 1810,61 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (iii) Afyonkarahisar ili Merkez ilçesinde bulunan 2836,65 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (iv) Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesinde bulunan 806,04 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (v) Balıkesir ili Bigadiç ilçesinde bulunan 4334,28 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (vi) Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde bulunan 1034,12 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı, (vii) Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde bulunan 2225,65 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak işletme ruhsatı, (viii) Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesinde bulunan toplamda yaklaşık 180.000,00 m2 yüzölçümlü tarla niteliğinde taşınmaz (ix) Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği tarafından kurulmuş olan Biyoteknoloji Vadisi'nde brüt 20.000 m2 taşınmaz için Katılımcı Hakkı bulunmaktadır."
bu işin başına pazarlama alanından birini getirmeleri ve katkısızlık açısından piyasanın istediği ürünler olması gibi hususlara bakıldığında bence bu iş ALARKOya dönüşüm yaşatacak. ve hiç reklamını bile yapmadılar defalarca sormuştum bu sera işleri karbon salınımını nötürler mi diye bunu bile yeni öğrendik...
el hasıl pasta büyük ve bu pastayı yedirmemek için her şeyi yapacaklarını tahmin ediyorum...
Sn. Bulutafeg, Bence imzanızdaki Peter Lynch cümlesi Alark yatırımının nasıl olması gerektiğini anlatmış.
Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız.
WARREN BUFFET
https://www.hisse.net/topluluk/image...AAAElFTkSuQmCC
https://i.hizliresim.com/l4ho77s.jpg
Tübekar abemi kim kızdırdı?:notr:
Savaş boyalarını sürmüş, saçlarını ve sakallarını da ihtiyar berberine ördürmüş... :oleyo:
Sn. Fuma ortak;
Tarım, sera işini bunlar 2023 yılından beri test ediyorlar.... Yoğurdu üfleyerek yeyip, kademe kademe giriyorlar...
İklim şartlarından kaynaklanan riskleri minimuma indiren ve yılda 3-4 sefer ürün almayı sağlayabilen jeotermal sera işi çok akılcı.
Gerçi ne zaman satarım bilmiyorum, pazara kadar ortağım :whistling:, fakat, "ne iş yapıyorsun" diye soranlara "bir miktar jeotermal seram var" diyecek kadar da benimsedim bu işi. :halay:
.
.
Viking Leylâ abla tarım yatırımları hakkında beyanat vermiş.
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...2a3S85jmmMNqWg
.
.
.
.
İki yıl sonra Alarko tohum da satarsa şaşırmamak lazım.......
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...kti_ID1611936/
.
.
Bu hissede aileleri hiç tanımayanlar, her hangi bir iş ilişkisi bile olmayanlar aylardır mal mı çekiyorlar ?? hem de milyonlarca lot??? Mal çekenlerle, geri alım olayı arasında bir ilişki var mı? Garip olaylar zinciri......
(Not: Bofa üzerinden işlem yapan yerliler ihmale gelmez, BOFA küçük yatırımcıyı zaten kabul etmez...!!!!!)
Aylardır ya mal çekiliyordur veya tam tersi az bir lotla vererek sert düşürüp panik yapacak olan ya da pişman olan emekliik fonlarının satışlarını mı tetikletmek istiyorlar bilemedim.Takas analizi yaparak ben bunu analiz edemiyorum.Gariplikler olduğu kesin.Yangından mal kaçırır gibi 96-100 tl arasından geri alım yapıp haftalardır 80 li fiyatlardan mal almıyorlar.Bofa sürekli satışta.Bu hissenin şu anda EM ye göre 2024 ocakta en düşük 90TL den alan için bile şu an bileşik faizle fiyatı 160-170TL ler yılsonu için ise 200 ler. Bu yılın aralıkına geldiğimizde fiyat 90-105 TL aralığında bile olsa %50 düşüş demek.Patronlar sattıkları malları yarı fiyatına yerine koyarlar.Aynı miktarla.Acaip bir kar.2022 kasımda alanların ya da satmayanların maliyeti 250-300TL olmuştur enflasyon ve hayat pahallığına göre.700-800 Milyon dolar market caplere gelirsek komedi olacak.O kadar hacimsiz ki BOFA istese 70-75 aralığına getirir illaki oradan satan olur panikle.Bunca yıllık tecrübem şunu öğretti fiyat düşüyorsa kimseye acımıyorlar.Verdikçe veriliyor.Uzun dönem beklemek içinde 6-7 seneyi gözden çıkarmak lazım.2016 da alanlar 2022 de ciddi kar etti 2022 de alanlar da 2028 de anca kar edecek herhalde bu gidişle.
https://i.hizliresim.com/m322vaq.jpg
2024 deki çeyrek dönemler arası olan farklılık bakalım 2025 yılında ne şekilde devam edecek ?
-1.761.486.000.-TL.>>>-1.181.477.732.-TL.>>>+140.181.226.-TL.>>>+1.757.270.000.-TL.
...................................2024 ilk çeyrekten son çeyreğe...............
-2.318.719.000.-TL.>>>
2025 ilk çeyrek
Not:Eski sistem, yani enflasyonsuz olarak bilançolar devam etseydi yıl sonu tahminlerinde pek yanılma olmazdı ama, maalesef enflasyona endeksli olayında Aracı Kurumlar yıl sonu tahminlerinde çok zorlanıyorlar...Şimdiden bu konuda bir tahmin yapmaktan bile kaçınıyorlar...
Enflasyonsuz olarak yaptığı tahminde İş Yatırım 2025 yılı sonunu yuvarlak olarak 18,5 milyar tahmin ettikten sonra, enflasyona endeksli olayına geçilmesiyle, sadece Yapay Zeka firmalarının tahminleri de 2025 yılı sonu için yine yuvarlak olarak 9 milyarla 10,5 milyar arasında yoğunlaştı....Özetle ödenmiş sermayesinin 42 katı bir karlılıktan, enflasyona endeksli olayında >>>> yarı yarıya yani 20/21 kata doğru düşüş tahminleri ortaya çıkıyor...
Tahminler de henüz borsa işlem fiyatına yansıtılmıyor, yansımaması için de özel bir çabanın olduğunu izliyoruz...
.
.
https://www.linkedin.com/posts/sevg%...aign=copy_link
.
.
Tohum ıslahçıları çalışıyor.
Tarımcılar çalışıyor.
Naptın sen be fuma ? 6-7 sene mi ?
yok dostum o kadar da karamsar olma. Senin psikolojin de bozulmuş. Eğer sen böyleysen, yeni giren yatırımcı arkadaşların halini düşünemiyorum. Cool down please.
Ben şirketin işlerine bakarım. Takastan da para kazanan var mı bilmiyorum. Ne buffet ne graham ne de peter lycnh in takaslara baktığını görmedim. Şunu da merak ediyorum aranızda takastan para kazanan var mı ?
sn fuma biraz da acaba tarım işi göründüğü ya da planlandığı gibi olmayabilir mi diye endişede. bir de onun trade mantığı işleyen bir mantık iken şimdilerde reel maliyetlere kafayı taktı ise acaba ne yapacak diye ben de düşünmeye başladım...
kaderciliğin güzel bir tarafı vardır. abi piyasaya girdim olmadı battım dediğinizde varınız yoğunuzu kaybedersiniz. hatta borçların ödenmesi işi sizi yıllarca bitirir... borsada trade yerine benim gibi al yat bekle moduna girerseniz malınız elinizde. geçenlerde yazmıştım 90 lı yıllardan kalma kooperatif mantığı... hala yada 225 Tl hisse başı arsa koop aidatı ödüyorum. ev yapar mı yaparsa unutturacak yılları ama dikkat kaç yıldır batak bir yatırım yapmışım...
ALARK aldık. 20 dolar olsaydı muhtemelen yarısını satabilirdim. şimdi 3 dolar bile değil. olduğunda bakarız. o zamana kadar benden aidat istemiyor ( gerçi hesap işletim ücretleri var), yılda 4 TL olmasa bile biraz temettü veriyor... abi nasip buymuş hiç olmazsa borç bile ödemeyeceğim inşaAllah...
Alternatif yatırım... piyasa ölü. gerçekten riski az olan bir iş yok. dönemi öngörmek pek mümkün değil...para lazanmak yerine kaybetmeyi göze alabilecekseniz işte meydan. arada bakıyorum piyasa nasıl diye acaba ALARK 20 dolar olsa alır mıydım diye düşünmeye başladığımda psikoloji dağılmaya başlıyor.
Takastan para kazanan var mı? eğer ülkeye flamingolar gelseydi şimdilerde her şey değişik olacaktı. gelmediler. fonlar epey mal sattılar ama alıcılar galiba epey isteksiz. nasıl ALCARda kol kestiğimde önce 100leri ( ben 37-40 gibi kesmiştim kolları bacakları ve zararına), sonra 500 leri sonra 1000leri görmüştü... önce birileri satacak ki toplasınlar ve olumlu haberleri değerlendirmeye başlasınlar.
ya da düşünün bakalım birileri çıksa ALARKın % 30 unu alsa ve büyük ortak olsa nasıl olur... bu fiyatlardan neden olmasın... işte takaslar böyle şeyler için de olsa fonlar ve c,iddi alıcıları göstermesi açısından önemli...
bofanın aldığını al, sattığını sat. ne güzel iş. hadii yapp.hadi buyur.
Borsada zamanlama yapmak ya da YAPAMAMAK !!!
En iyi ayları kaçırmak.
https://i.hizliresim.com/4bxk7gx.jpg
Netanyahu iti Gazze savaşını bu güne kadar sürdürmese alarko fiyatı farklı bir yerde olabilir miydi?
Veya başka türlü sorayım, alarko Koç ailesinde olsaydı hangi pd/dd oranından işlem görebilirdi?
‐-----------------------------
Haa, büyük hisse sahiplerinin hisse satarak çorbayı daha da sulandırmış olmasını da ayrı değerlendirmekte fayda var gibi.
Bu çerçevede alarko hisse geri alım programını genişletip toplamda 35 milyon lota çıkarırsa farklı değerlendirilebilir mi?
Arkadaşlar ben 6-7 sene dediğim şey şu 2022 kasımda 2.1 milyar dolardı şimdi 940 mil $.Ülkede gündem berbat hikayesi yok ülkenin.Seçimlere 3 yıl var.Enflasyon Muhasebesi tüm bilançoları mahvediyor.2022 de alan bir insanın 4-5 milyar dolar gibi bir fiyatı görmesi için en az 3 sene var bence.TL olarak 100-150-200 olabilir sorun değil.5 sene evvel ki her şeyin fiyatı 10-12 misli arttı enflasyon var.Ciddi reel karlar için beklemek gerekecek onu kastettim.Ülkeden para çıkışı var yabancı sermaye girmiyor.Spekte fırsat bu fırsat eziyor.
TSKB ve Alarko Tarım Jeotermal Modern Sera Yatırımı İçin 80 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladı
22/05/2025 09:04:43
Dünya Bankası kuruluşlarından Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası’nın (IBRD) kaynak sağlayıcısı olduğu, Türkiye’de tarım alanında sağlanan ilk proje finansmanı kapsamında TSKB ve Alarko Tarım Grubu, 80 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. Eskişehir’de hayata geçecek, 850 dekar alana sahip Türkiye’nin en büyük modern sera projesi yatırımı ile sürdürülebilir ve güvenli gıdaya erişimin artırılması hedefleniyor.
Alarko Tarım Grubu, Eskişehir’de hayata geçireceği Türkiye’nin en büyük modern sera projesi için TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) ile gerçekleştirdiği, Dünya Bankası kuruluşlarından Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası’nın (IBRD) kaynak sağlayıcısı olduğu proje finansmanı kapsamında, 80 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesine imza attı. Türkiye’de tarım alanında sağlanan ilk proje finansmanı olma özelliğini taşıyan, 2 yılı anapara geri ödemesiz toplam 12 yıl vadeli kredi ile Alarko Tarım Grubu’nun bağlı ortaklığı Nata Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. 850 dekarlık alanda jeotermal enerjiye dayalı teknolojik sera yatırımı hayata geçirecek.
Türkiye’nin sürdürülebilir bankacılık alanındaki öncü kurumu TSKB ile imzalanan kredi sözleşmesinin Alarko Tarım Grubu’nun 5 yıl içinde jeotermal seracılıkta dünyada ilk 10’a girme hedefine önemli katkı sunacağını kaydedenAlarko Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanı Ümit N. Yıldız“Tarımda 360 derece yer alma vizyonumuzun lokomotifini modern sera alanındaki yatırımlarımız oluşturuyor. Alarko Tarım Grubumuz, Afyonkarahisar, Denizli ve Eskişehir’de hayata geçirdiği yatırımlarla şu anda Türkiye’nin en büyük modern sera işletmecilerinden biri konumunda. Eskişehir’de planladığımız yatırım ise Türkiye’nin en büyük modern sera projesi olmasının yanı sıra sürdürülebilir tarımın en iyi örneklerinden birini ortaya koyacak. Projemize TSKB’nin değerli desteğiyle 80 milyon Euro düzeyinde finansman sağlanması, gerçekleştireceğimiz yatırımın yerel kalkınmaya katkısını ve Alarko’nun sorumlu yatırımcı kimliğine duyulan güveni yansıtması açısından büyük anlam taşıyor†açıklamasında bulundu.
Anlaşmaya dairdeğerlendirmedebulunanTSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç“Bu yıl 75. yaşını kutlayan Türkiye’nin ilk ve tek özel sermayeli kalkınma ve yatırım bankası TSKB olarak,kurulduğumuz günden beri Türkiye’nin stratejik kalkınma alanlarınafinansman ve danışmanlık desteği sunuyoruz. Ekosistem onarıcı bankacılık anlayışıyla, odak alanlarımızı, bugüne ve sürdürülebilir geleceğimize fayda ekseninde belirliyoruz. Sürdürülebilir tarım alanında Türkiye’de bir ilk olacak Eskişehir modern sera projesi kapsamında, Alarko Tarım ile kurduğumuz iş birliğinden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çevreye, insana ve ekonomiye duyarlı biçimde yürütülen sürdürülebilir tarım uygulamalarının; ekosistem dengesinin korunmasından doğal kaynakların verimli kullanımına, gıda güvencesinden ürün kalitesine kadar pek çok alanda anlamlı farklar yaratacağına inanıyoruz. Bu değerli iş birliğinin Eskişehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını; Türkiye genelinde sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına örnek oluşturmasını diliyorum†diye kaydetti.
800’den fazla kişiye istihdam sağlayacak
Alarko Tarım Grubu’nun modern seracılık faaliyetlerini yürüten bağlı ortaklığı Nata Tarım ile birlikte Eskişehir’de hayata geçireceği modern sera, 850 dekar alana kurulacak. Çalışanlarının yüzde 75’i kadınlardan oluşacak projede 800’den fazla kişiye doğrudan istihdam sağlanması hedefleniyor.
İyi tarım uygulamaları yapılacak projede, sera alanları, yenilenebilir enerji kaynağı olan jeotermal enerjiyle döngüsel şekilde ısıtılacak ve su kaynaklarının verimli kullanımı için yenilikçi teknolojilerden en üst düzeyde yararlanılacak.
ALINTI FORİNVEST
Alark ın bilançosu yavaş yavaş düzelecek . 9 Aylık bilanço veya yatırımların getirisi görülmeden toplamaya devam. Zaten Yataya bağlamış enflasyonun 100% olduğu yerde yerinde saysa bile fiyatı ucuzlamış kabul eder alırım. Böyle bozuk havalarda parası olup da yatırım yapan ülke derin bir enflasyon resesyon yaşarken dünyada sağlam bir resesyon varken yatırım yapan şirket bulmak zordur. Üstüne bir de kredi alacak kadar iyi bilançosu var. TSKB ve Dünya BAnkası yani YAbancı, krediyi herkese vermez demek ki Kara Karınca nereye gittiğini görüyor .
Kara Karıncayı gece gören var,
Hakkın toprağında mülküm var deme,
Dam ile harmanda hakkım var deme,
Güçlüyüm, kuvvetliyim, mevkim var deme,
Adamı sırt üstü yere vuran var,
Kara karıncayı gece gören var.
Aşık Noksani
Deprem mi oluyor Şekerim !..
Faiz oranı %kaç acaba
https://treasury.worldbank.org/en/ab...rates-and-fees
KAP Haberleri ile hisse pozitif ayrışıyor.
Alarko ve bir kaç şirket borsayı yukarı taşıyor !..
Haftaya umarım 102 TL !..
Şirketimizin, Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Alarko Carrier") sermayesinde sahip olduğu, Alarko Carrier sermayesinin %20'sini temsil eden payların satılması için diğer bir Alarko Carrier pay sahibi Carrier HVACR Investments B.V.'ye teklifte bulunduğu; Carrier HVACR Investments B.V.'nin teklifi kabul etmemesi durumunda, söz konusu payların borsada satışı dahil olmak üzere diğer seçeneklerin Şirketimiz tarafından değerlendirileceği ve teklif konusu payların Carrier HVACR Investments B.V. veya başka bir kişiye satılmasının, Şirketimiz ve Carrier HVACR Investments B.V. arasında akdedilen pay sahipleri sözleşmesi kapsamında Alarko Carrier'ın kontrol yapısında herhangi bir değişime sebep olmayacağı 22 Nisan 2025 tarihinde duyurulmuştu.
Carrier HVACR Investments B.V. ile olan süreç devam etmektedir ve henüz payların satışı hususunda herhangi bir karar verilmemiştir. Gelinen aşamada, Şirketimizin Alarko Carrier'ın sermayesinde sahip olduğu, Alarko Carrier sermayesinin %10'unu temsil eden toplam 1.080.000 TL nominal değerli 108.000.000 adet payın borsada işlem gören nitelikte paya dönüştürülmesi ve borsada satılması için hazırlanan pay satış bilgi formu açıklama tarihi itibarıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunulmuştur.
Kamuoyuna duyurulur.
Hayırlı olsun
Bizim için nötr, alcar yatırımcıları için kötü bir haber... 1.080.000 lotu 750 lira ortalamayla satarlarsa öpüp başlarına koysunlar.
Gecen ay 2 milyon lot hesaplamıştık,yanlis yorumlamisız demek ki..
Alcar in bilancoya faydasi yoktu..
En azindan 750 milyon -1 milyar tl arasi para girecek Alcar dan ..ve hala da 3 milyon lot hisse olacak Alarko da..
Alcar için kötü oldu hakikaten..
Keşke carrier le anlaşma olsaydi,kote olarak satilmasaydi hisse..
Alcardaki %20 hisse en fazla 50 milyon dolar edebilirdi.
Carrier'in bu miktar parayı vermek istememesi mühim.
Bakalım %10 piyasada ne fiyat edecek?
Carrier HVACR Investments B.V. ile olan süreç devam etmektedir ve henüz payların satışı hususunda herhangi bir karar verilmemiştir. Gelinen aşamada, Şirketimizin Alarko Carrier'ın sermayesinde sahip olduğu, Alarko Carrier sermayesinin %10'unu temsil eden toplam 1.080.000 TL nominal değerli 108.000.000 adet payın borsada işlem gören nitelikte paya dönüştürülmesi ve borsada satılması için hazırlanan pay satış bilgi formu açıklama tarihi itibarıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunulmuştur.
Kamuoyuna duyurulur.
sn loruhlano,
kusura bakmazsanız bir sorum olacak.
sizce sn 101 in sorduğu soru ile cevabınız alakalı mı ?
soruda sorulan son satır
"Bu çerçevede alarko hisse geri alım programını genişletip toplamda 35 milyon lota çıkarırsa farklı değerlendirilebilir mi?"
sizin cevabınız ise dün sn 101 in paylaştığı mesajın bir kısmı?
başka bir amacınız var mıydı bilmiyorum. izah ederseniz sevinirim....
Alcarda hisse satisi ya da ortaga satisi yaklasik: +750m
4TL brut temettu vermeyip 2.6 brut vermesi yaklasik: +610m (Bu rakami verse guzel temettu atti dicektik)
Arsa satisi: +1.9 milyar
Maldivlerdeki otelin fizibil bulunmayip vazgecilmesi: buna bir miktar kredi de alacaklardi da kabaca: +1.5 milyar diyelim
Alt sirketlerin EM filan dinlemeden bam bam nakit akisi yapip holdinge nakit yollamasi: $$$
Tarima saglanan avantajli yesil kredi: 80m Euro = 3.5 milyar
Valla sirket son 6 ayda ciddi nakit arttirici hareketlerde bulunuyor. Ya tarimdaki burokratik engeller halloldu ve gazliyoruz. Ya ucak ya da batarya tarafinda gaza basiyoruz (Pek sanmiyorum bunlar daha yavas gelisen regule sektorler). Ya da geri alimi Sn.0101'in dedigi gibi 30milyon lot gibi astronomik seviyelere cikariyoruz. Benim tahminim tarim tarafinin ve dikey bilesenlerinin gazlanacagi yonunde. Bu arada hem tarimda gaza basip hem 30m lot alacak para da olabilir hesaplara o kadar hakim degilim. Her halukarda bu kadar pesin para hareket demek. Hareket de bereket demek :)
sn whisperer,
holdingte nakit var ama yatırım da var... mesela birilerinin yapay akıla sorduğu bir soruda bu yıl 1.2 milyar dolar gibi bir rakam çıkmıştı ki bence pek doğru değildi...
Kazakistan ve Türkiyedeki tarım yatırımı muhtemelen ( dikkat ince hesaplar ya da hesaplar değil sadece uydurma tahmin diyelim şimdilik) 250-300 milyon dolar tutacaktır...
Gotion batarya yatırımı biraz karışık olabilir. ama sanki ilk aşamada 20-25 milyon dolarlık bir ilk yatırım sonra ana üretim mi bir şeyler hatırlıyorum ( maalesef holdingteki eski yatırımcı toplantıları silindiği için doğrulanamıyor), ama sonrasında ne kadar olacak bilemiyorum.
bodrumdaki yatırımda kredilendirilen miktar ve özkaynak ne olacak bilmem ama GYO da bu miktar vardır...
kısaca ve kaba hesapsızlıkla bu yıl önümüzdeki dönemde 350 milyon dolar kadar yatırım gerekiyor gibi. bu rakam aslında tek defalık olsa tamam ama bir şekilde 2028 e kadar devam edecek. o zamana kadar 1 milyar dolar üstünde yatırım olacak ve bu kredi faizleri ile kredi kullanmak yerine muhtemelen özkaynaklarla yaturum yapmayı tecih ediyorlar.
hareket bereket getirir mi bilmem ama bir şekilde kırk tilki var kuyruklar havada uçuşmakta... acaba Holding sanayiden çekilmek mi istiyor diye düşünsem de iklimlendirme hem seralar hem de taahhüt açısından önemli gibi duruyor...