Originally Posted by
jebaha
5’ten 15,50’ye soluksuz gitti hisse bu tabiki bu kadar kısa sürede kimsenin beklediği bir yükseliş değildi. Ama o bahsettiğiniz sert dönüşü 15’ten 8,xx’lere kadar sizin maliyet düşük olduğu için çok hissetmediniz ama neredeyse yarı yarıya çok ciddi yaptı ve 9-10 aralığında talep görerek hisse dengelendi. Ki hisse pandemi öncesi koşullarda artan kapasiten artırımı ile bilanço beklentisiyle belki 7’yi görebilecek potansiyele sahipti.
Pandemiyle beraber asıl ortaklık haberi hisseyi çok hızlı ve sağlıklı olmayan şekilde bu seviyelere taşıdı. Son 3 günde yapılan günlük tavan-taban hareketleri gerçekten mide bulandırıcı, asıl ilginç olan tahta sahibi oyuncunun buna izin vermesi. Hissenin alışılmışın dışındaki oyuncusu haber düştüğünde de alıma fırsat vermeden yukarı sürmek yerine ertesi gün - kapadı ilginç şekilde isteyen aldı verdi bugünlere getirdi.
Asıl vurgulamak istediğim kısa vade oynaklıklara takılıp büyük resmi kaçırmama taraftarıyım, günlük yerine min 3 aylık en azından bilançoyu görme yatırımcı kafasındayım (yukarıdan satıp alttan alabilene saygı duyarım ama ben yapamam). Belki hisse bu hafta 7’ye düşecek belki de 15’i geçecek ama orta vadede sabredene bu beklentilerle ekmek yedireceğini umuyorum. Riskli mi evet riskli ama kazanç potansiyeli de o riske göre yüksek boyutta, ama hangi tahta risksiz ki en baba pegasusundan kozaasına, aselsanına en baba kaıtları gibi istedikleri gibi sallıyorlar. O yüzden bu riski göze alarak portföyümün belirli bir kısmını da burada değerlendiriyorum. Olumlu olumsuz her yorum burada tartışılmalı ki en doğruyu bulalım, zaten forumun amaçlarından biri de bu. Ama temennim fiyat çok yükseldi hisse şu fiyattan geldi, geri düşebilir yerine olumsuzun daha somut önermelerle dile getirilmesidir.
..Tamamen kişisel tercihlerim ve öngörülerimdir, yatırım tavsiyesi içermez..