datçada cadır da yaşa ; ancak Usdoları yükselsin diye paranoya ortamına zemin hazırlama ...
git sisteme güven ve en uygun fiyat gördüğünde boz gitsin ...
sonunda 100 k , fazla bir rakam değilmiş....
Printable View
datçada cadır da yaşa ; ancak Usdoları yükselsin diye paranoya ortamına zemin hazırlama ...
git sisteme güven ve en uygun fiyat gördüğünde boz gitsin ...
sonunda 100 k , fazla bir rakam değilmiş....
Kaldıraçlı piyasalarda spekülatörlerin dolarda aşırı alıcı olması, küresel piyasalarda dolar kuru için tehlike arzediyor.
http://666kb.com/i/dw0n08m6st0g72pk9.png
https://twitter.com/GlobalProTrader/...08784576376832
Rus Sputnik haber ajansından Andrew Korybko'ya göre, Suriye ordusunun İdlib'e saldırısı, Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya gelmesine sebep olabilir. Eğer Rusya vuradaki "anlaşmazlığı" çözemezse, Türk-Rus ilişkileri tekrar bozulabilir.
https://sputniknews.com/radio_trends...-in-to-a-trap/
Önceki iki mesaja göre, birinci husus şu ki, lira krizi Türkleri dolara doğru sürerken, küresel piyasalarda dolar, dönüş hazırlıkları yapıyor olabilir. İkinci husus, İdlib nedeniyle Rusya ile aramız bozulursa, tekrar ABD'ye yanaşmamız gerekebilir. Karışık işler...
Harika bir haber daha...:)
Şans bir dönerse uçkur 9 yerden çözülürmüş..
Bu arada biskıvütçü Murat Ülker Bey sanırım krizden çıkmak için 2 milyar dolarlık gayrımenkul satacakmış.
Kim alacaksa artık.
Gayrimenkul böyle bir şey.
İyi güzel güneşli bir gün olacak...:)
Hava kapattı mı satamazsın.
Yanımızda 12 dairelik bir şey(!) yapıldı.
Ne villa ne apartman dairesi.
Mevki kıymetli diye uydur kaydır bir şeyler yaptılar.
Fiyat da öyle bir şey.
Bir yılı geçti biteli.
Ha bir tane daire satılsın...
Bu gidişle de iyice zorlaştı artık.
Hayatta en çok kar ettiğim konu gayrimenkul oldu.
Ama eğer acil ihtiyaç çıkar hava da biraz bozarsa (bırakın ekonomik krizi yazdan kışa farkeder gayrımenkul) elinize sinek kağıdı gibi yapışır kalır.
MAJOR ALERT: Bullion Banks Now In One Of The Most Bullish Trading Positions In Gold In The Past Decade!
Vadeli piyasalardaki spekülatör/tüccar pozisyonlarını gösteren rapor (COT Raporu, Commitment of Traders)), altın için, son on yıldaki en pozitif rapor.
Bu seviyeler kritik.. buralardan konsolidasyon veya sert dönüşler olmadığı takdirde; yani yükseliş trendi böylesi devam ederse 8ler 9lar leblebi çekirdek gibi gelir.. kısa vadede 7 üzerinde kalıcı olması tam bir felaket demek..
Tahminim bi yerlerde çok sıkı pazarlık dönüyor. Bu Amerika ya gönderilen heyet filan işin hikaye kısmı.. heyettekilerden bazıları düzgün ing bile konuşamıyormuş 🙂
Cmtesi gunu reis hala gurluyordu ve piyasa kapaliydi mantiken dolarin firlamasi lazim
Ama doviz bufeleri 6.42 nin altina dolar satiyor gelde anla
Sebepler malum tekrar olmasın..doların sıkılaştığı bu ortamda bana göre düşmesi geçici yada çok zor olur..geçen gün dolar masaya okeyi attı ama benim korkum elinde çift okey olması(en azından görünür gelecek için)..:(
Sıkılaşma deyince sanırım insanlar bu lafı gelişi güzel algılıyorlar..olsada olmasada, dolsada dolmasada gibi..başta sevgili Gund..kulaklarını çınlatalım biraz..:cool:
Ancak kazın ayağı öyle değil..yıllardır ortalık dolar shortcusu, pardon dolar borçlusu doldu..şimdi bu şortcular dolar sıkılaştıkça kendileride sıkılaşıp zayıflayacaklar mecburen..ha zayıflama sorun değilde, zayıflarken vücut direnci düşerse ve yatağa yatırırsa o sorun..:(
Ha beğenelim beğenmeyelim böyle bir durumda, yani yatak istirihatı durumunda global sistem için dolar güvenli limandır..hele ani şekilde gelişebilecek bir ''flash crash'' vakasında!!..bu arada Sn. Bosporos'un da kulaklarını çınlattık..:)
Maalesef paçavracıların kafası pek bu işe basmadı yıllardır ama şu sıralar yatak istirahatı onlara iyi geliyordur..ilk kurbanlar oluyorlar kendileri..:oleyo:
NOT: tekrar belirteyim..bunları şu an son rahip olayını hariç tutarak yazıyorum..
Anadolu Hayat Emeklilikte altın fonu bir ayda % 45,43 getiri verdi.
İnanılmaz...
Devlet katkısının zorunlu olarak gittiği devlet borçlanma faizi ise eksi...Devletin katkı payları bu yolla iyice azalıyor...:)
Eh...Biraz da o kazansın artık.
Paçavracıların anlamadığı gibi bizim BES'cilerinde anlamadığı hususlar buydu..bir kriz, bir enflasyon sarmalı alır götürür katkıyı..daha neleri götürürde, uzun hikaye..çünki Türkiye eski Türkiyedir..:cool:
Bu ülkede krizler zamlarla, vergilerle ve TL'deki herkesle paylaştırılır, olur biter/biterdi..bakalım..:(
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizdeki hareketliliğe ilişkin, "Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuz gördük ve meydan okuyoruz. Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi para ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Teslim olmayacağız. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız" dedi.
http://www.milliyet.com.tr/son-dakik...yaset-2723513/
16 yılın yönetim yanlışlıkları, hatalı ekonomik tercihleri bir büyük haksızlık ve mağduriyet haline getirilip , yedi düvele ekonomik savaş ilan edilerek popülizm konusu oluşturuluyor.
Bu işin erbabı zaten bu yönetim.
Dün baktım da, Kemal Kılıçdaroğlu hedef gösteriliyordu meydandaki kitlelere sanki ihanet içindeymiş gibi.
Bunu da ana muhalefete yıkarlarsa hiç şaşmam...
Ve biz döviz kurunda, enflasyonda, faiz oranlarında bir gevşeme bekliyoruz enayi gibi.
Pzartesi korkarım kaldığı yerden devam edecek.
Kafaya takti bır kere 10 lira yapicak mb de seyretmez inşallah yarin .
Biz sizinle NATO'da beraber değil miyiz? Beraber hareket etmiyor muyuz? Stratejik ortak değil miyiz? Ne oldu şimdi size? Bu ortaklığı niye bozuyorsunuz? Suç onlarda. Senin adamın suçluysa, terör örgütleriyle ilişkisi varsa bu ülkenin de bir yargı sistemi var. Gereği neyse bunu yapar. Halkbankası genel müdür muavinini hiç suçu yokken tutuklayacaksın, siz kalkıp Halkbankamıza hiçbir ilgisi alakası yokken yaptırım uygulayacaksın. Eee? Türkiye'den de kalkıp farklı şeyler isteyeceksin. Biz burada bir mütekabiliyet anlayışıyla hareket etmiyoruz. Sen öyle yaptın da biz öyle yapıyoruz diye değil. Suç işleyen bedelini ödeyecek, olay budur. Biz bugüne kadar Amerika ile hiçbir zaman kötü olmanın gayreti içerisine girmedik. Ama eğer böyle gidecekse Arapların bir sözü var "men dakka dukka" Biz de onu yaparız."
RTE pası atmış ABD ye..
ver Hakan ı al rahibi pası bu..
suçlu değişim..
bi tanesi zaten hüküm giydi..
rahip konusunda biz suçlu ABD değil diyor..
Bu sayede hem rahip konusu çözülür
Hemde SUÇLU iadesi üzerinden bizim karizma fazla çizilmez..
Hukuk mukuk gukuk çiğnenmeden olay kapanabilir..
ABD bu topa girecek mi bakalım
Bu kadar borca, bu kadar eksiğe, bu kadar hava caka fazla...
Bizimki egoysa, onlarınki de ego.
Bizimki kafaysa onlarınki de kafa.
Hem mütekabiliyet olsun diye papazı içeri atmadık diyeceksin hem de bankacıyı ortaya getireceksin.
Olmadı.
Ben iyimserlik hırkasını giyerek konuya baktığımda en ufak bir ümit görmüyorum.
https://pbs.twimg.com/media/DkV8H-qX4AIPlJo.jpg
@ugurses
Yabancıların tuttuğu tahvil miktarı 18 milyar dolara düştü; son 9 yılın en düşüğü.
Sıcak parayı bile kaçıran kötü yönetim tablosu...Trump faktörü sadece bunun üzerine tüyü dikti...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da sivil toplum kuruluşları ile yenilen akşam yemeğinin ardından yaptığı konuşmada sanayicilere sert uyarılarda bulunarak “Sanayicilerimize sesleniyorum; Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık, bittik işi sağlama alalım gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin. Böyle bir yola tenezzül ederseniz yanlış yaparsınız biz de B ve C planını uygulamak zorunda kalırım; Bunu da böyle bilin” dedi.
B ve C planı yoksa da demek istediğini herkes tüm dünya alem anlamıştır sanırım...:)
"Bazı haberler alıyorum. Mallarını satmıyorlar, ne demek. Ne demek mallarını satmıyorsun. Satacaksın arkadaş. Depolarda istiflemek ne demek o, satacaksın. Satmadın onun da bedelini ödemek durumunda kalırsın. Çünkü ben bunu ‘İhanet-i Vataniye’ olarak görüyorum. Sen bunları ne için ürettin satmak için ürettin. Eee şimdi ne yapıyorsun. Sende mi birilerini hizmet etmenin gayreti içindesin. Bize milli lazım milli, yerli lazım yerli. Eğer milli değilsen yerli değilsen bunun bedelini ödersin”
Yoruma gerek yok...
Usd/try 7,1750 % 11,55
Son derece moral bozucu
Meydanlarda nutuk atıp, gece yemeklerinde iş adamlarına göz dağı verip, kurun her gün % 10 fişeklemesini seyredeceğiz anlaşılan.
Bu gün GS yöneticisi Albayrak Trump'a verip veriştiriyordu...Bir günde borcumuz % 25 arttı diye...
% 35 oldu o zaman.
Usd/try 7,2147 % 12,16
Alıntı:
Değerli TL bizim onurumuz(2010)
Dün İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan soruları yanıtladı. Erdoğan, ihracatçıların ''TL değerli'' şikayetlerin hatırlatılması üzerine, ''TL'nin değerinin düşürülmesine sıcak bakmıyorum. Niye paramızın değeri düşürülsün ki? Ben, dünyadaki diğer paraları etkileme gücü olan TL'nin ekonomiye daha büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendi paramızla ithalat yapar duruma geldik. Bu bizim onurumuzdur, niye kaybedelim?''dedi.
Dolar/tl 6.944 , onur felan kalmadı..:he:
6,8364 +0,4332 +6,77%
https://tr.investing.com/currencies/usd-try-chart
Çılgın bir gece...Sabah kalktım fazla değişen bir şey yok. Sadece köpüğü alınmış o kadar. Damat beyin mustusunu verdiği tedbirlerin ne olduğuna daha da önemlisi piyasaların bunları nasıl karşılayacağına bakacağız artık.
Bu durumda ülkenin topyekun 9 günlük bayram tatiline çıkmasını akılcı bulmuyorum...
Erdoğan'ın yerinde olsam halkı yanına almak dünyaya iyi bir mesaj vermek, üretime önem verdiğimizi göstermek üzere tatili kaldirirdim.
Bu güzel ülke çok daha iyi yönetilmesi hak ediyor.
İyi günler ve haftalar...
Piyasaların son ilan edilen tedbirlere verdiği olumlu tepkiye bakıyorum da...Damat mali ve parasal tedbirlere neden bu kadar geç kaldı diye merak ediyorum.Cok mu zordu MB nin biraz önce ilan edilen tedbirlere ve de faiz artirimina karar vermek ve duyurmak
Damat: "İki gün uğraşıp didinip yaptıklarımızı iki konuşmayla batırıyorsun. Baba bir sus ya!"...:)