İyi bir bedelsiz vermen lazim kordsacigim
Printable View
İyi bir bedelsiz vermen lazim kordsacigim
12 Şubat 2019 tarihinde Kordsa Teknik Tekstil A.Ş. Kocaeli fabrikasında 1729.2.12-Teknik amaçlı tekstil ürünleri ve tekstil eşyalar 64870 Ton/Yıl kapasite artırımı için 6.961.190 TL'lik yatırım kararı aldı. http://borsaajans.com/Haber/yatirim-...tili-sirketler
Temettü mü dağıttı?
Bedelsiz mi çıktı?
Niye düşüyoruz ortaklar? Haberi olan var mı?
Kordsa 2Ç19 Beklentileri
Tacirler Yatırım: KORDS Bugün 2Ç19 sonuçlarını açıklayacak. Piyasa net kar beklentisi 93 milyon TL olup, yıllık bazda %25 artışı işaret etmektedir. Konsensus net satış beklentisi 1,298 milyon TL olup, yıllık bazda %57 artışı ifade etmektedir. Piyasa FAVÖK beklentisi 199 milyon TL olup, yıllık bazda, %39 artışı işaret etmektedir.
Bilanço kötü gekecek herhalde gömdüler
Birileri haber almış
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanırım kötü geldi bile
Henüz gelen bir şey yok
Şu da var bilanço fiyatlanması bir günde olmaz genelde bir iki haftaya yayılır
Geçen hacimli yükseliş sonrası
Son gün bu düşüş feyk de olabilir
Bakalım kutudan ne çıkacak
Bilanço geldi. Satislar ve kar yükselmiş ancak kısa vadeli borç da öyle. Kısa vadeli krediyle nakit fazlası oluşturulmuş, axiom materials alimi (onayı 30 haziran sonrası olduğu icin ödemesi bu bilançoya yansimamis olabilir) nedeniyle olmus olabilir bu durum. Borcun kardan hızlı artıyor olmasını rahatsız edici buluyorum artık..
Saygılarımla
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Kordsa için tavsiyesini "endeksin üzerinde getiri" olarak korudu, hedef fiyat 17,05 TL
* * Oyak Yatırım, Kordsa için tavsiyesini "endeksin üzerinde getiri",* hedef fiyatı 17,05 TL olarak korudu.
* * Oyak Yatırım'ın (
http://www.oyakyatirim.com.tr
) konu ile ilgili* raporunda şu değerlendirme yapıldı:
* * "KORDS: KORDS 2Ç19'da piyasa beklentilerinin hafifçe üzerinde 98.2mn TL net kar açıkladı (Piyasa Bekl: 93.4mn TL net kar* OYAK Bekl: 92mn TL net kar). Açıklanan net kar rakamı geçen yılın aynı dönemine* göre %31 yukarıdadır ve bir önceki çeyrek rakamının %6 üzerindedir. Şirketin satış gelirleri 2Ç19'da yıllık bazda %60 artarak 1,321mn TL* olmuştur ve beklentilere paralel gerçekleşmiştir (Piyasa Bekl: 1,298mn TL* OYAK Bekl: 1303.0mn TL). FAVÖK rakamı ise yine beklentilerle* uyumlu olarak* geçen yılın aynı dönemine göre %47 artışla 209.8mn TL* olarak gerçekleşirken (Piyasa Bekl: 199.0mn TL* OYAK Bekl: 199.0mn TL)* çeyreksel bazda ise %6 yükseliş göstermiştir. Diğer yandan, şirketin* net borcu 1,463mn TL olarak gerçekleşirken, net borç/FAVÖK çarpanı ise 1.9x’a gerilemiştir. Şirketle ilgili tahminlerimizi ve %43 yükselme* potansiyeli ile AL tavsiyemizi koruyoruz. Hisseler 2019 tahminlerimize* göre 5.1x FD/FAVÖK ve 5.9x F/K oranları ile cazip çarpanlarda işlem* görmektedir. Kordsa ucuz çarpanları, yüksek büyüme potansiyeli,* defansif iş modeli ve doğal hedge’li yapısı ile en çok beğendiğimiz* hisseler arasında* bulunmaktadır."
https://www.oyakyatirim.com.tr/Repor...n_20190806.pdf
Sizde hiç Allah korkusu yok mu bu ne lan[emoji23]
Hisseyi bastılar kimse yazmıyor. Demek çok küçük yatırımcı yok. Toplamaya devam o zaman
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CEO'su Bloomberge çıkan kağıdı görmüyorlar.
Daha önce tavhl de başıma gelmişti.
11.50 de kırıldı
Daha da verecekler gibi duruyor
Umarım logo da olduğu gibi büyük çıkış öncesi dökme hareketidir
Belli başlı büyük 4-5 kağıtla düşüşü frenliyorlar, diğer kağıtlarda mal çıkıyorlar. Borsa tarihinin en kötü performansı sergileniyor. KY en sinsi oyunlarla kazıklanıyor. Tekniğin temelin tüm unsurları paçavra edilmiş ve "Burası çok önemli" diyen bir ekonomi bakanıyla tam gaz ileri gidiyoruz...
YTD
Hadi aslanım. Yedirme bizi speklere...
Geyik bir yana...
Günlük yükselen kanal desteği ve 200G ortalama şu an için 10.76-10.78 seviyelerinde...
Buraların altında çoklu kapanışlar olmadığı sürece...
https://i.ibb.co/gzd79bD/Kords.png
Dünyanın en büyük lastik güçlendiricisi. İhracat oranı %80.
Satışların %74’ü dolar, %26’sı Euro
Cironun %36’sı Türkiye’den, Asya pasifik %29, kuzey Amerika %22, Güney Amerika %13.
Sektörün ortalama büyüme oranı %2,5. Kordsanın dolar bazında %15 büyümesi var. Bu büyümenin yüzde 10’u yeni satın almalarla kompozit sektöründen geliyor.
Her yıl 12-15 milyon dolar Ar-Ge yatırımı yapılıyor.
Kordsa 2019’da sadece kuzey Amerika’dan kompozitte 85 milyon dolar bekliyor.
720 patent başvurusu var
Kompozit ara malzeme işinden, kompozit parça üretimine geçiş planı var.
Kullanım alanları havacılık, savunma, inşaat, otomotiv...
Yakın tarihte aldığım Notlar bunlar.
Şirketin Özkaynakları 2 milyar 640 milyon TL, piyasa değeri ise 2 milyar 159 milyon TL :)) Saygılar...
12.5 ye tekrar yelken açacağız
bu kağıtta da bir biz kaldık heralde. Poem , ispenc, freedım, luikang vs kimse kalmadı....
kordsa cı kardeşler merhaba uzun bir aradan sonra foruma geri döndüm. kordsa yakında şaha kalkacaktır. yıl sonu kar beklentim 467 milyon TL. hedef fiyatım 18.
2.5 yıllık Kords macerami 11.82 den % 50 ye yakın karla sonlandırdim. Benden alanda kazanir inşallah.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaybetmemek de bir başarıdır. Keşke biraz daha bekleyip, reelde de kazansaydınız. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin piyasa değeri 2,2 milyar TL. Özkaynakları ise 2,6 milyar TL :) Uzun vade de bu piyasa değerleri göremeyeceğimizi düşünüyorum.
Birkac ay sonra temettumuzu aliriz yine bedelsiz de olabilir kral hisse bu hisse :)
Şirketin piyasa değeri 2,2 milyar TL, kasasında 523 milyon TL nakit var. :) Şu an yüksek temettü potansiyeline sahip açıkçası ama ben şirket satın almaları yaparak büyümesini tercih ederim. Bu süreçte sermayesini güçlendirmek adına bedelsiz verirse bizim için de iyi olur :) Saygılar...
1 tl temettu aliriz bence :)
Şirketin dağıtabileceği kar sadece vuk'da açıklanan rakama göre olmuyor mu? Bildiğim kadarıyla şirketin görünen karının çoğu konsolide ve iştiraklerden. Bu sadece yurt içindeki faaliyetinin karını dağıtabiliyor. Yurt dışındaki iştirakler dağıtmazsa, Kordsa'nın da kasasına para girmediği için dağıtamaz diye biliyorum. Ondan dolayı temettü rakamları hep 50-60 milyon seviyelerinde. Yani yıllık net kar konsolidede 500 milyon da olsa, sadece 60-70 milyon dağıtabilir. Zaten bana göre Kordsa'nın çoğu dönem %40 iskontolu işlem görmesinin sebebi bu. Holding iskontosu.
1 TL temettüye ihtimal vermiyorum açıkçası :) Çünkü kompozit sektöründe şirket satın alımları devam edeceğe benziyor.
Ben de vermiyorum 1 lira temettü çok afaki bir miktar şu konjukturde 30 kuruş olsun bizim olsun.
https://i.ibb.co/h2wp2wq/Kords.png
4 gündür 3 aylık pivot(11.75) üzerine atmaya çalışıyor.
11.56 üzerinde kaldığı sürece de denemeye devam edecektir.
Günlük göstergeler ortalamalarının üzerine atarak güçleniyor.
11.75 üzerinde 12.14(aylık pivot) ve 12.52 düşen kanal üst bandı hedeflenebilir.