Günaydın bol kazançlar hepinize Şahsi görüşüm ve tahmini beklentim şu yondedir
1milyar+ hasılat 720 milyon maliyet net kar 115mılyon gibi rekor bir kar bekliyorum tamamen kendı araştırmamdır herkese bol kazançlar dilerim...
Printable View
Devre kesisi girince herkes almaktan vazgeçti anlaşılan düşüyor diye korkanlarda satmıştır.
Afyonun müthiş yükselişindeki oyunun aynısı olmak üzere sonrasında tavan olmuştu.
Bakalım burada ne olacak
Herkese bol bol kazançlar...
Bu arada herkes alış İçin alıştaki fiyatı girerse zaten fiyatı ellerinle düşürmüş olurum.
Satıştakilerde almıyor diye alış fiyatından satarsa hisse fiyatı yine düşer.
Bilindik bir şey genel olarak herkes alt kademeden almak istiyor ve alış girip bekliyor sonra diğer alıcılarda alttan almak isteğinde ne olacak düşecek kendine kurşun atmak oluyor. Satıştaki fiyattan alacaksın ki kademeyi eriterek hisse fiyatını yükselteceksin. Neyse kafa ütüledim...
Tavan yapmamasının nedeni belli oldu.
Bu ceza haberini önceden öğrenenler malı boşaltma yoluna gitmişler.
Kaç gün taban yedi böyle bir ceza uygulanmıyor tavan yaptığını görünce cezalar veriliyor. Adalet bunun neresinde..
10 gün ceza vermişler.
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, IDEAS.E, KENT.E ve SEKUR.E payları 14/10/2020 tarihli işlemlerden ( seans başından) 28/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.
SPK'nın 30/06/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-30 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
Sıkıntı yok kent yatırımcısı kaya gibi dayanıklıdır.biz ne fırtınalar gördük
SPKnn; brüt takas, açığa satış, tek fiyat veya devre kesici işlemleri almasını kolaylaştıran mevzuat ise, bunun değişmesi iyi olur bence. Hisse senetlerinde oyun kuranlar çok kolay devre kestiriyor veya senedi brüt takasa aldıracak hamleleri yapıyor. Bu tedbir kararı almanın şartları nedir bilmiyorum ancak zorlaşmalı.
Bugün bir marketler grubu, ev tekstili siparişimimin kargosında "pofüdük" de eklemişler hediye olarak Sn.Sasa üstad afiyetle yedim. Siz hoşgeldiniz.YTD.
dolaşımdaki hisse sayısı az olan hisseler ne yapması gerekiyor bilen varmı arkadaşlar.yani hissesi satacaklar halka arz mi yapacaklar nasıl çoğalacaklar hisse sayılarını ...
ulen spk senin sözde korudugun ky da senınde! kağıdın önündeki en büyük engel sensin spk!
SPK aldığı kararla kesinlikle Ky yi korumuyor. Süründürüyor.
SaPıK kararını geleceğini bilmeseler bu kadar satıp malı boşaltmazlardı.
Kent e ceza vereceklerine Bu haberi sızdıranın peşine düşseler bence daha iyi olur.
Tüm ceza öncesi kentte satış olmuştur. İnceleyin isterseniz. Ceza öncesi satış mal boşaltma olmuş.
Aslında tam suç duyurusu...
Konumuzdan ayrı olarak 1,5 milyar işlem hacmi yapmış Zoren...
Alın satın demiyorum işlem hacmi uçuk geldi onu belirtmek isterim.
Zorende al sat savaşı var gibi geldi. Düşürmek için satanlar var ama alıcı çok karşılıyorlar.
Bizim Kente de böyle bir alım gücü gelmeli...
Bugün bedelli kararı beklentisiyle ve halka arz edilen hisselere yönelmek için kentten çıkanların varsa; bunlar, beklenti haftaya kalınca yarın dönerler diye düşünüyorum.
Hayırlısıyla bol kazançlar.YTD
Evet yükseliş daha kısa sürdü 330-340 olursa kötü demiştim 320lerde kaldı. Ama bu seferki düşüşte izlemlediğim 2 fark var. Direk dik düşmedi düşüş hafif yatay oldu. Birde KAP tedbirleri ilk günü genelde kentte olumsuz oluyor. Tedbir olmasa belki toplayacaktı, düşüşte onunda etkisi olabilir.
İktisatta bir söz veya bir kalıp vardır ya "tüm etkenler sabitken" yapmış olduğumuz bu öngörüyü Kap etkilemiş olabilir. Dün kü hacim birden 4'te 1'e düştü. Bugün bakalım nasıl tepki verecek. Yükselişle devam ederse bir ara solluklanma farz edebiliriz. YTD
üstat yaklaşık beklentilerimiz aynı..
Ancak; 2020/06 faaliyet raporundaki kapasite kullanım oranları 2019/06 dönemine göre hemen hemen yarı yarıya idi..
Kapasite kullanımının biraz daha yükseldiğini de görürsek, farklı şeyler olabilir ..
artık 220 milyon Sermayeli bir şirket olarak, göster kendini KENT
yahu neden demiyorsunuz kent genel müdürümüz tvye çıkmış konuşuyor
"CİRO VE BÜYÜMEDE ÇİFT HANEYİ YAKALYIYORUZ" dedi Sayın Genel Müdür..
Konuşmasından yakalayabildiklerim;
# "TL nin değer kaybı yaşadığı bu dönemde İhracatı ağırlıklandırarak devam ediyoruz.
İhracatta ortalama %28 artışı yakaladık.."
# "COVİD'de tüm piyasalar masraf, yatırım kısarken hedeflerimize odaklı yatırıma devam ettik.."
# "Bu yıl 171 kişiyi işe aldık..." (birçok firma kısmi istihdam, ücretsiz izin, faaliyet durdurmaya gittiği bu dönemde)
# "Şu an 1300 çalışanımız var, 120 kişi daha alacağız.. Gelecek yıl da 90 kişi DAHA ilave istihdam yapacağız.."
# "İHRACAT'ta birinci pazar ABD, ikincisi İNGİLTERE.. sadece ABD'ye ihracatımız 2 katına çıkacak.."
# "CİRO VE KARLILIKTA ÇİFT HANELERİ YAKALIYORUZ.."
Kent
15-10-2020 14:22:16
*mondelez türkiye/karagöz: Ayağımızı gazdan hiç çekmedik, yatırım tam hızıyla devam ediyor-bloombergh ht
kent
15-10-2020 14:20:50
*mondelez türkiye/karagöz: Biz türkiye'ye sadece iç piyasa olarak bakmıyoruz, bir üretim ve yönetim üssü olarak değerlendiriyoruz-bloombergh ht
kent
15-10-2020 14:19:45
*mondelez türkiye/karagöz: Ciddi bir yatırıma başladık, bunun pozitifi yansımasını gördük-bloombergh ht
kent
15-10-2020 14:16:08
*mondelez türkiye/karagöz: Ciro ve karda çift haneli büyüme öngörmüştük, bunu yakalayacağız-bloombergh ht
kent
15-10-2020 14:15:52
*mondelez türkiye/karagöz: Tl'nin değer kaybında ihracata ağırlık vermeye çalıştık-bloombergh ht
kent
15-10-2020 14:15:32
*mondelez türkiye/karagöz: Bisküvi ve çikolatada güçlü ciro büyümesi var-bloombergh ht
15.10.2020 tarih, 2020/63 sayılı SPK Bülteni yayınlandı. Buna göre Katmercilerin bedelli sermaye artırımına ilişkin başvurusu onaylandı. Ayrıca %5 fiili dolaşım şartı ile ilgili ilke kararlarından;
".......
1.........
2. Kurul Karar Organının i-SPK. II-17.6 (15.10.2020 tarihli ve 64/1284 s.k.) sayılı ilke kararı:
Fiili Dolaşım Oranının % 5’in Altında Olması Sebebi ile Piyasa Öncesi İşlem Platformu’na Alınabilecek Ortaklıklar ile
Gelişen İşletmeler Pazarı’ndan Alt Pazar’a Alınan Ortaklıkların Finansal Raporlama, Bağımsız Denetim ve Kurumsal Yönetim
Düzenlemeleri Açısından Yükümlülüklerine İlişkin Kurul İlke Kararı
1) Gelişen İşletmeler Pazarının (GİP) kaldırılması nedeniyle, bu pazarda işlem gören ortaklıklar, finansal raporlama ve
bağımsız denetim bakımından Alt Pazar için belirlenen yükümlülüklere tabi olacaktır. Alt Pazar’a alınan GİP şirketleri,
Kurulumuzun II-14.1 sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliğiâ€nin (II-14.1 Tebliği) 22’nci maddesi
kapsamında yalnızca 30.09.2020 tarihli ara dönem finansal tabloların hazırlanması ve kamuya açıklanması yükümlülüklerinden
muaf tutulmuştur.
2) Fiili dolaşım oranının %5’in altına düşmesi nedeniyle payları Piyasa Öncesi İşlem Platformu’na (PÖİP) alınacak
ortaklıklar için, Kurulumuzun II-14.1 Tebliği’nin 22’nci maddesinde ve Seri:X, No:22 sayılı “Sermaye Piyasasında Bağımsız
Denetim Standartları Hakkında Tebliğiâ€nin “Başlangıç Hükümleri†Kısmının 5’inci maddesinde yer alan 3 ve 9 aylık ara dönem
finansal raporlar ve 6 aylık ara dönem faaliyet raporlarının hazırlanması ve kamuya açıklanması ile 6 aylık ara dönem finansal
tabloların sınırlı bağımsız denetime tabi olma yükümlülüğüne ilişkin muafiyetler uygulanmayacaktır.
3) Fiili dolaşım oranının %5’in altına düşmesi nedeniyle payları PÖİP’e alınacak ortaklıkların II-17.1 sayılı Kurumsal
Yönetim Tebliği (II-17.1 sayılı Tebliği)’ne göre tabi oldukları yükümlülükler aynen devam edecektir.
4) Payları Borsa’nın Alt Pazar’ında işlem gören halka açık ortaklıklar, kurumsal yönetim uygulamaları bakımından II-17.1
sayılı Tebliği’n kurumsal yönetim ilkelerine ilişkin İkinci Bölümünde yer alan hükümler ile Tebliğ’in yatırımcı ilişkileri bölümüne
ilişkin 11 inci maddesine tabi olacak olup, GİP’ten Alt Pazar’a alınan şirketlerin 30.06.2021 tarihine kadar söz konusu hükümlere
uyum sağlaması zorunludur." deniliyor.
Gecenin sabahı bol kazançlı olsun.
tek fiyatın ky lehine olduğu bir dönem yaşayabiliriz..
az lotla yola devam olasılığı.. YTD
Sn Genel Müdür, standart bilgileri açıklaması bile hissenin yatay seyretmesine yetti. Bir de bilanço ve satışlar ile birlikte yatırımla ile ilgili görüntüler geldiğinde hisse ayağa kalkar diye düşünüyorum.
Mikro yatırımcı olarak inşallah tek fiyattan da kazançlı çıkarız.
Bol kazançlar ve huzurlu hafta sonları dilerim.
350 tl yükselişle hafta sonunu geçirmek istemeyenler satışa gitmiş.
Pazartesi yükselişle açar umuduyla herkese bol kazançlar.
Kartonsan %2543,6 oranında bedelsiz sermaye artışı kararı almış. Kentliler de bedelsiz bekliyor mu acaba?
Bence fena olmaz.YTD.
Aylar önce aynı düşünceyi yazmıştım kısmet diyelim belirli bir süre ayrıldım şapkadan tavşan yerine fil beklediğim bir kağıt var oradayım belirli bir zaman başka bir banka hesabımda numunelik oğlum adına tutuyorum kenti
Sayın Nana çok güzel bir yazı paylaşmış zaten o nedenle ilgim hala devam etmekte
İyi haftasonları dilerim
Kartonsan aldım sattım aldım sattım kısmet olmadı bakalım 1/25 nasıl olacak başka bir yerde yazdım kent gibi olması zor diye 10-11 milyon lota çıkacak uzun vadeli getirisi olacak bir kağıt diye düşünüyorum
Bakıyorum herkes karton San Konya boshfren gibi hisselere gitmiş koşuyorlar peşinden Artık bir hafta koşarlar peşinden ya bizim kentin hala bedelsiz ve yüksek temettü beklentisi var hele bir durun gelecek sene fabrikanın etkisi olsun bilançoda çok değil ramazan bayramına kadar bir daha bir hareket çeker kent malınıza sahip çıkın yani artık ne yapsalar ne etseler de 300 lerden aşağıya düşmüyor ha ben düşmesini isterim yani açık konuşayım malim arttırırım çok çok
[QUOTE=ata_306;4850776]Bakıyorum herkes karton San Konya boshfren gibi hisselere gitmiş koşuyorlar peşinden Artık bir hafta koşarlar peşinden ya bizim kentin hala bedelsiz ve yüksek temettü beklentisi var hele bir durun gelecek sene fabrikanın etkisi olsun bilançoda çok değil ramazan bayramına kadar bir daha bir hareket çeker kent malınıza sahip çıkın yani artık ne yapsalar ne etseler de 300 lerden aşağıya düşmüyor ha ben düşmesini
BENCE;
Zaten Kentten kazanılan paranın yarısı SADAKA DİYE tekrar bu hissenin alımında kullanılsa Kent uçar.
Ama bende yatırım hikayesi olan bedelli sevdası var. karton jants trak konya egeen sizin düşündüğünüz şirketlerin bedelli verecek hikayesi var mı acaba?
Katmerlenmiştim. Avolandım Konyayı tekledim, çok Otkar- Egen ile Esenlendim. Yeni halka arzları, iskonto olduğu için öncelikledim.
Sn Sasayı takiple az tatlanıp taçlandım.
Ama Kent, MimarSinanın çıraklığı gibi benim için çıraklık pöfüdüküm oldu.maliyeti 100e taktım.
Bedelli için Kent yeni bir hikaye daha çıkarmalı.Yatırım hikayesi oluşturamayan hisseler bedelsiz verir.
DİYE DÜŞÜNÜYORUM.YTD.
Tabandan iyi döndü. Tavan yapsaydı % 20 kar edeceklerdi.
Herkese bol bol kazançlar
10 gün civarı bir süre kaldı bilanço açıklanacak.
Genelde hisseleri beklenen olduktan sonra değil, beklenen olana kadarki satışlar ikya eder.
Firmanın kar açıklayacağından kimsenin şüphesi yok. Bizim satışlar nezaman başlar.
Son bir kaç günün değerlendirmesini yapabilecek.
Fikri veya görüşü olan var mı?
300tl altında al
400tl üstü sat..
Dostum kent aşığı değilim objektif bakmaya çalışıyorum..
yani kendi ekmeğimin peşindeyim..
o yuzden diğer arkadaşlar gibi al sat tut. diyemem..
bence sıkıntı artarak devam ediyor.
neydi hatırlayalım;
spk kararı sonrası kent kendine ne yol çizecek .??
ne zaman çizecek. ??
bunlar çok önemli hissedeki asıl sorun bu..
ayrıca sürekli ceza yemesi 10 gün ceza yoksa diğer 20 gün tek fiyat cezası var artı telefon emri cabası (telefon emri biter bitmez gecen 1 gün ardan sonra yenilendi gene aynıs olması muhtemel )buda hissenin
aşağı yada yukarı gerçek fiyatının belirlenmesinde negatif etki yapıyor.
bence bu ceza olayı hiç bitmeyecek 2021 kadar devam eder.
ek bilgi :şu an itibariyle 23.09.2020 ile 22.10.2020 arası( son 1 ay yaklaşık )394.708 hisse el değişmiş
ortalama fiyat 277 ile 372 tl arsında ..(el değişim oranı hisse tüm saklama adedi kadar kadar olursa (bir milyon kusur )o zaman film yeni başlar )
yorum sana kalmış.
satanlar mı avantajlı..?
yoksa alanlar mı avantajlı ?
olumlu tek yan :bence fiyatın stabil kalması çok olumlu para kazan masanda kaybetmiyorsun.
ytd saygılarımla
Değerli üstatlar, Crfsa ile Tuğçelikteki hisse devir yöntemi %5 halka açıklık oranının sağlanmasında bir yöntem olabilir mi?
Şöyle ki; Crfsa'da hakim ortaktan birisi bedelli hakkını kullanmaktan vazgeçerken bu hakkını şirket tüzel kişiliğine temlik etti, diyebiliriz. Diğer ortak- SabancıH ise KAP'ta yer alan "ben alıp 1 yıl içinde satmayacağım" taahhütle beyan etmiştir. Esas ilginç işaret (bana göre) Tuğçelik ortaklarından bazıları, A tipi imtiyazlı senetlerini B tipi senede dönüştürmek suretiyle tek bir yatırımcı ortağa devretmeye karar vermişler.
Böylelikle birden çok ortağın elindeki senetler B tipine dönüşmekle birlikte tek bir elde (temsilen de olsa) toplanmış olacak ve 1 yıl süresince borsada satılmayacak.
Bu çerçevede, Kentteki hakim ortak, hissesinin belirli kısmını A dan B tipine dönüştürüp "1 yıl boyunca satmayacağım" dese ve yasal işlemler sonrasında bu durum geçerli işlem olsa, HALKA AÇIKLIK ORANINI DEĞİŞTİRRİR Mİ?
Saygılar.YTD.
Bence olmaz fiili dolasim şöyle ki şirketle direkt organik bağı olanların haricindeki diğer ortaklar fiili dolasim dahilindedir. Bunu yapabilmek için
1-bagi olanların satması
2-belli paylardan vazgeçme
3-sermaye arttırım usulü şeklinde
4-ucuncu şahıslara virman
..... gibi
Mesela tsgyo gördüğüm dolaşım 7 kusur iken hem patron satıyor bu esnada hisse hem yükseliyor 3 şahıslara geçiyor şuan dolaşım 8.89 civarında dolaşımın 10 üzeri çıkmasını bekliyorum bu da örnek olabilir ytd.
Kent hissesinde fiili dolaşım çok düşük tip ayrımı imtiyaz yok. Şirket pazar değişikliği istemesi için neden yada zorunluluğu yok neden aksiyon alsın bence böyle yoluna devam eder. Açığa satış yapılan ve marjı yüksek yerde çok can yanar. Hatta alt pazar daha korunaklı hayırlısı olsun. Ytd.