Firma battı mı? Bilgisi olan var mı?
Printable View
Firma battı mı? Bilgisi olan var mı?
Eski günlerdeki gibi roketlerde 10 katı gider diye almıştım 1 liradan hala beklemedeyim. Yap bi güzellik
Muazzam bir değerleme raporu gelmiş
Dragos projesine 950 milyon değerleme yapılmış
sadece burdan 500 milyon kar yazıyor
fk'sı 1'in altına geliyor yahu ! çok.ilginç
"yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/exadg2y.jpg
https://i.hizliresim.com/17ytn8s.jpg Nuvo Dragos konutları için 2020'de 415 milyon olan değer, 2021 sonu için 952 milyon olarak açıklandığına göre şirket 600 milyona yakın kar açıklayacak 2021/12 bilançosunda.
piyasa değeri 420 milyon olan şirketin 600 milyon kar ettiği hiç görülmüş bir durum değil.
Özsermaye 1 milyar olacak , defter değeri de 4 lira olacak.
1 Mart 2022'de bilanço geleceğine göre enteresan bir 50 gün olacak. Çünkü şu anki hali ile fk : 0.7 ve pddd: 0.40 oluyor.
7 aylık karına işlem gören şirket olmaz. "yatırım tavsiyesi değildir"
hayır ben satıp gitmedim. paket yaptığım hisselerim var bakmıyorum bile tahtaya
ve ciddi alacağım miktarda hisse var, onun için de fırsat kolluyorum.
600 milyon kar gelecek şirketin, piyasa değeri 420 milyon olur mu yahu ? ölüsü 2 fk olsa (ki 2 fk nedir, 2 yıllık kar demektir) piyasa değerinin 1.2 milyar yani 4.50 olması lazım.
bu da ölü fiyat yani. 3-4 fk'yı hakediyor bu şirket.
şimdi kimse bilmiyor ama yakında herkes sıraya girecek,böyle bir matematik olamaz çünkü"yatırım tavsiyesi değildir"
pazartesi 1 şubat
bilanço için artık son 28 gün
artık zaman iyice daralıyor
1.61'lere salar diye düşünmüştüm, aslında tam da salacak gibi idi. ama şartlar oluşmadı.
fiyat seviyesini kabul ediyoruz artık, bir miktar pozisyonum var ama epey az ! pazartesi itibariyle riske gerek yok pozisyon artırmaya başlamayı hedefliyorum alan iyice daralıyor.
piyasamız çok ilginç, bunun rahatlığı da var aslında !! kimse demiyorki aga 600 milyon kar gelecek şirketin piyasa değeri 420 milyon olurmu diye ?
ama 1 martta herkes görecek böyle bir şeyi de !gerçi göstereceklerini pek sanmıyorum [emoji846] patron akıllı adamdır işini bilir.
ayrıca 2022 kar rakamının da 300 milyon'dan aşağı olmayacağını not etmek lazım"yatırım tavsiyesi değildir"
yahu bunun birisi bedava olacağının farkına varacaktı
yatırım finansman vardı.
şeker yatırım da agresif alıcı
valla tebrikler , zeki adamlarmış sildi süpürdüler
hala daha saçma sapan fiyatlarda bu şirket ! 2.40 olsa hisse başı 1 fk yapıyor. o kadar saçma sapan fiyatlarda idi.
az miktar mal ile kalakaldık, bugün almayı planlıyordum olmadı. sabah uyuyakalmışız gelmişler çizmişler tahtayı
Ayrıca merak ettiğim bir başka konu da satanlar acaba niye satıyor ?
şu an gelecek bilanço ile fk 0.75 oluyor. tarihte görülmüş bir durum değil
nasıl bir borsa burası ! ky ilk tavanda dökülüyor.
hayır , hakikaten anlamak mümkün değil !"yatırım tavsiyesi değildir"
Yeniden değerleme sebepli ciddi bir fiyat asimetrisi olacak. FA Hayek'in de dediği gibi. Konutların kire verimliliği %4 civarı neredeyrse İstanbul için fena değil. Şirket geri alımı 10 15 milyonluk kasasındaki paraya oranla ciddi kendi büyüklüğüne oranla normal.
Özetle burada bir asset play var gibi ama TR'de asset play olayı beni hep korkutmuştur. Ne kadar da kendini fiyatlar bakalım
Yatırım Tavsitesi değldir.
adamlar yıllar önce nuvo dragos diye bir proje yapmış, adalar manzaralı ve satmamış, kiraya vermiş.
ve bugün bu varlıkları muazzam değerlenmiş. büyük bir değer kazanmış.
2022 de min. 30 - 40 milyon kira geliri elde edecek.
ayrıca varlığın değeri olması gerekenin altında değerlenmiş, bugün değerleme raporundaki o fiyatlardan anında satar o daireleri.
2022 de min. 300 milyon kar beklentisi içindeyim.
şirket bedava falan değil, artık bu başka bir şey. Tabi gören gözler için
bilanço'ya max. 28 gün kaldı herkes göeecek o zaman [emoji846]
Seni sevdim Hayek özgürlük yolundasın sen belli :)
https://i.hizliresim.com/r6cj2iq.jpg malı kaptırdılar gibi duruyor, şöyle bir hissede satış yapanları şaşkınlıkla izliyorum.
bir insan kendi şirketi olsa ve 1 yılda 600 milyon kar etse, bu şirketini 450 milyona bir başkasına satarmı acaba ? "yatırım tavsiyesi değildir"
bilanco gelmıs kar 618mıyon gibi sayın hayekın soyledıgı gıbı
aha süpriz oldu bilanço geldi !!!
618 milyon kar ??? böyle bir şey borsa tarihinde görülmüş bir olay değildir.
618 milyon kar eden şirketin piyasa değeri 457 milyon ..
7 aylık karını işlem görüyor.
bunun min. 3-4 liraya soluksuz gitmesi gerekiyor.
Vallahi patronu ayakta alkışlıyorum. büyük strateji büyük kar
Sn. hayek, analizleriniz için teşekkürler.
Özsermaye : 1.007.000
Sermaye : 250.000
Defter Değeri : 4.02
Pd/dd : 0.45
Kar : 618.000
Piyasa Değeri : 457.000
F/k : 0.74
Şirketin borcu yok ! Finansal yatırımlar kaleminde 67 milyon var.
Resmen şaka gibi ! ölüsü 3 lira olmalı
Büyük ortaklar 2 aydır geri alım yapıyordu, bilançoyu görünce yarın tavandan almayı düşündüm,adamlar hazırlamış..ara dönem çeyrek bilançolarda faaliyetten gelen karlarına bakınca vazgeçtim,sanki bilançonun bugün geleceğini bilenler tavanı yükseltmek için şimdiden tavanlatmışlar.
bilançonun nasıl olacağı zaten değerleme raporları geldiği anda belli olmuştu. Burada gelecek kar rakamını yazdık.
şirketin finansal ve ticari borcu yok (minik miktarlar dışında) hepsini kapatmış.
Kar rakamı mevcut piyasa değerinin %50 üstünde idi. şu an dahi fk 0.75
özsermaye büyümesi muazzam defter değeri 4.02 lira olmuş
67 milyonluk (tahvil vs) nakiti var.
daha ne olabilir ? bugüne kadar baskılamaları zaten normal değildi.
ayrıca buna benzer özak ve torunlar benzeri şirketlerden farkı , onlar gibi borcunun olmamasıdır. zaten onlara göre çok fazla da iskontolu işlem görüyor.
bence önü çok açık duruyor. olması gereken rakam min. 1.5 fk seviyesidir.
tavana ,takasa, teknik analize falan burda hiç takılmıyorum çünkü o hikayelere gelmek için mevcut fiyat seviyesi önce makul seviyeye gelmeli !
bu da son analizim olsun bu sayfada, zaten uzunca süredir yazıyorum. ara ara gelip bakarım."yatırım tavsiyesi değildir"
TEBRIKLER Sayin Hayek.Haklisiniz net bir sekilde bilanco beklentinizi ifade etmistiniz.Soylediginiz sekildede geldi.
Bakiyorum F/K degeride soyledigiiz gibi 0,80 lere denk geliyor.Mevcut rakamlar ciddi potansiyel tasiyor.Bakalim neler olacak.Bende sizin gibi az bir miktar alabilmistim.Kismet artik.
F/K : 0,80
P/D : 0.49
Kar : 618.000
SERMAYE:250.000
Karinin tamamini kar payi olarak dagitsa, islem gordugu rakamdan daha fazla kar payi cikiyor.Hepsini dagitirmi? orasi zor tabiide.
Bu rasyolara sahip bir hisseyi mevcut rakamlardan satanlarin bildigi bir sey mi var? Yoksa ben mi hicbirsey bilmiyorum.Cevabini zaman verecek.Saglicakla kalin.y.t.d
20 yıl hiç temettü vermemiş,dağıtılabilr kar yok,esas faaliyetten ya zarar ya da çok az kar,az da olsa 20 yıldır dağıtılmayan birikmiş kardan da dağıtmıyor.Yeniden değerleme olmasa esas faaliyetten F/K 20-25 civarı olur,aşırı yeniden değerleme ısmarlama şişirilmiş olmasa bile şahsen fazla itibar etmiyorum.
1989 yilindan beri borsayi takip eder ve yatirim yaparim.F/K degeri 0,84 olan ve oralarda kalan hisseye hic sahit olmamistim.Bunuda gordum.Gormeye devam edecekmiyim?Yada ne kadar sure daha ?
kar payı ödemeleri aşağıda ki tabloda gözüktüğü üzere (hedef girişim örneği) pay senedi olarak dağıtılabilir. İlla nakit kar payı olacak diye bir kaide yok
https://i.hizliresim.com/obnln2y.jpg
Size baska bir acidan ifade edeyim.Istanbuldaki varliginiz olan apartman dairesi son bir yil icinde %100 un uzerinde prim yaptiginda bu artisi nasil olsa dagitilabilir bir prim artisi degil diyerek yok mu sayarsiniz? Dairenizi eski fiyattan mi degerlendirmeye devam edersiniz? Tapuya gidip daire nin hisse senedini eski rakamdanmi satarsiniz? Ayrintilarda kusur aramak yerine bence buyuk resme odaklanilmali.Kar payi dagitimi oranina gelince hangi sirket elde ettigi karin tamamini yada buyuk cogunlugunu dagitiyorki?Bu sebepten dagitilabilir olmus veya olmamis cokta onemsememek lazim.Kaldiki Sayin Hayek in dedigi gibi dagitmak istenirse farkli yollarida mevcut.