Reyiz madem bekleme modundasin bari maliyet dusurme modunda da gir.. Biliyorum karsisin ama extreme circumstances require extreme measures biliyorsun..
Printable View
Günaydın...Her zamanki dolu dolu burası, okumak büyük keyif verici...İzmir'den döndüm, ve uzun bir süredir bu derece uzun süreli bir ziyaretim olmamıştı...En son 1985 yılında Foça'daki Komando kursu nedeniyle 3,5 ay kadar kalmıştım ve aradan 33 yıl geçmiş...3,5 gün kalmama rağmen hemen her yerini gezdim...Ve İstanbul'a bakaraktan şunu net olarak söyleyebilirim ki bu şehre çok büyük haksızlık yapılmış abi...Resmen varoş kalmış...Çok üzüldüm...
Hosgeldin.
Cok sikistirdilar bunu artik. Hadi biraz kendine gel artik.
http://share.matriksdata.com/Images/...1000275300.png
Madem konu sağlık üzerinden devam ediyor ben de ilave yapayım...Bizim gibi gelişmekte olan ekonomileri safra kesesine benzetiyorum naçizane...Doktorlar kurtarmak için elinden geleni yaparlar genelde, baktılar çare yok çıkarır atarlar bünyeyi daha fazla zehirlemesin diye...
Safra kesesi atılan vücutta Karaciğer derhal bu organın görevini üstlenir...Vücut farkına bile varmaz...Ha, ilk başlarda artık biraz daha dikkatli olmak zorundadır belki yeme içme konusunda ama sonra sonra o risk te kalkar tamamen...Kendimden biliyorum...10 yıldır safra kesesiz ve eski sağlığımdayım...Mekanı yakaladımmı aynı miktar da götürebiliyorum her türlü...Anladın sen onu...:)
Para basıp dağıtma olayına serum içerisine konulan ağrı kesici gibi bakmak lazım ...Burada sorulması gereken soru şudur: Bu süreç, global büyüme ve istihdam açısından kimlerin işine gelmiş ?...Cevap hiç şüphesiz ABD...Adam kendi halkının refahı için tüm Dünyayı gözden çıkarmış mı çıkarmış …Yakın bir zamanda diğer ülkelerde gerçek yangınlar başlayacak ve en güvenli yer yine ABD olacak...Bu yangın başlamadı henüz...Mesela Çin bu süreçte ilk yok olacak ülke olacak...Yarattığı o ucuz işgücüne dayalı ekonomi, mal satamadığı her gün biraz daha küçülecek...Kuşak-Yol projesini bu işin çözümü gibi görüyorlar ama yedirmezler abi...
Hacimler yine rezil... Bir tarafa kırılacak ama, ne zaman ne yöne allah bilir... şemsiyenin sadece ucu dışarıda o da içeri kaçarsa çıkması mümkün değil
Hocam Peki bu gozlemleriniz sizce ne zaman gerceklesecek ? FED in tutanaklarinda 2018 sonuna kadar 2 ve 2019 sonuna kadar da 2 faiz artirimi daha bekleniyor ? Ya FED in yeniden parasal genislemeye gitmeye 2019 sonundan once mumkun deil gibi. Ne dersiniz ? Bunun yaninda Avrupa merkez bankasi da parasal genislemeyi sonlandirmayi dusunuyor. Bu durumda parasal bollasma ne zaman gerceklesir sizce ?
Birde su meshur OFAC mevzusu, daha ne kadar uzayabilir sizce ? Turkiye ile usa arasindaki bir koz maddesi olarak kaldigi muddetce, aciklmasi yillari alabilir mi ?
diyelim ki bu OFAC kararini Usa 2 sene daha aciklamadi. Uzatti. Ne olur halkbank sizce ?
http://666kb.com/i/dwu6cftz1erpdd7f5.png
Hindistan Rupisi, dolara karşı tarihinin en düşük seviyesinde...Bakalım ithalata dayalı ekonomi ABD bu duruma ne kadar dayanacak ?...Çin'e 200 milyar dolar ek vergi koyacakmış sarışın manyak...Yaw adamlar Yuan'ı 2 tık devalüe etseler olduğu gibi geri alır o parayı...Bu işin sonunda kovboylardan biri silahını çeker genelde...Hadi hayırlısı...
Dolar 6.5 ustu kabullenilmis artik. yuzde 20 lik enflasyonlara da...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Eylül ayı beklenti anketi yayınlandı. TCMB Eylül ayı beklenti anketine göre 2018 sonu enflasyon beklentisi yüzde 19.61, dolar kuru beklentisi ise 6.5938 TL oldu
Trump reyiz bildiğin iktidarsız. Dolar basacağım dolar çok değerli ihracat yapamıyoruz diye diye geldi, dolar faizi artıra artıra sıkılaştırma yapa yapa değerli dolarla da gidecek muhtemelen. Bence ilk teşhisleri ve politika önerileri doğruydu ama obama çizgisinden santim bile sapamadı demek ki abd başkanı hikaye politika oluşturan ve yürüten arkadaki grup ne isterse o oluyor.
O ekip de bizle ilgili aşırı nahoş düşünce ve eylemlere sahip malesef. Muhtemelen ermeni akademisyenler, feto vb. Tarafından etki altına alınabilen bir grup. Veya bizzat kendileri.
İçerisinde bizim de bulunduğumuz ülkeler inadına faiz artırmaktan kaçınıyorlar...Bunun yerine yerel para birimlerinin değersizleşmesine göz yumuyorlar...Bizim gibi cari açığı yüksek ülkeler için zor bir seçim esasında ama faiz artırımlarının da bir seçenek olmadığını herkes gördü yakın geçmişte...Aslında 'bu dönemin' geleceğini Mehmet Şimşek yıllar önce söylemişti de dinleyen çıkmadı maalesef...İlk fırsatta ayağını kaydırdılar...O'nun da yanlışları oldu elbette...Yapması gereken "dönemsel ucuz para"yı hoyratça kullanmak değil (en azından 2013 yılından sonra) herkes gibi para basıp ekonomiyi -en azından- OVP üzerinde fazla dalgalanma yaptırmadan götürmekti...Israrla değerli TL isteyen Erdoğan gibi bir liderle yapamazdı gerçi, o nedenle hata olarak görmemek lazım bunu da...
Son tahlilde Almanya'nın devreye sokulmasını gayet anlamlı buluyorum...Demekki küresel çete henüz ipimizi çekmeye niyetli değil...Ama bunun karşılığında ne istiyorlar bundan emin değilim abi...Şüphelerim var ama yazamam...Mevcut konjonktürde yemez...:rules:
3 ncü çeyrekte negatif büyüme beklentisi içerisinde olanlara karşı...Hatırlatma babından abi...Bakalım nasıl bir etkisi olacak hep birlikte göreceğiz...
https://twitter.com/memetsimsek/stat...74304011702272Alıntı:
2002-2017 döneminde üretim yoluyla oluşan katma değerin %92.3’ü inşaatın dışındaki sektörlerden!
Demiş mesela...Ben dahil kimse inanmamış o ayrı...:ok:
Rakam nereden hocam, kaynak anlamında ?...
https://www.bloomberght.com/haberler...-de-18-9-artti
...gelirin 21 milyar 461 milyon 603 bin dolarını kişisel harcamalar, 4 milyar 822 milyon 53 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Bu dönemde kişi başına ortalama harcama 681 dolar, yabancıların ortalama harcaması 630 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 903 dolar oldu....
Ortalama 3.6 TL kurdan 2017 de bunu harcayan yabancı, 2018 deki kurdan da dolar bazında bunun yarısına yakın bir değeri ancak harcar diye yapılan hızlı bir tahmin benimkisi. (ayrıca turist sayısı artıyor, ama develüasyona bağlı olarak toplam turizm gelirlerimiz dolar bazında umulduğu kadar da değişmiyor şeklindeki saptamalar da bunu destekleyen diger bir argüman)
Gerçi 300 $ biraz fazla kötümser bir tahmin olmuş, 400 öngörelim, bakalım göreceğiz. Ama 2017deki ortalama rakamlarına bakınca 2018de ortalama 1000$ olamayacağı açık bence.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://yigm.kulturturizm.gov.tr/TR,7...a-harcama.html
Bu da devletin rakamları...Ekteki tabloya göre en son 682 dolar...700 desek kişibaşı 700 x 40 milyon = 28 milyar dolar yapar...Kötü bir rakam değil sonuçta...Dış ticaret açığı son açıklanan gibi % 18 civarında devam etmiş olsa (ki kesinlikle beklentim dahilinde değil- en az % 35 açık bekliyorum yıl bazında) Cari açık & GSYH oranı % 2 lere düşer abi...Bu da benim dediğim 120 bine gidişat için hikayeyi yazmak üzere gayet güzel bir done...Demekki herkes benim gibi kötümser tahminde bulunuyor...Ulen bunlar bizi şapa oturtmaz inşallah yaw...Bu kötümserlikle malları alıp bize oralardan kitler namıssızlar...
Adamlar Papaza kadar 6'da sikistiracak bunu gibi. Bakalim su MB biraz atraksiyon yaptirabilecek mi.
http://share.matriksdata.com/Images/...1631383255.png
Devletin rakamları da 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ama sorun şu ki o rakamlar da kurun zıpladığı kesiti yansıtmıyor. 682 dolar harcayan turist bu yeni kurla artık dolar bazında çok daha azını harcayarak aynı hizmeti alacağından ortalama düşecek. Ülke ucuzlayınca bu sefer gelen turist sayısı artacak. Çarpım değerinin ise az bir miktar arttığını göreceğiz, ama fazla değil.
Ben bu yabancı turist olayına naçizane şöyle bakıyorum hocam...Adamlar ortalama bir bütçe ayırıyorlar tatil maksadıyla, ki son verdiğim linkteki rakamlar da bunu teyit etmekte...Haliyle TL'nin değersizleşmesi onlara ekstra viski olarak yansıyor ya da Rus dostlarımız için votka...Turizm tarafındaki bu olumlu gidişatın etkileri vadesi olmayan yani hemen görülecek bir etki, o nedenle 3 ncü çeyrek beklentisinde hesaba katmak lazım diye değerlendirmekteyim...Enflasyondaki gıda sepetinde yaşanan artışları da buna bağlayabiliriz bence...Şaka maka geçen yıla göre 10 milyona yakın fazla insan gelmiş olacak ülkeye...Eee bunlar taş yemiyorlar sonuçta...
Görünen o ki, geri alım için OFAC kararında ciddi bir ceza ya da büyük bir kollaps vb bir durum bekliyorlar 5 belki 4 lü rakamlarda ölünün ölüsü fiyata alacaklar herhalde... hoş, iş bankası deli gibi geri alım yapıyor ama yabancılar mal boşaltıyor bizde de olmayacağının garantisi yok...
Is Bankasi ile bizim durumumuz ayni degil. Bizdekiler ondan 6 ay once bosaltmaya basladi.
Bence de OFAC'i bekliyor banka.
http://share.matriksdata.com/Images/...1752227739.png
Biraz da makro boyutta cevaplandırılması gereken sorular bunlar...Dolarizasyonu başlatan küresel çete artık bu modele son vermek istiyor...Bu net...Çünkü kendisi için de ciddi bir tehdit olmaya başladı her alanda...Karşısında (kendilerinin de girift ilişki içerisinde oldukları) petrol ve silah lobisi var...Çünkü doların konvertibilitesini sağlayan en önemli ekonomik bileşen bu ikisi...Bu oyunu kazanabilmeleri için Putin'in gitmesi lazım...Çünkü oldukça pragmatik; Pentagon ekibiyle petrol sahaları ABD'de, doğalgaz sahaları kendisinde olmak üzere aleni bir anlaşma içerisinde...Skripal vs mevzularının zırt pırt dillendirilmesi de hep bu yüzden...Son seçimlerde aday olmayacağını açıkladı minik KGB'li...Yani ben misyonumu tamamlıyorum herkes vaziyet alsın dedi...Alıntı:
- ABD ve Çin bir silahlanma yarışına girer mi ?
- Çin'in ortaya koyduğu dev projelerin "güvenlik maliyeti" nasıl bir seviyede olacak ?
- ABD ve SSCB'nin soğuk savaş dönemindeki silahlanma yarışına benzer bir süreç tetiklenir mi ?
- Yeni bir soğuk savaş Çin'in elde ettiği tüm kazanımları heba mı eder yoksa "küresel güç geçişi" gerçekleşir mi ?
Ve Erdoğan...Aynı şekilde, kazık yiye yiye öğrendi bütün bunları...Bu konuda henüz net bir mesaj vermedi oyunculara Misak-ı Milli haricinde, bu sıkıntıları da bu nedenle çekiyoruz abi, geride yazmıştık ...Adamlar "o iş kolay, sen duracağın yeri söyle abi" diyerek baskı kuruyorlar ve şimdilik gördüğüm ortada duruşumuz devam ediyor...Almanya, Rusya, Türkiye yakınlaşmasının evrileceği nokta bütün bu soruların cevabını da vermiş olacak bize...Kısa vadeli bir değerlendirme yapmak yanlış sonuçlar verebilir bu meyanda...Biraz daha zaman gerekli ve seçimler öncesinde bahsettiğimiz "konsolidasyon süreci" ile de gayet uyumlu an itibariyle piyasada yaşananlar...102 bin kısa vadeli hedefi bu sürecin maksimum noktası olacak pozisyonumuzda bir değişiklik yaşanmadığı sürece...120 bin ise karar verildikten sonraki ilk hedef...Kasım seçimlerinden önce olmaz o kesin...Her zamanki sallamalarımdan biri bu, sonra kimse zırlamasın abi...
iş bankası bugün rekor kırdı, 13.3 milyon lot hisse aldı, hissedeki bugünkü toplam alımın %60'ı ediyor. Alımları da 3.90-3.95 aralığında yaptı. Hepsine verdi yabancılar ve hisse 3.89 kapattı.
Dağ gibi destekler çatır çatır kırıldı gitti.
Bunu gördükçe içimi bir korku kaplamıyor değil, adamlar fiyatı umursamıyor, geri alımı mal satılacak fırsat olarak görüyorlar.
Halkbankta da benzeri olabilir mi? Evet burada bir yıldır satıyorlar ama hala tonla mal var adamlarda.
Diğer bankalar da farklı değil, hepsine gömdüler..
Burada güzellemeler yapıyor TH üstat ama adamlar kaçarcasına üçe beşe bakmadan satıp gidiyor.
Davaya da fazla kalmadı, bence ofac işini dava öncesi açıklamazlar artık, inşallah bu celse bu iş biter, tekrar ertelenirse çok kötü şeyler olabilir. İyi veya kötü bitmeli artık bu dava.
oyunun sonunda idlip rusa
akdeniz doğalgazı abd eliyle TR üzerinden AVRUPAYA
44 milyon lot almis 4'ten Is Bankasi.
2 milyar dolardan islem goruyor. Vaktinde 15 milyar dolar gormustu. Korkulacak ne var ki? Zamana kalmis artik.
Su OFAC bitmeli artik. Nasil birsey arkadas 1 senedir butun ulkenin ustunde.
Burda pek vukuat yok gibi. Credit onceki haftalarda aldiklarini veriyor.
Geride D.Akdeniz havsasıyla ilgili bilgilendirmeler yapmıştık, ki boru hattının birleşmesine 100 km.den bile az bir mesafe kalmıştı...Konu bütünlüğü bozulmasın diye tekrar edelim...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...98#post2557698
İşbu hattı İdlib-Afrin üzerinden bağlama çalışmaları gibi görüyorum yaşanan son gelişmeleri...Çünkü jeolojik olarak en kolay yol bu...Diğer kısımlar coğrafi yönden sıkıntılı, engebelerle dolu...Ama dediğim gibi emin değilim...Zoru görünce Afrin'i bize emanet etmek zorunda kalanlar aynı zamanda bu hesabı da yapmıştır abi...Dikkat edin 'zoru görünce" dedim özellikle...Çünkü Zeytin Dalı Harekâtı'nın dönüm noktası, girilemez denilen Burseya Dağı'ndaki beton koruganların güdüm kiti ilave edilmiş nüfuz edici bombalarla vurulduğunun tüm Dünya'ya gösterildiği andır...O koruganları yaptıran da Fransa'dır...Ve son tahlilde zor haritayı da bozar abi...Nitekim, minik KGBli Putin dostumuz (!) bile tahmin etmiyordu Afrin merkezine bu kadar sürede girileceğini...Trendciğimin dediği gibi, bu memleketi fazla da hafife almamak lazım...Manyak milletiz sonuçta, ne yapacağımız belli olmaz...Merkel, Putin, Erdoğan görüşmesinden sonra biraz biraz netleşir mevzular...
Sonuçta Almanya demek küresel çete demek...Son dönemde başta enerji ihaleleri olmak üzere TR pastasından en büyük payı alan ülkeden bahsediyoruz...Demiryollarına ilişkin mevzu da bu kapsamda gelişmeler...İslahiye-Afrin hattından geçip Halep'e ve oradan da tüm Suriye'ye yayılan demiryolu hattını ele geçirdik bu son harekât ile...Yoksa Afrin'den bize ne ?...
Bu stratejiyi kuran Devlet-i Alî'ye bir kez daha şapka çıkarıyorum abi...
Trump'ın hamlelerine karşı bir hamle olduğunu düşünmüyorum bu son gelişmelerin...Asıl mevzu İsrail gazının güvenle (ve dahi en az maliyetle) alıcılarına ulaştırılması...Ve bu, aynı zamanda evanjelik manyakları da memnun eden bir gelişme...Bence danışıklı dövüş gibi bir durum var...Bu gelişmeler sanılanın aksine HALKB konusunda daha da umutlandırıyor beni valla...Trend yine kayboldu...Eskiden de böyleydi, tam mevzunun en derin yerinde tüyer bir yerlere...Benden bugünlük bu kadar...Pestilimi çıkardılar bütün gün diğer başlıkta...
Yatmadan önce...Ekranlara düşen bu son haber çok önemli...Bali'nin açıklamaları sırasında ve sonrasında tahtaya (ISCTR) basılan milyon lotlar yaşanan savaşın boyutlarını yeterince gözler önüne sermekte...Bakmayın kakara kikiri yazdıklarımıza; şakası yok bu işin...Safra kesesi gibi alır atarlar adamı durduğu yerden...Tek bir yanlış hamleye bakar...Alıntı:
İş Bankası iştiraki Softtech, ABD ve Çin'deki iştiraklerinin ardından İngiltere'yi radarına aldı. Şirket, gelecek 5 yılda dış pazarlardaki fırsatları değerlendirme hedefi koydu.
yetkisizcim harika analizlerini okuyorum ve gerçekten de çok güzel beyin fırtınaları yaptığını görüyorum, eline beynine sağlık
pilavlı Hocam, bunlar düşük hacimli panik satışlarıdır, kısa vadede sizin gibilerin psikolojisini bozuyor işte
eric von menstein, yaptığım yorumlarda gördüklerimi özetliyorum ve olması gerekenlerden bahsediyorum, gerisi piyasaya kalmış, "kollektif akıl" yerine geçen piyasa ne yönde karar verirse gidişat da o yönde oluyor senin de bildiğin üzere
BİST'in toplam piyasa değeri 700 milyar tl civarında şu anda, 108 milyar dolar eder, ortalama halka açıklık oranı %32 olduğuna göre borsada işlem gören tüm hisselerin ederi 35 milyar dolardır, yabancı takas oranı %62 dir şu anda, demek ki an itibariyle yabancı yatırımcıların elindeki tüm BİST pozisyonlarının toplam değeri 22 milyar dolar ediyor, bu meblağ tırışkadan bir meblağdır çünkü BİST'te yatırım yapmış olan onbinlerce fon/BY vs arasında bölünüp sonunda adam/kurum başına hiç de ciddi olmayan bir rakam ortaya çıkıyor, demek istediğim şey şudur: bu seviyeler göz önüne alındığında artık piyasada gerçek satıcının kalmamış olması icap eder. Ancak bakıyoruz hala ciddi bir satış baskısı var gibi gözüküyor. Ama öte yandan bakıyoruz işlem hacimleri taban yapmış durumda, örneğin HALKB'de bugünkü işlem hacmi sadece 15 milyon lot oldu ki 90 milyon tl yani 14 milyon dolar eder. Bu gelişme de benim tezimi destekliyor. Sonuç şudur: BİST artık tamamen impalsif (dürtüsel) hareket ediyor. Piyasada alıcı olmadığı için ufak bir satış baskısı fiyatları büyük bir marjla aşağı çekebiliyor. O yüzden, panik yapmayalım diyorum.
5.5 sene önce 17 Mayıs 2013 tarihinde BİST100 endeksi 93.500 civarında tavan yaptığında BİST'in toplam piyasa değeri 650 milyar tl civarındaydı, o zamanki dolar kuru 1.8 olduğundan kabaca 300 milyar dolar ediyordu. Halka açık olan kısmın değeri 100 milyar dolar ediyordu ve bunun %75'i yabancı fonlardaydı yani 75 milyar dolarlık kısım. Şimdi bu rakam 22 milyar dolara inmiş durumda yani dolar bazında %70 değer yitirmiş. Böyle bir değer kaybı yaşanmışken hala yabancıların satışa istekli olması bana pek mantıklı gelmiyor. Piyasada şahit olduğumuz düşük hacimlerin eşliğinde yüksek marjlı düşüşler tahtalarda yeterli alıcıların olmamasından kaynaklanıyor.
Bir tahtada her zaman satıcılar yer alırken alıcılar her zaman yer almayabiliyor. Zorunlu satıcılar her zaman mevcuttur. Kredili mal taşıyanlar, paraya ihtiyacı olanlar, psikolojileri bozulup da satıp çıkmak isteyenler, hissenin daha da düşeceğini tahmin edip alttan yerine koymak isteyenler, açığa satanlar, çok kısa vade sat-al yapanlar vs vs işte bu gruplar tahtadaki zorunlu satıcılardır. Bunlar sahneye çıktığında satışları karşılayacak yeterli alıcı olmaz ise, işte o zaman hisse çok düşük hacimle de olsa yüksek marjlı bir düşüş gösterebiliyor, aynen bugün banka hisselerinde olduğu gibi.
https://twitter.com/TFOsmanKaratay/s...46332412813313Alıntı:
576 senesinde Bizans imparatoru namına (Batı) Göktürkler'e elçi olarak giden Valentinus, Türk Şad tarafından hayli azarlanır: “Bir ağzında on dili olan ve tüm bu dillerde yalan söyleyen siz Romalılar değil misiniz?... Yalan bir Türk’e hiç yakışmaz ve ondan uzaktır.” (Menandros).
-------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi...Mevcut konjonktüre satranç dilinden devam edecek olursak...Tehditkâr bir hücum planının hedefinde olunduğu taktirde yapılması gereken, soğukkanlılığı kaybetmeden dirençli bir savunma planı kurmaktır genellikle...Sıradan bir at hamlesi gibi görünen açılışlardaki asıl maksat, karşısındaki oyuncunun agresifliğe ne derece meyilli olduğunu tespit etmek; sonraki hamlelerle de rakibin taktiksel ve atak (veya karşı atak) fırsatlarını değerlendirme kapasitesini analiz ederek, yapısal ve konumsal benzerlikler taşıyan devam yolları, hamlelerinin doğallığı ve sezgisel yatkınlığını test etmektir ...
Sonuç olarak hayat bizatihi bir musîkidir ve burada yazdıklarımız çoğunlukla Sib Minör akorundan şeyler...Yani duyumsal olarak en yumuşak ve mat etkiye sahip akordan...Kuzu'nun tabiriyle uhulet ve suhulet ...Şüphesiz ki repertuvarımızda bunun Sib Majör'ü de var, lakin yeri burası değil...Seneler önce yapılmış olan bu satranç hamleleri en demode olanlardı o eski mekanlarda...Gelecek kuşaklar adına bir arpa boyu yol gidememişiz ya, yanarım ona yanarım ...Yazıklar olsun bize...Şu yalan dünyadan göçüp gitmeye ramak kalmış, daha dikili bir ağaç yetiştirememişiz memleketin hayrına...Musallada yatarken herkes hakkını helal etse ne yazar...Rabbimin lütfettiği şeylerden kimseyi nasiplendiremedikten sonra...
Bilgiyi saklamak nedir abi ?...Biz gerçeğiz, apaçığız...Ve dahi Rabbimize hamdolsun ki, yağmurun yağdığı yere tarlasını taşıyanlardan olmadık hiç bir zaman...