Alicemal abi,bu yeni katılımların çoğu halka arzlardan dolayı diye tahmin ediyorum.....Bizim öğretmen arkadaş bile eşine ve 2 kızına yeni hesap açtırdı.......Sırf halka arzlar için...,.
Printable View
adanalı, Market, doğru halka arzlarında etkisi vardır. Ne kadar etkiliyordur bir veri yok ama Market e bakarsak epey etkiliyor olmalı.
---
Son inşaat verileri kötü gelmişti ancak otomotiv verisi iyi geldi. İkiside TR genelini etkileyen kapasitesi olan önemli sektörlerden.
Otomotiv üretimi eski yıllarda %80'i yurt ışına satılıyordu. Türk vatandaşları alamıyor. Türk vatandaşlarının almış göründüğü %20 nin önemli kısmıda filo kiralama şirketleri tarafından alınıyordu. Türk vatandaşları için sıfır otomobil son 3-4 yılda lüks haline gelmişti.
Son 1 yılda ise, Türk vatandaşlarından orta ve alt gelir gurubu için iyice lüks haline geldi. %80 ihraç oranı dahada artmıştır herhalde.
İnşaat verimiz kötü veri, diğer veriler genelde iyi.
Bu aylardan itibaren BAZ ETKİSİ devreye giriyor. Bu sene sonu hatta gelecek sene ilk çeyreğe kadar baz etkisi devam edecek. Üretim tüketim herşey aynı kalsa bile baz etkisi sebebi ile ekonomi VERİLERİ iyiye gidiyormuş gibi görünecek.
Faizler enflasyona, Enflasyon ise büyük oranda dovize bağlı. Doviz seviyesi ise maalesef tayyip'in kendine güvenine bağlandı. Direk pozitif korelasyon var. Tayyipin kendine güveni artarsa doviz fırlıyor, tayyip siyonistler tarafından sindirilirse kendine güveni azalıyor ve doviz düşüyor.
tayyip'İn kendine güveni gelince gaza geliyor ve kendi aklı ile hareket etmeye başlıyor. "herkes ceset yıkamayı bilecek" diyen birinin aklıda ülke yönetmeye yetmiyor. Gerçekte köy yönetmeye bile yetmez.
Bu ülkeyi dolayısı ile hepimizi yöneten sn. Cunhurbaşkanımız tayyip bey ne zaman gaza gelir bilemeyeceğimizden, dovizi, enflasyonu ve faizi bilmenin imkanı olmuyor.
---
Bugün hafif kırmızı açtık.
Mart Enflasyon %1.08 açıklandı. Beklenen gibi geldi o sebeple BIST i ilk etapta etkilememiş görünüyor. xbank ekside ama xbank açısından en etkili banka garan epey artıda.
Bugünü hafif kırmızı açtık ama hafif yeşil kaparız diye görüyorum. Bu durumu tayyipin kötü kabine açıklaması bozabilir. Henüz açıklamadı diye biliyorum, ne zaman açıklayacak onuda bilmiyorum. Hala bekliyor. Büyük ihtimalle siyonistin en çok seveceği yaşam formlarını bulmaya çalışıyor.
Yeni haftaya başladık, kazasız belasız bir hafta olur umarım.
Bol şans.
Geçen 2 yılda faizler %10 un altına kadar inmişti. Doğal yolla inmemişti tayyip'in MB nin ve devlet bankalarının kafasına silah dayaması sonucu zorla indirilmiş gibi gösterilmişti.
Piyasa koşulları ile inmemişti. Piyasa koşulları ile inmediği içinde kalıcı olmadı.
Ancak bir faydası oldu. Düşük faizin ne olduğunu gördük.
Vatandaş düşük faizle çok uzun senelerdir ilk defa tanıştı. Pazarda fiyatlar alım gücü açısından düşmemişti, devletin enflasyon verisi vatandaş için sahteydi, gıda tekstil gibi ana temel tüketim mallarının fiyatları alım gücü açısından düşmemişti hala resmi enflasyon üzerinde artıyordu.
Ancak şu oldu. Çok uzun vadelerle düşük faiz ödeyerek milyonlarca kişi bankalardan kredi çekti. Çektikleri kredilerle yüzbinlerce belki milyonlarca ev ve araba satıldı. Ekonomi canlandı, vatandaşların bir kısmı istedikleri gibi ev ve araba sahibi oldu.
Kısa sürsede düşük faizin avantajı ile tanıştık.
Peki bu güzel bir şey değilmi.?
Süper birşey, gelirinden fazla tüketip geleceğini borçlanıyorsun, işsiz kalınca gelip evini arabanı boncuğunu alıyorlar. Bi dakka yaw.
Karıştı olay. İyi gidiyordum ama nooldu bilemiyorum.
Sanırım ikiye ayırmak gerekiyor.
Enflasyonun olmaması düşük faiz süper bişeymi değilmi.? Eğer maaşın açıklanan enflasyondan daha az artıyorsa, düşük veya yüksek faizin anlamı olmuyor. Tamam uzun vadeli düşük faizle ev araba alabilir hale geliyorsun ama her 4 gençten 1 tanesi işsiz, bir tanesi karnını ancak doyuruyor, ayrı ev tutamıyor ailesinin yanında kalıyor.
Kısa kesersem vatandaşı işi yoksa ve işi olanın geliri düşükse, geliri normal olanında maaşı gerçek enflasyondan az artıyorsa, düşük faiz vatandaşların %60 ını etkilemiyor. Ev alan işsiz kalmışsa.? abd de görüyoruz gelip evleri alınıyor ve sokakta yaşamaya başlıyorlar. Milyonlarca aile var sokakta yaşayan. Orada enflasyonda yok, faizde sıfıra yakın ama ezilen yine eziliyor.
Demekki nereye vardık. Emin değilim ama yine siyasetçinin iyi olup olmamasına vardık. Ülke düzgün yönetilmiyorsa, düşük faizle sadece gelecek hayatını borç altına sokmuş oluyorsun ve tamamen stres içinde o evi sana satanlara HAYAT BOYU ÇALIŞIYORSUN. Sonrada borcu gelecek nesline devir ediyorsun. İşsiz kalmaman ve hayat boyu ev ve araba için çalışman şart. İnsan gibi değil, tamamen sürekli çalışan, eğlenemeyen, kendine ailesine vakit ayıramayan, işsiz kalma korkusu ile yaşayan bir acaip şey haline geliyorsun.
Olay, çalıştığının karşılığını almanda. Başka bir şeyde değil. O zaman borçlanmadan sadece 10 yıllık KARI KOCA çalışma ile evini arabanı alır, çocuklarını üniversitede okutursun. Mevcut sistemde Halkın %60 ı, 10 çelışıp 7 kazanıyor, halkın %20 si ise 5 çalışıp 20 alıyor. %60 ın alamadığı 3 ler, topluca %20 nin cebine giriyor. Gelir dağılımı çok bozuk. Ege Cansen hoca aklıma geldi. "Maaşları düşürün herşey güzel olsun" diye tekerlemesi var. Modern kölelerin tanımı bu Ege hocanın tekerlemesi. "Biz insan gibi, siz kölelerin sayesinde yaşayalım." demenin kestirmesi.
Olay ahlaklı ve kapasitesi yüksek hükümette.
Sonuçta bana geldik. Efsane keçiye oy vermezseniz, sittin sene ayvayı yediğiniz gibi, o ayvaları çocuklarınıza ve torunlarınıza devretmiş oluyorsunuz. Tabi halkın soymayı beceremeyen şanssız %60 lık kısmı için geçerli. Halkın diğer kesimini soyan %40 içinde iseniz sorun yok. Kralsınız. Kameralı güvenlik elemanlı yüksek duvarlı sitenizde huzur içinde yaşayabilirsiniz. Kendinizi evde kasaya kilitlemeniz ve hiç dışarı çıkmamanız şartı ile. Yoksa güvenlikçiniz elindeki copu, hizmetçiniz süpürge sapını, şoförünüz levyeyi bir taraflara sokabilir.
Yaw ben hangi sonuca vardım.? Düşük faiz iyimiydi kötümüydü.?
Sanırım şu sonuca vardım. Devletin kötü ise, senin hayatın, geleceğin herşey kötü oluyor. Faiz enflasyon filan ikinci planda kalıyor. Devlet halkını soymayacak.
düşük faizle kredi almak iyi irşeydir alicemal özelliklede enflasyon altında faizle çekilen kredi zira enflasyon yükselmeye başladığında senin maaşında enflasyona endeksli ise her yıl kredinin geri ödemesinin maaşına oranı düşecektir nitekim geçen sen 0.64-0.74 den kredi çeken herkes o parayı ödeyecek geliri varsa veya nakti vars akredi çekmşişse naktini şu anda faize yatırsa her ay dakredi geri ödemesini o hesaptan yapsa çok daha avantajlı çıkıyor
o yüzden düşük faili kredi çekenlerden oy moy alamazsın
yaw ayhan düşük faiz kötü demedim. Çok daha geniş ve büyük bir şeyden bahsettim. Bahsetmeye çalıştım diyeyim.
Demek bu sebeple yeterince oy alamıyorum. Yazdıklarım halka inmiyor.
Bu konuda düşünmem lazım. Hoş ayhan her masaya uğrayan Gülbeyaz gibi tüm topic ve forumlarda yazıyor, hangi birine yetişsin. O sebeple hızla okuyup anladığına yazıp kaçıyor. Referans almamam lazım.
Bir kişi daha farklı anladıysa halka inemiyorum demektir. Bu durumda akşam bi daha halk arasına karışıp neye benzediklerini anlamaya çalışayım. Havada yağmurlu ama yinede inecem, görev den hava koşulları sebebi ile kaçmak olmaz. Bakın yine efsane bi hareket şeyttim. Fedâkârmışım yaw.:yes:
Akşam sahile inip koşayım. Koşarken sahilde yürüme yollarına araba çekip şapır şupur beslenen halka yaklaşmaya çalışayım. Üzerlerine koşarak geldiğimi görünce hepsinin kaçma veya üzerime çatal bıçak gazozla saldırma ihtimalleri var. Halka inmek riskli şey yaw. :Sad:
Megafon alıp uzaktan sorayım. Saldırırlarsa megafonu kafalarına indiririm.
alicemalcim 5 tane topiğe uğruyorum en az yazıp en çok okuduğum iki topik vobelit ve seninki. doalr topiğinden pek çıkmam bu ay viop topiğinede yazdım baya ama orası benim ilgi alanım olan bi yer değildi. fenerbahçe spor topiğide en çok uğrayıp yazdığım yerlerdendir ben ehr sabah 1 saatten biraz fazla koşar yürür gelirim
şimdi i hedefim yok bazen al sat yapıyorum ama genelde tutuyorum hatta çoğunu kasaya gömdüm sistem kötüye gidiyor kimseye güvenemem ne bunlara ne bunlardan sonra geleceklere kasa bomboş beni merkez bankası başkanı yapsalar deselerki senin görevin kasayı sıfırlamak tam 64 milyar dolar para bullmam gerekiyor kasayı sıfırlamak için:)
Şu an TV de bizim paramızla yetiştirdiğimiz ama ülkeden kaçıp ABD ye çalışan bir vatandaş var. Biz yetiştirdik, bizim vergilerimiz gitti ama onbinlerce yetiştirdiğimiz genç gibi yurtdışına gitmiş. Bu gençleri suçlayamazsın.
Adam şunu anlatıyor.
ABD de asgari ücretin üçte biri kadar bir taksitle, Tesla otomobil alabiliyorsun diyor.
Bize uyarlarsa aylık 900 TL taksitle Tesla alıyorsun. Tesla bizde satsa büyük ihtimalle en ucuzunun fiyatı 500-600 bin TL filan olur.
Tesla: Tam elektrikli, 500 - 600 km menzili olan, otonom aile otomobili.
Bu örnekten ne anladık.?
Türk vatandaşı olarak korkunç bir sistemin içindeyiz demektir. Bu sistemin temelleri 1938 den sonra atılmaya başlandı.
Bunu çok basit bir veridende kolayca anlayabilirsiniz. Tabi anlamak isteyen için.
Devlet yardımlarından faydalananların sayısı 7 milyondan 28 milyona çıktı. Yani fakirleştiler, yani ceplerinden para çıktı. Peki 10 milyonlarca insanın cebinden her ay çıkan üçyüz, beşyüz TL nereye gitti.? Buhar olup uçtumu.
Gittiği yer belli.
2019 da 45 bin yeni milyoner oluşmuş,
2020 de 80 bin yeni milyoner oluşmuş.
2019 ve 2020 Türkiye GSYİH in küçüldüğü dönemler. Yani toplam üretilen paranın artmadığı yıllar. Üretilen toplam para artmamış ama birilerinin cebine FAZLADAN milyonlar girmişse, diğerlerinin cebinden çıkmıştır. 28 milyon devlet yardımına muhtaç hale gelmiş kişi durumu açıklıyor. Halkın %60 ının cebinden çıkıp, %40 ının cebine giriyor.
Örnek geneli yansıtıyor. Bu milyonerler hırsız değiller. Sistemden bir şekilde fayda sağlamış şanslı insanlar. Küçük bir kısmı adi hırsızdır ancak onlar başka konu. O konuya giremiyoruz, girersek direk hapisteyiz. Önce bilinçsiz hale getirilmiş sürüden biri şikayet eder, soora direk jailhouse rock.
.
alicemal ekgyo da tavan bekliyorum ama yapamadıalr deli lotlar havada çarpışıyor
Hisse ile ilgili olanlar bakarlar herhalde.
---
Bu arada her sabah erken kalkıp spor yapıyorsan asker kökenli olmalısın.? Nasıl bildim ama.?
Boşa efsane olmadık abicim. Her cumartesi kadınlar sokağıma dalıp "efsane keçi" şarkıları söylüyorlarsa, halay çekiyorlarsa sebebi var. :yes:
Hatta rütbeni ve nerelerde görev yaptığınıda yazardım da, fazla hava atmak huyum deil. Çok alçak gönüllüyümdür. :rules:
bohçacıya bi araba sopa attırtacaksın rütbe sökme derdine düşmüş maaşlarınıda keselim demiş bildiride imzanda vardır desen kesin dövdürürsün askerlik küçükken gözde mesleğimdi ama askerliği yedeksubay olarak yaptığımda benim için hatta insanlık için olmaması gereken bi meslek olduğuna karar verdim. sabahları kızı okula bırakıyorum 8.40 civarı okulun karşısındada güzel bi park ve koşu pistivar spor aletleride güzel 1 saatele 1 saat 20 dakika arası orada takılıyorum bugün 10 km spor yaptım 8 km si hafif tempo koşu 2 km si hızlı tempo yürüyüş ve normal yürüyüş şeklinde haftanın 3 günü yapıyorum 2 günüde 4 km yürüyüş 45 dakika kadar spor aletleri
Demek asker değilsin. O zaman her sabah koşman için kafayı üşütmüş olman lazım abicim. Demek O sebepten bilemedim. :whistling:
Koştum geldim, şu an hafif çakır keyifim.
10 gün önce belediyeye(cehape belediyesi), sahil yürüyüş yoluna araba ile girenleri şikayet ettim. Ayıpsın hallederiz anlamında cevap verdiler 10 gündür tık yok. Belediye başganı buranın köylüsü, bi şekilde başgan olmuş. Benim ne dediğimi bile anlamamıştır. "Nooluyo lan yürüyüş yoluna araba ile girdilerse" diyede sekreterine tirip atmıştır. Gençliği yürüyüş yollarında araba ile gezmekle geçmiştir.
Her neyse yaw. Belediye başganınıda ufaladıktan sonra asıl konuya geleyim.
---
cehape dedim 104 general aklıma geldi.
Olayı akepe büyüttü. tayyip bu tür şeyleri iyi kullanıyor. Karşısındada rakip parti olarak embesiller sürüsü olduğundan, kolaylıkla ortamda cirit atabiliyor.
akp ve fetö nün kolkola yürüdüğü dönemde, kendine dindar diyenlerin önünde tek engel vardı, ordu.
Orduyu hapse atma ve yollarından çekme planı fetö öncülüğünde başladı. fetö talimatları CIA dan alıyordur. fetö nün CIA projesi olduğunu bilmeyen varmı.?
İlk operasyonları çiçek Albay a yönelikti. Onu sahte belge ile hapse atmaya çalışıyorlardı. O gün "Bu iş generallere kadar gider" dedim. cehape denen embesiller sürüsü ise askerlere fetö kumpasını olduğu gibi seyrettiler. "Generallerin bir suçları varsa cezalarını çeksin" dediler. O zaman bilmiyordum ancak şu an büyük ölçüde eminim baykal ve kılıçdaroğluda emirleri CIA dan alıyordur. Sebep olarak gördüğüm şeyleri önceki yazılarımda yazmıştım.
Çiçek albayın tutuklanmasına ses çıkarmadılar ve olay tüm dinCİ olmayan ordunun hapse atılmasına kadar gitti. Söylediğim aynen gerçekleşti. Anlamak için akıllı olmayada gerek yoktu. Ordu yoldan çekilince, akp ve fetö tek güç olarak kaldı. İki güç ordu aradan çekilince yanlız kaldılar ve Ortak düşman ortadan kalkınca doğal olarak birbirlerine odaklandılar. DOĞAL OLARAKda çıkar çatışmasına başladılar ve birbirlerine girdiler. O kavga olmasaydı SUÇSUZ o generaller hala hapisteydi.
Çiçek albayın Daha öncesinde genelkurmayın önünde bir kişi gazetecileri toplamış, ordu hakkında sahte bilgiler veriyordu. O zaman anlamıştım(çok belliydi) orduya operasyonun başladığı.
CHP nin aklı başında olanları için bir fırsat daha çıktı.
Bildiriye imza atan 104 generali koruyun. Bildiride ne yazıyor bilmiyorum, kim imza atmış onuda bilmiyorum ama olay açık. Türkiyeye saldırı var. Türkiye vatandşına saldırı var ve arkasında batılılar var.
Atatürk'ün partisi CHP de üst düzeyde olsaydım, 104 generali korumak için hapse girmeyi göze alırdım. Generalleri değil Türkiyeyi koruyorsun. Boşver soytarı generalleri. Türkiyeyi koruyacaksın. Dindarı, sunnisi, alevisi, ermenisi, rumu, türkü, kürdü, arabı herkesi koruyacaksın.
Bu eylemle bu ülkedeki herkesi korumuş olacaksın.(yahudiler hariç, bu ülkeyi bu hale getirenler onlar, her türlü pisliğin arkasındalar. Ermeni'yi, Rum'u, Kürd'ü Türkiye'yi zor durumda tutmak için kullananlarda bunlar. İçlerinde istisna olanlar var ama istisnalar.)
Çiçek albay olayında aptallık ettin, bu 104 general olayında aptallık etme. kılıçdaroğlunun CIA yı arayıp "ne yapayım" dediğinden eminim. Boşverin o küçük adamı.(Gerçekte aynı soydan geliyorum ve aile yapımda aynı. Anne aynı soydan, baba aynı soydan. oda bende 6. çocuğuz ama bi şekilde aynı değiliz. O kariyer için her pisliği yapmaya hazır ben ise ölmeyi tercih ederim.)
cehape, siyonist sermaye temsilcisi gazeteci için 600 km yürüyüp CHP yi cehape yaptılar. Hepinizin .... belasını versin.
Bu sefer doğruyu yapın.
600 km değil 6bin km yürüyün. Olay o 104 general değil Allah onlarında belasını versin,( generalken az yemediler bu ülkeyi, hepsinin mal varlıklarını araştırsan bir sürü nane çıkar. Her yıl 10 milyar dolarlık silahı alan bunlar. İhalelerde onların imzası var. TR de üretilebilecek silaharı dışarıdan alıp duruyorlardı.) Olay generallikte değil. Olay başka. Sen generalleri değil Türkiye vatandaşlarının hepsini koruyacaksın. Karşında akp değil CIA var. fransa var, almanya var, israil var. akp sadece ürün. Aynen diğer partiler gibi.
Kaldımı cehape içinde aklı başında bir kaç kişi.?
---
Nooluyo yaw, tekrar okuyunca bu yazıyı benmi yazdım.? Artık belediye başganlarından gelecek olan madalyaları unutsam iyi olur. :Sad:
Okumuşsun sildim
BIST e gelirsem.
Bugün yabancı işlemlerinde hacim yarıya düşmüş. Çok ilginç. Batı ülkeleri genelde kapalıydı, sebep bu olmalı. İşlemler yurt dışındanmı yapılıyor.? abd desen saatler uymuyor. İşlemlerin % kaçı algoritmalarla(robot) yapılıyordu? Yüzdeyi unuttum. Ama oran yüksekti, yarıdan fazlaydı. Robotlarıdamı kapadınız.?
Yeşil kapadık ama yabancılar iyi görüntü vermediler.
MB nin faiz kararına çok var. tayyip beyin kabine açıklamasını bekliyor olmalılar diye düşünüyorum ancak dertleri BIST den uygun fiyata çıkmak olabilir.
Herkesin referans aldığı garan tahtasını yeşil tutup diğer tahtalarda satıyor olabilirler. Yabancılar maalesef umut vermediler.
Bu durumda yarın ne olacağıda muallak. Yerlinin gücü her gün çıkarmaya yetmiyor.
xbank grafiği hala uzun vade dip seviyeye yakın duruyor. Çok ucuzlar. Bedavalar.
Yabancı delirmiş yaw. Son 2-3 yıldır tamamen obez beyinliler gibi işlem yaptılar. Bunu üç beş kez yazmıştım. Ne eğitimi almış olurlarsa olsunlar, papaz olayı sonrası amatör gibi oynuyorlar.
Son durum;
Hisse long,
ons da kenardayım,
usdtry de kenardayım.
ayhan büyük geçmiş olsun.
İçeride yattığına göre, askerde olmadığına göre Demek siyasetle alakanda var. (bu da tutmazsa darılırım artık)
Her türlü kötü alışkanlığında varmış. sigara, siyaset, futbol takımı taraftarlığı, doviz. Damarlarının isyan etmesi doğal.
Tekrar geçmiş olsun.
alicemal popülariten sürekli artıyor artık reklamda alıyon
Reklamcılar kapımdan eksik olmuyor. :)
Dün koç ailesi aradı reklam yeri istedi."para önemli değil" dedi. "Bakarız koç" dedim. :)
Valla reklam işini moderatörler(veya forumu yazan firma) ayarlıyorlar. Kıpırdasam burnuma reklamı dayıyorlar, nefes alamaz hale geldik ama siteninde para kazanması lazım. İlgimi çeken reklam olursa tıklıyorum.
Reklamların benle alakası yok. En başından beridir reklam var zaten. Son 6 ayda her yere reklam koymaya başlamışlar, oda forumu yazan-güncelleyen firma ile alakalı olmalı.
---
Bugün ekran başında değilim, şöyle bir uğradım. 10 saniye sektörlere ve büyük bankalara baktım. Yine garan ı yeşil tutup diğer bankaları satıyorlar. Yabancı olsa gerek. Şark kurnazlığına başvurmuşlar. Sonuç onlar açısından pek değişmeyecektir. yabancı malını yerli almaya istekli değil. Çünki çok büyük miktar.
Bugün teknoloji sektörüde satıcılı. aselsanı nasıl satarlar aklım almıyor. tabi şirkete bakmadan traderlar satıyorlar sonra alıyorlar. Yağ elde etmeye çalışıyorlar. Yatırımcı aselsanı satmaz düştükçe alır. Yine aklıma tayyip ve tarikatlar geldi. Maalesef aselsan, tusaş, havelsan, roketsan gibi ileri teknoloji şirketlerimizede tarikatları dolduruyorlar. Kaliteli eski mühendisler fırsatını bulunca ayrılıyor. Avrupa bu mühendisleri kapışıyor. O sebeple aselsan 20 yıl sonra ne olur bilemiyorum. Gitti moral.
Bugün piyasa başında olmayacağım.
Bugün için yeşil kaparız diyemiyorum. tayyip ortada görünmezse ciddi kırmızı olacağınıda sanmıyorum.
Bol şans.
Ekran başına şimdi geçtim, biraz grafikler ve haberlere baktım.
Akşam 17:15 de yabancılar satışa geçene kadar durum iyiymiş. Akşam neden yabancılar satışa geçmiş.? 2 ihtimal var.
1. ihtimal 104 general olayında akp sözcülerinin bu öğle sonrası açıklamaları. Olayı büyütüyorlar. Bunu kullanacaklar. "Bu bir darbe başlangıcıdır" filan diyorlar ve emekli generalleri saçma sapan sebeplerle fetö dönemi gibi tutuklamaya çalışıyorlar.
2. ihtimal, tayyip akşama doğru AB yöneticileri ile toplantıya girdi. Buradan kötü bişey çıkarmı diye yabancılar çekinmiş olabilir.
Bence 1. ihtimal.
akp nin darbe çığırtkanlığı, yabancıları korkuttu. 20 yıldır her yıl akp'liler "generaller ve solcular darbe yapacak" derler. Ordu ve solcular darbe yapmadı, darbeyi akp nin kolkola yürüdüğü yol arkadaşı CIA maşası fatullah tarikatı yaptı.
İşin ilginç yanıda cehape denen beş para etmez sürü şimdi harıl harıl "biz darbeci değiliz" çalışması yapıyorlardır.
İşin özü, akp general olayını devam ettirecektir. Yabancılarda korkmaya devam edecektir. Bu general işinden hiç bir halt çıkmaz. Bunlar emekli. Ordu ve polis zaten akp kontrolunde.
akp'nin darbe olacak diye ağlaması tamamen siyasi. Oy artırma çabası. yabancılara bunu anlatamazsın. Anlatsan, "sizde her ay yeni bir rezillik var" diyerek yine karşı çıkacaklardır.
Yabancılar olay soğuyana, akp bu konuda çenesini kapayana kadar HAFİF satıcılı olabilir. Yerli karşılarsa sorun yok. Bugün karşılamadılar.
Sahilde yürüme yoluna giren arabaları belediyeye şikayet ettiğimi yazmıştım.
Aradan 10 gün geçti bugün beni aradılar. Aynen tahmin ettiğim hareketi yaptılar. Sorumluluğu bana yüklediler.
"Beyefendi, sahile giren arabaları görünce 155 polisi arayın" dediler.
Devlet bunu hep yapar. Kendi sorumluluklarını halkın üzerine yükler. Kendisi para alabileceği işlerle ilgilenir.
Tabi ben önceki yıllarda yaptığım gibi ağır cevap vermedim, bu konularda agresif olmamaya karar vermiştim, bir işe yaramıyor. "Hiç olmazsa çıkmış dubaları yeniden dikin" dedim. "Bakarız" dedi telefondaki yılmış kadın. Oda maaşlı emir kulu.
Ağır cevap verseydim ne derdim.? Tabi maaşlı bu kadına demezdim, karşımda belediye başkanı denen siyasetçi sıfatlı yaşam formu olsaydı ne derdim.?
"Kardeşim sen zabıta yetki ve görevlerini biliyormusun" derdim.
Oda gevelerdi. Bende daha çok sinirlenip başka şeyler söylerdim.
Bırak belediye başkanı, zabıta kendi yaptığı işin neleri kapsadığını biliyorsa bende hiç bir şey bilmiyorum.
Zabıta görevlerini bilmiyorum ancak belediyenin, milletin parasını verip yaptırdığı yürüme yolunda arabalar geziyorsa, yolu bozuyorsa, bunun kontrolunun ve cezalandırmasının belediyeler tarafından yapılması gerektiğini tahmin edebilecek mantığa sahibim.
Üşenmedim az önce 10 dakika araştırdım. Sadece 10 dakika. Araştırmam sonunda sorumluluğun belediyede olduğunu gördüm. Zabıtanın, bu arabaları çıkarıp ceza yazma yetkisi var.
Resmi gazete, zabıta görev yetki ve sorumlulukları madde 23. Bu madde ile beraber, kabahatler kanunu madde 32.
Bu maddelere dayanarak 100 TL ceza kesebilir, yürüme yoluna zarar verdi ise o parayıda alabilir. 100 TL az biliyorum ama maddelerin çıktığı dönem verilen para cezası zamanla küçük kalıyor. Kanunları hazırlayan zevatın aklına, para cezalarını asgari ücrete bağlamak gelmiyor. "Asgari ücretin şu oranı kadar ceza uygulanır." deseler, asgari ücret arttıkça cezalarda artar ve anlamsız tutarda cezalar kalmaz.
10 dakkalık araştırmamda zabıtanın ceza yazabileceği bir madde buldum. Biraz daha araştırsam başka maddelerde bulurum. Benim mesleğim belediye yönetmek değil, zabıtalık değil, ilgili konuda hukuk uzmanı değilim. 10 dakikada ilgili maddelerden biri ni buldum.
Maalesef bizi yöneten soytarılar bunlar. BUNLARA OY VERİYORSUNUZ. Bu belediye cehape belediyesi yani eğitimli orta sınıfı temsil eden belediye. Diğerlerini siz hesap edin.
İmdi oylar bana geliyormu.? 10 dakkada eğitimli kesimin belediye başkanını kapasitemle gömdüm. Sizin iyiliğiniz, vatandaşın iyiliği için gömdüm.:yes: Birde beni seçerseniz, yetkili olursam kaç kişiyi gömerim siz hesap edin.
Hepinizi gömerim.
Pardon yaw,:oleyo: sizi gömmem. Önce oyları alayım sonra öhhö. Muasır medeniyete gidecez daha.
Bist için fareleri incelemenizi öneririm,sanki gemiyi terk ediyorlarmış gibi geldi bana.
Fareler içerde, kaptan fareleri yakalasın diye yılanları içeri alıyor. Gemiden gidenler tur satın alan gerçek yolcular. Tur bitmeden bavulları topladılar.
---
Bofa tek başına dün BIST düşüren banka. Satmış çıkmış. Yerlide Bofa(Bank Of Amerika - siyonist Global devlerden) nın bildiği bişeymi var acaba diye satmış.
Bofa bişey biliyor olamaz.
2015 fetö darbesini merrill lynch 2 iş günü önceden biliyordu, viopda toplu short a geçmişti.
Şu an ise fetö TR de darbe yapacak durumda değil.
abd de bile fetö de kavga belirtileri var. abd de ayakta kalmaya çalışıyorlar. finansal açıdanda TR yi soyamamaya başlayınca zora düştüler. Arkalarında abd ve batı ülkeleri olduğu için toparlarlar ancak TR de darbe yapacak güçleri yok. Yüzbinlerce adamı devletten atıldı. Hala çok adamı var ama eski güçleri yok. Eski güçleri ile bile darbe yapamadılar. O zaman Atatürkçü generaller direnip bunlara engel oldu. O Atatürkçü generallerde emekli edildi, istifaya zorlandı ama fetö cüler gücünü kabetti.
Diğer generaller ise ABD den emir almadan darbe yapmazlar. Geçmiş darbelerin arkasında hep abd vardı. Gençlerin eline silah verip sağcı solcu diye birbirine saldırtanda abd idi. Bu gençleri bastırsın diye generallere emri verende abd idi.
Bir tek 1960 darbesinden emin değilim. O konuda bilgim yetersiz, tamamlayacağım.
abd de darbe yapmaz çünki kendilerine hizmet konusunda tayyip den iyisini bulamaz. batının istediği TR nin ekonomik açıdan gelişmemesi hatta düşmesi ve gırtlağına kadar batıya borçlu olması. İstediklerini akp gerçekleştirdi. darbe yapmaları için sebep yok.
Bofa nın bildiği bişey yoktur. Sadece üst üste gelen olaylardan yılmış çıkıyor.
Bofa ya diğer yabancılar katılmamış. Hatta biraz alanlarda var.
Bofa satmaya devam edermi.? Bilinmez. Umarım satmak istediğini satıp bitirmiştir. 80 milyon USD kadarlık satmış. Bofa için büyük rakam değil. Umarım devam etmez.
Büyük Bankaların hepsinin F/K ları 5 altına indi. Bir tanesi 3 altına indi. Bankayı toptan satın almak istesen üste para verecekler gibi bir hale geldi. Banka iflas açıklasa ancak bu durumda olur. Kötü yan, bu bankalar kendi senetlerini almıyorlar. Alıyorlarsada etkisiz miktarda alıyorlar. KAP haberleri Takip etmediğimden bilmiyorum.
.
Aşıda herkesi 15 - 20 gün eve kapatın iş bitsin diyenler var.
Bitmez.
Eve kapatılan yaşlılardan virus kapanlar ortaya çıkar ama belirti göstermeyen kalan çoğunluk evde viruslu olarak bekler. Serbestlik başlayınca bu virusluler dışarı çıkıp tekrar yaymaya başlarlar. 20 gün kapalı kalan virus vücutda ölüyormu.? Ölmüyor diye biliyorum. Ölüyorsa tamam.
Doğru olan halkın en az %50 si aşılanana kadar kısıtlamalar devam etmeliydi. Okullar yüzyüze eğitime açılmamalıydı. Haftasonları ve akşamları çıkış yasağı devam etmeliydi vs.
Bugün konusunda fikrim yok, olamazda. Hafif yeşil açabiliriz, sonrası herkesin gözü Bofa da olacaktır. Satmaya başlarsa, sürü onu takip edebilir de, etmeyebilir de.
Bofa nın tek başına olduğu anlaşılırsa, yerliler Bofa satışlarını karşılayabilir. Dün akşama doğru satış başladığından, yerli durumu anlayacak vakit bulamamıştır.
Bol şans.
Biraz şikayet edeceğim çünki BIST akıl alır yer değil. Her şeyin güllük gülistanlık olması gereken dönemde bile 1 ayda 2 felaket yaşadık.
Klavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmazmış.
2 rezil gün daha geçti. 14:00 civarı yeniden bankaları almışlar. Adamlar dipten büyük zararla banka satıyor, sonrada alıyor.
Tabi alan kim satan kim takip etmiyorum. Fazla detaya inince, ana trend kaçabiliyor.
MB başkanı değişti diye %26 küsür sattılar. Daha çüşşşş diyemeden 104 emekli general korkusu ile sattılar.
Ne kadar becerikli olursan ol, viopda eben halloluyor. Uzun vade elinde pozisyon tutuyorsan %26 lık düşüşle zaten ayvayı yer batarsın.
Seni mecburen kısa vadeciye döndürüyor. Her korkuda satman yada azaltman gerekiyor.
Tek suçlu BIST yönetimi ve beş para etmez herif çıkmış demeç vermiş. "Ne halt yiyorsanız sizin suçunuz, bizi suçlamayın" diye.
Uzun vadeciler nefes alamıyor, yıllarca bekliyorsun kazanamıyorsun. Millet uzun süredir kazanamamayı telafi etmek için bu sefer uçan kaçan kağıtları kovalamaya başlıyor. O zamanda manipulatör ve patron ların kucağına düşüyor. Ceza alan tek patron varmı.?
Yakalanan manipulatörlere para kaptıranlara paralarını iade ettinmi.? Ceza kestin o cezayıda kendi cebine indirdin. Açıklama yapan BIST yöneticisine her cümle sonunda bir sıfat ekleyeceğim ama mahkeme ile başım derde girecek.
BISTin berbat ortamı yüzünden Millet yatırımcıdan günlükçüye dönmek zorunda kalmış. En iyi dönemlerde bile başı dertten kurtulmamış, endeks fırtınalı deniz dalgası gibi ekonomik gerekçeler dışında aşağı yukarı gitmiş durmuş.
Hıyarağası kalkmış "suçu kendinizde arayın diyor."
S&P ye bak. En küçük bir anlamsız hareket sezdilermi, hareketi yaratanın tepesine iniyorlar. grafiği inceleyin, temele tekniğe dayanmayan hareket yok.
Son 2 dalgasını 5 dakka grafiğe bakarak tahmin ettim doğru çıktı. 3900 üzerindeyken 3850 ye kadar iner oradan çıkar sonraki dalgayı oluşturur, bunun için son tepeyi( 4000) geçmesi gerekir demişim. Hepsi gerçekleşmiş. üstelik pandemi ile ilgili ve archeos la ilgili olaylara rağmen. S&P yi düzen altında tutan SEC yöneticisi çıkıp "suçlu sizsiniz" diyormu.? Dedimi.? hayır. Endeksi temel-tekniksiz oynatanın bindi tepesine.
Çok sinirliyim bildiiniz gibi değil.
Gönderin oyları bu beş para etmez adamları göndereyim yaw.
Ama sizde alıştınız bu sisteme, stockholm sendromu devreye girdi. Şimdi ben suçlu çıkarım. En iyisi ufaktan uzayıp, kum torbama dalayım. geçen gün ilk kapışmamızı yaptıki sağ elim iptal oldu. İlk raundu kum torbası kazandı. Bu akşam daha uzaktan döğüşeyim, rakip idmanlı.
BISTe gelirsek.
1400 teknik seviyeden döndü. Ya orada yabancı satmayı bırakıp alışa geçti, yada yerli orada alışa geçti. Bugün ekran başında değildim. Hoş moral bozulduğundan beridir pek ekran başında değilim.
tayyip bugün konuşmuş. Piyasa tahatsız olmamışki endeks yükselmiş.
Yarında bu hareketin devamı gelir. Eğer 104 general olayında tansiyonu yükseltecek açıklamalar gelmezse, yarın biraz yükseliriz ama dalgalı geçebilir..
Günaydın arkadaşlar,dün bir çok kağıdın aracı kurum dağılımına bakma fırsatım oldu.Özellikle baba kağıtlarda BofA ve diğer yabancı kurumlar net satıcı konumundayken saat 14-15 arası alıma geçmiş.Alicemal abinin de dediği gibi ,anlamsız satışlarının (anlayana) sonucu artık onların da canı acımaya başladı ve satışı kesip alış kısmına geçip 3 hafta sonra tekrar aşağıya çakacaklar ya da kapalı kapılar ardında yine bir şeyler ayarlandı.Pazartesi Halkbank davası başlıyor.........
https://eksisozluk.com/entry/121671765
Başka bir topikte bir arkadaş paylaşmış,ben okudum....Rus-Ukrayna gerilimine projeksiyon tutmuş.....
Bende mecburen araştırdım. Vücutta 30 güne kadar ölmüyor, ilk 10 gün bulaşıcılığı yüksek, 30 güne kadar bulaşıcılığı devam ediyor ama bulaşma ihtimali çok düşüyor. Sonra ölüyor. Ölüyordan kastım aşı değil, vücudun bağışıklık, koruma sistemi bunları yok ediyor.
Bu durumda milleti 30 gün eve kapattınmı virus diye bir şey kalmaz. Evlerde hastalanma belirtisi gösterenler ambulansla hastahaneye götürülür. Taşıyıcı olupda belirti göstermeyenler evde kaldığı müddetçe virus vücutda 30 günde yok olur.
Millet 30 gün evde beslenebilmesi gerekir. Bunuda devletin ayarlaması gerekir. Nasıl beslenecek.? Bakkala gitmesi, bakkalada mal gelmesi şart. Bu durumda gıda esnafı mutlaka tamamı aşılanacak, gıda üreticileri, dışarıda olması gerekenler aşılanacak. Kalan eve kapatılacak 30 gün.
Sonrasındada sınırlardan ve gümrük kapılarından kimsenin içeri alınmaması lazım. Bizim sınırlar delik deşik olduğu için bizde kapama işi zor. Bir kişi bile kaçırsan tüm ülkeye yayıyor.
Çinde ve yeni zelandada 1 kişi hasta olsa o mahalleyi gerekirse şehri kapatıyorlar. Bu şekilde rahatlar.
Klavuzun karga ise burnun boktan kurtulmuyor.
adanalı, yazının baştan bir kaç paragrafını okudum. Bana taraflı bir yazı gibi geldi. Gerçeği değil insanları yönlendirmek istediği şeyleri yazmış.
Yazıda Türklerin, başından itibaren ikinci dünya savaşında Ruslardan kortuğunu yazmış.
Halbuki bizi parçalayan, bölen paylaşan en başta İngilizler Fransızlar İtalyanlar yani batılılardı. Ruslarda kuzeyden pay alma savaşındaydı ama Osmanlının %90 ı batılılarca alınmıştı. İstanbulda bile İngiliz savaş gemileri vardı ve toplarını padişahın burnuna doğru çevirmişlerdi. padişah ingilizlerin emrini yapan kukla haline gelmişti. Zaten kaçıncada ingiltereye kaçtı. sunnilerin başkenti arap diyarlarına kaçmadı. fetullahta batıya kaçtı. bundan sonra kaçan sunni tarikat lideri olursa oda ingiltere yada abd ye kaçacaktır. Çünki sahipleri onlar, yetiştiren onlar..
Sonra kurtuluş savaşında batılılarla savaştık. Yazıda Ruslara karşı Bizim baş düşmanımız ingilizlerden(Çörçil) yardım istendiği yazıyor.
Halbuki kurtuluş savaşında yani 10 yıl kadar önceki son savaşta Rusların yardımı ile ingilizle, fransızla, italyanla ve arkasında ingiliz olan yunanla savaştık.
Silahı ve parayıda Ruslardan aldık. Para Ruslar aracılığı ile Bhutan krallığından geldi diyenlerde var ama doğrumu bilmiyorum.
O yazı kötü niyetli. Devamında ukrayna-rusya anlatılıyor olabilir, kötü niyeti görünce okumayı kestim.
Ukraynayı bölen ise yine batılılardı. Batılılar, Ruslarla Çinlilerle dayanışma içindeki tüm ülkeleri bölüp parçalamaya çalışıyorlar.
Ukraynadan sonrada Belarus(beyaz Rusya) uğraşmaya başladılar. İçeride bazı gruplara para verip ayaklanma çıkarıyorlar.
Batılılar TR de pkk yı kullanarak nasıl bizi bölmek istiyorlarsa, aynısını ukrayna ve belarusda başka grupları kullanarak yapıyorlar. Çinde Uygur Türklerinden bir grubu kullanıyorlar.
Gerçek bu. Batı bizim şu an baş düşmanımız.
Batı yok oluncada doğuda güçlü ülkeler bizi yok etmeye çalışacaklardır. İnsanın doğasında var bundan kaçamazsın, güçlü olman gerekir. Güç içinde imam hatipler değil bilim-Fen okulları açman gerekir. imam hatip açıp fen-bilim okulları kapaman demek baştan teslim olman demek. Bize imam hatipleri açtırtanlar batılılar.
Batı kötü, Ruslar yada Çin iyi demek değil.
Biz kendimiz birlik olursak dünya ile baş ederiz ama birlik olmamıza izin vermiyorlar. O sebeple sağ-sol, Alevi-Sunni, Türk-Kürt gibi birbirimizle kavga ettirip ayırarak bölmeye çalışıyorlar. fetullahların, cübbelilerin, erbakanların, davutopluların, abdullahların, özalların yetiştiği tarikatları kurup besleyip büyütenler batılılar. Hristiyanlar bize imam hatip okulları açtırıyorlar, 3 kuruş aklın-bilgin varsa arkasında yatan kötü niyeti anlarsın?
Yemeyin bu tür yazıları. Tabi yememek için efsane keçi olmak lazım, buda zor.
BIST e gelirsem.
Gördünüz yine ispatı yaşandı.
Büyük bir oyuncu korktu diye endeks hızla indi ve şimdi hızla çıkıyor. Korkunun temeli yoktu. Gerçek temele dayanan bir düşüş olsaydı buna izin vermek gerekir. Ama gerçek temel veya tekniğe dayanmayan hızlı düşüş-hızlı yükseliş varsa izin vermemek gerekir.
2 hafta önce S&P yöneticileri(yaw ben S&P diyorum ama abd hisse borsasının adı neki) izin vermedi, korku yaratanın tepesine bindiler iflas ettirdiler. Korku yaratanla ortak iş tutanlarda çok büyük zararlar yazdılar pek çok yönetici işten atıldı. Peki bunu gören diğer oyuncular bu tür bir şeye yeltenebilirlermi.? Yeltenemezler. İşte yönetim böyle olur. Güven böyle sağlanır.
Bu düşüşte yine yüzbinlerce kişi para kaybetti, kaybedilen paralar başkalarının cebine girdi. kaybeden yüzbinler bu şekilde bir kaç darbe daha alınca korkak hale geldiler ve her rüzgarda satıp almaya başladılar.
Al sana kısa vade oyuncu.
Her yıl bu şekilde beş altı darbe yiyoruz, bazısının temeli var çoğunun yok, büyük oyuncuların, çıkar gruplarının kumpası.
Her yıl bu kadar dayak yiyen para kaybeden ve yıllar geçtikçe kazanamayan oyunculardan bir kısmıda, kestirme yola başvurup uçan kaçan senetlerin peşine düşüyor.
Uzun vadede kazansa uçan kaçan senedin peşine düşermi.? Mutlaka düşenler olacaktır insanın-hayvanın doğasında var, kaçanı kovalarız vahşi tarafımızdır. Ama bu kadar olmaz.
Suçlu BIST yönetimi. Ama yeni tayin edilmiş, özgüveni kendini tayin edenden kaynaklanan belliki boş BIST yöneticisi ne diyor.? "Bizde suç aramayın suçlu sizsiniz."
Gece hırsızlar mahalleyi boşaltmış. Polis şefi konuşuyor. "Camları kapıyı açık bırakmasaydınız."
Sen hırsızları yakalasaydın, cam kapamaya gerek kalırmıydı.? Sana hırsızı yakalayasın diye maaş veriyorum ama yakalamıyorsun. Sana verdiğim maaşla camlara kapılara demir koyarım, silah alırım sana ihtiyaç kalmaz allahın odunu. Kapıyı camı demirle kapadım, kendi paramla kendimi hapishaneye soktum korku içinde yaşıyorum, o zaman sana neden beni koruyasın diye maaş veriyorum allahın ....
Ben silah almayayım, silahla hırsızla boğuşmak yerine iş üreteyim ülke kalkınsın diye sana topluca maaş veriyoruz allahın hıyarağası.
Dünyada camları kapıları açık uyuyan binlerce köy kasaba var, oralarda neden hırsızlık olmuyor. Maaş verilen devlet, hükümet, polis, savcı, hakim, yargıç işlerini yapıyorda ondan.
Önce devlet gücü ile halklarını soymuyorlar. Soyulmayan halktanda hırsız çıkmıyor.
Dur yaw, nereye gittim böyle. BIST dedik, BIST yöneticisi lavukdan başlayıp uzadık.
.