Odea 1 milyon altı max 27, üstü 28..Haftaya 1 tık daha düşer..
Printable View
Kısa vade tl ye doydular bankalar galiba
USD mevduat oran alan olmadı mı hiç? son zamanlarda hiç yazılmıyor?
ünlü menkul günlük 27.1% aylık 27% min. 50k
Bugün bankaların son iş günü bilanço için yüksek oranlar verilebilir bugün !
https://img.donanimhaber.com/upfiles...2b9b402ea6.PNG
Arkadaşlar geçen sene 400 bine satılabilecegim daireme 360 bine zor alıcı buldum. Sizce satıp faize yatırmak mı yoksa bekleyip ileride değeri yükseldiğinde satmak mı daha karlı olur sizce. Bu arada evi her türlü satmak istiyoruz.
niye satıyosun ki
emlak vergisi ödersin,
sitedeyse aidat ödersin,
kiradaysa gelir vergisi ödersin, kiracı evin içini güzel güzel dağıtır, bi sürü masraf çıkarır onu ödersin..
mevduat öyle mi ?
her ay tantana git istediğin şubeye çay kahve soda nescafe..
oranı beğenmezsen tehdit et..
400 bin liran seneye bugün en kötü 500 bin lira..
360 lık ev
seneye taş çatlasa 340-350 bin lira..
gayrimenkulde durmanın sana faydası en aşağı 150 bin liradır..
ne gerek var satıyosun evini ?
ytd.
syg,
Şekerbanktan aradılar normalde günlük manuel faiz işlettiğimiz hesaplara 2 puan indirdik ama sizden .50 puan düşüşle isterseniz devam edelim dediler..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doları 6 da tutuyorlar. hafta başından beri euro daha fazla kaybetmiş. % 1.5 kadar.dolara göre.
Eğer Dolardaki hafif gerilemelerde faizi de aşağı salirlarsa, bu kafayla kalıcı dolar/euro düşüşü saglayamazlar. Acaba bu hamleleri yapan zat/lar neyin kafasını yaşıyor? Dolar azaldıkça mevduati da azaltirsan, m3vduatci kişi "nasıl olsa mevduatta düşüyor" deyip, gerileyen dolara giriş yapar. Allah akıl fikir versin
Garantinin aylık grafiği incelendiğinde daha 16 gün önce 12 Eylül'de 5.72'den kapatmış. Bugün 7.76'yı gördü...
16 günde 2.00 TL artış...
Buna karşılık $ hala 6.00 altına insem mi inmesem mi derdinde...
Bence fiyatlamalar normal değil...
Garanti'de dönüş başlamadan önce umarım piyasa yataya sararak çıkış genele yayılır...
Bu arada papaz falan derken $'da 5.5'lara dokunmak lazım tekrar olumlu hava tersine dönmeden önce...
Piyasa hepsini tartıp bakalım nerelere getirecek borsayı, doları, göstergeyi...
Bu haberde 100bin lira için alınan oranlar normal ama 36% ?! :plc:
Şu son iki haftadır mevduat oranları ile ilgili bir fırıldak dönüyor. Tam nedenini bilmiyorum. Kokusu çıkacak. Aynı fırıldak bankaların verdiği kredi oranlarında yok. Mevduatçı herkes sakin olmalı, başka bankaya para taşımaktan korkmamalı. Şu karışık dönemde paranızı ucuza kaptırmayın.
Arkadasim, buraya yazip cevap beklemen bile abes. Bence eger alici yanindaysa sakin elini birakma hemen tapuya kos cuma kapanmadan islemi yap. Evine alici bulmussun fiyat soruyorsun. O para gelecek yil bu zaman 450bin eder en az. Aidat odemezsin, vergi odemezsin, su girdi, duvar akti derdin olmaz hem de cok uzulursen ayni fiyata geri alirsin gelecek yil. Kacirma aliciyi.
Bu gazete de malum diger kesimi guduyor, emekli memur, pinpon takimini. Bunlari en guzel Isbankasi guduyor. Gecen ay %13 verdik ama oranlar yukseldi bu ay %15 verebiliyoruz deyip hem mutlu ediyor hem de guzelce bir dudukluyor. Hos, belki bizi de %30 oranlarla dudukleyip 20-30 milyon ustu mevduata %40 veriyorlardir, o da ayri mesele.
Sozcu guzel yere dukkan acmis, bankalardan ne komisyon aliyor acaba?
bence siz karar vermelisiniz burada cevap veren kimse evinizin değerini bilmiyordur.şuan kelepir olmayan daire satılmaz satarken %20 ucuza veriyorsunuzdur kanımca, yani bir senede alacağınız faizi satarken peşinen veriyorsunuz.bir seneden sonrada ne olacağını kimse bilemez
Burgan Dijital Faiz oranlarını düşürmüş. 32 gün ve üzeri 26.25 olmuş. 32 gün 26.5 ti. 92 gün 27 idi. 5 K aktarmıştım hesap açıldıktan sonra 12 gün vadeli yapmıştım. 24.5 tan. 32 gün altı vadelerde de düşüş var. 5 K için MT aradı vadeli dönüşünüz var tekrar bağlayalım mı diye ? Bende onu ödemelerim kısa vade yapıyorum dedim.
Benim gece gündüz oranı 19 du.. parayı tam taşırken günlük manuel 23 teklif ettiler bende kaldım( bu arada açıkta para bırakmıyolar). Bugün ama 22.5 e düşürdüler. Gece gündüz oranı asla güncellenmiyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan dijital, müşteri temsilcisi 26.25 veriyoruz, pzt oranlarda düşüş bekleniyor dedi. Teşekkür ettim :)
Ya delirttiler. Sabah bankayi aradim 27.5 veririm dedi. Oglen dijitalden aradilar...ee siz hesap acmissini para yollamamissiniz...size ozel oran verecegiz yuksek dedi. Aha dedim 30 geliyor. Dedi 26.75 veriyoruz. Dayanamadim...
Sizin bankanizda ciddiyet goremiyorum kafa mi yapiyorsunuz. Dijital sozum ona daha yuksek verecekti siz subedeb daha dusuk veriyorsunuz dalgami geciyorsunuz dedim. Hesabimi acil kapatmalarini talep ettim. Rezillik resmen bakkal gibi calisiyorlar. Ben o riski alip o bankaya tek kurus havale yapmam
Vakıf mt pazartesi oranlar 2 puan düşecek dedi. İnanmadım bakalım ne olacak. %23-24 e düşer dedi
Teb marifetli 24 ile devam ediyorum
Eylül ayının enflasyon rakamını ekim 3 .te açıklanacak.gerçek oranı açıklarlarsa. bu bankaların düşürdüğü oranlar tekrar yukarı yapar
Benim endişem oki enflasyon oranı alicengiz oyununa kurban gidecek. çok iyi beceriyorlar. bu zamlar hiç olmamış gibi bir oran çıkarbilir karşımıza.
Pakpen'in tahvilinin ötelenen ana para ve faiz ödemesi yapılamadı.
AE Arma tahvilinin ana para ödemesi yapılamadı.
Özel sektör bonolarına yatırım yaparken ama dikkat.
Peki sizce malum demir çimento gibi inşaat girdi maliyetleri yüzde 200 lere kadar artmış iken ileride konut fiyatlarının artma ihtimali nedir. Normalde evimin değeri bulunduğum yere ve özelliklerine göre 400 den aşağı düşmüyor ama kredi durumlarından dolayı satılmıyor sanırım yani ev kredisi faizleri 1 in altına falan düşse mesela ev fiyatları bu durumda artar mı?
Hsbc maceramı anlatmazsam olmaz.Sabah aradım 31 aralık vadeli olarak verdikleri oran %29.Üzerine çıkarsanız bağlarım dedim.Tamam email ile ilave oranı sorayım size bilgi veririm dedi mt.Öğlen saatlerine doğru baktım aramıyorlar ben arayayım dedim.Mubarek telefon dakikalarca çalıyor açan yok..Başka birisi ile görüşmek için santrale bağlatıyorum sıfırı tıklayarak fakat santral görevlisi bile yok.Bir saatte defalarca aramama rağmen bir Allah ın kulu telefona çıkmadı.Galiba koca İzmir şube de mt hem santral hem mt hem müdür hem güvenlik görevlisi ve sanırım cırcır olmuş wc den çıkamıyor.Saat 17:10 oldu geri dönüş bile yapılmadı.Odea da 28 ile bağlayıp geçtim.
ISBANKA bam diye tl hesabimdan 140 lira kesmis- bu yasal midir. hani hesap isletim ucreti yoktu... haftaya USD hesabi cekip kapatacagim hesabi............
benim enflasyon tahminim 2.5-3.00 arası bir şey gelecek ama piyasada %4 filan bekleyen var 3 üzeri gelirse dolarda yukarı atak biraz da güç bulur,görüldüğü üzere mevduat faizi ülkede herkesi fonlar ama kimseye yaranamaz,azıcık dolar gevşedi 4-5 puan düşürmüşler oranları millet daha vadesini yenileyemedi oran düşüren düşürene
benim portföy %45 dolar %55 tl ikisi de marifetli günlükte tl'yi 23+2 (25) ing aktaracağım,dolarlar %5 marifetlide devam edecek(1 ayı daha var hoşgeldinin) merkez faiz artırınca ilk defa parça parça dolardan kopayım deyip 6.45-6.37 aralığından biraz satmıştım ama orantısız bir şekilde rezerv yeme pahasına dolara müdahale edildiğini düşünüyorum yüksek kur bu ülkenin bir gerçeği ithalat birkaç aydır düşüyor yüksek kur sayesinde düşüyor ve cari açık azalmaya başlamıştı dün tekrar sattıklarımı 6.01 den yerine koydum,tl'de kalanlara rahat vermezler hele 2 ay sonra stopajlar da eski haline dönünde getiriler enflasyonla yine kafa kafaya gelecek,gerçek enflasyondan bahsetmiyorum bile.bir kritik gün de 12 ekim bakalım rahibi cidden salacaklar mı ki bence büyük kısmını piyasa fiyatladı,salmazlarsa burdan dolar almayanlar yine çok üzülecek.
demir ve çimento fiyatları zamanında çok ucuzken fiyatı sabitken de daireler yıllık %25-30 +kira getirisi getiriyordu yani şimdi inşaat girdileri arttı diye ağlayanlar o zaman evleri biraz ucuza neden satmıyorlardı zaten herkes bir dairenin maliyetinin ne olduğunu bilir,sıfır dairelerde ev fiyatları iyi ihtimalle enflasyonun hafif altında artış gösterebilir ama daire satış anında alıcının eli güçlü.
konut kredilerinin %1 altına düşmesi için en az 2 yıl var,her şey iyi gitse bile 2 sene gelmez oralara 2 sene sonra evi 400 e satmak demek aslında şimdi 200-250'ye satmak demek,siz eve 400 dersiniz ama 400 veren yoksa o ev 400 etmiyor demektir,gerçekten satma niyetiniz varsa ihtiyaca da bağlı olmakla beraber fiyatı düşürürsünüz senelik net %25 faizden getirisi sağlayan kişi neden daire alsın,aldığı evi sadece oturmak için alıyorsa belki düşünebilir onun dışında uzun yıllar emlak prim yapmayacaktır ev sahipleri ister fiyat kırsın ister beklesin 3 senedir fiyatı 415 olan daire var,piyasada arz fazlası var stok fazlası oluştu hiçbir kampanya kar etmedi bakalım gidişat nasıl olacak benim iyiye dair bir ümidim yok.