Kaldı 45 TL..
Yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
arkadaşlar yabancılar kasım 2020 de hissemize net 18,12 milyon dolar alım yapmış bilgilerinize
Ben dermişim 😁😁😁
%66.67 oldu hrgün alımdalar, Atayatırım biraz daha beklesin 2 ila 3 yil kadar
hisselerimize sahip çıkalım arkadaşlar bence gidecek daha çok yolumuz var gün içinde 3-5 tl lik marjlarla hisseyi hareket ettiriyorlar. yabancılar hepimizin bildiği gibi ince eleyip sıkı dokurlar gelecek görmeseler bir garanti, aselsan, tüpraş vb. gibi hisselerin yanında oldukça sığ bir tahtaya sahip hissemize bukadar çok yatırım yapmazlar. 1-30 kasım 2020 itibariyle yabancı yatırımcı net para girişi sıralaması
1- TTRAK 18,12 Milyon Dolar
2- GUBRF 12,35 Milyon Dolar
3- Vestel 10,14 Milyon Dolar
4- GOODY 4,46 Milyon Dolar
5- PETKM 3,0 Milyon Dolar
6- DOAS 2,43 Milyon Dolar
7- ASELS 1,73 Milyon Dolar
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12102135341213
isyatirim tut dediği yeride geçtik, şükür,
Büyük ihtimal bedelsiz gibi bişey çıkabilir bu yükselişin altından
Çanak üstüne bir çanak boyu daha koymasına rağmen gidiyor..
Bol kazançlar
1 haftadır tümosan ile birlikte gittiler en sonunda bizen 2.5 kat fazla lota sahip tmsan tavan oldu bizimki şu ahir ömrümüzde 4 seneden beri bekliyoruz bizlere 1 tavan gösteremdi yazıklar olsun
Yükselişin nedeninin ekim ve kasım ayları satış adetleri olduğunu sanıyorum. 2 aylık veriler son çeyrek karının 3. çeyrekten çok daha fazla olacağını gösteriyor. Artışın nedeni bu olabilir.
3. çeyrekte 9.038 adet satılırken Ekim ve Kasım ayı satışı 8.519 adet. Aralık ayında da 4.000 adet satılacağını varsayarsak son çeyrekte 12.519 adet satışa ulaşılır ki bu da 3. çeyreğe göre adet bazında % 38, 5 artış demektir. Bu müthiş bir artış. 3. çeyrekte 200 milyon TL kar elde ettiğimize göre 4. çeyrek karının 275 milyon TL cıvarında gelmesi mümkündür. Yıl toplamında da 635 milyon TL kara tekabül eder.
Bu kar rakamı hangi fiyata tekabül eder bilemem. Ona piyasa dinamikleri karar verir. Fakat geçen yıla göre % 467 kar artışı bu ölçekte bir şirket için muazzam bir artış. Üstelik pandemi ortamına rağmen.
Özetle, kardaki artışın önceden fiyatlanmaya başladığı kanaatindeyim. Ttrak'ı geç buldum ve bir ay önce zirveye yakın yerden aldım. En isabetli tercihlerimden biri olduğunu düşünüyorum.
Sitenin bu sessizliğinde fazla yazdım sanırım. Sessizliği bozmayayım. Doğru gemi doğru sefer, bunu bilelim yeter.
Saygılar,
Koç gibi yola devam
Tavan istemezük beş beş yarım tavan iyidir
Birileri malı götürdü.166 dan 153 e.Aradaki marja bak.Tam 13 lira.
Evet 166 dan 153'e kadar oyunu kuran , bozan en adi şrfz'dir :ok: Göz yuman ise ondan daha hyvan ,,,
Tezgahı kuran , nemalanan vatandaş , hile ile kazandığın paranın hayrını görme , haram zıkkım olsun ,
Onun için diyorum ,,, bu tür alavare dalavare her yerde olmaz :ss:
Traktör bu hareketi hep yapar ama sanırım bugünkü hareketiyle tarih yazdı. Seni tebrik ederim spek ama şunu da söylemek istiyorum. ''Allah senin belanı versin''
Sn. Akdeniz gunluk alan satan lutfen
borsada +%7 açıp -%1,6 kapatabilecek nadir bir hisseye ve speğe sahibiz ELHAMDÜLİLLAH
Selam Herkese,
Kimse enseyi karartmasın.
Koç grubu kağıtları nadir sermaye artışı yapar; ama yapar.
Bence YK da yabancı ortaklar ile gündeme alınan bir konu olsa gerek sermaye artışı...
Ve 2021 yılı içerisinde sermayemiz 200 milyon bandına çıkacaktır.
Tahminlerim gerçekleşirse;
Kağıtta olanların fiyat beklentisi hayli hayli karşılanacak bir durum...
Tamamen kişisel görüşüm, temennilerim ve tahminlerimi içermektedir.
Ttrak ın varlıklıklarının reel değerine, ciro ve karlılığa bakıldığında, sermayeyesini en az 250 milyon civarına yükseltmesi gerekir. Ayrıca bu yılın karından vergi tasarrufu sağlar sanırım
Ama bir bedelsiz öncesinde maddi duran varlıklarını da güncel değerine göre daha makul bir değerden yıllık bilançoya yansıtırsa daha iyi olur.
Enflasyon yüksek olduğu bir ülkede ileride maddi duran varlıklarda herhangi önemli değer düşüklüğü ve buna bağlı sakıncaların olacağını sanmam, aksine bilanço kayıt değeri hep güncel değerinin altında kalır.
166 dan 152 ye düşüş yerli oyunculara ait, yabancı takasında %66,65 olarak güncelliğini koruyor.
#TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12121219075046
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12121226500212
arkadaşlar tümosan tavan gidince bir uğrayayım formlarına ne alemdeler diye bakayım dedim çok mutlular ama ttrak dan ayrışıp tavan olunca bize saydırmış bazıları ki ttrak aslında ederinin 3 katı değerlendireme ile işlem görüyormuş daha tümosanın gidecek çok yeri varmış vs vs vs... biz türk milleti olarak nedense kendi kazanmıyorsa hiç kimse kazanmasın istiyoruz çok farklı milletiz vesselam ki ben yıllardır süründürülen bu yerli firmanın hissesinin gitmesine oldukça mutlu oldum zira yerli dizel motor için oldukça maliyetli büyük yatırım yapıyorlar. ALLAH yardımcıları olsun.
TÜMOSAN >> 22.09.2020 fiyat 7.27 tl 11.12.2020 12.650 tl fiyat . Üstelik önceki bilanço zararda idi son bilanço 6 milyon tl kar geldi , ondan coştular , halka açıklığı % 28 - 185 milyon dolar piyasa değeri
TTRAK >>>> 22.09.2020 fiyat 95 tl 11.12.2020 152.5 tl Son Bilanço 360 milyon tl kar ,,, Tümosan'dan 60 kat daha fazla karı var 1 milyar 100 milyon dolar piyasa değeri ...
Halka açıklığı % 25
Ama şunuda söyleyim Karton , Egeen ,Kent Hakkını verip 1,500 tl'lere kucak açtılar ,,, hala gidiyor ...
Arada Borsamızda ALT PAZAR hisseleri içinde aklınızın almıyacağı çook lezzetli hisseler olup ,,, araştırın , güzelleri var ... gerçi kısmetten öteye gidilmez :ss:
9 aylık bilançolarda kardaki yıllık artış, önceki çeyreğe göre artış, geçen yılın 3. çeyreğine göre artış, f/k oranı kriterlerine göre en iyi şirketler olarak Arçelik, Bantaş, Çimsa, Despc, Deva, Eczacı İlaç, Ege Gübre, Ege Seramik, Froto, İnfo, Koç Holding, Pınar Süt, Sanko, Sarkuysan hisseleri öne çıkıyordu. Bu hisselerden karı sermayesinden düşük ve pandemi ve sektör beklentileri negatif veya belirsiz olan hisseleri çıkardığımda geriye Arçelik? Deva, Ege Gübre, Froto ve Ttrak kalıyor. Bunlar arasında da dönüp dolaşıp Froto ve Ttrak hisselerine takılıyorum. Zira aylık olarak açıklanan üretim ve satış rakamları bu hisselerdeki karın artarak devam edeceğini gösteriyor. Bu nedenle bu hisselere pozisyon aldım. Yukarıdaki açıklamalardan anlaşılacağı üzere temel analiz odaklı bir değerlendirme. Çünkü temeli iyi olan hissenin mutlaka ederine geleceğine inanıyorum. 4. çeyrek rakamları ve buna paralel hisse fiyatlarındaki gelişmeler bu öngörünün ne derece isabetli olacağını ortaya koyacaktır.
arkadaşlar borsanın büyük ölçekli yatırımcısıyım .hatta bazılarının spek dedigi kişilerdenim .belkide ttrak ın en büyük bireysel yatırımcılarındanım ttrak hissesi arzından beri portföyümde var şunu çok iyi ögrendim borsada çok akıllı olmak lazım ama çokta sabırlı olmak lazım hoplayıp zıplayarak birşey olmuyor belirliledigin hissede beklemesini bil sabırlı ol yeterki hissen kurumsal olsun saygılarımla
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12141307430167
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12141308340325
Türk Traktörün tahtasını yöneten hyvn ( günlük fiyatı belirleyen ) artık 153 - 166 arasında gidip gelir , nasıl olsa 13 tl hisse başı cukkasını aldı şrfsz ,, git gel bakalım ,, :ss: Artık bi ileri , iki geri
Bu cukkalara izin veren tahtayı yöneten kurum , aracı olanlar ,, paylaştığınız cukkaların hayrını görmeyin , haram zıkkım olsun :ok: çoluk , çocuk , sağlığınızdan muhakkak çıktığı zaman hatırlarsınız :yes:
Şu an tahtayı eksiğe alıp , asansör yapsan da nafile ...
25 tl nireee 152 tl niree ( ! )
sayın izmirli hiç moralini bozma borsanın en sağlam kağıdına sahibiz o yüzden kaça çıkarsalarda indirselerde hiç umurumda değil. keşke inebildiği kadar insede elde ne var ne yok girsek mala. şunuda görüyorum ki hisse eninde sonunda çıkardıkları en yüksek seviyeyi kesinlikle tekrar görüyor.ortalama bir traktör 250 bin desek ödenmiş sermayasei 212 traktör eder yani 1 haftalık üretimi. böyle bir hisse varmı borsada inceleyin görün.
Hay senin yöneticeğin tahtaya emi ,, ne beceriksizsin sen !?? Endeks % + 1:51 ,
Gidio gelio , bi eksi bi artı , endeks iyice artı olunca ortada beklemeye alıyor ,, ordan çıkıo , olmuo emir iptali ,, sen bu işi bırak çömez ,, sana göre değil Borsa ve tahta yapıcılık ,, :cool:
Hangi manav yetiştirdi seni !??
Yada motora bağlı ver emirleri o halleder ,, motor senden daha akıllı
Yıllık ve 4.çeyrek bilanço Şubat 2021 başı gibi netleşir ,
Ardından ( kar payından ) Temettü verebilir << ( ihtimal ) geçenlerde çok yüklü alım oldu , aşağıdaki çizelgede rakamlar var ,,
Özellikle 166 olduğu gün ve öncesi yabancı temettü için alım yaptı ,, ( bayağı hazırlık yapıyorlar )
Mavi renk çizgi ile işaretlediğim alanlar , dikkat çekici !!!
Aman aman Türk traktör bedelsiz medelsiz vermesin % 24'de çarşafa dolaşıyor ,, % 100 bedelsiz verip % 48 oldumu hepten tahta iyice çorba olur .... elinde yüklü malı olan zarar verir , baskılar iyi değil ,,
Başka tahtalarda çok görüyorum ,,, negatif etki sağlıyor ... ( ortalık al satçı doluyor )
O yüzden ne bedelsiz ne de bedelli , hiç bir zaman vermeyin Türk Traktör :ok: böyle iyi ....
https://i.hizliresim.com/2Qs31L.jpg
yabanci alimlari devam ediyor, 11 aralık itibariyle %66.97 oranına ulaştılar,
10 aralığın takası #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12142231472017