10 puan az olur 24 puan indirsinler...
Printable View
10 puan az olur 24 puan indirsinler...
Tamda dengelenirken yine dengeyi kaybettik.:)
Bir bu haberlerin üstüne S-400 yaptırımları gelirse!?
Hiçbir şey olmaz , deniz ustatda demişti doların gerçek değeri 6.50 diye. Olması gereken yere gelir dolar 6.80 de dengelenir orda tekrar piyasadan güzel bir satış yer gelir 5 ila 6 ayda 6 TL ye ordan son bir yukselis 8 TL de dengelenir ondan sonra 3 ila 4 yıl konsolidasyon. Zaten Fed le Trump başta olduğu sürece dolardan bı mok olmaz. Şu 6.80 de mali kaptırma fırsatı verdiği reis dth lar da erimede gelir oralarda, artık 6.80 - 7 civarında dolarini bozmayanda şikayet edip, ağlamasın reis daha ne yapsın doların artması için hele ki bu yalama fedle Trump in parasal genişleme diye kıç attığı bir dönemde.
Yaklaşık bir yılı %24'lük bir faiz kalkanında koruma altında geçirdik.
Darbelere karşı koruma sağlayan faizdi.
Eğer faiz hızlı düşürülürse bu koruma kalkanı kalkar , benzer gidip gelmeler olmayabilir.
Önemli olan parabolik atak geldiğinde ne yapılacağıdır.
%55 dolarizasyon ile ivmesel bir atak geldiğinde bu ancak faiz ile durdurulabilir.
Durdurulmama gibi bir seçenek tercih edilirse TL para birimi olarak işlev göremeyebilir.
Tıpkı Arjantin ve Venezuella'da olduğu gibi.
Bu ülkeler ivmesel bir döviz atağına faiz ile cevap vermemeyi seçmiş ülkelerdir.
Hepsini geçtim Atilla Yeşilada 1 yıl dolar dolar dedi bu hafta video atmış TL mevduata geçilir demis, bbht ye baktım 1 haftadır TL ye gevin cari fazla veriyoruz dolar ekime kadar artış olmaz yok borsa ralli yapacak hisse alın önerileri milleti varya ters zamanda 6.25 lerden yok faiz düşük deyip dolar aldır, git 5.60 dada sattir bunların Allah'ı kitabı dini imanı yok.
Zaten inşaat ve enerji sektörü batakda bankalara 350 milyar TL odenemeuen kredi var deniliyor ve tahsilat imkanida yok. Ne yapacak abi adamlar faiz verecekler diye komple sektörümü batiracaklar, 1 yıl iyi dayandılar bile.
Ben hala diyorum TL güvenilir binpara birimi Arjantin yada Venezüella gibi olma ihtimalimiz yok sadece dth larin çözülmesi için yukarıda bir seviye gelmeli sonrasında millet dolarını bozar evdi arabaydı harcamaydi halleder. Milletin absrttigi gibi dolar 10 20 30 öyle bir ihtimal yok bende. Maksimum 8.30 o bile belki büyük bir geri alimda sonra.
Ben aynı fikirde değilim. Bir deval olursa dövizler bozulmaz zira dövizlerin bozulabilmesi için vatandaşın dövizde istikrar olacağını görmesi lazım.
Deval'in Arjantin ve Venezuella gibi süreklilik kazanmaması için de mutlaka sıkı para politikası uygulanmalı. Bu da belki şu ankinden de yüksek bir faiz demek.
Dikkat edilirse 7.2'den döndüğünde zaten uzun süredir kademeli faiz arttırılıyordu %16.5-%18.5 ve %24 gibi
Bir de bu durumun faizin düşük olduğu ve arttırılmayacağı alternatifini düşünün. Hiç bir şansımız kalmaz.
Yani düşük faiz ortamında öyle 8'den falan dönmez .Bir yerlerden dönecekse o dönme noktası faiz ile dengelendiği nokta olur.
Şimdi...
Uçacak kaçacak derken, reisin, Trump'tan müeyyide yok sözü alındı diye beyanatı üzerine 10 gündür kurda 5,25 hatta 4 seviyeleri konuşuluyor muydu?
Baktık bizim grafikçiler bir gecede okları aşağıya doğru, çiziktirip koydular önümüze...
Bundan böyle, böyle diye...
:)
Sonracıma derken...Sabah oldu erken.
Aynı reis bu kez, Cuma seans kapandıktan sonra, 5 yıllık görev süresi yasa ile belirlenmiş MB Başkanını, "bu adam benim dediğimi yapmıyor, Faizi indirmiyordu. Ben de onu indirdim"... deyince...
Bu kez de aynı grafikçiler, bir gecede çalışıp, okları gökyüzünü de doğru çiziktirip, "Pazartesinden sonra böyleyken böyle olacak" diye grafikleri atıverdiler ortamıza...
Arjantin, Venezuela örnekleri dillendirilmeye başlandı yeniden...
Grafikçilere bir dediğim yok...
Malum onlar olaylara değil, olayların hiç bir şekilde etkilemediği verilerle çalışırlar...:)
Benim dediğim, burası Türkiye...
Burada her şey olur, olabilir.
Sigorta şirketi batar, ölen tavuklar üzerinize kalır.
Yarın ne olur derseniz...
Aynı terane...
Burası Türkiye.
Her an her şey olabilir...
Abi hiç birşey olmaz borsanın yüzde 60 i yabancida , bankalar desen gene yabancida bizim millet akıllıdır dolar 6.80 ila 7 gordumu 1 yıldır bekleyen kesim satar çıkar. Ha çıkmasını uzun kitler gene faizi en kotu glp den 24 eçeker tekrar doları 6 ya bir daha dolara milleti tövbe ettirir.
Faiz indiğinde tekrara cikmayacak diye bir kaide yokki.
Dolar artışı bir yere kadar zarar verir ama faiz ve resesyon hükümet götürür ki bütün büyük şehirler gitti zaten.
Ben teknigime baktım hafta içi 155 ema dan TRYUSd dönme ihtimali çok yüksek dedik ve oradanda dolarları aldık kenara attık şimdiki seviye 6.80 oradan 6.00 geri alımı ve tren sonu 8.30 ondan sonra gene diyorum yıllar sürecek konsolidasyon ki onuda yüksek ihtimal euro bölgesi ve ABD yeni parasal genislemelerine denk getirirler.
Devalüasyon dedimizde X2 degilki epintopi yüzde 20 ila 30 Luk hareket bekliyorum yahu her ay alınan faiz yüzde 2 iken geçen aya göre dolar yüzde 10 dusmusken buna devalüasyon bile denilemez dense dense dengelenme denir
AK Partili vekil, pazarın iş günü, cumanın tatil olmasını istiyor - http://www.sondakika.com/haber/haber...atil-12219515/
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öyle ya da böyle bir tarafimiza giriyor.
Olan bu.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de diyorum ki faiz adımını atmaz ise ne olur.
Diyelim ki politikacılar ve merkez bankası aynı kulvarda olduklarını hissettiler ve anlaştılar.
Bu tür bir atağa karşı faizi %20'nin de altına çektiğini düşün.
(Dediğin gibi GLP v.s faiz enstrumanını kullanırsa sorun yok zaten)
Ben teknikci olarak uzerime alinmiyorum abi😀 Uzun suredir sabitim. 8+ hatta 8,30-50 arasi bir yeri Ocak ayinda cizdim. O vakit en gec 2020 ilk ceyrek dedim. Sonra 2019 sonuna kadar diye daralttim. Hala ayni gorusumu koruyorum. Degisiklik olursa tekrar yazarim elbet.
Burada bu kadar bilgili, bu kadar yetişmiş, klavyesi can yakan, zekası üst düzey, parayla oynayan, işinin ehli, öngörüleri yüksek, Batıyı Doğuyu harmanlamış vs vs olursan ol...Bir tek adam ne derse, ne yaparsa, hepimizin bunca altyapıya karşın, yapacağı bir şey yok...
Çiziktir dur.
En çok da bu teknik analizcilere bayılıyorum...
Abi bizim grafikler olaylardan etkilenmez.
Olayların dışında üstünde vs ...
Çok ulvi bir şeyi anlatıyorlar gibi.
Hani imam bektaşiye imana gelsin diye anlatıyormuş... "Allah gözle görülmez, duyulmaz, dokunulmaz. Ne yerdedir, ne göktedir. diye başlayınca bektaşi gülmüş;
- Ya sen şuna yok diyeceksin, ama dilin varmıyor.
Teknik analizcilere aynı yanıtı vermek istediğim zamanlar oluyor hani...
Sn. tospa'ya laf yok...:)
Dolarcilar, hadi gozunuz aydin...Reis yine sizi ipten aldi......Yoksa dolar agir agir ve kararli bir sekilde gozunu asagiya dikmisti..,
Bence yapmak istedikleri kuru dengelemek kurun dusmeside yukselmeside isine gelmiyor devletin disaridan para gelicekse cari fazla ister kurun yukselicegi yere para gelmez stabillik olmasi lazim 100 bps yi gecmez suanlik faiz indirimi kendi gorusum kuru 7 yaparlar falan diye beklemeyin kafasina gore is yapamazlar oyle verilen taahhutler vardir ayrica cetinkayada erdoganin adamiydi yeni gelende ancak tepki fiyatlamasi olur moddys kredi notunu dusurdude ne oldu tepki hareketi oldu 5.90 dan millete kitlediler mali 5.60 lara geldi kur geri
Ne guzel yazmissin. Insanlar dolar 10 oldugunda bozayim kar edeyim diye dusunuyor ama dolar 10 oldugunda zaten ulkede normal olmayan seyler vardir, enflasyon yukselmistir, hatta enflasyon belli bir esigi gecmesine ragmen bankalarin mevduatlari enflasyonun uzerinde olmayabilir
Tabi o zaman yedigimiz domatesten ictigimiz caya kadar hersey pahalanacak
Doviz artisi en cok konut almak isteyene fayda saglayabilir. Evler belki tl bazinda dusmez ancak doviz bazinda ucuzlar ve dovizi olupta ev ihtiyaci olanlar bunu degerlendirebilir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kırkpınar'da ağa, 661.000 lira ile yine ve yeniden Seyfettin Selim olmuş...:)
Geçen sene aynı adamın verdiği bedel 722.000 lira imiş.
"Hiç olmazsa ülkedeki resmi enflasyon kadar olsun artırırdı insan" diye düşünmemek elde değil.
Ama ekonomik kriz malum önce ağaları vuruyor...:)
Dün Edirne Belediye Başkanı anlattı.
Kırkpınar'da baş pehlivanın ödüllerinden biri olan ve üstüste 3 defa şampiyon olan baş pehlivana verilen kemer som altından ve 1,5 kilo ağırlığındaymış...
Yani gramı 250 lira desek, 375.000 lira.
Böyle bakınca bu yıl ağalık 2 kilo 600 gram altına gitmiş...
Eee... Boşuna dememişler... Ağanın eli tutulmaz diye.
Abi dolarin artışını neden kalıcı hesaplıyor millet yahu 7.90 ila 8.30 görür ordan tekrar 5 e kadar düşebilir ki bunu illaki faizle yapmazlar. 2008 de dünya parasal genişlemeye gittiğinde nasıl olduysa gene aynısı olur.
Dolara talep olmadığında Fed qe acikladiginda her yer gani gani dolar olur bu seferde dolar bazında yıllardır düşen borsamiz ralli yapar olur biter gerekirse yüzde 10 faiz bile yeter bizim ulkemize.
Son yıllarla gelecrgi kıyaslamak bence hata olur çünkü son 2 yıldır Fed parasal sikilastirma yaptı, faiz arttırdı yetmedi bilanço küçülttü hani bizimkiler avantajlı olabilmek adına bile doları yukarı çekip tr yi cazip kilabilirler.
Hani bu ekonomideki tek enstrüman faiz değil , bu ülke 2008 den sonra çok düşük faizle idare edebildi.
E 350 Coupe Mercedes 701bin gayme olmus, ağalık boylemi olur kıçı moklu Mercedes parası bile degil!:oleyo:
Dthlar 7,20 yi vurdugunda 140 milyar dolarin altina inmediki 3 lerden bu yana artis ozellikle de 4 uzerinden baslayan bir realize vardi yanlis hatirlamiyorsam. Al satcilardan cok daha buyuk oranda bir dovizsever var.
Ben özellikle 6,80-7,20 görüldüğünde DTH larda çözülme olacağında ısrarcıyım. Millet 1 yıldır kurt gibi 7 TL yi bekliyor tersine her düşüştede DTH larda patlama yaşandı.
Şuan Memleketimizde yerlinin elinde dolar 7,20 ye çıktığında kafasına vuracak tertemiz 15-20 milyar dolar canlı para var ha satmadımı 20-30 mu olacak dedi uzun işini bilir 1 yıl daha kitler 5 TL yi bozmayana.
Seve seve üretim yapılsın. Hiçbir yol acısız olmayacak, hiçbir yol yokluk çekilmeden olmayacak ama düşük faiz yüksek kur , elden geldiğince yerli üretime kanalize edecek insanları; alan yavaş yavaş daha da genişleyecek. Acı çekilecekse bir karşılığı olacak en azından.
Her üç beş yılda bir acısız eziyetsiz olmayacak söylemleri
Vatandaş birilerinin yanlışının bedelini ödemeye mecburmu
Onu yanlış bunu yanlış yap
Ondan sonra dayanin dayanin
Hep hesap ödemek gariban vatandaşa alt tabakaya kalıyor
Şatafat gösteriş savurganlık evereste çıkmış
Sık dişini sık dişini yetti be
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tarikatlarımız cumhuriyet kurulalıberi her türlü krizi başımızda müslüman bir iktidar olmayışına bağladılar bunu halka nakış nakış dantel gibi işlediler. Şimdi müslümanlığından asla kuşku duymayacakları bir iktidarla tarihimizin en derin krizine giriyoruz.. Bu şehir efsanesinin bir palavra olduğunu yaşayarak göreceğiz demokrasi için iyi olacak..
Dolar artıkça maliyetler ve beraberinde enflasyon arttı. Yüksek enflasyon faizi artırdı.
Bu gerçeği hala görmezden gelenler var.
Faizlerin düşmesi dolara olan talebi artırır. 31 mart seçimi öncesi 3 ay %20.5 idi faiz ve bu esnada dth lar 28 milyar dolar arttı.
31 mart sonrası faizler 23,5 civarına gelince dolar talebi azaldı ama kimse dolarını satmadı. Güven meselesi...