https://i.hizliresim.com/qAvPyB.jpg
Haha sayende daha uyguna buldum 5,54den, 20$ aldım hatta sırf kanıt olsun diye:) 14agustos 19:47
Bu inandırıcıdır umarım yoksa Manzaraya karşı Kokteylle beraber atıcağım:)
YTD
Printable View
https://i.hizliresim.com/qAvPyB.jpg
Haha sayende daha uyguna buldum 5,54den, 20$ aldım hatta sırf kanıt olsun diye:) 14agustos 19:47
Bu inandırıcıdır umarım yoksa Manzaraya karşı Kokteylle beraber atıcağım:)
YTD
hafif bir sarsıntı mı? 20 sene sonra görürsün tabi ortada ülke falan kalırsa.haa bir zat ne demişti:"taraf olmayan bertaraf olur" doğru söylemiş ya amerikancı olacaksın ya rusçu/çinci olacaksın. öyle kendi başıma takılayım olmaz,yaşatmazlar. dünya beşten falan büyük değildir.
Turkiye de amerikan çıkarlarını savunmak denilince akla dinciler ve islamcılar gelir..
bu çok net.. ayrıca bunlar başkalarına iftira atmayı çok severler. dincilerin dümeninde ya ingilizler ya da amerikalılar bulunur.. ama durum değişmez..her durumda efendilerinin söylediklerini yaparlar..
suriye politikaları bağlamında konuşma yüzsüzlüğünü bile yapabiliyorlar.. utanma yok tabi.. suriye problemi hiç yoktan başımıza açılmış bir bela.. sorumlusu abd nin BOP planının parçası olan dincilerdir..
https://pbs.twimg.com/media/DpIHAxXWkAIp0rz.jpg
bir görselle tamamlayalım.. sayısız örnekten sadece birisi..anti-amerikancılığı kendine dert edinmiş bir politik figür.. siyasal islamcı elbette.
O bir teklif !
[QUOTE=BORA YAŞAR;3668544]Bana sevgili dost enki'yi hatırlatıyorsunuz...:)
Ya da ben arıyorum onu da sizde buldum.[/QUOTE
maalesef ülkece durumumuz....iyi olan güzel olan,saygılı olan,fikri olan gidiyor,onun yerine nobran,saygısız, aklı yok fikri var tipler meydanı dolduruyor...:(
dinci sağcılar amerikancı falan değil,onlar duruma göre dansözlük yaparlar. bakarsın şimdi olduğu gibi rusa çine yaslamaya çalışırlar.menfaat nerede orada ama bu dansözlükleri çok uzun vadeli olamaz çünkü omurga yoktur.abd omurgasızları avlamayı çok sever,her zaman yedek planları bulunur
boş yapma.. şu anki konumuz; bir kürt (pkk) devletçiği kurulmasını dikte eden amerika/israil çıkarları, ve buna karşı çıkan türkiye cumhuriyeti devleti.. kurmayı istedikleri devletçiğin nasıl bi fonksiyonu olacağı belli- türklere, araplara ve iranlılara düşmanlık etmesi ve bu suretle israil'in güvenlik paradigmasının upgrade edilmesi.. açık soru şu : sen kimden yanasın ? türkiye (ve diğer bölge ülkeleri) mi, amerikan/israil emperyalizmi mi ?
Satış için fiyat teklif ediyor kabul ederse satış fişi kesecek sanırım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Nerde bir çatışma varsa orada altından bunlar çıkıyor.
Kişisel çıkarları için müslüman geçinenleri kullanan bir grup çakal.
Bizde olmadı mı, ne güzel örgütlendirdi, yargıyı teslim etti, TSK nın genlerini bozdu.
Baktı özel okullar karlı bir sektör, bu sektörde rant güzel, parada anlaşamadılar.
Şimdi şu Keşmir olaylarına bir bakın.
Kimbilir nasıl bir propagandaya başladılar.
İngiltere 1947'de Hindistan'dan çekilirken, prenslik şeklinde yönetilen Keşmir'i Hindistan ya da Pakistan ile birleşme konusunda serbest bıraktı. Nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman olan Keşmir halkı, 1947'de Pakistan'a katılmaktan yana tavır alsa da dönemin prensi, Hindistan ile birleşmeye karar verdi.
Neden ?
Kişisel ikbal beklentisi olmayan biri, nüfusun %90 müslüman olan bir ülkeyi neden Hindu bir devletle birleştirmeye karar versin.?
Uzun etmeyelim.
Bunların huzur verdiği hiçbir sosyal organizasyon yoktur. Hiçbir millet yoktur.
Adına siyasal islam diyorlar.
Hadis varmış ya, siyaset her müslümanın görevidir diyen.
Bunlar buna inanır.
Sorgulama, düşünme, tahili hak götüre, imam ne derse o.
haaaahhaa.. a.k.p yandaşı bana hesap soruyor.. benim yerim hep belli. Türk devletinin yüksek çıkarları..
senin ne olduğun ise belli değil.. emlakçı olduğunu biliyoruz.. eski bankacı.. tayyip fanatiği filan..
gerçekten ülke çıkarlarını düşünüyorsan 10 yıldan beri neden güvenli bölgeyi kuramadıklarını sorgula.. sağa sola bağırarak ancak kendi tabanınızdakileri etkiyebilirsiniz..
ayrıca.. BOP eşbaşkanıyım dediğinde ne demek istedi ?
bu meselelere kafa yor.. sürekli aldanmamış olursun.. olayları anlamaya çalış..
rusya ve abd tam anlamıyla sahaya inmeden güvenli bölgeyi kuracaktın.. kuramadın ve/veya kurmadın.. şimdi oyaladıklarını bile bile trübünlere oynuyorlar.. ülke çıkarlarını öne sürerek bu iş ilk başladığında kurabilirdin güvenli bölgeyi.. kimse de bir şey yapamazdı.. ama sürekli geciktirdiler zira cesur değildiler..
ayrıca.. bu pyd terör örgütünü Türk sınırları içinden geçirdiler hatta lahmacun parasını bile ödediler..
bunlara rağmen başkalarına milliyetçilik taslıyorlar :kahkah:
zar ve rub uçuşta, tl de yine basıyorlar. bassınlar bakalım. yok altın zart zurt yahu EM'ler göçüyor esas olay burada.
USD/Arjantin pesosu 60'a çıktı tekrar.
Bir kaç gün önce 45'ten 62'ye çıkıp 51'e kadar inmişti.
hatırlarsan, s400 alırsanız şöyle *****zı belleriz böyle ekonominiz çökertiriz, bi yaptırım uygularız ki dolar kuru şuraya çıkarttırırız falan diye yapılmadık tehdit bırakmayan amerikan devleti, füzeler ilk geldiğinde şoke olmuştu.. pentagondaki kimi cevval paşalar hemen bi yaptırım açıklaması yapmaya davranmış amma velakin yapamamıştı, defalarca ertelendi o açıklama
türk devletinin masaya sürdüğü kart açıktı- gireriz rojawa'ya 5000 tırlık silah verdiğin, 70000 adamını eğittiğin, dünya yatırım yaptığın pkk'nın üç günde leşini teslim alırsın.. pentagon'un fatsa yaptırımları bi karikatüre dönüştü, çöp tenekesini boyladı.. dediler görüşelim edelim zart zurt
elbette görüşürsün, mümkünse zımni bi mutabakata varırsın falan.. tabii ki, amerikalı o.ç.ları verdikleri hiç bi sözü tutmadıkları gibi buna da uymayacaktır.. o vakit daha haklı olarak indirirsin balyozu pkk'nın kafasına.. pentagon'daki *** kuruları yine çıldıracaktır, ama beyaz saray- du bakalım, türkler haklı gibi' falan diyecektir..
türk devleti fetö/nato unsurlarından temizlenip yekvücut bi karar mekanizmasına ulaştıkça, milli çıkar minvalli diplomasi ve zor kullanma aksiyonlarını daha iyi kullanır oldu.. sizce de öyle değil mi, bora bey ?
pyd yi dağıtabiliyorsan neden dağıtmıyorsun.. neden bekliyorsun.. her halükarda dağıtman gerekiyorsa neyin pazarlığını yapıyorsun..
adamlara "pyd yi ülke sınırları içinden geçirdiniz, geçiş esnasında yedikleri lahmacun parasını bile ödediniz" diyoruz adamlar duymazdan geliyor..
akape kahvehane propagandalarına döndürdüler olayı :kahkah:
karakemal bey,,,
Ben kronoloji veriyorum...
Bölgeyle ilgili olarak bugüne kadar AKP yönetiminin iddiaları, demeçleri vs...
Sen ise Estergon kalesi destanı gibi yaklaşıyorsun olaya...
Tam da bu mugalatayı yiyecek adamı buldun hani...:)
Bugüne kadar olan biten benim anlattığım gibi değil mi?
Bundan sonra ne olacağı ise tevatür...
Bugüne kadar Türk Kuvvetlerinin Fırat'ın Doğusuna hareket etmesini önleyen nedir?
Galatasaray'ın Falcao transferini geçti bu konudaki "geldik geliyoruz" lafları...
Suriye'deki Kürt bölgesine, sınırımızdan neden 3 kat güvenlik koridoru kuruluyor?
ABD kaçıncı defadır, en yetkili ağızlardan, bize, "Fıratın doğusuna harekat yaparsan izin vermeyiz" demediler mi?
Şimdi Urfa'da ABD askeriyle neyi tartışıyor dersin bizimkiler?
Neyse yanıt vermesen de olur...
Meclisdeki Etnik milliyetçi PKK/hdp'liler dışında her partiden her milletvekili bu "Ortak Oyalama Merkezi"ne karşı çıktığını harekatın derhal başlatılmasını istediğini açıklamalı...
kavrulmuş bademler yarın 8.50 de şöyle bir basar,bunu 1 aydır takip eden shortlayan parayı vurdu.enayi parası, eminim ston yemiştir. türev zararımı o da nedir? nasıl olsa kendi paraları değil bassssss.
Ya arkadaş beyaz ekmek yedire yedire bizim genleri de bozmuşlar.
Yav önce bir gir , İsrail sınırına kadar var ondan sonra kur masayı konuşmak isteyen gelip otursun .
Bu ne yav ne atı sürüyor ne üstünden iniyor. ( sen anladın onu )
keşke tatili 9 gün yapsaydık... der mi birileri yarın :)
https://pbs.twimg.com/media/EB8N8_jX...png&name=large
yapay baskılama işe yaramayacak.. ülke çıkarları için dolar/tl kurunun daha yukarı bir yerde olması gerekiyor.. en iyisi bunu dengeli ve kademeli yapmak ancak bunlar kendi bekalarını ülke bekasının üstünde gördüklerinden milletin parasını kullanarak olmayacak abukluklar yapıyorlar.. ve piyasalarda biriken enerji olması gerekenden daha yüksek zıplamalara yol açarak daha yüksek tahribata neden oluyor..
dolar/tl 'yi mümkün mertebe aşağıda tutmak istemelerinin nedenlerinden birisi de milli gelirin dolar cinsinden düşmemesini sağlamaya çalışmaları..
malum bunların sözde "ustalık" dönemi olan son 10 yılda milli gelir yerinde sayıyor, hatta geriliyor..
diğer yandan.. milli gelir rakamları ne kadar doğru ? enflasyon rakamlarına ne kadar güveniyorsan milli gelir rakamı da o kadar güvenilir işte..
dow jones 750 puan aşağıda.. muazzam..
dolar/tl yarın artarsa (bu seviyeleri korursa), ve endeks düşerse bu demektir ki "xu030/$" çok daha fazla düşecek.. yani "delta" lar bir nevi toplanacak (***)..2 puan dolar artarsa(%+2) ve iki puan endeks düşerse (%-2), yaklaşık 4 puanlık bir düşüş olacak (%+4) dolar bazında hesaplanan endekste..oldukça karlı bir gün olabilir yarın pozisyonlarım için..
(***) referans seviyeden çok uzaklaşılmadığı kabulü
Dolarizasyonun en büyük nedeni de bu işte.
SSK ve Bağkur emeklilerine 27 TL. az zam ödemek için, enflasyon hesaplama takviminde bile hile yaparsan.
Enflasyonu az göstermek için TUİK rakamları ile oynarsan.
SSK emeklilerini,2000 öncesi ayrı hesaplama, 2000 -2008 arası ayrı hesaplama, 2008 den sonra ayrı hesaplama yaparsan,
Ortalama bir yerli sigarayı 14 TL.ye satıp, ben sizin sağlığınızı düşünüyorum dersen, sana kimse inanmaz,güvenmez.
Kendi yandaş Tv'ne cıkan analist bile her çıktığında, güven tesis etmek lazım diyor.
Hangi yüzle güven tesisi edeceksin.
Dolar alan vatan hainidir dedin, yanındaki çomar parti parasını bile dolara yatırdı.
Beraber yürüdünüz bu yollarda.
Adım adım.