İş beğenmeyen insanların olduğu da bi gerçek...Limon satarım da o işte çalışmam diyen...
Printable View
İş beğenmeyen insanların olduğu da bi gerçek...Limon satarım da o işte çalışmam diyen...
tembellik iş arayanlarda değil,çalışanlarda var.gidin bir devlet dairesine anlarsınız.
bu arada işsizlik rakamları gerçekten kötü
sloganlara hareket edenlerin bir şey başarmaları toplumu herhangi bir konuda ikna etmeleri mümkün değil.. bugün git köy kahvesine oradaki adam bile gençlerin tembel olduğnu hiç bir iş yapmadığını söyleyecek.. bir çok kişi buna şahit olmuştur..
işşizlik gibi hem iktidarın ciddi hatalarının olduğu , hem toplumsal eksikler (tembellik vb) konusu hem de dış şartlar (makineleşme, mülteci fazlalığı) gibi konuların etkin olduğu bir konuyu "patron" söylemi bu gibi ilkel bir düzleme çekmek problemi çözmeyecektir.. bu arada patronlarda insan.. patronları istemiyorsan komunist sisteme geçersin ve ülkeni batırırsın.. istiyorsanız bunu da savunabilirsiniz.. ancak toplum işleyen bir sistemi mükemmel olduğu için değil "en az zararlı veya daha faydalı" olduğu için seçiyor..
Valla 10 günlük gazete, 2 tane de süreli yayını düzenli takip ediyorum...
Çok da geniş bir (iş) çevrem var...
Marangoz bulmak da zorluk çekiyoruz,oto çırak bulmakta zorlanıyoruz diyene daha rast gelmedim...
Aksine çocuk köydeki bağını bahçesini terk edip şehirde karın tokluğuna böyle (ağır) işleri yapıyor diye biliyorum...
Elaman bulmakta zorlanan tek zanaat;benim bildiğim "ÇOBANLIK"
Neden çoban olmuyor gençler derseniz bunuda tartışırım sizle
saygılar/başarılar
Biraz da Kemalattin Tuğcu takılalım...
Öncelikle inandığım dünya görüşüne göre alın teri dökülen her meslek bizim için kutsaldır...
Ancak bazı işler varki:İşin yapıldığı yere hayvan bağlasan durmaz..
İnsanların hangi pis koşullarda 3 otuz paraya çalışdıklarını görseniz oturup ağlarsınız...
Ben ağladım çünkü....
Neyse konu taraflarca anlaşılmış ve kapanmıştır
Takdir KAMUOYUNUN....
saygılar/başarılar
Herkese iyi günler ;
Vw "Manisa yatırımını ertelemiş.." yatırım iyi güzel işsizliğe katkı sağlayacak bunda sorun yok , ama fabrikanın kurulacağı söylenen yerde sıkıntı var.
Muradiye Fidanlık Müdürlüğü'nü maalesef bu yer için seçtiler. Manisa Menemen yolu üzerinde 1.000 dönümlük içerisinde yüzbinlerce fidan ve ağaç olan bir yer, Hatırlarsanız bundan 2 ay önce Sanayi Bakanı M.Varank , Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ye bu yatırımın sizinle ilgili kısmı da var diye bir cümle söylemişti.
https://izmirobm.ogm.gov.tr/Muradiye...r/default.aspx
Bi yandan gaz almak için Kaz Dağları Kirazlıdaki altın madeninin askıya alınması...Ağaçlar kesildikten sonra...
Diğer yandan yeni fidan ve ağaçların kesilmesi...
15 Ekim Salı 11:04 FAİZ DIŞI AÇIK EYLÜL'DE 5,55 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞTİ
15 Ekim Salı 11:03 MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ EYLÜL'DE 17,7 MİLYAR TL AÇIK VERDİ
https://m.ensonhaber.com/609-dolar-g...e-basladi.html
y.t.degildir..
Sabah 5.86 ları gören dolar yeniden 5.91 üstünde...
Yok trump=herif
Yok DTH lar olduğu sürece dolar düşer..
:)
Bu vw yatırmının Manisa'ya yapılacağıyla ilgili kaynak nedir? En son Ankara MAN fabrikasına yatırım yapacak denmedi mi ?
aslında tembellik var özellikle kırsal kesimde, senelerce aynı bitkiyi ekiyor, araştırma geliştirme yok,piyasadan bihaber, kendine hak gördüğü krediyi başka işlere kullanabiliyor, denetim az vs.,
şehir hayatında ise durum tam tersi; çok fazla mesai yapılıyor ancak hizmet ve üretim katma değeri düşük... bu da aslında tembellikten ziyade verimsiz çalışma demek
Bu satırları yazalı 3 saat olmuş. 5.87'den aldığım dolarlar şu anda 5.92'ye yaklaşmış. Bizim gibi amatörler bu olayı çözmüşse, büyük montanlı işlem yapan yabancı yatırımcılar voliyi vuruyordur hergün.
Görüntüyü kurtaracağız diye ucuza satılan dövizlerin zararı bu milletten çıkıyor. İnsan biraz utanır bunları yaparken.
Var tabi ama şöyle bir haberde var. Detaylı bakamadım ama son açıklama buydu sanırım.
https://t24.com.tr/haber/bakan-varan...-edildi,842373
Soyle bir gunde dolarin eksi olmasini dth ci rxpu aciklasin
Ne oldu neden eksiyiz cok mu gitti de kar satisi geldi
Nasil tutuluyor bu dolar
Gecen sene yaptirim gunu %24 artan dolar bu sene yaptirim tamam cok zayif ama sonucta dehset gerginlik kriz var nasil dusuyor
Yani Manisa kararı sonra mı çıktı? Benim merak ettiğim kısım Manisa işinin resmi olarak kimin ağzından çıktığı bu haberde en azında resmi bir makam var.
Manisada şirket kurdular diye hatırlıyorum
https://www.google.com/amp/s/amp.dw....rdu/a-50680071
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konu ile ilgisiz ama yardıma ihtiyacım var. Bugüne kadar hiç ilgim olmadı ama hisse senedi almak için en az bürokrasiye sahip ve görece ucuz kurum veya kurumlar hangileri? Banka iştiraki olması tercih sebebidir.
Evet ticaret sicile baktım şirket Manisa'da kurulmuş.
Teşekkür ederim.
Şirketler kurulur. Şirketler kapanır.
25 yıl önce İzmir'de Torbalı'da Peugeot şirket kurmuş yatırıma kalkışmıştı.
Arsa alındı.
Üst kadro hazırdı. Genel müdüründen yardımcılarına kadar işe alındı.
Sonra nasıl olduysa bir günde bırakıp gittiler.
Tüm o kuruluş masrafları zarar kabul edildi. Bitti.
Torbalıdaki Opel fabrikasını unutmayın.
General Motors burada 10 yıl kadar (daha fazla da olabilir) otomobil üretti. Montaj tabi.
Sonra 2001 de galiba kapattı.
Şimdi o arsayı gene Peogeot-Citroen alacak diye dedikodular çıktı.
vw nin erteleme kararının gerisinde büyük deval beklentisi olabilir...
bu seviyelerden ülkeye ciddi portföy yatırımı bile gelmezken, adamların fabrika kuracağını beklemek hayalcilik...neyse biz yerli otoyu yaptığımızda wv bizi kıskanmaya başlayacak merak etmeyin :)
adamalrın amacı türkiyeyi suriyede terörle meşgul edipp tüm enerjisini buraya çekip dogu akdenizdeki petrol doğal gaz yataklarının üzerine konmakk yoksa abd bu kadar yumuşak kalamazdı bizimkilerde bakın abd ye rağmen oradayız diyip gögüslerini kabartıyorr halk uyutuluyor doğu akdeniz gündemde bile değill tıpkı musul kerkük de oldugu gibi inşş bu oyunun farkındalardırr yoksa türkiyenin gelecek 100 yılıda sefillik le geçerr
vw'nin kararı siyasidir.
Üç günde ne değişti?!
Arjantin de dth var da swap yok mu :)
Bu ayrimi gormek icin o piyasada islem yapmak lazim kagit uzerinden karsilastirilmaz.
Burdaki cok net dth
Gecen swap isinden sonra 6.25 e gitmişti yani swap gecici etkiliyor benim gordugum
Ama dth sigorta oldu bakin 5.90 altina kayayim ben dio boyle bir ortamda
Gecen sefer 1000 lere yükselmişti swap oyle dolar durmustu sonra roket
Dun denilen 20 ye yukselmis 20 ile mi tutuluyor
Boyle ise dolar hicbir zaman artmaz tarihte
Bankalar yuksek komisyon alir. Hisseler icin binde 1,5 - 2 gibi
Oysa ki araci kurumlar cok daha az komisyonla acilir, sorun yasadigin zaman danisacagin bir yatirim danismanin olur
Ve daha iyisi sana kredi acar.
Ornegin ben GEDIK ile calisiyorum. 10 binde 5 komisyon oduyorum. (Yani binde 0,5)
Bu oran cok iyi, benim hacmim yuksek oldugu icin kredi limitim yuksek, derinlik gorebiliyorum vs.
Sen araci kurum bul kendine, bosver bankayi
Dolarin swap la tutulduguna inanan ki buranin %90 i dir.
Hemen satsin olene kadar artmaz dolar artcagi an tl kesilir faizi artar dolar biter
Ben diorum ki dth lar cozulurse eskisi gibi gider dolarin el degistrmesi lazim
Dolarda tahtanın sahibi devlet artık...
Yabancı traderların manevraları çok kısıtlandı...
Yanlış anlama ama elindeki dolarlar bi türlü yükselmediği için gelip burada da yanlış yorumlar yapıyorsun
SWAP 1000 lere geldiğinde ellerinde TL açık pozu olduğu için yabancı yüzünden fırladı..
Mecburen kapatmak zorunda idiler..Yana yakıla TL aradılar..
Şimdi ise durum öyle değil..
SWAP faizlerini bir sonuç dur..
Bir SWAP faizlerini yükseltmiyoruz..
Yabancı şu an TL ile elleşemiyor..
Dolarda serbest piyasa yok çünkü..
Serbest piyasa olmayan bir ortamda LONG da da SHORT da da pek ekmek çıkmaz..
Özellikle TL short olanları doğramaya and içmiş bir MB varken..
İçeriden çıkan hisse yatırımcısı ile gelen carry trade in çıkışı sırasında gelen sarsıntılar bunlar..