Bu hareketi söylemek istemiştim
Printable View
690 verdi tşk
Savaş mı çıktı?
Telaş yok, sakin, sakin,
Sabır, sabır,
Çıkan kağıt düşer..
Düşen kağıt çıkar...
Herşey teknik ve grafikten ibaret olsaydı,bütün teknikçiler zengin olurdu,ve hiç para kaybetmezdi.Bir haber bile (şirket içi,şirket dışı) her zaman tekniği bozabilir.
Temel her şey , teknik bir şeydir.
Temel ve teknik olmaz ise olmaz temele bakarsak banka almak daha mantıklı o zaman hisse alalım hep tutalım temel sağlam diye mesela temeli sağlam diye alınan ve batılan bir hisse yazayım sana ihlas finans biliyon mu sen bu hisseyi teknik yol gösterir teknik bilgin yoksa kör insandan farkın olmaz biz bi yerimizden uydurup yazmıyoruz herhalde mesala sen bugün 770 ortalama ile satıp 692 ortalama alım yapabildin mi sen yine de teknikçi aforozuna devam et bende neden yazıyorsam hadi birileri faydalanır diyorum
su ortamda dort hane beklemek asiri iyimserlik. dibe dogru cokuyor borsa malesef. hicbir olumlu gelisme yok. altin ucusa gecti
Neden bu kadar heyecan yapıyorsun? Ben hakaret etmeden ,kendi fikrimi söylüyorum,neden tahammül etmiyorsun?Herkes senin gibi düşünmek zorundamı?
Bankalar örnek olamaz,çünkü bu iktidar döneminde faizler olabildiğince düşük tutulmaya çalışılıyor,20 yıla yakındır böyle..Bunu gören yatırımcılar yıllardır sanayi hisselerine kaydılar,Ayrıca Verdiğin örneğe bak,ihlas grubunun nasıl bir hisse olduğu gayet ortada,ihracatımı var? döviz fazlasımı var? devamlı yatırımı varmı? sürekli karını artırıyormu? hikayesi olan bir sektörümü temsil ediyor? vb.vb.
Neden bu teknikçiler ölümüne savunur tekniklerini? neden ana esasın temel olduğunu,temeli olmayan bir hissede tekniğin bir işe yaramayacağını görmek istemezler? Tekniğe inanmıyorum demiyorum,ama esas olan temeldir diyorum.
Teknik temele asla yön vermez,tam tersi temel tekniği sürükler.Bir haberin tekniği altüst ettiği belli iken teknik pamuk ipliğine bağlıdır.
Bu yüzden yine söylüyorum temeli sağlam( sürekli artan net karları olan,ihracatcı-döviz borcu olmayan,argeye önem veren devletin sürekli teşvik verdiği,patronun iyi niyetli olduğu,mümküne sermayesi düşük ve lot sayısı çok aşırı olmayan bir hissede teknik temele orta-uzun vadede boyun eğer ve temelin belirlediği hedeflere varır.
Böyle olmasaydı,herkes teknik öğrenir, rsı,f/k ,d/d ,destek dirence bakar,ona göre alıp satar ve teknikçiler hiç kaybetmezdi.Buda benim düşüncem,herkes özgürce düşüncesini yazar.Kimseyi bir şeylere inandırmak ve ''Ben demiştim'' ci olmak zorunda değiliz.Oradan alıp buradan satabilmek ayrı ,Piyasanın ani çöküşü içinde her hisse gibi bu hisseninde buna uyduğu bir anda ,kendi yazdıklarını arka arkaya alıntılayıp''bunu demiştim ''nokta atışı'' vb. cümleleri kurup egolu davranmak apayrı bir şeydir..
Bakmak ve görmek ayrı şeyler aynı pencereden bakan insanların odaklandıkları şeylerde farklıdır herkez aynı grafige bakar ve aynı blancoya ama aynı şeyi görmezler örnek olarak bankayı verdim finans sektörü olmadan sanayi nasıl olacak bilmiyorum örnek batan şirkete blancolarında saglam gibi gözüktügü için verdim aslında abd li şirketi versem çok daha iyiymis enron vardı temeli saglam ve hızlı büyüyen sonra ne oldu acaba,herşey kalemine uydurulur şu an ki ortam gibi tüm açıklanan veri ve rakamlar makyajlanmış biz bunu bildigimiz halde dönme dolapta oturup oyuna devam ediyoruz.....
bence sorun teknik degil su an ulke batmakta :) euro cift hane
Arkadaşlar jantsı bu kadar yukarı almayın çünkü komşu köyün (Egeen) ahlakı bozuluyor
Bazı yatırımcı dostlar JAnts dan EGEEN e geldiler olmuyor böyle .
Sizler Egeen e transferler oldukça bizim köyde spek trendi aşağı baskılıyor
Lütfen gelmeyin artık , gönlünüz bizimle olsun yeterli
Kısmetiniz bol trendiniz yüksek olsun . . .
:party::kahkah::yahoo:
Nedensiz Hocam peki sizce tahmini olarak jantsa kaçlar dan bölünür bir fikriniz var mı?
Bunu tahmin etmek mümkün degil tahtacıya veya patrona kalmış tabii birde yatırımcı hareketleri önemli yani alıcı satıcı durumu malı topladı ise yeni zirveler yapmaması için engel yok tabii düşük seviyelerden bölüpte daha sonra yeni zirveler göstermesi de olasılık tabii niyet çok yüksekten bölmek olsa şu sıralar önemli bir kap daha atması lazım ki yukarı sürsünler ama şunu bekliyorum bayrama kadar bir bayram yaşayacagız .........
Benim hareket stratejim bölünmede, bölündükten sonra 100 liranın neresinde neden 100 psikolojik seviye bana göre....
Hocam kartonun bedelsizini incelediniz mi bize ışık tutar mı karton asıl hareketini bölünmeden önce yaptı tam bitti çözüldü derken tekrardan tavan yaptı hem de bir kaç defa daha aynı hareketleri
Bana sormadınız ama ben kendi fikrimi yazayım,her hissenin dinamikleri farklıdır.Bu dinamiklerle hareket eder,tamamen ayrı sektörlerde,ayrı kar oranlarına sahip iki şirket. Jantsanın tahtacısı ve sahibi nerede bölünme isterlerse orada bölünür..Bazı hisseler bölündükten sonra hızla prim yapar,bazıları ise bölündükten sonra uzun bir müddet yatay seyreder.Bunu etkileyen türlü dış etmenlerde tabii etkiler tüm bu süreçleri..Özellikle bölündükten sonraki süreçte bistin ayı veya boğa döneminde olup olmaması büyük etki yaratacaktır diye düşünüyorum.
Türkiyedeki gibi 24 saat aksiyonu bol bir ortamda bistin geneli ve hisseler özelinde net öngörülerde bulunmak kahin olmakla eşdeğer..
Evet inceledim bölünmeden önce yapmış 3 defa işi bilen ve risk alan için güzel al sat yaptırmış 130 tepeye kadar yükselende 130 da 81 i gösterip düşende tepki hareketi ve sonrası cılız tepkilerle düşmeye devam ediyor...fiyat seviyeleri bölündükten sonraki degerlerdir...
Gelelim milyon dolarlık soruya bizde bölünmeden önce ve sonra bu tip hareketler yapacakmıyız tabii yapacagız yapıyoruz da 994 -610 hareketinde oldugu gibi bayrama kadar bayram bekliyorum dedim neden çünkü hala yükselendeyiz ama büyük ihtimal rsi mesela bunu onaylamıyacak yani negatif uyumsuzluk olacak ama fiyat çıkıyor olacak fiyat yükselip rsi de eski tepeyi geçebilirse olur bana sorarsan sanmıyorum ama fiyat bir şekilde çıkacak gibi duruyor ve süreç bölünme zamanına 1 aydan daha fazla bir zaman varsa ben bu çıkıştan sonra bir dip daha görüp daha sonra eski zirvenin geçilme olasılıgını düşünüyorum
Bu süreçte senin stratejin ve önünde bir şablonun varsa ve ona sadık kalıp hareket ediyorsan ve bunun sana kazancı varsa dogru yoldasın bir şey yapmıyorsan veya yapamıyorsan sadece bekleyip rüzgarda yaprak misali isen yapacak bir şey yok
Adını hatırlamadım birileri beni eleştirmişti bir arkadaşta bu nasıl biline bilir demişti mesela adam haklı nasıl bilinebilir şimdi benim tarzım şu teknik analizden faydalanarak yapısal analiz yapıyorum burda işlemim bittiginde grafik üzerinde yaptıgım tespiti gönderecegim o zaman bu arkadaşlar aaa ne kadarda kolaymış biz neden emek harcayıp bir şeyler ögrenmiyoruz diyecektir
Bide ben yatırımcıyım diyenler var çok ucuz almış hep tutacak birader 50 liradan 1000 lira olmuş 1yılda daha ne olacak bak endeks olsun ekonomi olsun gümlemiş birazda üsten satayım sattıgımın altından daha çok alayımı dene alıncak tutulacak ve satılacak zaman diye bir şey var kaçmıyor bitmiyor ne zaman istersen alırsın
1000 den 600 e düşmüş sonra 780 olmuş hissede 5kuruş kazanamadı isen kendini sorgula ama adına yatırmcı deme zaten mecburen yatırımcısın bu piyasalar hep böyle gitmez ki şu an herşey kötüye gidiyor gibi bi yakalanırsın paran pul olur 1 kac sene uflar puflarsın pskolojin ve aile hayatın bozulur kısacası artık borsada kolay para kazanma dönemi bitti ister kabullen ister kabullenme
Yazmıyacaktım fikir soran olunca yazdım dedigim gibi ben kazanıyorum kimin ne yaptıgı beni ilgilendirmez kısa bir süre daha burdayım yazar mıyım yazmaz mıyım bilmem çıktıgım zaman bereket versin der giderim biriniz bin olsun.....
Bugün zaten ülkemiz ve dogal olarak borsamız adına kötü olması muhtemel hoş olmayan bir durum söz konusu pzt bizim içinde malesef kötü olabilir bakalım tahtacı yola çizdigi yoldan mı devam edecek yoksa yeni bir yol mu çizecek izleyip görecegiz
Hisse adına böyle zamanda brütte olması büyük şans......
Pzt endeks kötü açar vs olursa belki hisse ilk saatler baya bi eksi olabilir ilerleyen saatlerde toparlayacaktır panik yapmayan kazanır etkileniyorsanız izlemeyin hafta sonu bu haftanın kapanışından daha yukarda oluruz hayırlısı diyelim pzt ola hayrola ...
Blanco beklenti haftası güzel gelecektir blanco....
Piyasa böyle kalsa bizim için yeterli güzel olacak....
İlk 3 ay İkinci 3 ay Üçüncü 3 ay Dördüncü 3 ay
2017 9,6 10,1 11,0 11,1
2018 10,9 14,4 11,0 21,4
2019 16,9 27,0 21,9 12,9
2020 24,8 31.7 52 43,3
2021 Tahmin 35
halka arzlar balon oldu artik yazik