Tuvaletin giderini contasız bağlamış zepevenk, abimlen bakıyoruz sifonun suyu neye az gidiyor deye?
3 Ay sonra alt kattan çağırdılar, bizim tuvalete bir bakin deye baktık ve suların nereye gittiği anlaşıldı.
Printable View
Enflasyon % 12 emme bugün, 1.5 gaymelik simit 2 gayme olmuş aq!
Siz şanslısınız yinede :)Hele birde ev iki katlı olup,üsten sızıntı varsa ve de ev boş ise sonuç tam bir felaket. Tavanda oluşan yeşil,siyah kıvamı sarkıtlar,buzdolabının içine bile işliyor. Şu aklınıza gelebilir.Su parasından da mı uyanmadınız?Öğrendim ki sızıntı su silüs vanalı su saatlerini çevirmiyormuş. Su parasından kurtırmıştık. İşte faturalardaki hepimize yansıyan kayıp bedeli böyle bir şey.
Bir şenlikti zaten bu başlık...
Dozu giderek artıyor...:)
Birkaç istisna hariç şu usta kesiminin alayı sopalık..
Pimaşı contalıyken biribirine geçirmek bir tık daha fazla güç gerektiriyor diye, contayı çıkartıp atıyor şerefine tükürdüklerim.
Halbuki silikon sıkıp öyle geçirse hem takarken "kaydırıcı" olacak, hem de silikon kuruyunca contayla beraber çifte koruma sağlayacak.
Ama maksatları adam gibi iş yapmak değil, yalap şap işi bitirip parayı alıp gtmek.
Gittkten 5 dakika sonra evi bok bassa ustanın umurunda olmaz.
Geçen haftalarda yaşanan fırtınada bizim kiralıklardan birinin çatısındaki membran komple uçmuş gitmiş.
Tahtalardaki zift izlerinin azlığına bakılırsa herif membranı komple eritmemiş, uçlarından azıcık eritip devamını halı gibi sermiş öylece.
Aldığı paranın hayrını görmesin, hastanelere harcasın inşallah.
Yeniden 2000 tl civarı masraf çıkı.
Bu hafta sonu da dolar kurunu etkileyen bir çok ıvırcıklı konuyu inceledik...
Cebimizde/hesabımızda beş dolar tutmaya bile gerek kalmadan.
Oysa reis hafta sonu falan demiyor, bir kaç dolar harcırah karşılığında, dünya meselelerine, dünya barışına ışık tutuyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...yatsi-5568378/
Haiti de ikindi, Cibuti de yatsi.
Son dakika: Libya'da kalıcı ateşkesi ve barışı tesis etmeyi amaçlayan zirve Almanya'nın başkenti Berlin'de başladı.
Bakalım zirveden ne hükmünde kararlar çıkacak?
Bu sırada selka başka topiklerde yazmaktadır:
Arkadaşlar zaten malum başlığı okuyorsunuz pimaş boru tartısıyorlar. Evet bunu da yaptılar kardeşlerim. Ben zaten demistim dolar 7.20den satıp borsaya girin diye. Simdi doları dipten alıp zirveden bist satacam.
Eyyy dolarcılarrr siz kimsiniz yaa
Değerli dostum thejackalav ı anıyorum. İzah etmeye çalışmıştı bu topikte kendince. USD değil BIST diye. Oysa forumdan attılar üzerine de üye yapmadılar ..
7.20 den satış işlemi paylaşabilirler mi acaba
O gün ne döviz bürosunda ne de bankalarda 7.20 ye alan kurum vs yoktu ki Pazartesi günü ben mi yanılıyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ek 24089
Doğalgaz ve Putin gerçeği
Dolar pahalı mı, ucuz mu?
kriterim şu
ne zaman bir düğünde kan bağım olmayan gelinle damada
yaw 100 dolardan aşağısı da takılmaz ki derim, dersiniz
işte o zaman ucuz olmuş olacak.
Sn kitapçı aslında pek çok şey için bu geçerli,misal buffetın bir lafı var,uzaydan bizi izleseler yerin dibinden altınları çıkarıp kasalarda sakladığımızı görseler,bu yaratıklar ne yapıyor anlıyamazlardı diye .Öyle cidden altında sanayide falan ahım şahım kullanılan bir şey değil neticede metal işte.
Sn kitapçı asıl siz benim takbimdesiniz,albarakadan sonra orge maşallah hangi hisseye gitseniz coşuyor,bu ara borsadan uzak durma kararı almama rağmen sizin hisseleri radarıma aldım punduna getirdiklerim olursa hafiften deneyebilirim o hisseleri,sanki bu borsa işi devam edecek gibi,hala yukarı sürüyorlar,klüp kapanmamış hala o belli.
Onuda cevherden arındırıyorlar işte, külçe külçe toprağa gömülü değil ki bu meret.
e tabi gömülü olanı bulmak bedava. bizim oralarda geceleri grup grup kazmayla kazı kazanlara bayağı bi rastlanılır, birileri arada bi zengin olur.
bak bu arada orge gidici demedi deme sayın hkm.:)
Bence üretim farklı bir tanım ya herneyse çok da takılmayalım o konuya,sorun şu ne diye o kadar para harcayıp aslında çok da işe yaramayan bir madeni kasalarda falan saklıyoruz ,insanoğlu işte .Yarın bir gün bitcoin blockchain falan gelecek dolar ,euro,altın falan değer alışverişi anlamında masal olup gidecek.
:))))))))))) gördüm gördüm orgeyi sizden sonra inceledim de,şirket çok iyi de grafik açısından artık fırsatı kaçırmışım,cuma bile yüzde 8 koydu,artık sağlık olsun siz kazanın sn kitapçı,belki ilerde başka bir kağıtda gene beraber yatırımcı oluruz,orge benim açımdan artık girmek için geç.
bu kamu bankasından toki faizi vs haram değilse diyanet böyle konuşuyor, sanırım önceden içtiğimiz tekel bira ve şarapları da günah olmamalı sonuçta kamu üretimi değiller miydi?
https://www.youtube.com/watch?v=F3dlhe2kfXM
enflasyon kadar faiz ödemek caiz olduğuna almakta öyle olsa gerek. dine güncelleme geldi hadi iyisiniz..
Sn. Kitapci bizde ihraç etsek TL yi dünyadaki diğer ülkelere olmuyor mu?
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyadaki bütün paralar (Bretton Woods sonrası) karşılıksız olarak basılıyor.
Basılan paranın enflasyon yaratıp yaratmaması ise o ülkenin *ekonomik* ve *siyasi* gücü ile orantılı.
Siyasi güç ile para dünyaya dağıtılsa dahi ardında ekonomik bir güç olmadıkça bu sistem çalışmaz.
Amerika ve Avrupa *hem* siyasi *hem de* ekonomik güç sahibi oldukları için bastıkları para enflasyon yaratmıyor.
İşi sadece siyasi boyutu ile görüp ekonomik boyutu es geçmek zihnin kendi kendini kandırma isteğinin bir yansıması olabilir.
Zira zihin başarısız olunan alanlarda gerçek dışı bir bahane bularak o başarısızlığa sanal ve gerçek olmayan nedenler yaratarak kendini rahatlatma yoluna sapabilir.
Bu psikolojik bir konudur. Zihin buna ihtiyaç duyar ama tüm bunlar gerçekleri değiştirmez.
enflasyonu dünya devletleri doğru duzgun adam gibi hesaplasınlar
o zeman göreceksin korelasyonun ağa babasını ..
doğru mu çıkıyo eğri mi
yaz kızım öğlen yemeği mönüsüne 3 paket pingpong topu, dersen
tabi ayarlamalı çıkartırlar enfilasyonu
siz ekonomist olmalısınız.
enflasyonu istesem yüzyıl hep sıfır virgül sıfır, hem de sürekli çıkartırım ben
nasıl mı?
pazara git
ama iyice akşam saati
akşam dökülmüş sebze meyve et bedava, onları hepsine sıfır dersin , para birimini istediğin ko , farkmaz
her hafta aynı pazarda aynı atık mallar hep sıfır bedelle. bu mantıkla
hayat bedava enflasyon sıfır
nasıl hesap :))
İyi de parasal genişlemenin enflasyon yaratabilmesi için basılan paraların halkın eline geçip onların mal ve hizmet talebinde bulunması lazım.Misal parayı bas asgari ücreti 10 000 TL yap veya amerikada 10 000 dolar yap bak o zaman enflasyon ne oluyor.Basılan para bankalardaki batık krediler nedeniyle donmuş paranın bu kredilerin FED tarafından satın alınıp krediler yerine bankaya para vermesiyle oldu.Banka eline geçen parayı millete kredi olarak mı dağıttı hayır,şirketler vasıtasıyla o paralar borsaya aktı,olan da mal ve hizmet talebinin coşması değil uçan borsalar oldu.Para asıl parayı harcayan dar ve orta gelirlinin eline geçmiyor ki.
Hahah aklıma güzel bir örnek geldi :)
Bugün almanya "AB'den çıkıyorum" dese daha o gün EUR çakılır, çöp olur.
Yunanistan çıkıyorum dese euro ralli yapar.
Almanya ile yunanistan arasındaki fark ne ise, paranın değerini belirleyen odur bence. :)
USD/TL kuru ve USA Türkiye arasındaki farkla da bir denklem kurulabilir.
Şimdi misal faiz düştükçe millet dolar alır dolar uçar tezi.Arz talep kanununa gör doğru mu doğru.Fiiliyatta olan ne dalga geçer gibi tam da faizin düştüğü gün dolar da düşüyor nasıl oluyor.Elbette abrakadabrayla,bankadan dolar alıyorsun,misal 2 milyar dolarlık talep var,bankalar yaz kızım oraya 2 milyar dolar ahmet beyin hesabına diyor.Sonra o dolarlar zorunlu karşılık ayağına merkeze ordan da devlet bankaları eliyle gene millete satılıyor.Son bir yılda 34 milyar dolar almış vatandaş memlekete giren para 6 milyar dolar aradaki 28 milyar dolar nerden gelmiş :))))))))) Sonra merkez bankası başkanına soruyorlar rezervin ne kadar diye gerekirse açıklarız cevabı geliyor.Yani kağıt üstü dönen bir sistem,bunda kural falan işler mi.Sonra azerbeycan olduk denince hiç kıyasımız olur mu deniyor,daha nasıl olsun.Bu abrakadabranın benzeri de amerikada FED in bastığı paralarda var,o paralar da bence yok,millete giden bir para yok hepsi sistem üzerinden borsalara akıyor.Ortada dolanan harcamaya dönen bir para yok.