aşıda zaman prosedürü beklenmez erken davranılırsa aşıdan aylar sonra toplu ölümler görülebilir..
bir de aşıyı önce sağlıkçılara vurduklarını düşünün tam kabus, doktorsuz dünyaya hoş geldiniz..!!
Printable View
aşıda zaman prosedürü beklenmez erken davranılırsa aşıdan aylar sonra toplu ölümler görülebilir..
bir de aşıyı önce sağlıkçılara vurduklarını düşünün tam kabus, doktorsuz dünyaya hoş geldiniz..!!
Son dakika! BDDK: Finansal istikrar için AB normlarında tedbir aldık.
İngiliz merkezli 3 bankaya getirilen işlem yasağı ile ilgili BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben "Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kaldırılabilir ama soruşturma sürecek.
Finansal istikrarın zarar görmemesi için AB normlarında tedbir aldık. Yönetmeliğinin muhatabı manipülatif bankacılık işlemleridir. Amacımız haber ve analize dayalı yorumları engellemek değildir" dedi.
https://www.karar.com/son-dakika-bdd...-aldik-1562224
Bankalar kar payi dagitmasin, 90+2 oynanirken, gecen yilin kari'nin %25'ini dagitin gibi kararlarda, AB normu ha ona gore.
Yok hukuksuzluktur diyen Feto'cudur ona gore.
https://i.hizliresim.com/RDf7Ra.jpg
Eğer bu AVM işine kafa yorulduğu kadar virüsle ilgilenebilseydi, çare bile bulunurdu.
Ne AVM imiş arkadaş, milli dava gibi bir şey!
Bizim semtte drone ile çekim yapmışlar .
Bu kadar yaşlı var mi yoksa hava güzel diye 55-65 yaş arası da bol bol dışarı çıktı anlamadım .
Belediye kapı kapı bugüne özel hediye dağıtıyordu karanfil telli maske ve kolonya imiş içeriği öğrendiğim kadarıyla .
Ben alamadım resim çekiyorlardı cinsiyet tutmuyordu
[emoji38][emoji38][emoji38]
Kapıyı açmasak belki tokmağa asarlar ve giderlerdi o aklıma gelmedi [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben AVM lerdeki mağaza sahiplerinden çok AVM sahiplerinin açılma yönünde baskı yaptıklarını düşünüyorum,her ne kadar kiralar tl ile görünsede mal sahipleri genelde birden çok AVM nin sahibi ve işletmecisi,o yüzden bir an evvel açmak ve kira gelirlerini toplamak istiyorlar.
Eğer AVM ler açılırsa önümüzdeki bir aylık süreç belirleyici olur,açılan mağazalar iş yaparsa ne ala,eğer yapamaz ve AVM lerin bu süreçte salgının yayılmasında etkin olduğu ortaya çıkarsa çoğu avm ister istemez kapısına kilit vurur,para kazanamayan işletmeler o fahiş kiraları vermemek için sözleşmeleri fesh eder ve hayalet avm lerimiz olur..
AVM'ler açılsa ne yazar ki.
Yemek bölümü, sinemalar kapalı olacak ise, bir de ziyaretci sınırlaması getirilecek ise kirası ister dolar, ister euro, isterse gazoz kapağı olsun, açılan dükkanlar kar mı edecek sizce.
Bir AVM günlük bilmem kaç ziyaretci saysının altına düşerse, dükkanlar genel itibarla zarar yazar diye bir hesap vardır.
Bir zamanlar bir AVM'de yer açacaktım, ziyaretçi sayısı garantisi garantisi vererek kira belirlemişlerdi bana.
Bazılarına da kira + ciro'dan pay şeklide teklif veriyorlardı.
Sözün özü, AVM'ler yeterli ziyaretci sayısına ulaşamazsa işletmeciler için, eleman masrafı, enerji masrafı cabası olarak yanlarına zarar kalacaktır.
/* şeklinde düşünüyorum */
ilk açıldığında Angara da meşhur lüküs Karum avm son gittiğimde gördüm merdivenalti avm olmuş bi nevi eski luksünden eser yok
Insanlar bilinçli
Girmeseler avm ye
Zaman içinde hepsi aynı formatta olur
Avm sahaplari da
Dolar kiradan TL kiraya döner
Buradaki arkadaşların hiç ticaret yapmadıkları belli, bir -0- vardır bir halta yaramaz önüne -1- gelmedikçe.
AVM hiç kar getirmese dahi sahiplerine ve orada ki işyerlerine, ne kadar az zarar Allah bereket versin diyeceklerdir.
Böyle zamanlarda çark dönsün kafidir, çok büyük zarar ederlerse zaten herkes kilitler gider yakında.
BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben: "Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kaldırılabilir ama soruşturma sürecek."-AA
Olan biste olacak gene
Yatırım hesabım olan Osmanlı Menkul değerler den gelen mesaja bak.
Piyasa şartları sonucu Usd/Try, Eur/Try, Gbp/Try pozisyonlarında gecelik swap oranları yükselmiş .
Pazartesi piyasa açıldığı zaman likidite azlığı dolayısı ile alış/satış fiyat farklarının açılması ve zaman zaman LP lerden kotasyon gelmemesi gibi durumlar olma ihtimalinden bahsediliyor.
Allah Allah..
avm'lerin açılma kararı, avm sahiplerinin mağaza sahiplerinden kiralarını talep edebilmesi için kurulan bir tuzak bence.. :) ))
ben kiracıların yerinde olsam açmam dükkanı..
götürüsünün getirisinden fazla olacağı kesin.. niye açıyım ki ? :he:
Bence öyle değil işte. Ticeret yapmamış olsak da, azıcık düşünebiliyoruz. :)
Diyelim ki dükkan var, kirası var, eleman var, enerji gideri var. ( Dükkan açılacak olsa sair giderleri de yazmıyorum )
AVM kapalıysa, sadece kira öderim. Elemanın maaşı kısa çalışmadan ödeniyor, enerji gideri de yok.
Zararım sadece kira.
Oysa, dükkan açılırsa elemanın ve enerji giderinin karşılanması için an az 100 lira ciro yapmam gerekirken, 80 lira ciro yaparsam zararım artar mı azalır mı. ?
Çark dönsün diye zararı arttırmak pek akıllıca gelmiyor bana.
AVM sahipleri salak değilse, giderleri kadar kira talep etmeliler yoksa anaktarı bırakan gider, o AVM' de bir daha dötü toplayamaz eğer dağıtırsa.
çalıştıracağın elemanın sigorta primi devlete..
ödediğin kiranın stopaj vergisi devlete..
ödeyeceğin faturaların içinden enteresan kalemlerle çekilen vergiler devlete..
işe gidip gelirken kullanacağın yakıtın yüzde bilmem kaçı devlete..
iş yok diyecen sigara üstüne sigara yakacan.. bunun vergisi devlete
akşam eve gelicen kafan bozulacak, masayı kuracan 2 kadeh atıyım rahatlıyayım desen (ramazanda değil) 1kadeh sana 2 kadeh parası devlete..
hayatta açmam iş yerini.. evde keyfim yerinde.. biraz da devlet bana baksın..:he::he:
Hoş ben epey gelceğini sanmam ama
Gene de
Olmaz olmaz
Milletin bu alim gucu ile, carsi pazarda gorulen fiyatlarla ( TUIK ne derse desin, zaten sahibin sesi.)
Musteri ve alis veris olmaz.
Virus cikmasaydi da acmaza girecekti cogu.
Food court'lar haric.
tarladan buğdayı topladım değirmende öğütüp un yaptım. 3 çuval unum var.
her gün hamur kızartıyoz..
bizim sarıkızın sütü de maaşallah bu aralar.. yarısını peynir yapıyoruz, hamurun içine koyuyoruz, öbür yarısıynan da yoğurt mayalıyoruz.. bahçede çeri domatesnen tatlı sivri biber de var.. karpuza daha vakit var o olmadı..
akşamda yine peynirli hamur kızartması, ayran yanına domates biber.. bi de survivoru açarım tv'den
sk..rim sizin avm'nizide, kiranızı da..:oleyo: ben almıyım, üstü de size kalsın.. :he::he:
ORA AVM'de anaktarı paspasın altına koyan gitmiş ama, bir bak istersen!:kahkah:
Kötünahiyede ilk defa Park AVM açıldı bineği bağlayacak yer bulamıyorduk, daha sonra Sera AVM açıldı aradan 1 yıl geçti yolum düştü Park AVM'ye anaaa... anaktarı atan Seraya taşınmış kimse kalmamış.:yes:
Şimdi de Serada görüyorum, anaktarı bırakan çok.:he:
Ulen bunlar da yarım dötleriylen, Reha GAYA'ylan tango yapacaklarını sanıyorlar, bu konularda!:oleyo:
Enakdarı paspasın altına koyup kaçanların ya sözleşmesi yoktur ya da sözleşmelerinde bir açık vardır.
Edremit Balikesir'de idapark diye bir yer yaptılar.
Dükkan kiralamak isteyen sıraya girdi.
Ama açamadılar bir türlü.
Bir banka ile en üst katta da sinemacı iki yıl çalıştı. (sözleşme bitene kadar )
( Bir tek bu ikisinin sözleşmesinde ziyaretci sayısı garantisi yokmuş diye duyduyduk. Çünkü banka zemin kattaydı ve cephesi otoparka bakıyordu. )
:oleyo:
Bizim burlada AVM yok, 1. AVM şenliğini kaçırmakta istemem, Kötünahiyeye gidip katılsam mı acaba?:kahkah:
Artık maskeye de güven kalmadı, n'apçaz şimdi?
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde maske üretimi yapılan bir fabrikanın çalışanında corona virüsü tespit edildi. Fabrika ve 70 çalışan karantinaya alındı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...inasi-5805453/
AVM konusunu kapatalım artık onu da onlar düşünsün, biz Dünya nimetlerine dönelim etli butlu kanlı canlı bir konu neyim bulalım.:he:
Mesele tango meselesi değil, mesele damdan düşüp düşmeme meselesi.
Ben bi kere düşüyordum damdan.
Bir ay konuşup, kirada uzlaşıp, sair giderlerde uzlaşıp, yer beğendiğimiz, m2 belirlediğimiz yer için, tam imza atacakken m2 fiyatının anlaştığımızdan 9 euro daha fazla olduğunu gördüm.
Neymiş efendim, açılıştan hemen önce aşırı talep sebebiyle fiyat artışı yaşanmış.
Hadi eyvallah, Allah sahibine bağışlasın dedim, atmadım imzayı. Ama sözleşme maddelerinin bir çoğunu hatırlarım hala.
Yani, mesele damdan düşme meselesi, ben az daha düşüyordum.
Damdan düşmemiş ya da düşmesine ramak kalmamış kişilerle de tango yapmak haddime değildir. Bir şey bilmesem söylemem. :)
Evet uçacak ...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzmirde bir Avm Mayıs ayında kira almayacak, Haziranda ise kiranın % 30unu alacak diye duydum.
Ben birazdan gezdirmeye çıkar, bunlar hala AVM'de takılı kaldı, hava güzelkenem çekilmez AVM muhabbeti.
Bu cor ama avm lere fena codu..
İflah olmaz bundan gari...
Hastane olumu bu avmleden hastane....