5 haziran döngüsü var
Cuma günü onemli gün
5 Haziran tutulmalı dolunay yaşayacağız, pazartesi bir çok yeni dip ve tepe oluşmuş olarak grafiklerde yerini alabilir.
Printable View
5 haziran döngüsü var
Cuma günü onemli gün
5 Haziran tutulmalı dolunay yaşayacağız, pazartesi bir çok yeni dip ve tepe oluşmuş olarak grafiklerde yerini alabilir.
Bugunki fiyat : 1,968463
Dunki fiyat. : 1.969404
Getiri ne oluyor ?
9.05.2020 TZT 29.05.2020 ZPE 29.05.2020 ZPK 29.05.2020 TZV 29.05.2020 TZD 29.05.2020 TCA 29.05.2020 TZL
Bunlardan yaklasik %10 var
%15 de ters repo var , cikan sonuc sadece benim fikrimdi , yönlendirme olduguna katilmiyorum
sn.kentuz,
euro ya en yakın hareket eden fon varmıdır,ben bilmiyorun..ama dolar'ın hareketine en yakın hareket eden fonlar BENCE eurobond fonlarıdır...tefastan seçeceğiniz eurobond ile dolar grafiğini karşılaştırarak bunu sizde tespit edebilirsiniz...ama ben bu tespit yaparken en az 3-6-12 aylık dönemleri almıştım...forumdaki arkadaşlar daha deneyimliler,size daha çok yardımcı olabilirler..saygılarımla..
SUA çok sarsmaz herhalde. EIB gibi tek hisse yok. İçinde altın var mı onu bilmiyorum.
fondaki oranlari tek tek yaziyorum
TZT-10,53
ZPE-10,43
ZPK-13,68
TZV-13,55
TZD-10,74
TCA-12,29
TZL-13,57 total 95,32 cikiyor
Asagidaki jpgde dagilim oranlarinida bulabilirsiniz
https://imgyukle.com/i/ye1VmU
Of of cok kotu
Hayirlisi satip ciktik
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu başlığı takip edebilirsiniz
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=1117&page=20
Benim için hisse fonlarının getirisinin hiç bir önemi yok, sadece bist100'e GÖRECE getirisine bakıyorum. Çünkü eninde sonunda endeks aynı yerlere gelse de yaptıgı relatif, cebe ancak kar kalıyor çok uzun vadede. Yani endeks %3 düşerken %2.5 düşen bir fon, endeks %2 düşerken %1.5 çıkabilene göre daha cazip benim için . Gün gün sadece bist 100 ile kıyaslıyorum. ( zaten bu bana özgü değil aslında, bütün sistemler fon başarısını benchmarkı ile yani kıyas kriteri ile ölçüyor , bizde yatırımcı buna pek dikkat etmiyor maalesef )
Bu kriter yüzünden, TKF ve EID taşıyordum uzun zamandır. Çünkü Bist100'e göre aylık %2 RELATİF artı getirisi vardı ortalama son 5 yıllık performansında ikisinin de.
Ama TKF son zamanlarda şaşırtıcı şekilde bist100 gerisinde kalıyor. Viop takasında ise eskiden görmediğim kadar short tarafında hatırı sayılır tacirler kısa kontratı görüyorum. Sanırım türevde biraz terste kaldılar.
TKF'yi MAC ile değiştirmeyi düşünüyorum.
MAC hakkında ne düşünüyorsunuz ? Tek sıkıntısı, en az 100 bin lot alım diyor ve 3500 lira civarına geliyor minumum alım. Satarken alırken, likitliğini engelliyor sanki bir nebze.
mac sadece hisse taşıyormuş...hedge amaçlı viobda karşı pozisyon taşımıyormuş...taşımayacakmış...haydar bey twiterda yazmıştı....kendisi twitterı çok sık kullanıyor..ve her soruya cevap veriyor...almak istiyorsanız twitter hesabını bir inceleyin bence...ayrıca aylık portföy dağılım tablolarını da inceleyebilirsiniz...oldukça şeffaflar...her ay hangi hisse taşıdıklarını açıklıyorlar...
Çok teşekkür ederim ilginize, hemen ulaşacağım, çok faydalı bilgiler oldu benim için. Haydar Bey'in soyadı nedir acaba twitter'da bulabilmek için ? Edit : ulaştım, teşekkürler., mail attım anında cevap döndü sağolsun.
Minumum alım miktarı 350 tl.ye kadar düşürülmüş bu arada.
Dünyadada türkiyedede cok sisti bist
Bütün dünyada para bollugu var..bu para tabi bi yere gidecek..
Gann 'a göre Döngüler bu işlerle ugrasanlar icin onemli
Ne güzel hergün para kazaniyorsunuz hisselerden benim icinde gecerli ama fon harici konusuyorum bu tarihlerde temkinli olun
Teknik olarak 109 gecildi bugün onumuzde 113 ve 115 var simdilik
Borsa icin konusuyorum bu işe yeni girenler ufak paralar ile iyi, saglam hisselere KADEMELİ girin
mutlaka ama mutlaka STOP'suz işlem yapmayin
Bu işin teknigini filan bilmiyorsaniz bana kalirsa bu işe HİC ama HİC yanaşmayin
sosyal medyadaki veya grup kurup ordan öneri verenlere ASLA uymayin
Kredi alip bu işlere girmeyin ..
Borsa bir oyun yeri değildir... Nasıl olduğunu siz daha anlayamadan paranızı cebinizden alırlar...
Arkasindan bakakalirsiniz ..kimsenin üzülmesini istemem..
Bi kardeş tavsiyesi
Borsadan anlamiyorsaniz fonlar sizin icin dogru adres..
Profosyonel kisilere paranizi emanet ediyorsunuz nede olsa
Herkese iyi geceler
Yarin ola hayrola..
Blcy iki gündür karanlık odada kurtaramayınca EİB için kötü oldu.
Fonların gözdesi olan bu hissenin durumu önemli.
Son 1 ayda GPG iyi iş çıkartmaya başladı.
Ama hala 22 Ocak fiyatına ulaşamadı.
Hisse iyi hisse aslında.
Sağlam bir işletme.
Özellikle emeklilik fonlarının gözdesi.
Hisse işinden anlayan arkadaşlar şu fp falan gibi verilerine bakarlarsa aslında bu hissenin ne durumda olduğunu ve dolayısıyla bu hisseyi bolca bulunduran fonların geleceğinide kestirebiliriz belki
GÜZEL UYARI VE ÖNERİLERDE BULUNMUŞSUN...ben de 1 buçuk aydır hissedeyim, dünden itibaren kademeli satışa geçtim. bistte düzeltme illaki gelecek,muhtemelen 113-115 binlere çıkartıp 110 binin altına düşürecekler kısa vadede... o düzeltmeden sonra banka fonu veya etf si düşünülebilir gibi geliyor bana uzun vade için...
kvb ler sıfıra yakın getirmiş bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkürler.
Dün banka genel müdürleriyle bakan bey toplantı yaptı.
Takip eden oldu mu?
Bu önemli.
Hem mevduat hem fon açısından...
RTA yatırımcısından 'imdat' çağrısı:
Salgının başlamasıyla koronavirüs tanı kiti üretmesi nedeniyle gelir beklentisi artan ve 2020 3 aylık bilançosunda da karını 2 milyon liradan 10.7 milyon liraya çıkaran ve özellikle sosyal medyada bu kar atışının süreceğine dair yayınlar ile hisse fiyatı yüzde 2 bin 896 gibi astronomik yükselen RTA Laboratuvar hisseleri son iki haftadır sürekli düşüyor. Yükselirken her gün tavan olan hisse düşerken de hep taban fiyattan kapanıyor. Koronavirüsün başladığı mart ayında 1.62 lirayken tanı kiti ürettiği haberiyle birlikte 2 ay da 48,55 liraya tırmanan RTA Laboratuvarları hissesi 13 Mayıs'tan bu yana yüzde 60 gerileyerek 18,92 liraya düşünce bu hisseye yatırım yapan küçük yatırımcılar şoka girdi.
https://www.haberturk.com/rta-yatiri...701107-ekonomi