iyi bari... sevindim abi senin çizmemene...
Printable View
herkes düşünüyor uzun süredir..bu "düşünme" oldukça yuvarlak bir lastik söz oldu akape döneminde.. "pandemide iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum", "işşizliğin düşeceğini düşünüyorum aldığımız güçlü kararlarla", "tüketici güveni hızla artacak diye düşünüyorum" falan filan..
mesela "abd para basıyor dolar 5 tl olacak" diye düşünenlerde var.. mr erdoğan & Co gibi "dolar alan yaya kalır" diye düşünende var.. herkes düşünür.. ama bazıları boş şeyler düşünüyor.. yabancılar bize borç vermek zorundaymış gibi "gavurun" parasıyla şatafatlı hayat yaşamak isteyen müflis bir zihniyet var ülkede.. akape bunun sözlük karşılığıdır..
akape'nin "yabancıların bize borç vermek zorunda olduklarını" sandıklarını söylemiştik..
netekim şöyle bir arşivi tarayın geriye doğru, akape temsilcilerinin "dunyada getiri arayan çok fazla para olduğunu adresin muhakkak Turkiye olacağını" ifade ettikleri sayısız haber görürsünüz.. böyle de komedi bir zihniyet..
soru şöyle sorulabilir.. merkez kasası 50 milyar $ ekside..bomboş.. haberlerde okuyoruz..
ekonominin "doğal büyüme" performansını sürekli gösterdiği yıllarda ne vardı : aşağı yukarı 100 milyar dolar.. kasa artıdaydı..
demek ki 150 milyar dolar net rezerv bulunmalı ki eski seviyesine gelsin.. gelebilir mi? ne zaman gelebilir ? veya -50 den daha fazla aşağı düşebilir mi??
bugünkü "mükemmel" sunumdan sonra benim kendimce bir cevabım var :he:
dolar aylıkta volatil çıkışa başladı.
son düzlük bu
artık 9 mu 10 mu her neyse.
küçük düşüşler olabilir tabiiki.
damat dolara bakmıyormuş zaten...
https://i.hizliresim.com/3hFqlB.png
yarın yine çok kişi ütülecek bence.
bugün aslında long fırsatını kaçırdım . düşşede alsam dediğim seviyeye gelmişti.
ama fiyat çok hızlı hareket edince shortları anca kapadım
:drunk:
Arjantin vari bir yükseliş olabilir diye düşünüyorum en azından 1.7 cente ......vade 1 -4 ay...
Evet Arjantin bende ama yükseliş yasa düşüşünü bilmeM
Evet ütülecek herkes
Longçumu shotrçu mu bilmem
Bistdeki bugünkü ani satış teknik bir hareket göründü bana
Çıkış devam edebilir
GS agustosta 3 ay sonrası için 7.75 diyordu.
Goldman’s USD/TRY forecasts raised to 7.75, 8 and 8.25 in 3, 6 and 12 month
2018 ortasındaki düsüs beklentisinde heralde okkalı faiz artısı bekliyorlardı kilit olmus .d
YTD
https://i.hizliresim.com/RmEtr3.png
Katılım endeksi varmış, muhtemelen emeklilik fonları kullanıyor.
KENT, RTALB, GUBRF endekse girmiş.
Hisseleri toplayıp endekse sokup eritme diye bir şey var mı yok mu incelenmesi lazım.
>>>
2020 2. Çeyrek dönemsel gözden geçirme çalışması sonucu...
2020 2. Çeyrek dönemsel gözden geçirme çalışması sonucu, Katılım 30 Endeksi'nden HLGYO, IHEVA, POLHO, NUHCM, VESBE, KARTN, ARDYZ, PETUN, KFEIN, OZGYO, GENTS, KONYA, KRONT, BANVT, FONET, KRSTL, ULUSE ve OSTIM çıkmakta; endekse EREGL, THYAO, TKFEN, OYAKC, GUBRF, BERA, RTALB, PGSUS, MAVI, ECILC, AFYON, SELEC, ISGYO, CEMAS, TATGD, KENT, INDES ve ALGYO girmektedir. Endeksin yeni hali 1 Ekim 2020 itibarı ile geçerli olacaktır. Endeks ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.katilimendeksi.org adresinden ulaşılabilir.
matriks yüzündendir o
ideal de 2 kez mausa fazla basabilmişim.
birde aldığımın karşılığında banka satış basıyom :) tek alış bassam 10 kere daha tuşlarmışım mausu.
https://i.resimyukle.xyz/2c4b1C.jpgAlıntı:
Gökhan Uskuay
@guskuay
SPK daha önce takipçilerede ceza vereceğini belirtmişti.
İlkler hayırlı olsun.
Kasanın artıda olduğu zaman bu kadar dolar bazlı garanti proje yoktu.
Dolar nereden gelecek?
Gelecek olan dolar bı ödemeleri nasıl karşılayacak?
Bu kadar ciddiyetsiz bir anlayış varken dolar basma yetkin olsa gideri karşılamak mümkün değil.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ons altın kontratının kaldıracı neden bu kadar yüksek? 1:20 nerdeyse. Gram kaldıracına bakıyorsun 8-9 civarı. Ki gram daha hantal hareket eder. Onsta %5lik bi düşüşte full girdiysen portföy anında sıfırlanır. Ürkütücü.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bir tweetinde başka bir yabancı ekonomist Steve Hanke enflasyonu %39.5 hesapladım diye yazdı.
https://twitter.com/steve_hanke/stat...51818894217216
Hanke kaliteli bir iktisatçıdir.
Hayek ve Friedman'in para ile ilgili goruslerinden ilham almis, iyi fikirleri ve uygulamalari olan bir teopratisyendir.
analizine bir bakmak lazim
yazisina bakildiginda gun ve gun Turkiyede'ki enflasyonu olcebildigini ve guvenilir tek kaynagin kendisi oldugunu iddia ediyor.
Pala yine çakallık peşindesin..
126.675 SHORT...
Gece vakti doğalgaz mı buldun ??
Bu gece Trump-Biden tartışması var. Sabaha ons hareketli olabilir.
Adam "döviz kuru benim kontrolum altında" dedi
Neden? Nasıl?
Boş bir hava atma veya kendinden emin gösterme numarası mı? Sanmıyorum.
Döviz mevduat hesaplarında 240 milyar dolar var. Kasada -40 milyar.
Yastıkaltı kaçtır?
Bence doların kalanı-fark bunların kendinde...
O yüzden emin konuşuyor.
Jp morgan kabul etmiş manipülasyonu... cezayı ödeyecek. bunu bir daha yapmayacak mı? yapacak. lisansı niye iptal edilmiyor..
920 milyon dolar'ı kabul eden kim bilir kaç milyar dolar kaldırdı..
bu piyasalar böyle işte. bir kaç zenginin elinde.
Basin yayinda elinin altinda galiba elemanterin
Bozdur bozdur harca
Dolar salmaya başladı ..
Hadi bırak gitsin aşağı
Nasi olsa
Hesab soran mi var
Metruk bina
Ne kapisi ne de penceresi
Degil imar iskan:)))
Kalite ayarlaması vs deniyor yine enflasyon düşürülüyor.
Kalitesi değişmeyen ürünlerden de bir endeks lazım. Tuz, yumurta, şeker, domates, prinç, bulgur, süt, tavuk eti, dana eti, benzin, mazot, elektrik, doğal gaz, çeyrek altın vs.
17:07 barında 13,338 kontrat işlem olmuş...çılgın hacim...1 dk içinde makineler al-ver al-ver 13 bin küsur kontrat çevirmiş...son 2 ayda böyle bir hacim yok 1 dk içinde...daha öncesi matriks data sildiği için göremiyorum...
7 aylık grafikte verelim. fazlasıda olur ama ekrana sıkıştırınca
fazla lot görülen yerler birbirine girecek.
https://i.resimyukle.xyz/za5S0P.png
We get many questions if we're revising our Turkish Lira fair value up from $/TRY 7.50 (lhs). We are not. Instead, we expect credit to start contracting, as it did after the 2018 sudden stop (rhs). That will shrink the current account deficit & stabilize Lira. With
@UgrasUlkuIIF
Türk Lirası uygun değeri 7,50 $ / TRY'den (lhs) yükseltip yüksetmeyeceğimiz hususunda birçok soru alıyoruz. Biz yükseltmeyeceğiz. Bunun yerine, kredilerin, 2018'deki ani duruşlardan (RH'ler) sonra olduğu gibi, yeniden artmaya başlamasını bekliyoruz. Bu, cari açığı küçültecek ve Lira'yı dengeleyecektir.
Robin Brooks
@RobinBrooksIIF
Chief Economist
@IIF
, former Chief FX Strategist
@GoldmanSachs
& Senior Economist
@IMFnews
.
https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...32545409200129
Kapışma saat 4 de imiş...
Bizim vadeli sarı kafaya oynandı.
Dow ortada dedi...
Bence Biden Sarkafaya vergiler üzerinden yuklenirse ve bunu belgelerse arayı korur diğer türlü şansı yok gibi.