arkadaşlar eşe dosta haber verelim bari borsa da para dağıtıyorlar herkes nasiplensin..
Printable View
arkadaşlar eşe dosta haber verelim bari borsa da para dağıtıyorlar herkes nasiplensin..
Şirketlerin fiili dolaşımdaki payların değerine oranlarını tabloda Yıldız Pazar ve Ana Pazar hisselerindeki net para girişlerinin (ilk 5 kuruma göre)
https://i.hizliresim.com/hwba29h.png
Ağa atraksiyon a ne gerek var..
Hamlen erken ne gerek vardı..
Gidiyor mu gidiyor..
Allah bereket versinM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gerçekten de öyle oldu..neye göre alıyor.neden basıyor bilen yeşillendirsin..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benjamin çıkma reis alanları araştıracak ifşa olıcaz... :)
MB, sen de sal artık şunun ipini... gidesi var işte, belli...
Tayyip mi konuşuyor
Dolar yine 13.74 75 lerde..
desperado tebrikler alkim...
Tam 99 rallisi..
Sabah alkim ucuz kaldı diyince açtım grafiğine baktım..
Çanağını tamamlamak üzere..
2019 a göre de 6-7 kat gitmiş durumda..
Beklediğim türden bir ucuzluk değildi..
99 rallisinde de herkes hisse adı verir..
Verir vermez de ertesi gün yüzde 10 15 giderdi..
Grafik fiyat temel teknik hiç bişiyin önemi yoktu..
1 e 1 aynısını yaşıyoruz yaa.
Umarım sonu öyle bitmez.
Borsadaki çıkışı gören dolar artırıyorum dedi..
13.78..
Yüzde 2 artıda..
Borsa 1.40 larda..
veneuela borsası kriz zamanı baya yüksselmişti herhlde bizimkini de ona göre ayarlıyorlar.
Burası VOB topiği.Shorta laf ettirmeyiz:).AMA ZAMANLAMA HER ŞEYDİR.
SHORTTAKİ PARA HIZLI VE GÜZELDİR.
Zamanı gelince en agresifinden yaparız.2001 ŞUBATTA vob 1772 den 1300 e düşünce short yapıp epey kazanan oldu.kazandım da..
140 kontratı 1586 dan gece kapattım..2 gün sonra(MB İŞİNE SON VERİLİNCE) 1300 altı gördük..
o ana kadar da hatırı sayılır karlar oldu.ama bu fırsatta unutulmazdı.
Ben de hisse taşıyorum.hem de teminatın dışındaki tüm sermaye ile...ama VOB ÖZELLİKLİ PİYASADIR.çok hisse duayeni burada buhar oldu.O ÖZGÜVENLERİ VOBDA SÖKMEZ.bizzat etrafımdan biliyorum.
Adam ne dow bilir ne oyun teorisi vs...hisse alır kazanır..belki de projeksiyon uygun olduğundan...
En geç şubattan sonra görün agresif shortlarımızı..
belli noktalardan sonra tek hisse kalmaz..sadece VOBDA SHORT YÖNLÜ POZ.ÇALIŞIR.hisse shorta hayatta bulaşmam..vob endeks kont. yeter.
Yakında tavan yapan hisselerde çoğalır
7.66 dan sonra AKBNK serbest bölge...
ŞİŞE giderse İŞÇTR gider..İŞCTR giderse AKBNK gider..
yani bir çivi bir askeri, bir asker bir taburu...olayı.:)
zamanlkamaya gerek yok nerden kaça alırsan al kazan modundayız :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
SPK, acaba işaret fişeğini yakacak mı?
Yoksa ,hayır mı diyecek.
O iş çok uzadı.
Eyiki garan longlamışız..şortun ızdırabını hafifletsin bari..
bugün de hisse portföyünü full satmış gözüküyor.
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/ALC
arkadaşlar bu işi bilen biri açıklayabilir mi? temettü fonu sonuçta. önerilen vade 1 yıl ve üzeri diyip her gün renkten renge giriyorlar.
https://i.ibb.co/800Sx50/Screenshot-...er-android.png
Şu rezilliğe bakar mısınız [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pandemi başlangıcı ile 82.000 gören XU100 bugün 200.000 üzerinde kapadı...bunca sorunu %150 lik bir yükselişle kutlayan bıyıklı palacanları tebrik etmek gerek...bol şanslar...
https://www.borsagundem.com/haber/me...ecirdi/1624335
Taban olan hisselerin bazılarının nedeni bu haber olabilir
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/wig7l2n.PNG
Eger 6 ay daha bu piyasa boyle giderse bu kur 10 11 e gelmezse kimse ev araba vs islerine girmez . Secim olsun hukumet gider yenisi gelir hersey normale biner diye bekler . Algı boyle calisirsa hepten cokecekler . Ki algı boyle calisacak .
Mantıki algı öyle çalışmıyo
Bzm millet duygularıyla hareket eder
Avrupalı gibi değil
En eğitimlisi dahi mağdurun yanında yer alır
Mağdurum da mağdurum
İçinde olunulacak olunan durum
O vakti zamanı gelince
Not
Gerçekten mağdur olma durumu değil
Mağdur ayağına yatanada inanıyoz hem de üst perdeden
Şaka gibi ama gerçek
Bunu yüzyıl sonra dunyanın sayılı üniversitelerinde ders olarak vercekler
Alintiladım Şakir bey Yanlış anlama Fikrimi yazem dedim
Bugün mağdur olan, benim hisse gitmedi diyen, endekis yüzde bibucuğa yakın yükseldi ama benim hisse gırnızıyı yaktı diyen varsa süüülesin yarın yeşillendircem o hisseyi
Ben herzaman mağdurun yanındayım, moruk abinin dediği gibi biz duygusal milletiz. :)
tr varlıklarının fiyatları uçtu. ev fiyatları da nasibini aldı.
ama konut kredileri hala çok cazip. yıllarca bu oranlar görülemeyebilir.
benim kredi çekecek durumum yok. ama kirada otursaydım bu oranlardan kredi çekip ev sahibi olurdum.
kredinin 1/5 oranında da iyi hisselerden portföy yapıp 3-4 yıla krediyi kapatırdım.
500 bin kredi geri ödemesine karşılık, 100 bin tl'lik hisse alırdım. sonuçta o şirketlerin arsası bile evin arsa payından çok fazladır. üzerinde de bir ton varlık arge vs var.
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bir soru sormak istiyorum.
31.12.2021 tarihinde hisse vadeli kapanışları neye göre belirleniyor.
Diyelim ki hissenin spot fiyatı 50 vadeli 12.ay 52 olabilir mi?
Elimdeki longları vadeliden kapatmak istiyorum.
Vadelisi farklı fiyat spot farklı fiyat olabiliyor, bunu nasıl ayarlıyorlar ne belirliyor bilmiyorum.
ama sanırım pala eline göre ayarlıyor
Ben böyle biliyorum Bozkurt dayı
Spot piyasadaki seansta oluşan kapanış fiyatı, vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kabul edilir.
Son işlem gününde, spot piyasada seansın ve/veya kapanış seansının kısmen veya tamamen kapalı olması veya açık olup da fiyat oluşmaması durumunda vade sonu uzlaşma fiyatı, Uzlaşma Fiyatı Komitesi tarafından belirlenir.