Afa tmg dow johns mu takip ediyor
Printable View
Afa tmg dow johns mu takip ediyor
Kap a gecen ayin son islem gununun dagilim raporunu gondermisler. Oradan bakabilirsiniz. Dagilim raporu , viop kismi.
Bildigim kadariyla Afa sadece abd hisse senetlerine yatirim yapiyor. Tmg ise karisik kuresel piyasalara yatirim yapiyor.
Tum forumdaslara hayirli bayramlar. Saygilar.
Fonun ismi GCD bir aylık getirisi %61 , bu hisse senedi alıp satarak %61 gelir elde ediyorsa ben niye elde edemiyorum sorusu aklına geliyor , portföye biraz dikkatli baktığın da , niye yapamayacağını anlıyorsun
Hani spek spek veya tahtacı diyorlarya hah ondan bu arkadaş
hepi topu 6 hisse var , içlerinde hiç BİST30 hissesi yok , 1 tane BİST100 hissesi var ama günlük hacmi en düşüklerinden
diğerleri bist100 dışından , 1 tanesi halka yeni arz olmuş ve oradan yüklü almış , hisselerin ortak özelliğinin hacimleri oldukça düşük
özetle bu hisseleri istediği zaman yukarı çekiyor , istediğinde basıyor (tahtacının özelliği bu zaten)
yani sıradan bir borsacı bunu yapamaz
Brent düşüş % -6.30 petrol fonunda olanlar için yarın kötü bir gün olacak ama 1 gün sonra ne yapacağını bilemiyoruz ki
buralardan trene atlasak desek , alt pazardaki hisseler kadar oynak
gümüş de tepe taklak gidiyor
eksi 6.30 ,7.05 olmuş ,hayırdır Almanya da petrol falan mı bulundu
Bütün emtialar düşüştehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb92642d34.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
IJT ve TGE gibi fonlarda bugun yayinlanan fon fiyati 8 Temmuz tarihindeki saat 18:00 islem gunune ait fiyat degil mi ?
11 ve 12 Temmuz islem gunundeki olusan fiyatlar bugunku yayinlanan fon fiyatina dahil mi ?
Kafam karisti sorma ihtiyaci duydum. Sn. myfinans siz bilirsiniz buyuk ihtimalle.
Sn.Black Mirror
Kur olarak 8 Temmuz 15.30 MB kuru esas alınıyor.
Fon dayanak varlıklarının hesabında ise dün yani 12 Temmuz gün sonu gerçekleşen fiyatlar esas alınması gerekirken, İş bankası fonları öyle değil.Onlar 8 Temmuz kapanışı esas almışlar.
Yani TGE'de asıl düşüş yarın görülecek.
Ama Ak porföyün fonları böyle değil, 12 Temmuzu esas almış.
Bugün,
Petrolden etkilenen AES -4,17 yapmışken
TGE -0,04 yapması bunu gösteriyor.
Bu arada ford -4,20 yaptı bugün
Son haftalarda 322'den 262'ye kadar düştü.
Biraz alıp kenara atsammı diye düşünmeye başladım.
Arçelikte - 5,42 yaptı
Resesyonumu fiyatlamaya başladı sanayi hisseleri acaba?
Önümüzdeki 7-8 yılı düşünürsek son 1 yılda enflasyondan yediğimiz ve önümüzdeki yılda yiyeceğimiz kazığı ancak bu tür hisseleri en dipten alabilirsek çıkartabiliriz gibime geliyor.
Tesekkurler sn myfinans. Izahnameleri usenmeden dikkatlice okumak gerekli :)
Hem resesyon fiyatlaniyor hem de avrupa nin durumunu pek iyi gormuyorlar olsa gerek.
Froto ve arceligin en buyuk pazari avrupa yanlis bilmiyorsam. Bir de tabi euro nun dolara karsi deger kaybetmesi de bu sirketlerin kazanclarini dusuruyor olsa gerek.
Bazi fonlari guncelledim. Digerlerini de bu aksam guncellemeyi dusunuyorum.
Ayrica aklima gelmisken baltik kuru yuk endeksi ile kuresel borsalar arasinda bir koreleasyon var degil mi ?
Baltik kuru yuk endeksi yukseldigi zaman borsalarda yukseliyor gordugum kadariyla. Grafik islerinden anlayan arkadaslar daha iyi gostereceklerdir.
Hedef Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu bulunduğu "Hedef Portföy Katılım Hisse Senedi (TL) Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)" adına yapılacak işlemler için 18/07/2022 tarihinden itibaren "HKH" kodu kullanılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1045358
Yahu genç arkadaşım, sen ne bahtsız bir adammışsın ! Dolara girdin zarar, fon aldın zarar. Şimdide borsa da zarar.....
Bence tam alaylı olarak sahada pişiyorsun . Bu pişme sana pahalıya mal olsa da ömür boyu taşıyacağın altın kuralları öğrenmiş olacaksın. İşe Zamanlama ve sabırla başlamanı tavsiye edebilirim. Bol kazanç dilerim.
Araç sigorta işlemlerini de yokuşa sürüyorlar haberiniz olsun , hiç bir karta taksit yapmıyorlar ,
Ak sigorta kredi kartıda kabul etmiyor , sadece bankamatik kabul ediyor
Geçen sene sigorta+ kasko 1200 tl civarı iken bu sene sadece sigorta 1600 tl ye ,kaskoya ise 4500 tl istediler
Neden böyle yapıyorlar diye sorduğum da , fiyatları beğenmiyorlar sigorta ve kasko yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar dedi sigortacı
vize +egzoz emisyon 620 tl , arka lambanın birisi yanmıyorsa bile geri çeviriyorlar , git eksiklerini tamamla öyle gel diyorlar haberiniz olsun
Simdi ben kendi yaptigim yontemi anlatayim size belki faydasi olur. Ziratbnk , Enpra gibi kredi kartlariyla sonradan taksitlendirme yapabilirsiniz. Wold kartlar bazen mesaj atiyorlar harcama yaptiktan sonra ucretsiz taksitlendirme yapabilirsiniz diye.
Fiziksel sigorta acentasi ile calismiyorum artik son 3-4 senedir boyle.
Zorunlu trafik sigortasi icin buradan tekliflere bakabilirsiniz. Teklifleri karsilastirin bence.
https://sbm.org.tr/tr/sayfa/trafik-teklif-1074
Sahsen bu sene sigortam.net den yaptim zorunlu trafik sigortasi islemlerimi internet sitesinde gezinince 10 15 dk indirim kodu veriyor 100 TL degerinde. Onu da kullandim zorunlu trafik sigortasi yaparken kartima 1 hafta icerisinde 100 TL iade ettiler.
Fizikzel acenta 1528 demisti , sigortamnet ile 1428 yaptirmis oldum :) Bir de enpra kredi kartina sonradan 6 taksit yaptim masrafsiz.
Yenilenebilir enerji fonlari onumuzdeki donemde ucacak mi bakalim. Bu enerji sirketlerine para yagar diye dusunmustum 1-2 ay once. Pozsiyonumu koruyamadim, fed faiz arttirimi ve fed sikilasmasi ile bu fonlar daha cok duser diye dusunup cikis yapmistim.
https://www.bloomberght.com/scholz-y...acagiz-2310887
nihayet bu gün itibarıyla alıma açılmış. hayırlı olsun diyelim. nnf'nin ilk çıktığı gibi performans oluşur inşallah. ivf, deklenen heyecanı veremedi. yakında garantinin katılım fonu da gelecek ve rekabet kızışacak katılım tarafında. nnf'ye gösterilen özen ve tanıtımı burada da gösterirlerse katılım tarafında lider olurlar diye düşünüyorum
Hgv - hedef portföy sentiment serbest fon
bunlar borsacı çocuklarmış ben bilmiyorum ama karı zararı size bi defa bu fon olayı patladı bende. hisselerimi sattım biraz buna koyayım diyorum.
MJB'nin haziran portföy raporuna göre bugün aşağı yukarı 1,46% getirmesi gerekirken 0,01% getirmiş. Ellerinde %25 petrol,gaz,enerji eftleri vardı. Bunları sattılar sanırım.
Resesyon fiyatlamaları bunlar. Almanya'ya doğal gaz akışı duracağı korkusundan da (Gazprom kimi dağıtım şirketlerine mücbir sebep bildiriminde bulunmuş geçmişe dönük; bu da onarım bahanesiyle durdurulan gaz akışının tekrar başlatılmayacağı şeklinde yorumlanmış) sanayide doğal gazdan petrole bir kayış olacağı düşüncesinden dolayı da tekrar yükselişe geçti petrol.
Edit: Nord Stream doğal gaz bakım programına uyacağını az az gaz vermeye başladığını açıklamış; borsaların coşması bu yüzden.
Ben esas gümüşteki düşüşü anlayamıyorum. Emtialardaki büyük yükseliş öncesinde sanki daha iyi durumdaydı, yanlış mıyım? Gümüş fonları da çöpe döndü resmen. En son TEB Portföy açmıştı; anında eksilere girdi.
Gümüş fonu beni de çok zarar ettirdi, hatta şu an tek zararım gümüş fonundan, düşüşlerde alım yaptığım halde nasıl oluyorsa yaklaşık %18 zarar var, burada bir kaç kişi gümüşü çok övmüştü, kullanım alanlarından bahsetmişti, geleceği parlak falan demişti ama en çok düşen emtia gümüş oldu. Biraz daha alım yapıp yapmama konusunda karasız kaldım, buralar dip mi, yoksa daha düşer mi onu da kestiremiyorum, bekliyorum bakalım.
Serbest fon , ustelik fba nin iyi olur diye FJB fonuna yatirim yapmistim portfoyun %10 ile . Duruma bakiniz diger blockchain fonlari ucmus. Bu fonun ne yaptigi belli degil. Kandirilmis dolandirilmis gibi hissediyorum. :)
Dolar üzerinden eurobondun faizi % 13 lere gelmiş ,10 yıllık tahviller bu gün %17 lere düşmüş
başka ülkelerde böyle komiklikler olabiliyor mu merak ettim şimdi