Bilanço ve birlikte temettü kararı sonrası ucuza alırıza oynayanlar net kar düşük gelip temettü olayı beklendiği gibi gerçekleşmezse terste kalabilir. Sat, temettü sonrası ucuza al senaryosu bu sefer yemeyebilir.
Printable View
Bilanço ve birlikte temettü kararı sonrası ucuza alırıza oynayanlar net kar düşük gelip temettü olayı beklendiği gibi gerçekleşmezse terste kalabilir. Sat, temettü sonrası ucuza al senaryosu bu sefer yemeyebilir.
ilaca zam talebi
https://eczacininsesi.com/haber/ilac...28-124248.html
Bugün biraz alım var, ak yat ciddi alıcıya benziyor, kademeler de fena değil. Bugün %5 üzeri primle kapar, perembe de benzer bir prim olursa bilanço alımı diyebiliriz.
bilanço sonrası ilk seanslarda genelde makus bir tarihi var, 2022 mayısta taban yapmıştı ilk bilanço sonrası. sonra yine eksilerde yaptı her zaman. yine bilanço öncesi alıp sonra verecekse hiç umutlanmayalım. twitterda akbabalar yine grafik paylaşmaya başlamış.
temettü mevzusunu kullanılıyor moral bozmak için...yoksa bilançolar genelde iyi..eğer bu yıl sürpriz yapar da sıkı finansal koşullar nedeniyle temettü yok derse, tam tersi olur...hem böylece patronlar iyi niyetini göstermiş olur.
geçmiş yıllarda %20 lerden borçlanma imkanları vardı...şu an %60-70 lerle borçlanabilir, çok yüksek oranlar...bu yıl temettü den fedakarlık yapılsa, şirket için büyük kolaylık olur.
Şöyle baktim da hala Godot gelmemis 2019 dan beri 5 yıl oldu dolar bazlı hisse 4.5 lira dolar 5.5
Şimdi 2 dolar olmuş 5 yılda dolar bazlı 2 kat kar var
Godot u beklerken kutu hesapları ile geçen yillar
Benim yazdığım mesaj bile eskidi, bir nehirde 2 defa yikanilmaz🥳
İeis Mart sonuçları tartışılmamış forumda. Oradan öngördüğüm Deva ilk çeyreği TMS 29 hariç 3,5 milyar TL civarı bir ciroyla kapatır. TMS 29 ile 3,8 milyar dersek yakında şirket piyasa değeri cironun altına gelebilir.
Geçen sene ilk çeyrek çok olumlu bir tablo vardı (Ciddi bir pazar payı artışı). Belki baz etkisinden dolayı bu tutarın hafif altında da kalabilir ama yine de piyasa değerinin ciroya çok yaklaşmış olduğu sonucu değişmez.
bugün bilanço açıklanır. 6 ay oldu nerdeyse. 04 kasımda askere giden ve yeni dönen yeni bilanço görmemiş bilanço kaçırmamış olacak :))
Tek fark şu olacak yurt dışı şirketlerin Karı eklenmemiş olacak ilk 6 ay yurt dışı iştiraklerin karı 100 milyon civarıydı onun dışında etkileyecek bir durum yok biliyorsunuz yurt dışında satış dağıtım pazarlama yapan tüm iştiraklerin 9 adet hisselerinin tamamı devada
6 ay 3 gün sonra bilanço geldi. 2.7 milyar kar yanlış görmediysem.
evet buna yurt dışı şirketlerin karı eklenecek konsolidede 2,9 - 3 milyar arası bir kar gelir FK mız tekrar 5,5 olur
Yok zarar gelecek yok enflasyon muhasebesi devayı havaya uçuracak yok kesin zarar yoksa böyle satmazlar gibi histeriler an itibariyle son bulmuştur geçmiş olsun.
sizin için hayırlısı olur inşallah yeni aldığınız kağıtlardan inşallah telafi etmişsinizdir. Aslında karşıt görüş okumaya bayılırım fakat insanlar hiç bir somut veriye dayanmayan sırf birileri sattı kesin insadir vardır kesin kesin zarar gelecek diye zarar hissine kapılıp sonrada o hislerini burada gelip yazdılar hayırlısı olsun. bu histeri ile ekonomi daralırken hemen hemen tüm sektörler daralacak iken daralmayacak nadir defansif sektörlerden ilaç sektöründen birine ait bir şiket 5 Fk dan hunharca satıldı hayırlısı olsun tabi burada histeri sahipleri kadar hiç bir gelecek projeksyonu paylaşmayan şirketinde etkisi var lakin gelecekle ilgili projeksyon paylaşıp sonra yatırımcıyı ters köşe yapan bir sürüde şirket var onu da unutmamamk lazım.
Tamamen aynı görüşler ile faizler ilk arttığı dönemde Mehmet Şimşek'in ihracat yapın iç piyasa daralacak soylemlerinden dolayi. İlaç sektörüne hiç bir şey olmayacağı düşünerek 90 liralarda satmadim. Endeks hala 8 9 binlerde olsa yine 7xli fiyatlarda olsa satmazdimda. Aşırı negatif ayrismayi psikolojim kaldirmadi. Kolaya kaçıp pozisyon değiştirdim 10 15 gün önce.
Deva bisttin ender sirketlerinden ancak yetim muamelesi görüyor ilginç.
Geçen senede mayistan sonra hizli yukselmisti bu senede yapar aynı hareketi umarim burada emek veren herkes hedeflerine ulaşır
bir kurumlar vergisi beyannamesi ile ne şenlendi ortalık. bu hisseyi biraz ittirseler varya burası harika olur:cool:
Kağıtta ky kalmamış, herkes terketmiş. Bir garip hisse. Bilanço geldi kimse yazmıyor.
Şimdi yarın tavan mı oluyoruz:)Şaka bir yana, beklendiği gibi bir bilanço, en azından benim beklediğim gibi, çok iyi filan değil. İnş yarın %3-5 artı açar, ama sanmıyorum.
Yani, Rodrigo kardeş %1-2,yukarıdan tekrar poz açma fırsatı bile verebilir.
Yarın %3-5 artı açmazsa hayal kırıklığı yaşamayın diye yazayım dedim.
Not: Bu arada bilanço İçin sağlam sinyaller verse de, sonuçta bilanço da değil bu. Vergi için yapılan bildirim. Çoğu ky nin bundan haberi bile olmayacaktır.
Boşuna sevinmeyelim o halde, gerçek olanı üzebilir demekki. En çok merak ettiğim yeniden değerleme konusu ve bunun Özkaynaka katkısı.
Utanmasa eksiye geçecek!
gerçek olanı nedir sahte olanı nedir anlamadım şirket vergi dairesine kurumlar vergisi beyannamesi vermiş ve bunun üzerine konsolide gelirler eklenecek.
Vergi dairesine kesmediği faturayı falan mı bildirdiğini düşünüyorsunuz yanlış beyanname mi verdiğini düşünüyorsunuz tam olarak ne demek istediniz anlamadım gerçek sahte derken.
Yeniden değerlemeye büyük önem atfettiğinize göre hisseyi alırken pd defter değeri rasyosuna göre almışsınız galiba evet mevcut varlıklar yeniden değerlenecek hem de uzun zamandır hiç değerleme yapılmayan varlıkları güncel değerlerini nihayet göreceğiz.
file:///C:/Users/user/Downloads/Deva_30.06.2023_Kgecici_Gelir%20Tablosu.pdf
file:///C:/Users/user/Downloads/DEVA-SPK-TR%2030.06.2023.pdf
Geçen yıl 6 aylık vergi dairesine gönderdiği bilanço ile borsaya gönderdiği hemen hemen aynı.
Ama enflasyon muhasebesi ne kadar fark eder bilmiyorum.
kağıt eksi şimdiden enf. muh. korkusu sardı. dün dündür bugün bugündür gerçeğini kağıt iliklerimize kadar hissettiriyor.
enflasyon muhasebesinden gelebilecek olumsuz etkinin gücü, bu kar rakamını çok fazla aşağı çekmeye gücü yetmez.. selec gibi sonuç beklemiyorum..
Net parasal kayıp açıklasa bir para çıkışı olmayacak aksine ödeyeceği vergi düşmüş olacak, ben böyle anlıyorum enf muhasebesini. Ciro artışı, kar marj artışları ve istikrarı daha önemli.
2023 yılı kurumlar vergisi beyannamesi enflasyon muhasebesi uygulanarak verildi mesala ciro 11,5 milyara yükseldi cirodaki bu artış enflasyon düzeltmesi ile oldu diğer bir yansımayı bürüt kar marjında gördük enflasyon muhasebesinden önce % 57 olan bürüt kar marjı enflasyon muhasebesi ile % 45 olarak gerçekleşti. bunu daha önce yazmıştık satılan malın bedelindeki cirodaki hammadenin payı % 25 bu hammadenin tahilata dönüşmesi 9+3 ay bir yılı buluyor kabaca bürüt kar marjından 12 puan düşebilir diye yazmıştı aynen öynen öyle olmuş bizim gibi yüksek katma değerli üretim yapam bir şirket için enflasyon muhasebesi ile fiktif artan ciro enflasyon muhasebesi ile fiktif artan stok maliyeti kabaca birbirini götürmüş gibi duruyor.
phılıp kadar olmasa da az çok tanıyoruz şirketi 2 ay önce yazmştın enflasyon muhasebesinin bürüt kar marjını ne kadar etkileyecebileceği hususunu 2 ay önce enflasyon muhasebesi ile bürüt kar marjının % 46 düşebileceğini yazmıştım enflasyon muhasebesi ile bürüt kar marjı % 45 oldu nokta atışı tahmin olmuş koca koca aracı kurumlarda 15-20 puanlık tahmin hataları oluyor. enf muhasebesi uygulanmış % 45 bürüt kar marjı bence çok iyi bir oran tabi bilemediğimiz konu ihracat rakamı ne olacak idi. enflasyon muhasebesi ile artan ciro enflasyon muhasebesi ile azalan marj neredeyse kafa kafa gelmiş nette hiç etki etmemiş denebilir.