Off hareket tam şirkete yaraşır bir hareket bugünkü iki tane izmir şirketi takip ediyorum 2 yıldır birdanesi dnısı biri eplas ama bu hissenin patronları sorunlu. Buna artık eminim güzelleme yapanda buna spekülatörden başka biri değildir.
Printable View
Off hareket tam şirkete yaraşır bir hareket bugünkü iki tane izmir şirketi takip ediyorum 2 yıldır birdanesi dnısı biri eplas ama bu hissenin patronları sorunlu. Buna artık eminim güzelleme yapanda buna spekülatörden başka biri değildir.
Merhaba,
Her gün aynı şeyi yiyorsun.
Diyetine dikkat Sibel.
Sulu ye.
Selamlar
https://shbd.io/s/SWWA7o4I
Kap geldiğinde satılık daireler 4.4 milyondu şimdi 7 milyona çıkmış. Hadi eplas ayıp arık bu fiyatlar sadece Kozyatağı piyasa değeri 200 üzerinde ayıp artık :)
Sayın,
Şirketimizde 11.05.2023 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda karar alındığı üzere;
İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Kozyatağı Mahalle, 637 Ada, 126 Parselde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak; 11.05.2023 tarihinde yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesindeki alım koşullarına uygun olarak Maliki Alsancak Turizm A.Ş.'ye toplam 60.559.662,00 TL ödenmiş olup, taşınmazın tapu devri 08.03.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Bilgilerinize Sunarız,
Saygılarımızla.
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O daire Egeplast adına kayıtlı bildiğim kadarıyla ama orada dükkan ve bodrum olacaktı bahsedilen mülk dükkan ve bodrum olabilir, Alsancak Turizm de biliyorsunuz Hamdi Karagülle ye devredildi, yakın bir aile dostu. Acaba bu aile dostu o tarihten beri hisse toplamışmıdır, fiyat baskısı bu sebeptenmidir, hisse 18 tl ye gitse 60 milyon 180 milyon oluverir, 30 tl ye gitse 300 olur, ama bence en az 60 a gitmeli 600 milyon olsun.. [emoji16][emoji16]
2023 de 60m ye aldıkları yere su an kac yazar taksımetre :whistling:
Merhaba,
Allah cezanı verecek oros*u.
Allah'ın gazabı üstünüze olsun, ahlak, namus ve şeref yoksunları.
Mubarek gün...
Merhaba,
Dr. Abi, yorum bekliyoruz.
Bana teşhis koyarken "Fallik dönemi" falan diyordun.
Artık bir de Sibel K. ya ve ortaklarına teşhis koyar mısın?
Doğru teşhis koyduğunda hisse gidecek...
Yatırımcı arkadaşlara selam ve saygılarımla,
Evet bi yatırım yaptık. Zararına da kârına da ortağız. Kötü zamanlarını da gördük geçirdik..
Ama artık böyle düşmesi için hiçbir sebep yok. Herşey pozitife geçti. Artık daha ne istiyor bu koca .ötlü hisse. Oturduğu yerden kalkmıyor.
Yetti artık.
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
8 ayı geçti yatırımcısına zarar üstüne zarar yazdırdı yatırımcısı 8 ay ekleme yaptı kâr oranı yok yatırımcısını ne enflasyona karşı koruyor nede başka bir seneryo çiziyor resmen yatırımcıyı eziyoruz diyorlar, işte Türkiyede batan şirketlerin hepsinin sonu böyle oluyor yatırımcısız kalıyor.
Niye alakasız olsunki yatırımcısını çözdüm bunun grupla giren içerde kalıyor olay bu hissede he ben yazdıklarımdan keyif almıyorum ama gördüğüm bu hissede olucakları söylüyorum sadece. Bedelsizden beri alan yatırımcısının çoğunun sattığınada eminim.
Bu arada burdakilerin doktor dediği şahısada inanmadığını biliyorum oda elinde delil olmadığı için maytap geçiyor millet ile.
Görüyor musun Doktor?
Binlerce sayfa emek verdiğini sandığın forumun halini?
Yazma dedim sana yıllarca..
Yazma şuraya..!
Boş işlerle uğraşıp duruyorsun.
Takip etme de burayı.
Sana bir şey kazandırmaz forum.
Temel teknik veri setin sende kalsın.
Yazma!
Şu foruma yazınca bir şey değişmiyor arkadaşlar? Keşke hiçbir şey yazılmasa daha iyi. Yazıldı da ne oldu ? Enayi kalabalığından farklı bir şey görmüyorum ben. Enayiler birbirine dert anlatıyor başka bir açıklaması yok. Teknik analiz ve temel analizin hiçbir kural seti işlemiyor. 1500 ile 9000 arasında 7500 puan çıkan bir endeks karşılığında yerinde sayan bir eplas var. Konuşşak yazsak çizsek ne olacak?
Var mı bir gelecek projeksiyonu sunacak olan ? Boş lakırdı edip duruyoruz işte. O kadarda olsun. Bu dinsiz imansızların elinde inleyen insan kalabalığı olduk çıktık işte.
Allah belasını versin bunların.
Merhaba,
Değerli Hekimoğlu, Dr. Abinin bilgi ve görgüsünden senelerce faydalandık. Ne yazık ki, Dr. Abinin hesaba katmadığı faktörler de varmış.
İnsan faktörü yani patron faktörü...
Senelerce patronlara Sn. diye hitabetti. Nezaketinden vazgeçmedi.
Hatta geçen günlerde yazdığı bir yazısında, Sn. tahta yapıcı, demişti.
Ben bunların ahlaksız insanlar olduklarını bir kaç sene sonra anladım.
Ama ne yazık ki, telafi edemeyeceğimiz kadar zamanımızı çaldı, hepimiz burada tutsak kaldık.
Her ne olursa olsun piyasa fiyatlar dedik ama, piyasa namussuz hisseleri fiyatlamıyormuş.
Patrona güven olmayınca, koca koca balinalar bizi de içeri alır korkusuyla, sorunsuz hisseye girmiyorlar.
---------------------------------------------------------------------
Dr. Abininki sadece, o model insanların "ben haklıyım..." inadı.
Hayır, değilsin.
K.Zorlu'ya ve bu aileye düzdüğün güzellemeleri zamanında kessen, eleştiritsen ve fabrikayı her aradığında, "Ayıp ediyorsunuz artık" desen, senin gibi bir yatırımcı bunu dediği için, benden çok ciddiye alırlardı.
Seneler öncesi bana telefonda, "Neden bu kadar eleştiriyorsun" diye sorduğunda, "Bazen kendini kaybedene ayılması için bir kaç tokat atılır. Ben onları kendine getirmeye çalışıyorum." demiştim.
----------------------------------------------------------------------
Tüm veriler iyi, ama bunlar kötü. Pis insanlar.
Hissenin fiyatı borsanın 1100 seviyesinde.
Borsa olmuş 9000.
Bunlara "Namussuz" denmez de ne denir?
--------------------------------------------------------------------
İstem dışı bir şey olduğunda, hisseyi ayakta tutmak için alım yapmasan bile haber gönderirsin.
Bir iş anlaşması haberi yok! Senelerdir...
Mülk almışlar!
An neniz o mülke girsin.
Yok doğru anladınız, düşündüğünüz gibi.
Anne niz o mülke girsin.
---------------------------------------------------------------------
Doktor Abiden beklediğim,
Bir "Hepinizin Allah belasını versin..." demesi.
Patron ve işbirlikçilerine...
------------------------------------------------------------
Allah'ın bütün gazabı üzerinize olsun, patron ve işbirlikçileri.
Cehennemde yanacaksınız da, burada da görelim inşallah.
Saygı ve selamlarımla,
Merhaba,
Beş sene önceydi...
Yeni taşınmış ve o yolu ilk defa kullanıyordum. Genç bir kadın, 35 yaşlarında, yol kenarında duruyordu. Durak falan yoktu. Makyajı ve giyimi dikkatimi çekmişti.
Sonraki günler o yolu kullandıkça hemen her gün o kadını görmeye başladım.
"Namusu ile " hayatını kazanıyordu...
Evet, evet, namusu ile hayatını kazanıyordu. Hem tam anlamıyla, hem de figüratif anlamla.
Kimseye zararı olmadan, vücudunu satarak geçim temin ediyordu. Bu noktada vatandaşı bu duruma düşürenler utanmalılar.
Onun bir kabahati yok...
Beş yada altıncı geçişimde yanında durdum ve pencereye geldi. Bir şey demeden;
"Al kızım şu parayı, bugün paydos et," dedim.
"İşin gücün rastgelsin abi," dedi ayrıldım.
Oradan her geçtiğimde, eğer oradaysa muhakkak harçlığını verdim.
Nadiren arabada yabancı olduğunda, vermeden geçerdim.
Dördüncü yada beşinci para verişimde, eşim yanımdayken durdum ve parayı verdim.
"Ben bu kadına ara sıra harçlık veririm, yanında verdim ki, bir gören sana ileten olursa, haberim var dersin," dedim.
Yardım hususunda beni iyi bildiği için hiç sorgulamadı.
Bu yılbaşına kadar düzenli harçlık verdim o kadına.
--------------------------------------------------------
Şartlar o kadar ağırlaştı ki, eminim daha fazlasına ihtiyacı var.
Eskiden artan maaşımı ve gün içerisinde borsada yaptığım al-sat'lardan kalanları, hep bir yerlere verirdim ve artık zor geliyor.
Zira bu mına koyduğumun senedi düştükçe aldık, düştükçe diğer senetleri satıp bunu aldık, kıpırdayacak yer kalmadı.
------------------------------------------------------------------------
Her Ramazanda , 3 yıl önceye kadar 8, son 2 yıldır 5, bu yıl da 3-4 aileye bayram yardımı yapıyorum. Ramazan öncesi ve içindeki erzak dağıtımları hariç.
Bu yıl erzak almadım, her tür etten oluşan 30a yakın koli yaptırmayı düşünüyordum ama onu yapamayacağım gibi görünüyor.
Zira anasının hamına doğru giden bir hisseyi satarak, bunları alarak, nefsimin o yardımlar içinde kalmasını istemiyorum.
Yapacağım yardımın beni gülümsetmesi ve memnun etmesi gerekir.
-----------------------------------------------------------------------------------
Söylemesi abes ama şe*efsizler okuyorsa, utanmazlar da, yazayım; deprem zamanı toplamda 200 bin lira civarında bir para yardımı yaptım.
Hisse, anasının göbeğine doğru gelmese daha fazlasını yapacaktım.
32 öğrenciye bir grup arkadaş hatırı sayılır bir miktarda burs veriyoruz. Bu burs yıl boyu devam ediyor. Tatillerde kesinti yok.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bunlar yazılacak şeyler değil, daha fazlasını yapan arkadaşlar vardır da, hiç konu etmediler.
Peki neden yazdım?
Kazancım çok şükür yetiyor. Ancak, fazlasını ihtiyaç sahiplerine dağıttığımda mutlu oluyor, huzur duyuyorum.
Neden yazdım?
Bu namussuz insanlar, yaptığım yatırımı değerlendirselerdi, daha fazla kişiye ulaşabilir, o artan kaynakları başka türlü de çoğaltabilirdim.
Yardımların miktarının da şartlara göre artması gerekiyor. Bir kaç yıldır paralel gidemiyorum.
Geçen sene zorlanmış olmama rağmen stresslenmemiştim ama bu yıl bu hususta gergin ve üzüntülüyüm.
Yol kenarında bekleyen kadına "bugün çalışma, paydos et" demem için artık ne kadar vermem lazım?
-----------------------------------------------------------------------
Bu yüzden sizlerden daha kızgınım. Yaaa...
-----------------------------------------------------------------------
Şimdi soruyorum; Kim Oro*pu?
Yol üstünde canını da ortaya koyarak bedenini satan, "Namusu ile çalışan" kadın mı?
Yoksa,
Bir türlü gözü doymayan, insanların zamanını, hayallerini ve umudunu çalan Kadın mı?
---------------------------------------------------------------------------
Cevap vermeniz gerekmiyor.
Onlar sadece sizin hayalleriniz ve umutlarınızı değil, okuduğunuz hikayedeki insanların yardımlarını da çaldılar...
Saygı ve selamlarımla,
Merhaba,
Teşbihte hata olmaz derler.
Burada zor durumda olan bir kadın ile, zengin, umursamaz, vicdansız, asalak vs. insanların umut ve geleceklerini geciktiren bir kadın kıyaslanıyor.
Üstüne alınanlar olursa, gereğini yapsınlar, insanların yatırımlarını değerlendirsinler.
Başka türlü alınmalar, alınganlıklar şu ana kadar, yıllardır yaptıklarını tescil ve kabul etmektir.
Kefenin cebinin olmadığını bir kez daha hatırlatırım.
Saygı ve selamlarımla,
içinizi çok güzel dökmüşsünüz. Patron faktörü borsa için çok ama çok önemli.kemal beyin adını izmirde hayır sever ızmır aşıgı olarak duymustum. şirket battı cıktı olan ky yatırımcıya oldu. ama artık onund bi engel yokken neden hala perişan ettigi yatırımcıya bir umut ısıgı göstermezler bu benı cok düşündürüyor. neden? Romanyadakı arsa degerlendırse zaten bı egeplastık fabrıkası daha acar ama neden hala yatırımcısına ... gibi davranırlar bu benı cok dusunduruyor. hepınıze Allah yardımcısı olsun. ıcı kırık kboru kadar olamadı
Merhaba,
Biraz da teknik konuşalım.:)
Günü ağırlıklı ortalamanın ve Bist100 den daha fazla kayıpla, ÜBASG seviyesinde kapattık.
6.50 nin altındaki kapanışlarda TÜBASG seviyesine geçmiş olacağız.
Bilançoda kar yazarlar ve fazla çalmazlarsa, hisseyi baskılamaz izin verirlerse,
ABVS seviyesine geçilmiş olacak.
ABVS seviyesi 10x yapıncaya kadar,
Sonraki ABVZA ise 20x yapıncaya kadar devam edecek.
İyi bir akşam diliyorum.
Teknik sözlük;
Ü : Ürettiğiniz
B : Borular
T : Türkiye
A : 3 teknik adı var
Diğer harfler: Onu da ben mi söyleyeceğim, kafanızı kullanın.
İyi bir akşam diliyorum.
Saygılar
Merhaba,
Zorlu ailesine teşekkürlerimle...
Beni hiç haksız çıkarmadıkları için...
-----------------------------------------------------------
Gelelim günün teknik değerlendirmesine;
Bugünü de son günlerde yaptığı gibi, Bist100 den daha fazla kayıpla kapattı.
Sanki Son 3 senede Bistten fazla yükselmiş gibi.
3 sene önce Bist 100 1300-1400 Şimdi 9000
Bu 3 sene önceki fiyat.
Yıllıkta -%5.5 kaybettirmiş.
-------------------------------------------------------------
Dünkü değerlendirmemde 6.50 altındaki kapanışlarda TÜBASG seviyesine ineceğini söylemiştim ve gün boyu neredeyse bu seviyenin üstünde işlem yaparken , OS baskısıyla bu seviyede kapattı.
Tahtacı ve patron için fark etmez zaten, ha kendi ürettikleri boruların tamamı, ha Türkiye'de üretilen boruların tamamı.., geniş insanlar.
Gün boyu OS dirençleriyle karşılaşıldı. OS direnç ve satışlarıyla birlikte bir miktar Ky yine içeri alınmış oldu. Şimdi onların daha düşükten satmaları beklenecek.
OS direnç ve baskıları bu hisseye özgü olup, zaman zaman Mzhld'de de görülebilmektedir.
Ayrıca burada kullanılan teknik terimler de bu hisseye özel olup, yakında literatüre de girebilirler.
----------------------------------------------------------------
Genel olarak hissede AKKS hakim.
AKKS, aç kuduz köpek sendromu olarak literatüre geçeceğini umuyorum.
Daha önce AKS olan durum, ne yazık ki artık AKKS olarak görülüyor.
AKS, halk dilinde "Aç köpekler" olarak bilinir ve kullanılır.
Hissede son 10 yılda AKS hakimdir.
Bir sonraki seviye ise, AKKKS dur.
Bu seviyeye geçildiği zaman, bu sendrom hakkında da bilgi vereceğim.
----------------------------------------------------------------
Bazı arkadaşla, tahtacı ve işbirlikçilerinin benim inadıma hisseyi düşürdüklerini düşünebilirler.
8-10 milyarlık bir yatırımın-kazancın sırf ben onları eleştiriyorum diye, geciktirilmesi ve kendileri dahil insanların zarar ettirilmesi mantıklı ve doğru değil.
Bu kadar eleştiriyi alıp, ders çıkarmayan, halen yatırımcısını insan yerine koymayan patron ve tahtacıdan insan olmaz.
Allah hepimize tek tek öldüklerini görmeyi nasip etsin...
Sıradaki!
Halen bekliyoruz...
Selam ve saygılarımla.
Merhaba,
İyi bir hafta diliyorum yatırımcı arkadaşlara.
Haftanın ilk işlem günü yine OS baskısı ve OS direnci ile endexe oranla daha fazla düşüşle başladı.
Hisse halen AKK(S) sınırlarında olup, bir sonraki seviyenin AKKK(S) olduğunu daha önce yazmıştım.
Bu iki seviye çok kritik seviyelerdir. Zira;
AK(S) de Aç köpeği bir şekilde doyurur, normale dönersiniz. Ancak,
AKKS ve AKKKS'de kuduz köpeklerin uyutulması gerekir.
Bunu da, kişisel olarak yapamadığımız, devlet de yapmadığı için, Allah'a sevk edip, uyutması için dua ediyoruz...
Bu noktada çok avantajlıyız zira, Ramazan ayı içerisindeyiz, dualarımız daha etkili olabilir.
-----------------------------------------------------------------------------
Bugün size daha önce bahsetmediğim, fakat hisse üzerinde büyük etkisi olan başka bir faktörden bahsedeceğim;
BO, direnç ve etkisi.
B teknik terimi, "Baş, büyük" olarak tercüme edilebilir.
"BO" bütün olarak, büyük hissedarı temsil eder.
----------------------------------------------------------------------
BO, en çok hisse kendisinde olmasına rağmen, etliye sütlüye karışmaz, gibi görünen kişidir.
BO, OS'ye laf, söz mü geçirememektedir, yoksa "Koy g*tüne rahvan gitsin..." mi demektedir, pek belirgin değildir.
BO'nun hisseden ziyade "OS" üzerinde hakimiyeti ve baskısı lazımdır.
BO'nun spirituel olarak da, öbür tarafla da bağlantı sağlamaya çalışması da gerekmektedir.
Öbür tarafta işler yolunda ise, ben de "Koy g*tüne yatırımcının, rahvan gitsin, ver mehteri..." diye kendisini desteklerim.
Bunu yapması şart ve zaruridir. Zira, "Sıradaki" diye tabir ettiğim kişi, kendisidir...
----------------------------------------------------------------------------------
BO'nun, hayatındaki en büyük kayıptan bir ders çıkarmamış olması da, en başta etik, daha sonra maddi ve manevi bütün değerlere
ters düşmesi bakımından, bir araştırma konusu olmaya değerdir.
KZ'nin 2 metre topraktan başka hiç bir şeye sahip olmadığı, hatta o toprağın bile teknik olarak kendisinin olmadığını BO bir yıldır
anlayamamıştır. Anlasa, OS'ye de anlatırdı diye düşünüyorum.
Ramazan ayından da istifade ederek, bu dünyadan öbür tarafa götürecekleri yegane şeylerin, "sevap ve günah"ları olacağını hatırlatarak,
artık bu ahlaksızlığa son vermelerini diliyorum.
Siradaki sensin BO.
OS de olabilir, Allah bilir.
------------------------------------------------------------------
Ben yine de "sıradaki!" diyorum.
İyi bir gün diliyorum.
Saygı ve selamlarımla,
Merhaba,
Şimdiki yazımda ise "P" etken ve değişkenine yer vereceğim.
"P" değişken ve etkeni, dünya borsalarının aksine, Türkiye borsalarının en önemli etkenidir.
Dünya borsalarında "Temel veri ve teknik analiz" en büyük etkenken, Türkiye borsalarında bu yalnız sınırlı sayıda şirket için geçerlidir.
P paramatresi "Patron"a karşıllık gelir.
P parametresi ile birlikte çalışan genel olarak 2 değişken daha vardır.
İ teknik parametresi "İyi"ye
K teknik parametresi ise "Kötü"ye karşılık gelir.
Parametreleri, değişkenleri de vurgulayan alt parametreler vardır.
İP , "İyi patron", parametresi "N" ile desteklendiğinde, patronun ayrıca namuslu olduğunu vurgular.
Yalnızca İP olduğunda, konjektüre uygun olarak, patronun kazandırdığını ama bir miktar da çaldığını ifade eder.
Bu durumdan patron da, yatırımcı da memnundur.
K parametresi daha çok alt teknik parametre ile çalışır.
A Alçak
k Kalleş
N Namussuz
Ş Şerefsiz
H Hırsiz
G G.veren , gibi değerlere sahiptir.
İNP (iyi namuslu patron) örnek olarak Ege En hissesi örnek verilebilir.
Hem şirketi büyüten, hem de on seneyi aşkın süredir temettü veren, yatırımcısına kazandıran bir şirkettir.
P parametresi bu kadar önemlidir. N parametresi ile, hem kendi kazanır, hem de kazandırır.
Bu parametreye sahip şirketler az da olsa vardır.
Ancak, uzun vadeci yatırımcılar şirketlerin teknik yapısını ve verilerini inceleyip "Aha bu şirket çok iyi" diyip, şirkete
ortak olup, senelerce sabırla bekledikten sonra, P parametresinin önünde, "A, k, N, Ş,G" parametrelerini de yavaş
yavaş görmeye başlayınca, yapılacak bir şey kalmamıştır.
Yıllar geçmiş, bütün diğer hisseler fiyatlamış, altarnatif yatırım araçları bile onlarca katına çıkmışsa, beklemekten
başka bir şey kalmamıştır.
Bu yazımda verdiğim bilgiler, borsadaki bütün şirketleri değerlendirmeniz için göz onünde bulundurmanız gereken
parametre ve değişkenlerdir.
Bir Patron, "P" değişkeni;
Şeffaf değil, bilgilendirme yapmayıp haber gizliyorsa A
Bilançolarla oynayıp, genel giderleri şişiriyorsa H
Hissesini fiyatlayacak her şeyden kaçınıyorsa (yeniden değerleme, yatırım) K
Hiç temettü vermemiş, üstelik verdiği bedelsiz hisseleri bile düşürmüşse N
P değişkeni, Yukarıdaki bütün değerleri P değişkeni önüne alıyorsa, otomatik olarak "G" değerini alır.
-------------------------------------------------------------------------
Bugünkü değerlendirmemiz bu kadar.
Yatırım yapacağınız şirketleri incelerken, Patron ve aileyi incelemeden geçmeyin.
Eplas ve Mzhld için de, değerlendirmeyi size bırakıyorum.
Şirketin grafiği yılbaşında yükseliş için bir kanala girdiği yönünde idi. Ama 2 haftada anasının kanalına girmiş gibi görünüyor.
Bist -1
Bu -4
Yorum sizin.
Beddua seanslarını başlatıyorum.
Allah sizi bildiği gibi değil, benim istediğim gibi yapsın.
Saygılarımla,
Şirket yönetimine biraz kızsamda güveninmde hiç bir değişiklik yok sonuna kadar güveniyorum ve hala o yüzden burdayım….
Kozyatağı gayrimenkulün alınması ile amcası ile bir sorun kalmadı
60 milyon tl yi 1 kuruş kredi kullanmadan ödedi
Bilanço bir gelsin bakalım önümüz açık
Sibel hanımın
Gençliğimiz var heyecanlıyız dediğini duyar gibiyim
Bu arada Kemal zorlunun senei devriyesi önümüzdeki hafta İzmir’de olursam mezarını ziyaret edeceğim…
Merhaba,
OS ve BO baskısı ve direncine devam.
Bu durum, STO diye adlandırılır.
ST : Sınır tanımayan
Selamlar
Hangi patron iyi ki :) herkesin kendine göre bir hesabı var . Bize düşen beklemek
Borusan girafiğine bi bakın isterseniz eplas 25 iken Borusan 14 tl idi
Yıllarca 2 ila 10 tl arasında gitii geldi zamanı gelince uçuş başladı.
Şimdi siz eplasın iyi bir şirket olduğunu biliyorsanız ne güzel beleklemeye devam ke. ….
Umut tacirliğine gerek yok.
Milletin ömrü bilanço bekleyerek geçti.
Türk borsalarında bilançonun hisse fiyatını yansıtmadığını herkes biliyor.
Patronlar yıllardır milletin parası ile borç ödediler yetmedi şimdi birde milletin elindeki lotları ucuza kapatma derdindeler.
Bunun başka açıklaması yok.
Borusan umuduna gerek var mı melasis ?
Merhaba,
Melasis çok taktir ettiğim bir yatırımcı arkadaşımızdır.
Oyunu kurallarına göre oynar.
Biz yatırımcı zihniyeti ile burada bekleyip, debelenirken, Melasis zamanı geldiğinde hisseyi satar, zamanı geldiğinde
tekrar alttan alır, ondan sonra ortaya çıkarak "bekleyelim" der.
Ki, diyorum ya, asıl olması gereken de budur. Burası borsa.
Yeni gelen için "bekleyelim" demek, ve "beklemek" kolaydır.
0'dan başlamaktır...
İzleyelim Melasis'i.
Kendisi ayrıca Sibel hayranıdır.
Melasis, Sibel göz mü kırptı sana?
Bize de ara sıra bilgi ver, ne zaman çıkalım, ne zaman girelim...
Bunca senedir bir hukuk oluştu.
Köse kardeşimden ses çıkmıyor.
"Değişim şart" der, dururdu.
İlahi yolla değiştirdik patronu ama, dövdük olmadı, kaynattık olmadı. Halis Şap bu.
Yol göster Köse. :-)
Bu arada OS baskı ve satışları devam ediyor.
Yatırımcı ASSS pozisyonunda.
(S: 3 farklı değişkeni temsil etmektedir.)
İyi bir akşam diliyorum.
Saygılarımla,
ikinize birden bir cevap verme gereği hissettim
Sayın goncarov
Umudun olmadığı yerde ben yokum borsada güven olmazsa olmaz
Sayın Ercanbay kardeşim alıp satma olayına gelince ne alakası var konunun alıp satmayla anlayamadım hala bu paranoyalar devam mi ediyor çok güldüm bu bizim en doğal hakkımız değilmi.
Sen bildiğim kadarıyla zaten Holding yatırımcısı idin holding daha güzel gitti oradan iyi kazanıp çıktığını yazmıştın. sevmediğin patronları hisselerine geri döndün neden.
Güzel bir fırsat görmezsen buraya gelmezdin diye düşünüyorum. Buda senin en doğal hakkın herkesin kendince bir düşüncesi var
Ben bu şirkette güzel şeyler olacağına inanıyorum. Sibel hanıma Güveniyorum. Ona hasta olduğunda doğrudur. Allah işini gücünü Rast getirsin kolaylıklar versin.
Bu arada şirketin 60 milyon liralık gayrimenkulü kredi kullanmadan bir sene içinde ödemesi ve kapatması çok nadir görülen bir şeydir borsa şirketlerinde. Kozyatağında bulunan gayrimenkulde iki kardeşimde yeri vardı biz burada Nafiz zorluya ait olan yerleri aldık anladığım kadarı ile şu bilanço bi gelsin bakalım. Allah ömür verirse görürüz…
Merhaba,
Değerli kardeşim, bak ne demişim " diyorum ya, asıl olması gereken de budur. Burası borsa."
Alıp satmana karışan yok.
Benim ağırlığım holdingdeydi. Ve halen de bir kısım var.
Beni yanlış tanıyorsun.
"Çok iyi kazandım, çıktım " diyecek, yazacak kişi değilim.
Ben kazancımı " Tesadüfen kazandım",
"Ben hasbelkader, bir şeyler kazandım..," şekli ile yazdım.
Yani Holdingte bulunmam sadece şanstı. Ve bunları yazarken de, Eplas yatırımcılarını nasıl ters köşe yaparak,
vefasız davrandıklarını anlatmaya çalıştım.
Geri dönmedim, hep buradaydım. Burada tutuklu kaldım herkes gibi. Bu ahlaksız hissenin vereceğini bütün Bist
hisselerinin hepsi neredeyse verdi de, bu namussuzlar vermek istemiyor.
--------------------------------------------------------------------
Önceki yazılarımın birinde tazelendiğimi (senin gibi) yazmıştım.
Ben beklerim.., dedim.
Ben bencil bir insan değilim. Herkes için yazıyorum.
30 sene bekleyip, nezakentinden vazgeçmeyip, benim yazacaklarımı yazamayan insanlar için de yazıyorum.
Ben yazmasam, bunlar yatırımcının donuna bile göz dikerler.
Ayrıca burada bir veri tabanı ve hikaye oluşuyor.
Ben uyarılarımı patron ve aşağılık tahtacı işbirlikçilerine buradan kayıtlı olarak bildireyim de, yarın öbür gün hiç
kimse " Eeee herkes memnunmuş, kimse şikayet etmemiş" demesin.
-------------------------------------------------------------------
Sen gittin geldin, hoşgeldin.
Ben hasbelkader bir şeyler kazandım...
Ya diğerleri?
Gerçek yatırımcı olanlar.
Köse gibi, Dr abi gibi. Goncarov, Kızılejder,... onlarcası var. Arkadaşlarımız yatırımcı zihniyeti ile yıllardır bekliyorlar.
Ne aldılar?
Yani bana Sibel Cici deme.
Gerçek yatırımcılara hakaret olur.
Sen borsacısın, ve ben bunu taktir ettiğimi yazdım.
---------------------------------------------------------------
Yatırımcı arkadaşlarının yanında ol Melasis, karşısında değil.
Sana Sibel ile mutluluklar diliyorum, umarım bir gün olur.
Saygılar
Merhaba,
Daha önce bahsettiğim AKKKS (sendromu) seviyesine gelmiş bulunuyoruz.
Bu teknik seviye borsa yatırımcıları tarafından;
ÇOÇ ve ÇOS olarak hissedildi.
-------------------------------------------------------------
Borsanın 9000 nin üstünde bir seviyede,
Eplas'ın 4 yıl önceki seviyesinde olması ve bu seviyenin borsanın 1300-1400 seviyesine denk gelmesi,
yatırımcı tarafından başka şekilde hissedilmezdi.
----------------------------------------------------
Ben de ÇOÇ ve ÇOS diyerek, yazımı bitiriyorum.
Ç teknik terimi: Çüşşşş anlamına gelir.
İyi bir akşam diliyorum.
Saygılarımla,
Merhaba,
Kademelere bakıyordum da,
Hisseyi bu hale getiren, fiyatlamasına izin vermeyen, baskılayan;
ve bunu her şekilde ve enstrümanla yapan kişiler;
hepiniz, alçak, namussuz ve ş**efsizsiniz.
Hadi şimdi gidin mahkemeye verin.
O alçak, namussuz ve ş**efsizler biziz, şikayetçiyiz, diyin.
Allah bir şekilde cezanızı verecek.
İyi akşamlar
Namuslu, şerefli insan sevilir sn.Ercan bey yatırımcının parası ile bir yerler alıp yatırımcısını görmezden gelen sevilmez.S.. yaranı gibi olmuş.
Menderes Tekstil başlığında minikyatirimci diye birisi vardı. 1-2 senedir orada Menderes Tekstil öyle olacak böyle olacak lafları edip kayboldu gitti. Şimdi bu adam öldü ise işi kolay ; en azından biriken günah bakiyesi kapanmıştır. Ölmedi ise namussuzluğuna devam ediyordur eminim. Çünkü soysuz soyunu çeker ve it itle arkadaşlık eder, herkes kendi meşrebine göre insanla düşer kalkar.
İyide ben bunları niye söyledim?
Halen kurduğu kelimeler ve cümlelerle vebal altına girmediğini savunan insanların bu vurdumduymazlığına olan hayretim.
Herkes herkesi sevmekle özgürdür. Kimin kimde sevmeye değer ne bulduğu / bulacağı onun kişiliği ve karakteri ile ilişkilidir.
Hepiniz herkesi sevebilirsiniz. Ancak dikkat edinde sevdikleriniz ve nefret ettikleriniz hususunda adaleti sağlamış olasınız. Sevgi duygusu sana sınırsızca ve sorumsuzca verildiğini sanıyorsan yanılıyorsun?
Kimi neden sevdiğin ve kimden niye nefret ettiğin bile öbür dünyada sorulacak...
Yahu bırak kardeşim öbür dünya ayaklarını diyecek kadar kalbini şeytana sattın ise, dostu şeytan olanlarla bizim zaten işimiz olmaz.
@Ercanbay abi. Adamsın. Adamlığına Allah huzurunda da şahit olacağım.