Avrupa Merkez Bankası mevduat faiz oranını 50 baz puan artırdı, %0,00 (Beklenti -%0,25, önceki -%0,50)
Printable View
Avrupa Merkez Bankası mevduat faiz oranını 50 baz puan artırdı, %0,00 (Beklenti -%0,25, önceki -%0,50)
Çok geç....AMB 50 baz puan artırmış.....
Kontrolsüz güç, güç değildir.
Geç gelen faiz artışı, faiz artışı değildir.
Bu ortamda, hangi para birimi ile olursa olsun, parasını faize yatırana, keriz derler.
Ben keriz değilim. :)
Koronavirüsün yoğun bir şekilde ve gümbür gümbür geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Sakarya, "Özellikle aşı karşıtlarının Omikron'un yeni çıkan alt varyantlarıyla başları çok sorunlu olacak artık bundan korksunlar. Yapılan araştırmalar, şu an aşı olmayan hasta kesiminde hastaneye yatış oranlarının 7-7,5 kat, ölüm oranlarının ise 14 kat yüksek olduğunu gösteriyor."
Hahahahaha
Çok korktum.
Tir tir titriyorum.
Ölecek miyim ben ?
Tamam evde kendimi hapsediyorum.
Profesör hazretleri, çok sağol bilgilendirdiğin için.
Türkiye, tarihinde, hiç bu kadar faşist bir yönetime maruz kalmamıştı.
MC hükümetlerinde bile, en azından merkez sağ vardı.
Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi, Kuzey Irak'taki saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutarken Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de saldırıyı Türkiye'nin gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini söyledi.
Ben merak ediyorum.
Zaho'da ne oldu ?
Bu faşistlere hiç bir güvenim yok.
TL, bugün de, diğer para birimlerine karşı %0,50 ila %1 arası değer kaybetmiş.
Çok şükür.
Allah razı olsun.
900 tondan fazla asbest barındırdığı iddia edilen Nae Sao Paulo uçak gemisinin sadece asbest değil, kanser yapan çevre insan ve doğaya zarar verecek 1300 ton kimyasal içerdiği ortaya çıktı.
Beyaz Saray:
- Başkan Biden'in COVID-19 testi poziif
- Başkan Biden çok ılımlı semptomlar gösteriyor, Paxlovid almaya başladı
- Başkan Biden Beyaz Saray'da izole, tüm görevlerini yerine getirmeye devam ediyor
Beyaz Saray: Başkan Biden'ın Kovid-19 testi pozitif
dedenin testi + çıkınca piyasalar, ulan adam ölür mölür , verelim aşağıya..ne olur ne olmaz dedi galiba
Yat : Amadea
Sahibi : Suleiman Kerimov
Değeri : 300 milyon $
Vay vay vay
El konulan yatta, Faberge yumurtası bulunmuş.
Haydi bakalım.
Bu Ruslarda ne bitmez tükenmez yatlar varmış ya.
Zemzem suyu gibi el koydukça çoğalıyor. :)
Ons altın 25 dolar birden fırladı 1690 öncesi,şimdi 1715:he:
RUS PETROLÜ
Rusya, merdiven altı petrol satışlarında, maliyetin altında satmama kararı aldı.
3 4 aydır, dost ülkelere, maliyetin altında petrol sattıklarını belirten Rus yetkililer, savaş için gereken nakit ihtiyacın karşılandığını, Ukrayna'da hakimiyetin sağlandığını, bundan sonra, piyasa koşullarının bir kaç dolar altında satmak istediklerini belirttiler.
ZAMLARA DEVAM
Meclis restoranlarındaki yemeklere %50'ye varan oranlarda zam geldi.
Son zamla birlikte dana kavurma yemeğinin porsiyon fiyatı 22 TL'ye yükseldi.
Çöpşiş ve kuzu şiş ise, 25 TL'den işlem görüyor.
Bu zamlar karşısında, milletvekillerinin nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.
Ancak, önce vatan diyen vekiller, bu zammı da sineye çekebilirler.
Esrağfurullah ne haddime :)
Fiyat listesi
Dana kavurma 22 TL
Kuzu kavurma 25 TL
Ciğer şiş 25 TL
Tavuk 15 TL
Pide (kıymalı, peynirli, kuşbaşılı, tahinli) 15 TL
İspir fasulyesi 6 TL
Bayburt fasulyesi 7 TL
Terme pilavı 4 TL
Çarşamba pilavı 4 TL
Fırın sütlaç 10 TL
Hamsiköy sütlacı 11 TL
Mercimek çorbası 4 TL
Kelle paça, işkembe 5 TL
Türk kahvesi 2 TL
Soda 2 TL
Çay 1 TL
Ayran 1,50 TL
Vekillerimiz gece gündüz çalışırken, halkımız için çırpınırken, %50 zammı doğru bulmuyorum.
Geçim sıkıntısına düşerlerse, ayakkabı kutularıyla kötü yola sapabilirler.
Allah yardımcıları olsun.
günaydınlar
Euro Bölgesinde imalat,hizmet PMI beklenti altında gelmiş.
Daralma beklentisi artıyor.Bizim dış satım olumsuz etkilenir.Ulke batık daha da batacagiz gibi.
amma taktınız sizde vekillerin yemek ücretlerine..:kmk:
sizde vekil olun, bir ton para harcayın seçilmek için,her gün seçim bölgenizden onlarca seçmeniniz gelsin ,ceplerine yol parası
koyun,hastane yatağı ayarlayın,yemek yedirin,kimisinin otel parasını verin , her yaz sünnet olacaklara birer altın taksanız o paranız
biter..
zor iş efenim vekillik..orta halli kişinin yapacağı iş değil
0 56 bin tl yetermi
Bizim borsamızda kimsenin bir şeyi taktığı yok, işlemler robotik olduğundan.
Al size 2.çeyrek banka kar tahminleri. Bankaların uçması lazım bu verilere göre de. Neredeeee
https://news-files.foreks.com/attach...ahminleri2.pdf
https://pbs.twimg.com/media/FYP3jZKXgAES3cR.jpg
:whistling:
Borsa bofa gene yapacağını yaptı.
piyasa bozucu işlemlerine gene devam ediyor.At oynatıyor.
Vekilliğe gelirsek parti başkanına yalakalık yaptıkmı tamamdır.:p:oleyo:
Şöyle bir durum (sıkılmada okuyunuz ders niteliğindedir)
�BU söylediklerim, Pakistan'da geçti:
Hindistan ve Pakistan 1947'de İngiltere'den bağımsızlıklarını aldıklarında birincinin "kuvvetli adam"ı "Nehru, ikincininki Cinnah idi. Yeni devletlerin başına bunlar geçtiler. Nehru uzun yaşadı; ama zaten sağlıksız Cinnah bir yıl sonra öldü. Bu, Pakistan'da istikrarsız bir dönem açtı. Parlamenter rejim işlemez hale geldi. Bir "kuvvetli adam"a ihtiyaç hissediliyordu. Bunun yolu da Başkanlık sistemi sanıldı. Dönemin hükümetinde İçişleri Bakanı olan Tuğgeneral İskender Mirza "Bu, benim!" dedi ve iktidarı aldı. Karışıklıklar sürdü. Sıkı Yönetim ilanına mecbur kalındı. İskender Mirza, onun başına Genelkurmay Başkanı ve eski Savunma Bakanı General Eyüp Han'ı getirdi. İkili bir süre ülkeyi yönettiler. Sonra, Eyüp Han bir gün baktı, İskender Mirza Cumhurbaşkanıdır, kendisi onun emrindedir. Halbuki davulu, boynunda o taşımaktadır. Güç, ondadır. İskender Mirza'ya "Haydi bakalım, aslanım; işte sana bol bol para, git Londra'da keyfine bak!" diyerek onu İngiltere'ye sürgüne gönderdi, Cumhurbaşkanlığına o oturdu. Ancak Eyüp Han da orduya muhtaçtı - altındaki kuvvet oydu -, ordunun başında ise General Yahya Han bulunuyordu. Bu sefer o ikili idareyi ele aldı; ancak Eyüp Hanın aklına gelen onun da aklına gelmekte geçikmedi: Davul Yahya Hanın boynundaydı, tokmağın ne işi vardı, başkasının elinde? "Haydi bakalım, aslanım!" deme sırası Yahya Handaydı. Yahya Han Cumhurbaşkanlığına geçti, Eyüp Han sürgün yolunu tuttu. Ama bu keşmekeşte ülkenin büyücek bir kısmı elden çıkıp Bengladeş adıyla bağımsızlığını ilan edince Yahya Han da tutunamadı. Çareyi parlamenter demokrasiye dönmekte buldu. Sivil politikacı Buttho Cumhurbaşkanı seçildi. Ancak onun da destek diye bir askere ihtiyaçı vardı: Genelkurmay Başkanı General Ziya - ül hak'a dayandı.
�Ziya - ül hak ötekiler kadar merhametli çıkmadı: İktidara oturduğu gibi Buttho'yu da astırdı.
Bu, bir Amerika olmadığını unutarak Başkanlık sistemine heveslenen bir Güney Asya ülkesinin hikayesidir. Sistem Güney Amerika ülkelerinde de aynı sonuçu vermiştir.
�Bu söylediklerim, şimdi Türkiye'de olanlardır:
Başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanının halk tarafından iki turlu seçimle işbaşına getirilmesinden ibaret sayılmaz. Böyle ülkeler Avrupa'da vardır. Bunun başlıca heveslisi ve teşvikçisi Demirel aklındaki rejimi söylerken onlardan değil, Amerika'dan ilham aldığını belli etmektedir. Bu ise, bazılarının ileri sürdükleri gibi "iki maddelik bir anayasa değişikliği" ile gerçekleştirilebilecek husus olmaktan uzaktır. Başlıbaşına bir yeni anayasayı gerektirmektedir. Böyle bir anayasayı kim yapacaktır?
Siviller, güç olarak bunun çok altındadırlar. Askerde böyle bir heves görünmüyor. Zaten o yola girebilmek için önce bugünkü sisteme, en azından "süngü uçu gösterilerek" son verdirtmek lazımdır. 1958 Fransasında bile Cumhurbaşkanı Coty buna zorlanırken altı Dakota uçağı Paris'teki Bourget hava alanından kalkıyor ve orada bekleyen paraşütçüleri almak üzere Perpignan'a gidiyordu. Bunlar, Coty General de Gaulle'e çağrısını yaptığından yoldan geri çevrilmişlerdir.
Ki, orada bir General de Gaulle vardı ve krizi de çıkaran o değildi. 1998 Türkiye'sinde hangi kriz askeri harekete geçirecek ve kamuoyunu buna rıza göstertecek büyüklükte olabilir? Görülüyor ki bugünkü parlamenter sistemi "zorlamasız" Başkanlık sistemine dönüştürmek imkanı yoktur ve vaktiyle Özal'ın, şimdi Demirel'in söylediği "Canım, bir defa düşünelim.." teşviki havanda su döğmekle eşit anlamdadır. Üstelik bunun "Türkiye için en uygunsuz sistem" olduğunu söylerken o günün Demirel'i bugünün Demirel'inden çok daha haklıydı.
Başkanlık sistemi, bünyesinde ABD'nin özelliklerini taşımayan hiç bir topluma hayır getirmez ve de getirmemiştir. Bu "35 yıllık Yani'leri, Kani yapmak güçü"ne sahip bir sihirli değnek de değildir.