Çeşitli vade eurobondlarmış bunlar
https://pbs.twimg.com/media/GroPQr0X...pg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/GroPTopW...pg&name=medium
Printable View
Çeşitli vade eurobondlarmış bunlar
https://pbs.twimg.com/media/GroPQr0X...pg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/GroPTopW...pg&name=medium
Hayırlı olsunAlıntı:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 23.05.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 85,75 TL - 84,10 TL (ağırlıklı ortalama 84,84 TL) fiyat aralığından toplam 589.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bakalım bu şirketi ne yapacaklar.
Bunun gibi iştiraklerde gm/ ler olduğunu düşünüyoırum...
https://pbs.twimg.com/media/GrpTVIxX...g&name=900x900
Pay alımlarının başlama zamanında (20.03.2025) şirketin bu fiyatlardan mal toplayacağını hayal bile edemezdik. 100 tl gibi fiyatlar ile tamamlamasının felaket olacağını düşünüyordum. Şu an ise adamlar 85 tl civarından mal topluyor. İnanılır gibi değil. Ben artık 32 milyon lot mal toplanana kadar hiçbir fiyatın gerçek olmadığını düşünüyorum. 32 milyon lot geri alim bence astronomik değil. Patronların piyasaya ( araci firmalara) verdiği mal geri toplanıyor..
https://i.hizliresim.com/7seozks.jpg
Kömür fiyatlarında düşüş devam ediyor .
sn british,
işte bir şirket daha :) muhtemel çöplükte yer almaz diye düşünsem de belli olmaz... dünü geri alımda arada kaybolmuş
Bağlı Ortaklığımız Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu tarafından enerji depolama sistemleri sektöründe faaliyet göstermek üzere 250.000,00 TL (iki yüz elli bin Türk Lirası) sermayeli bir anonim şirket kurulmasına ve söz konusu şirkete 150.000,00 TL (yüz elli bin Türk Lirası) ile iştirak edilmesine, karar verildiği daha önce kamuya duyurulmuştu.
Söz konusu şirket, “Alarko Gotion Green Energy Enerji Depolama Sistemleri Üretim Anonim Şirketi†unvanı ile kurulmuştur. Bu husus İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 23.05.2025 tarihinde tescil edilmiştir.
.
.
https://www.linkedin.com/posts/serka...aign=share_via
.
.
ALSERA..
"Anonim şirket en az kaç TL ile kurulur?
Özel kanunlarda aksine hüküm bulunmadıkça anonim şirketler en az 250.000.-TL. sermaye ve asgari 1 ortak ile kurulmalıdır. (Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş halka açık olmayan anonim şirketlerin başlangıç sermayesi ise 500.000.-TL. den az olmaması gerekmektedir.)"
önemli olan sermayedeki oranlar ve daha sonra nasıl çalıştırılacağı. mesela bu şirkete ayni sermaye olarak bir arsa ve bina koyarsınız... değer 150 milyon olur, diğer taraf bir üretim bandı ve knowhow getirir değer 100 milyon hesaplanır. şirketin değeri 250 binden 250 milyona çıkıverir. sonraki zamanlarda yapılan anlaşmalar ne gösterir pazar ne yapar ona göre hareket edersiniz diye düşünüyorum ola ki yanlış ise seviyeli argümanları okumak isterim...
4 Nisan 2025 tarihinde gördüğü 104,58.-TL den beri 33 borsa iş günü oldu, düşüşünü devam ettiriyor..21 Mayısta 84,20.-TL dibi gördü(%19,5 düşüş) , 24 Nisanda oluşan bir tepkide görmüş olduğu 101,70.-TL yi yukarı kesmeden yeni oluşacak bir formasyon netlik ifade etmez.. Anlık fiyat>>> 86,20.-TL.
Şİirket Çin'den teknoloji transferi izni aldı demişti sn.Yıldız.
Burada Singapur gözüküyor.
Temsilcisi Çin vatandaşı.
Herhalde ÇİN ana şirketinin Singapur'daki alt şirketi GOTİON SİNGAPURE ile ALTEK arasında bir anlaşma sonucu bu şirket.
Her şekilde iş resmileşti.
Şimdi yatırım programları, sermaye artırımı gibi haberleri bekleriz.
https://i.hizliresim.com/fg64jx1.jpg
2022 YILINDAKİ FORMASYONUNDA DA HİSSE BU SEVİYELERİ GEÇEREK(2,22 DOLAR) , FORMASYONUNU DEVAM ETTİRMİŞTİ VE HOLDİNG 2022 YILINDA >>>16,7 MİLYAR KARLILIĞA ULAŞMIŞ BUNUN KARŞILIĞI OLARAK HİSSE, 2022 YILI SOUNUNDA 4,66 DOLARA DOKUNMUŞ, SONRASINDA 9 AYDA BÜYÜK BİR DÜZELTME YAPARAK 2,50 DOLARA KADAR İNMİŞ, 2023 YILI EYLÜLDE DE TEKRAR YENİ BİR FORMASYONLA 4,85 DOLARA DOKUNMUŞTU... .
Bak sen kerataya utanmasa 87 'yi görecek !!!!
Alarko Holding A.Ş. hisse haberleri
Açıklamada Şirket Yönetim Kurulu’nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirket tarafından 26.05.2025 tarihinde Borsa İstanbul’da pay başına 86,70 TL – 84,95 TL (ağırlıklı ortalama 86,23 TL) fiyat aralığından toplam 395.000 lot ALARK paylarının geri alındığı belirtildi.
Bu işlemle birlikte Şirketin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 21.744.567 TL’ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 4,999 oldu.
180 Dk lık !..
https://i.hizliresim.com/8xxhmvy.jpg
Bugün hacim düşük BOFA satıcılı yine selası okunuyor tahtanın, helvalar da kapanışa doğru.
Holanda'dan seracılık teknolojisi almışlar.
"Ekmeği ekmekçiden al, bir ekmek de üste ver" demiş atalarımız.
son günlerde pek ekran takip etmiyorum. ama galiba sn kuzunun söylediği doğru olan bir hususa dikkat etmek gerek...
ALARKO sabah canlı piyasada düşük ve hık mık duran düşen bir ekran görüntüsü veriyordu. sinirlenmemek mümkün değildi çünkü bir çok şirket artıda endex artıda alarko eksi...
gelelim sn kuzunun söylediği hususa ALARKO öncüdür diyordu. dip çalışmasını en önce tamamlayacaktır. kendi düşüncesine göre 70 lere sanırım 74 olması lazım düşecek dese de ben kendisinin hesaplamalarının milimetrik olduğunu düşünmüyorum. trendi görüyor ve hissediyor. ben pek 80 lerin altına ineceğini düşünmüyorum desem de ALARK bu belli olmaz. eğer geri alım biterse ve güçlü bir satış dalgası gelirse kimse direnemeyecektir. ALARKO dip çalışmasını sanırım yaptı ama Kuzunun söylediği 700 ler gelecek mi bilmem... şayet o günler gelecek ise ki sn fumanın da benim de beklentilerim bu rakamlarla yakınsamakta...
neyse oğlanla dışarı çıktım geldim endeks göçmüş ALARK biraz daha göçmüş. öncülük doğruymuş demek ki :). Türkiyede uzun vadeli yatırım yapmak çok zor. eğer hisse 700 lere gelecekse de pek bir şey kazanmış olmuyorsunuz... düşünsenize 140 ları sanırım 2 yıl önce gördü. eğer enflasyondur bilmemnedir he4saplasanız önümüzdeki sene 700 olsa ancak enflasyonu dövmüş olursunuz. yoksa piyasa sizi hep döver. kısa vadeciler mi bence sürekli ütülmeye razı olmaları gerekiyor. eğer bir voli vurup kalkıyorsanız bu piyasada kazançlısınızdır ama aksi takdirde voliden sonra sizi de volileyiverirler...
Pardon kuzu kim acaba ?
meşhurrrr uğrunda topicler açılan hatta bir sitede de ardından ağıtlar yakılan hedef feyza topicindeki zat...
kinayeli mi sordunuz bilmem ama kendisine daha önce komşu köyde en büyüksün denmediği için üyelikten yasaklanan kişilerden birisi benim... kendisini okurum çünkü farklı bakış açıları benim için hep elzem olmuştur, bir şekilde farklılıkları birleştirmeyi denerseniz göreceksiniz ki dünyanın çoğu gizemlerini çözebilirsiniz... ama farklı insanlar çoğu zaman kompleksli olurlar. kendimden bilirim diyeyim de kimseyi zan altında bırakmayayım :) ... Neron farklıydı, Romayı, Hitler farklıydı dünyayı yaktı desem...
Ben alark ta pek hatırlamıyorum da o yüzden sordum.Kinaye değil.
Benim cahilliğim demek ki . O kadar meşhur kişiyi tanımamak.
sn. tövbekar, kuzu denen zat-ı muhterem uzun yıllar laf ebeliği yaparak kendine paralı mürid ordusu oluşturmuş paralı gruplarda milleti söğüşleyen bir şahsiyettir. Kendisi her yaptığı işlemde para kazanmıştır(!) Hiçbir zaman para kaybettiğini görmezsiniz, yukarı gidecek dediği hisse veya endeks düştüğünde mutlaka shorttan para kazanmıştır çünkü zat-ı şahaneleri hiçbir zaman hata yapmaz(!)
Kısaca kendi adıma ciddiye alınacak biri değildir.
https://i.hizliresim.com/m8i2y9m.jpg
Matrikse göre bu yıl hissenin dibi 80,60.-TL. dir...
Düşüşlerde endeksin önüne geçtiğinden (...bunu da 3 aylık bilançosundaki zarara bakarak yaptığından..) 80,60 TL ye dokunup dokunmayacağı konusunda pek de bir garanti yok....
Yine düşük hacim yine BOFA satışta yine aynı klasik.akşama kadar yavaş ver kapanışta ekstra ver.Geri alım gelmesi lazım bi %3 artı falan olsa moral olur.Ama yapılmıyor
https://i.hizliresim.com/mthjgnu.jpg
Korelasyonu yine bozdu(Temel gelişmeler-Temel Analiz- hissenin fiyat hareketini şimdilik etkilemiyor) , 3 aylık bilanço korelasyonu bozmasına sebep oldu) , yine 100 endeksin altına inmeye çalışıyor..
İş yatırım 582.000 lot cıvarı alımda...
Muhtemelen Geri alım yapıyor bugün alark..
Hisseye 10-12 milyon lotluk (1 milyar TL ) yeni net alıcı gelse belki hisse istikrar bulabilir diye düşünmekteyim...
Bu kadar geri adım olmasaydı hisse şu an hangi fiyatta olacaktı düşünmeden edemiyor insan... Pd/dd 0.57 , yatırımlar devam... Fiyatlama nasıl bu kadar kötü olabilir...
Patron 1,5 sene evvel 120 liradan sattı, o parayı ibadet olursa şu an 240 oldu, sattığı her 1 lot için 3 lot geri alabilir şu fiyattan... Demekki doğrusu satmakmis o zaman.
FCP-N49 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 28.05.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 83,20 TL - 82,25 TL (ağırlıklı ortalama 82,71 TL) fiyat aralığından toplam 600.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 22.344.567 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 5,137'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
Normalde aldikca artması gerekirken bizde işler tam tersi. Bakalım 32 milyon geri alim olana kadar daha neler yaşayacağız.
şimdi küçük yatırımcı yok... olsa da zevzek ve müptezellerin peşine takılmış gidiyorlar. mesela dün bir floodda 3 senedir bir domates üretemediler gibi bazı şeyler yazıyorlardı ve büyük müptezel fişekliyordu...adamlar yatırım yapmayı bırak bilmeyi okuma yazma özürlüler...
ülkede faizlerden dolayı parası olan kişiler faizdeler, katılımcılar katılımda... ama hisse senedi ile ilgilenen ve ben bilanço okuyabilirim diyen insan sayısı neredeyse yok... analistlerin büyük çoğunluğu ki büyük para gelecekse analiste soracaktır, maalesef başka malları pazarlamakla meşguller. hoş son dönemlerde bir yapay zeka analistleri çıktı ki sağda solda yazılanları derlediği için sanırım en garabetlerden birisi olmaya aday olacaktır...
kendi adıma bakıyorum mesela TÜMOSAN müthiş bir kar açıkladı. 2 tavan artı yükselmelere geçti... kar nereden geliyor bilen yok. yatırım faaliyetlerinden gelir imiş. muhtemelen muhasebeleştirme işi yapıldığında gelir olarak yansıyıp vergi ödeniyor. şirkete giren nakit var mı bilmem ( yanılıyorsam düzeltin, muhasebe bilmediğim için özel sektöre geçmemiş bir insanım).
gerçekten piyasada kim kime dum duma ve herkes acaba neye yatırım yapıyorum demekten çok aldığımı daha fazlaya satabilir miyim derdinde... bir mal var ise bu mal pazarda işlem görüyor ise tamam kesin alıcı çıkıyor. aslı yok yaylasında 1500 koyunum var benim hikayesi bile bitcoinden daha güvenli bence. ama bu sanal alemde arsa- dükkan pazarlamaları falan da yapılmıştı. ileride çok değerlenecek diye sahi ne oldu onlar...
buralarda ALARKa yatırım gelmez. eğer idare kendi hissesine sahip çıkarsa ne ala ama çıkmazsa işler zor. sn ekserjiye katılıyorum bunlar bunca alım yaparken hisseyi nasıl düşürmeyi becerebiliyorlar merak etmemek mümkün değil... bir b planı yapın ve devam edin bu borsadan önümüzdeki dönemde ekmek çıksa bile bize ancak fırıncının küreği ile dayak yemek düşer...
İstese yarın veya Cuma günü şu anki mevcut alım programını tamamlayabilir. 13050000 lot olmasina 1255433 lot kaldı. Bakalım bitince yeni bir alım programı başlatacaklar mı?
TÜMOSAN
kisa vadeli borcu 3,8 milyar.
Ilk çeyrek 1,5 milyar cirosu var.
Muhasebe değerleme gereği 6 küsür milyar kâr açıklamış.
Yeni şafak gazetelerinde mehmet şimşeğe esip yağiyorlar.
Beleş kredi çağlarını özlemişler.
Nuri Albayrak yanlış yolda.
Hükumetin bütçe açığını önleyecek çareler tavsiye etse daha hayırlı iş yapar.
Enflasyon azalır.
MB de faizi indirebilir.