Yalanci bahar.birde 1 nisan şakasini görmeliyiz bakalim kaziklarin boyu nasilmis[emoji39]
Hayata yeni başlayan gençler için hayat zorken, şu anda 40lı yaşların üstünde olup, evini arabasını halletmiş kişiler için hayat daha rahat. Düşük faizle evi işini çözmüş hatta ikinci evini almış. Bu sayede ömrü boyunca kazanabileceği parayı sadece emlak fiyatındaki yükselişle kazanmış. İnsanlar ne yapacak tabi ki de parayı tüketecek.
2021 de 50 TL ye aldığım peynir kilosu 300 TL ye dayanmış...
1000 TL mi olsun...
Yetmediyse.................
Artık beynim almıyor...............
Baskanlik sistemi nede guzelmis.hergun boru gibi zam.maxi enflasyon hic bir yerde yok.ge.. kadar geçir tipi.
Bu arada konu peynir olduğu için paylaşıyorum
Migros
25-28 Şubat 2024 tarihleri arasında Money Kart veya Money Bonus ile yapılan alışverişlerde Paketli Peynirlerde 2.si %50 İndirim kampanyası uygulanacaktır. Kampanyadan faydalanabilmek için aynı üründen 2 adet sepete eklenmesi gerekmektedir.
Not: Genelde ürün olması gerekenden pahalı geldiyse gözünüze bir ihtimal kampanya olabilir. Beklemekte fayda var.
Hesapta 10 milyon olanla 10k maasla geçinen de ayni fiyattan alıyor diğerine bedava gelmesi normal .
Bugun 5M migros a gittim ama elimde ekmek vardi girmedim tekrar odeme alinmasin diye hanim gitti aldi gerekenleri yarin jet e ugrayayim da bakayim alinabilecek fiyata paket peynir varsa cunku migros un fiyatlari daima cilgin olur aksini cok iddaa eden olsa bile
ithal olup TR yapimi peynir ler alirdim yunan FETA filan urfa da mi ne yapiliyordu varsa ondan alim bare
Burak Arzova: TL de kalmak risktir. Mevduat faizleri nakitte kalınacak kadar cazip değil...
Sanırım en iyi nakit aracı DDKKM...
Lukas Podolski dönerden voleyi vurdu! Serveti 210 milyon euro'ya çıktı
Almanya'da 6 yılda 30 döner şubesi açan Podolski'nin serveti 210 milyon euro'ya çıktı.
Alman milli takımının eski forveti Lukas Podolski'nin (38) döner zinciri, 30 şubeye ulaştı. Dondurma markası da olan ünlü futbolcu, servetinin 210 milyon euro'ya (7.1 milyar TL) yükseldiğini açıkladı. Podolski, dönercilik sektörüne 2018'de Türk ortağı Metin Dağ'la birlikte adım atmıştı.
Şu an dolarda aylık ortalama yüzde 3 civarı bir yükseliş tutturulmaya çalışılınıyor.Bunun kümülatifi + alım satım makası + vergisi mevduat stopaj kesintisi derken mevduat ile başabaş.Yada hadi 1 tık mevduat önde. Alınacak bir risk mi.? Bence değil . Unutmayın seçim öncesi de 40 faizler ile bağlayanlar 1 senelik faiz gelirinden fazlasından 1 ayda vazgeçmek durumunda kaldılar.Hala arkalardan dolara yetişmeye çalışıyorlar.Bunlar tam yetişecek duruma geldiğinde dolarda yeniden bir yüzde 20 30 yukarı sert hareket yaptıracaklardır.Amaç zaten değersiz tl.
YapıKredi Bankası %46 vadeli mevduat faiz oranı verdi,
Ppfler 47.5 -48
Onplus ilk ay harcama sartin yok %50 veriyor.
250k/12.5k pasifli 47.50 brut
https://www.gzt.com/gazeteler/turkiy...esi-26-02-2024
YENİÇAĞ Doları manşet yapmış....
Muhalif ekonomistlerin başına taş düşmediyse , ceplerine para düşmüş olmalı. Hepsi birden artık TL. ve borsa tavsiye ediyor. Hatta bir tanesi bu sabah '' insanlara doğruyu söylediğim için linç ediliyorum. Hiç kimseye yaranılmıyor '' dedi. İşini yaranmak için yapıyor demek ki.
Yüksekiş yakın heralde yakınmalar başladı
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5 ay önce 27,2 den yüzde 30 faizle ve 6 primle DDKKM yaptım.
Dolar bugün 31.12
Dolar 5 ayda sadece yüzde 14.4 prim yapmış. 6. ayda yüzde 30 faiz ve dolar artışı hemen hemen kafa kafaya gelecek.
(Yıllık artışı yüzde 30 larda tutmayacaklarsa) Doların her ay düzenli artırıldığı falan yok...
Şimdi TL bu kadar yaşanan enflasyona ve para basmaya karşın değerli değil mi?
Dolar Haziran da olması beklenen resmi tahmin olan yüzde 73 enflasyonu daha da artırmasın diye mi baskılanıyor?
Yoksa KKM den TL ye dönüş sağlansın diye mi?
Bankacıya sordum, ifadesine göre neredeyse hiç kimse DDKKM den dönüşlerde TL ye geçmekteymiş.
DDKKM nin 6 ay şartı çok zorlayıcı...
Mecburen doğrudan dolar alıp yüzde 5-6 faizli Eurobond fonlarda tutmak daha mantıklı geliyor...
6 ay ve çok düşük prim parayı dolar bazında ne artırıyor ne de kısa vadeli hareketlerden yararlanmaya olanak veriyor.
Hükümet DDKKM yi de sonlandıracağım derken paranı 6 ay nerdeyse bedava işletiyor.
Bu ne perhiz ne salata turşusu...
Şu an ki yönetimin rasyonellikle uzaktan yakından ilişkisi yok.
Yaptıkları tek şey düzenlemelere sığınarak serbest piyasa kurallarını askıya alıp aynı kira artış sınırlaması gibi milletin servetlerine konmaya çalışmak.
Rasyonelliğin EN ÖNEMLİ KOŞULU ÖNCE PARANDAKİ KÖPÜKTEN KURTULACAKSIN.
Biz de blue dolar yok, ancak böyle giderse olmayacağının garantisi de yok.
KKM den çıkan altına yatırmıyor mu? Bakınız son dört aylık altın ithalatı...
Ulan, nerede böyle bir dünya...
Yüzde 75 resmi yüzde 150 ENAG enflasyonu, teklif edilen 6 ayda yüzde 15-16 faiz.
TL ye dönülmesini çok beklersin hibrid boğaziçililer.
Kira gelirini servetini bir başkasına virmanla, emekli maaş bağlama oranını düşürerek açlığa mahkum et, yılların birikimlerini bankalardaki satın alma gücünü pula çevirerek yok et, 30-40 yıl çalıştıktan sonra bile yeni araba almayı olanaksız kıl...
Burası nasıl bir ülke?
Boğaziçililer, dolarda bekleyen dev parayı "statik", durağan olarak kabul ediyorlar.
Açıkça kumar oynuyorlar...
Geçmişte bunların onlarcası tekrarlandığı halde belki bu kez olmaz mı diyorlar nedir...
Kaldı ki "statik" duruş ile bu oyunu oynayacak rezervin de olmadığına göre son aynı olacak
İşin kötüsü işin sonunda enflasyon hiç kontrol edilemez hale gelir.
Dönün bu yoldan...
syn virtue;
Sizde benim gibi yapsaydınız DDKKM diye bir derdiniz olmazdı...%7.5-%10 arası eurobondları alıp üstüne yatacaktınız...Kısa vadelerde yazın bile %9 faiz vardı...
Eğer dövize ihtiyacınız kısa vade olacak ise o ihtiyacı biran önce öne çekecektiniz...
Böylece senin paranla sana karşı oynamalarına fırsat vermeyecektiniz...Yoksa kasa hep kazanır...
Dediğin doğru ya Eurobond ya da sepet yapıp bir kısmını ABD hisselerine koymak lazım.
Yoksa bu ülkede boğaziçili egonomistler paramızı bedavaya istiyorlar.
BİST e girsen çifte dikilebilirsin...
Hem tarihi zirvesinde hem de bir deval olsa servetinin 3/4 üne elveda dersin.
Herkese Merhaba,
Ddkkm dönüşüm var, bir üç ay daha uzatmayı düşünüyorum. Ama bu sefer faiz getirisi, dolar artış getirisinden fazla oldu. Aradaki farkı tl olarak vadesiz bir hesabıma mı yatırıyorlar, yoksa mevcut ddkkm hesabına mı ekliyorlar (dolar miktarı artması)?
Benim şöyle bir sorunum var ama işin içinden çıkamadım. 20 şubat 2023 tarihinde 132 bin dolar karşılığı bir mülk aldım, paranın yarısı dolar olarak alınan dzm fonundaydı, diğer yarısı dolar olarak faizdeydi, bazı sorunlardan dolayı iskan alınamadığı için müteahhit zararımı vereceğini söyledi,
Dzm fonun hesabını yaptım 80 bin dolar oluyor, fakat faizde olan 66 bin doların 1 yılda ne getirmiş olacağını hesaplayamadım, bunun hesabını nasıl yapabilirim acaba.