Bence 3,5 üstadım.
İsrail, tamam hafife alınacak bir ülke değil.
Ancak ABD olmadan tek başına özgül bir ağırlığı yok birlikte sayıldığı ülkelere bakılarak.
Printable View
Bu arada uçak biletleri fiyatlarındaki artışa oranla hisse fiyatının geri kaldığı üzerinden bir eleştiri vardı THY' ye.
Kaynaklarının nasıl kullanıldığı vb. konusunda onlarca örnekten biri daha arada kaynadı gitti.
ABD'nin NY Belediye başkanının yolsuzluğu meselesinde, sadece THY değil, çeşitli kurum kuruluşların kaynakları nasıl kullandığına dair çeşitli veriler var.
Sırf bu muhtereme yüz bin USD seviyesinde iskonto, promosyon vb. diye kaynak aktarılmış...
https://www.bbc.com/turkce/articles/c4gde455pdwo
Abd kurumları, şirketleri, yöneticileri hatta kamala harrisin kocası falan sayarsak, israil=abd diyebiliriz
Kuran da da en çok İsrail oğulları geçer..
Şikayet edilen, isyankar,..
Tanrı yaratır, en çok lütufları onlara verir..
Sonra şikayet eder gibi Bi durum da var..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Resmi onay geldi.
https://x.com/odatv/status/1839993339971809615
https://www.ekonomim.com/ekonomi/alt...-haberi-734910
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...andirdi/738352
Dış ticaret açığı düşmüş gözüksün diye altın ithalatına kısıtlama getirilip,kota konunca;İçeride altına yüksek talep nedeniyle yurt içi ve yurt dışı altın fiyatları arasında büyük makas oluştu ve altın kaçakçılığı patladı, kota kapsamında altın ithalatı imtiyazı alan 10-15 kişi ise servet kazandı..Yurt içine kaçak altın girerken yurt dışına da milyarlarca dolar döviz çıkmış oldu.
Toplumdan gerçekleri gizlemek, verileri eğip-bükmek adına giden kaynaklar kalemine bir yenisi daha eklenmiş anladığım kadarı ile.
Kelebek etkisi ile kim bilir kaç milyor USD'lik kaynağımız heba oluyor bu türden her aksiyon ile?
Elinize sağlık. Çok aydınlatıcı bir gönderi.
Bunların arsızca fütursuzca Emperyal güdüleri olduğu sürece günün birinde karşına almadan ilişki içine girmek ne yazıkki mümkün değil . hayatın Olağan akışana aykırı
Onların almak istedikleriyle ,senin neyi ne zaman ne kadar vermek istediğinle alakalı iniş çıkışlı ilişkilerden öteye gitmez Mevcut şartlarda saydığın ülkelin dışında kalanların maalesef makus talihi bu şekilde.
Tabii biat edip direnmeden teslimiyet varsa durum değişir
Mesela ilk aklıma gelen Yunanın yaptığı gibi eyaleti olursan
Yunan topraklarının tamamını ABD üssüne çevirmelerine izin verirsen ,ancak ve de en fazla çatışmadan kullanım tarihinin sonuna dek dirsek teması yaşayabilirsin
Kullanım miadı konjoktür gereği bittiğinde
Bitti diye üzülme yaşandı diye sevinin deyip g.tüne tekmeyi vururlar
Sadece THY ye hemen tüm hisseler çok geri kaldı
Bir tek bankalar onlar da aşırı oğlu aşırı ucuzdu son 1 yılda açığını kapattılar
Froto çok arttı denen hisse
20 30 bindi 0 arabalar pandemide
Borsanın arttığı fln yok reel olarak yaşanan korkunç pahaliliga yeterli olmayan bir tepki verdi ve son 1 yılda bu yetersiz tepkiyi bile geri veriyor
Hele ki son 4 5 aydır yaşananlar tam bir perisanlik tüm dünya borsaları aylardır zirve tazeliyor
Abd de yillik enflasyon 2 mi 3 mi burda 15 günlük enflasyon %2 3 civari
Kazandık sanıyoruz yaniliyoruz kazandığımız paralarla yazlık evin balkonunu veriyorlar :)
Demek bu eski sorun hala devam ediyor, ben bazı kamu bankaları altın ithalatı yapacak diye olan haberi okumuştum en son, sonrasında ne oldu pek takip etmedim, demek ki göstermelik bir iş yapmışlar yine...
https://www.trthaber.com/haber/ekono...si-847263.html
Geçen bjk restauranta maçı 4 kişi 1 70 lik rakı 3 5 meze 3 er barbun salata fln
Hesap 10 bin
Borsa arttı yersen
Tekrarın lüzumu yok, buradaki herkes elbet biliyordur. Sizin de bildiğiniz gibi.
Lakin yine de yazayım...
Ford, Tofaş, Arçelik vb. Koç Holding hissesidir.
Bunlar her iki yönde; holdingin gidişatı, sermayeyi nasıl kullandığı, perspektifi, vizyonu vb. ile etkileşirler.
Holdingler de dahil, kurulu tüm şirketler de benzer biçimde ülke ile etkileşir.
Türkiye'nin coğrafi konumunun neden olduğu siyasi hamleler (savaşlar, göçmen konusu vb.) değil, ekonomik gerçeklikler ile ölçeklendirilmesi, ölçülmesi durumunda...
Şükür... En azından günü kurtarmak adına böyle. Yoksa sıkıntı büyük...
Herifler 1 ayda hem haniyyeyi hem Nasrallahi paketledi. Biz yıllardır imralida it köpek besliyoruz aqua.
adam arıyor ''yannış aradım'' deyor
kimi aradıydın deyorum ''hanımı aramıştım''
lem bi kere cinsiyet farkı var, hanımı ararkene beni nasıl arıyorsun :drunk:
adam metresini ''ÇITAK'' deye kaydetmiş :kahkah: sonra bana kemde kümde
otobüse bineyim deye yol kenarında dursam, bosporuz dayunun otobandaki kırayışı beni bulur :oleyo:
bahtıma tüküreyim
Ehehehe yahu gülüyoruz ağlanacak halimize...
Adamlara sağlık bedava. GSS primi nedeniyle icra gelen Türk vatandaşı ağlıyor sosyal medyada.
Eğitim bedava... Diploma da denklik... Peh...
İş garantisi... Checked
https://pbs.twimg.com/media/FMW7FmVX...jpg&name=small
Suça yaptırım? Suç işlersen "sınır dışı" ediliyorsun. "Uygun olduğunda geri gel" diye.
İlgili görseldeki vatandaş haksız değil...
"Fazla Suriye pasaportu olan varsa!" ben de alayım mnk.
https://i12.haber7.net//haber/haber7...13304_2651.jpg
Soran olursa, seçim zamanı ip atarsın ortaya...
ortadoğuda epey olay oldu. altının niye bu kadar primlendiğini de anladık.
çinin niye bu kadar altın stokladığını hala anlayamadık.
film yeni başlıyor oılabilir mi? veya çin bu haberleri daha önceden taywan üzerinden edinmiş olabilir mi?
piyasada tesadüf diye bir şey yoktur. onu da en son biz öğreneceğiz.
Nefret edeni çok ama... Milliyetçilik "bu" dur:
"İsrail, Beyrut Havalimanı'nı hackleyerek İran uçağını tehdit etti"
"İran'ın Hizbullah'a silah transferlerinden haberdarız ve bunları engellemek için çalışacağız," diyen Hagari, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Silah taşıyan düşman uçaklarının Beyrut'taki sivil havalimanına inmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bu sivillerin kullanımına yönelik bir sivil havalimanıdır ve öyle kalmalıdır."
https://tr.euronews.com/2024/09/28/i...ni-tehdit-etti
Bizde de böyle...:
"Enercii..." :yahoo:
https://www.youtube.com/watch?v=fQBqaga9ElU
İddia: Baykar, İsrail ordusunun silah şirketiyle birlikte Azerbaycan'da fuar düzenledi
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) SİHA ve İHA satan Baykar'ın, İsrail ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten şirketle birlikte Azerbaycan'da fuar düzenlediği iddia edildi.
Gazeteci Metin Cihan, Türkiye, İsrail ve Katar ordularının üretici firmalarının, Azerbaycan'da birlikte fuar düzenlediklerini öne sürdü. Metin Cihan, X hesabından paylaştığı mesajda şunları ifade etti:
"İsrail devlet şirketiyle ortak fuar"
"Böyle bir dönemde, İsrail işbirlikçiliğinde geldiğimiz nokta şöyle: İsrail'in katliamları artarak devam ederken, Türkiye-İsrail-Katar orduları üretici firmaları Azerbaycan'da güle oynaya askeri fuar düzenliyorlar. Baykar'ın ortak sponsor olduğu IAI, israil ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten şirket. Özel şirket bile değil. İsrail devlet şirketi."
Metin Cihan'ın alıntıladığı uluslararası yayın kuruluşu Global Defence Insight'ın mesajında şöyle deniyor:
"Bu etkinlik Türk firması Baykar, İsrail firması Israel Aerospace Industries (IAI) ve Katarlı savunma müteahhidi Barzan Holdings tarafından desteklenmektedir."
TSK için İHA ve SİHA üreten Baykar Holding'in yönetim kurulu başkanlığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar yapıyor.
https://t24.com.tr/haber/iddia-bayka...enledi,1186622
https://x.com/metcihan/status/1839951908846309720
burada muhtemelen İran da pembe, pardon turuncu, bu yeni cumhurbaşkanları ile,...
Reisi iyi gidiyordu, adamı helikopterde dış işleri bakanı ile birlikte boğazladılar,...
İran kaçınılmaz turuncuya gidiyor, hele Hizbullahın yok edilişini seyreden bir İran için bu kaçınılmaz,..
burada yine bir sıcak zamanlarda yazmıştık, İranının İran dışındaki uzuvları diye,
burada öyleyse düğmeye basan ve İsrailin önünü açan İsrail değil bizzat ABD dir,..
muhtemelen Lübnanın Hizbullah kısmı halledildikten sonra ki halledilmek üzere, kalan Lübnan pas geçilerek(Fıransa ve İngiltere nedeniyle)
sıra Suriyeye gelecek,...
burada bizim aymazlığımız, neredeyse 2015 ten bu yana Esadla bir araya gelememek,..
iki şey var en başından,
1.büyük kürdistan(yani büyük İsrail)
2.bu olmazsa yeni Osmanlı,...
buradaki mantık yeni Osmanlıyı yeni Anayasa niyetine dayatıyor,..yani Mustafa Kemal Cumhuriyetini çoktan gözden çıkarmış,...
Seyretmiyorlar yahu.
Aksiyon aldı İran:
https://i.ibb.co/Wn8JSrN/iran.png
https://x.com/ww3mediaa/status/1839915578762404012
https://x.com/islamisoylem/status/1839977103732666704
Tabii İslam dünyasında şöyle de bir sorun var...
Emperyalistler, İsrail vb.den önce diğer mezhepler daha büyük düşman sayılıyor.
Suriye, Irak, Libya vb. benzer rejimler önce "İslam Devleti" etiketi taşıyan ülkelerce çevrelendi.
Şimdi İran... Sırada artık ne varsa...
iki tane Çin seddi var,
ikincisi PKK üzerinden kurulan,...bu Çin seddi çukur hendekle yıkıldı ve yeni Osmana bağlandı,
2.Çin seddini yıkan yeni Osman o hızla Suriyede aldı soluğu
yoksa yeni Osman çözüm süreci diye çıktığı yolda çukur hendeğe girmez, yanaşmazdı..
yeni osman kendi amacına sonuna kadar mücadelesini ediyor,
etmeyen kim Mustafa Kemal Cumhuıriyeti,..
aksiyonu göreceğiz ne kadar aldı,...orada ardı adına en büyüklerinden adamlar düştü, yetmedi Haniyye de orada halledildi, hangi aksiyondan bahsediyorsun,...şu anda muhtemelen mollalar hünerli şekilde iktidarı devretmenin hazırlığı içindeler,..
orada bir tek aksiyon vardı, İsrailin tepesine binebilmek,..bu varmı yok, Hizbullaha verildi, işte Hizbullahın listesi çarşaf çarşaf ortada,...
İran bunu yapamadıkça turuncu oarada kaçınılmazdır,...
yüzüklerin efendisi hamaney..
atıl kurt...
:drunk:
bu gün Türkiye kendi anakarasına gelen saldırıyı seyrediyor, aksiyon varmı yok, Esadla bir araya geliyormu yeni Osman yok,..
seyrediyor, kendi tabanına rağmen bu böyle,..
İranda bunu yapacaktır,...ve ABD ve İsrail bu nedenle İran ana karasına saldırmayacaktır,
saldırdılarmı 50 tane neden oldu, nükleerden tut bilmem neye,...saldırmazlar,
çünkü istedikleri İran değil,..mollalar bunu görüyor ve tatlı geçişi bu sayede sağlayabilirler,..
her göt değerlidir, sorun burada
henüz yeni osman çift karakterliyken, bizim yapacağımız tek şey var,
Esadla anlaşmak ve İsrail önünde tamponlaşmak,...
bu hem yeni Osmanın hemde Mustafa Kemalin işine gelen,..
bunu yapamaz isek öteriz,...
deil esad... tüm islam alemi toplansa birlik kursa yine birşey yapamazlar.
nedenlerini sayarımda. özetleyim.
islam birliği diye bir birlik kurulamaz.. ( birilerine kafa tutma anlamında)
çünkü islamın içinde değişkenler var.. şii si sünnisi..
şii olsaydın şuanki mevcut islamı çok farklı yaşardın.
kimisi ticaret diyecek kimisi şeriat diyecek kimisi cihat diyecek... diyecekte diyecek
yani israilde abd de islam ülkeleride böyle bir birlik olmayacağını anlaşamayacaklarını biliyorlar, ben bile biliyorum :)
diğer konu hadi kurdular diyelim... tüm dünya bu birliği ve ülkelerini cihatçı örgüt ilan etmelerine neden olabilir !! bu riski hiç bir zengin arab ülkesi almaz alamazda. !
adamlar bizi bizden daha iyi tanıyor ve ona göre strateji kuruyor.
dedim ya. israili toprak parçası veya bir ülke olarak görüyorsan... kaybetmeye mahkumsunuz.
sen hangi klandansın, tedarrikçi falan,...tedarrikçiyi bırak ne anladığını yaz,..
olay net bir yol bir kuşak önünde kurulan set, geniş Asya düzlükleri yerine dar Anadolu Platosu, bu ikinci Çin seddi dediğim,
diğerinde diğer yolda zaten Rus/Ukrayna devam ediyor,..
bu meyanda İsrail genişliyor, önü o şekilde açıldı,..yoksa Gazze-İsrail yada Hizbullah-İsrail yıllardır ben kendimi bildiğimden beri var,..
yani artık düğmeye basıldı, Gazze ile aksiyon alındı,...Lübnanla devam ediyor,...
normalde abd seçimlerinden sonra lübnana girecekler diye yazmıştım.. seçimi bekliyorlar diye ama. adamların acelesi var.
seçim bittikten sonra daha sertleşecek israil.
seçime 40 gün kala daldılar lübnana.. şaşırdım.
:drunk:
islam falan filan bunlar fasa fiso,
iki şey var yönetebilmek için,
ya çok küçük parçalara ayıracaksın, yada birleştireceksin,
burada o nedenle iki şey başından beri var,...
1.parçalanmak,
2.bu olmazzsa bütün hale gelmek,..
Tr de dikkat ederseniz yıllardan beri iki tarafta gündemden düşmüyor,..
ikiside senaryoyu hazırlayanın işine geliyor, ama tercihi 1.madde,..olmazsa 2.madde,
işte orada senin dediğin din olayı katalizör,..
Esad kendini savunmak zorunda ve yıllardır da bunu başarıyla yapıyor,..Türkiye ise tamponu sağlamak zorunda,..bu da Esadla anlaşmaktan geçiyor,..
Esadı bırakan Tr kendini savunamaz,...
Tr Irağı savunuyor(savunuyor gözüküyor)
Suriyeye gelince yok, bu en büyük çelişki,..
çünkü yönetenleri çift karakterli
açıkcası iran değil çin bile israile saldırsa hemen şimdi.. ellerine hiç brşey geçmeyeceğini biliyorlar.
israil bir lobi..toprak değil. israil bir kuruluş.. devlet değil..politik ve mason ve servet kuruluşu.
israili vuracam demek.. parayı ve tüm dünyanın sistemini yok edecem demek :))
topraktan ibaret olsaydı kşke.
yoksa iran böyle salak saçma açıklamalar yapıp hiç birşey vuramıyormu ? kağıttan kaplan olduğunu tüm dünya gördü. similasyonla israili yok etme videoları falan çocukça şeyler :))
Anlasam yazacaktım ağabey.
Kavrama, tanıma boğdun ortamı. Kendi kafanda kurmuşsun. Olduğu gibi de sermişsin ortaya. Eline sağlık.
Yine de, özellikle bu kadar kendi kafanda yarattığın kavramı "şak" diye ortama boca edeceksen,
Türkçe kurallarına riayet etmekte yarar var. Niye yazıyoruz? Karşımızdakine bir mesaj vermek, bir şeyleri anlatmak için.
Aha yazın aşağıda:
"iki tane Çin seddi var,
ikincisi PKK üzerinden kurulan,...bu Çin seddi çukur hendekle yıkıldı ve yeni Osmana bağlandı,
2.Çin seddini yıkan yeni Osman o hızla Suriyede aldı soluğu
yoksa yeni Osman çözüm süreci diye çıktığı yolda çukur hendeğe girmez, yanaşmazdı..
yeni osman kendi amacına sonuna kadar mücadelesini ediyor,
etmeyen kim Mustafa Kemal Cumhuıriyeti,.."
Ne zamirler belli, ne eylemler.
Osman özel isim mi? O bile belli değil.
Anlayabildiğim: yeni Osman diye biri, birileri var... İyi bir şeyler yapıyorlar.
Mustafa Kemal "Cumhuıriyeti" engel oluyor.
Anladığım doğru ise...
"Yeni Osman" diye biri yok. Hepsi traş!
Din, iman, Osmanlı, tarih cart-curt boş işler.
Alayımızı öpüyorlar. Hem de bizim aktörler bile değil. Onlar dublör.
Yine de tedarikçinin numarası varsa... Sana zahmet... Elden ele... :ok:
anlayamamışsın,
asılolan benim için ve vazgeçilmez Mustafa kemal Cumhuriyetidir, ancak bu şu anda kendini savunamaz durumda,
çünkü iktidarda değil,..
alayımızı öpüyorlar doğru anlamışsın ve bu gidişle dahada öpüleceğiz,..
ikinci olarak bu tedarrikçi kelimesini bir açık yaz hele, ne demek istiyorsun kısa vade,...