hep aklıma tkfen geliyor. yıllarca yerinde sayıp baskı altında tutulan kağıt daha sonra ederine kavuşmuştu. umarım uzun yılların acısını bu kağıtta da çıkarırız.
Printable View
hep aklıma tkfen geliyor. yıllarca yerinde sayıp baskı altında tutulan kağıt daha sonra ederine kavuşmuştu. umarım uzun yılların acısını bu kağıtta da çıkarırız.
Bilanço tarihi ne zaman acaba.3 AYLIK.
10.05.2019 bucım
bilançoda çokta beklentim yok ...?
geçen yıla istinaden :yes:
Inşaallah beni yanıltmaz .benim beklentim iyi.y.t.d.
Allah beni yanıltmasın şöyle bir tezde bulunacağım.bu sadece beni bağlar.buçimin borcu 49 milyon.piyasa değeri 490 milyon civarı.karı geçen sene 97 milyon tl.ilginç bir kaç hisse yine çimento.akçansa.piyasa değeri 1.244 milyon tl.karı buçimin 2 katı.borcuda 300 milyon tl.başka bir çimento .en çok alıp sattığım hisselerden biriydi.eskiden.batıçimento.piyasa değeri 396 milyon.kar 13 milyon tl.borcu yaklaşık 1000 milyon tl.daha çok yazacak şey var.ancak bu hissenin yeri burası mı sizce.y.t.d.
Aynen kardeşim.Diğer hisseleri en az yüzde 20-25 i yukarı yakaladım.ancak bu hisseyi %25 gibi bir yerden vermem mümkün değil.Ayrıca benim tercihim hep uzun vade.Alsın satsınlar bakalım.Nereye kadar götürecekler.Ben şuan %7 civarı zarardayım.Kara geçtiğim zamanlarda oldu.Biriktirmeye devam.Böyle yazdıkça mal çakıyorlar millete.Satın bakalım nereye kadar.Y.T.D.
burayı okuyorlar mıdır sizce
ortaklar nerelerdesiniz.
Patron uydudan kimlerin çalı arkasında gizlendiğini gayet net olarak görüyor:one: onun için biz ky yıllardır süründürüyor ama önemli değil o fiyatı istediği kadar düşürsün her düşüş bir alım fırsatıdır :p cebimdeki son kuruşa kadar bucim almaya devam:kahkah:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Bugün 1 Mayıs. İşçinin bayramı. kutlu olsun
Uni credito* *bursa çimentonun* yüzde 30 luk payı için 300 milyon dolar* teklif verdi tavan* yıllık bazda beklenti hedef fiyat: 80*
Böyle bir haber yok İnvesting Com sayfasında hisse yorumlarına yazılmış, maalesef son zamanlarda bu moda oldu herhangi bir hisse ile ilgili bu tür haberleri yazıp ertesi gün hareket yaptırıyorlar şuan birçok hissenin yorumlarına baktığında bucim ile ilgili bu haberi yazmışlar.
Bilanço bulamıyorum geldimi
Yalan haber olsada birileri içimizden geçen hayalimizi yazmış :one: bu tür haberler yazıldığında dikkatli olmakta fayda vardır gaza gelip nasıl olsa yalan deyip yukarıdan satıp alttan alırım düşüncesi ile hareket etmemek lazım sonra sonumuz yalancı çoban hikayesine dönebilir :kahkah: birleri mal toplamak için yeni taktikler deniyor olabilir :yes:
bucım dün kapanış 4.40
bugün en yüksek 4.70
adamlar dogru %30 degilde 30 kademe almışlar ..?aldılarmı verdilermi o muagalak..:kahkah:
TAMAMI için 1 milyar $ dense .. bizde düşünürdük %30 kim razı gelir İ.T mi GÖKÇEN,mi..:shh:
akşama bilanço gelebilir ..?
4.52 kademesine 125 bin lot satış yazıp 1 dk sonra, önce 90 bin lotu sonra kalan 30 bin lotu sildi satış yazıp sonra silerek gözdağımı vermeye çalışıyor yoksa yanlışlıkla yazıp fark edince sildimi:cool:
'' Yatırım Tavsiyesi değildir ''
bizim forumdan olmasına sevindik :)
şu haberi bir inceleyelim dogrumu diye araştırdım..bir fısıltı var ortada :yes:
İsmail TARMAN 34.615.912 TL ( %32,71 )
şayet gerçekleşecek olursa bucım degeri 1.milyar $ oldugu ortaya çıkar..?
buda yaklaşık 6 milyar TL olurki hisse bazına bölündügünde yaklaşık 57 TL denk geliyor bu rüzgar ile yukarıda bahsedilen 80 tl de afaki sayılmaz ..hesaplar ortada bol şanslar
TARMAN ÇİMENTO YATIRIM SANAYİ 13.675.786 TL ( %12,92 )
BEMSA BURSA SANAYİ TİCARET TUR 10.149.385 TL ( %9,59
Mehmet Celal GÖKÇEN 6.582.784 TL ( %6,22 )
toplamda:%28,73
bakalım yazımı turamı gelecek metal parayı havaya attık bahtımıza ne gelecek ..
İştirakleri
ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNE SANAYİ VE 58.290.159 TL ( %57,73 )
BURSA BETON SANAYİ VE TİCARET 10.477.800 TL ( %99,79 )
ARES ÇİMENTO İNŞAAT SANAYİ VE 599.995 TL ( %99,99 )
TUNÇKÜL ÇİMENTO MİNERAL KAT.İN 600.000 TL ( %50,00 )
ÇİMENTO İNŞAAT SANAYİ VE TİCAR 49.993 TL ( %99,99 )
BURSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARE 49.148 TL ( %98,30 )
RODA LİMAN DEPOLAMA VE LOJİSTİ 31.525.000 TL ( %50,00 )
ilginç cidden bu şekilde bir haberin hele ki bucim de çıkması. haber konusunda şirketin açıklama yapması önemli. yalan yada doğru anlamında.
hayırlı ramazanlar ortaklar
KAP: BUCIM [ ] BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/762685
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...6a9c099e437c89
Net Dönem Karı veya Zararı 7.439.434
oooo rezalet kar
https://i.hizliresim.com/36mqN0.png
Ne diyelim.[emoji4]
En azından zarar etmemiş sektörde yaprak kımıldamazken.ytd
kar açıklamış buna şükür.
siyaset ekonominin içine etti ...?
parası olupta büyümek isteyenler bazı krizleri degerlendirip 10 tl olan bir malı 5 tl almaya çalışırlar genelde başarılı olurlar..?
fakat bunu degerlendirirken ülkenin hukuk işleyiş düzenini iyi incelerler ki herhangi bir durumda hak arayabilmek için ..
görünen köy kılavuz istemez diyen atalarımız boşuna dememiş..?
ülkemizde hukugun guguk oldugu bir yerde adeletten yoksun olursa yatırımcılar veya büyümek isteyen şirketler bir defa degil bin defa düşünmek zorunda kalır...
son fısıltı haberlerine istinaden kıpraşma yapacak iken BUCIM .. ysk vermiş oldugu siyasi bir karar bende şu düşünceyi oluşturdu..
2019 yılı içinde borsa için soguk bir su içmek gerektigi $ ve euro yukarıdaki neden ve iç ve dış borç çıkmazı ile nerelere gidecegi belli degil..?
23 HAZİRAN sonrasını bakalım o zamana kadar hiçbir hisse bir beklentim yok şimdilik..?
ülkeyi yönetenler istanbuldan başka yer yok diye bakıyor olaya çünki en büyük rantın döndügü yerde istanbul malesef..
az biraz daha ekledim.