Dinlediği 1. Numaralı adam Ramazan Kurtoğlu :))))
Kendince büyük oyunu görmüş insanları uyarmaya çalışıyor. Bir nevi ruhani tatmin
Bloombergdeki adamların işi milleti terste bırakmak. Yoksa patronları nasıl para kazanacak?
Printable View
Dinlediği 1. Numaralı adam Ramazan Kurtoğlu :))))
Kendince büyük oyunu görmüş insanları uyarmaya çalışıyor. Bir nevi ruhani tatmin
Bloombergdeki adamların işi milleti terste bırakmak. Yoksa patronları nasıl para kazanacak?
Bu Amerikan ETF leri de b.k gibi yahu.
2023
S&P 500 Equal Weight ETF $RSP: -3%
S&P Small Cap ETF $IJR: -6%
Keşke petrol gibi hemen uranyum alabileceğim bir fon olsa da alsam. Alması da zor. Satması ayrı bir zor( vergi)
Eylülden beri müthiş kazandırdı ($%50) ve hala çok ucuz
"Bitcoin kumar parasıdır"
W. Buffett
bu HDA istatistiksel arbitraj fonu gayet istikrarlı devam ediyor 19 günde %3,9a gelmiş sadece 1 gün eksi yaparak gidiyor.
bir zaman sonra fondaki mangır büyüdüğünde ne olacak, aynı iztikrar içün ya fönü yeni alıma kapatırlar ya da ??? ya da yı bilmiyorum ? ayriyetten istatissstiksisel aranjman fonlarında bir kaç gün negatif getiriler olur , doğası gerei fiyat anomalileri sebebi ile... sonrasıya düzelir.. fakat işte
valla ali perşembe paranızın onda biriyle alın tavsiyesi veriyor: ) ben geçen yıl iyice dip yapınca aldım. %30 kar ettim faize ancak yetişti ama bu yıl ve önümüzdeki yıllar 10x beklentim var. tabiki bazı ahmaklar gibi ev araba satıp tüm paranı gömmeyeceksin. zaten bu ayarsızlıkla bu tipler nasıl büyük paralar kazanıyor hayret. ilk denemede şansları iyi gitmiş olabilir, ama istatistiki olarak aşırı risk alanlar uzun vadede herşeyini kaybeder. bunla ilgili 30 yıllık bir deney vardı.
Aynen katılıyorum tabi. Günlük olarak fiyatlar anomali olup da fazla yaklaşıp kapanırsa o günler için fon mecburen zarar etmiş gibi görünebilir ama sonuçta vade sonlarında hep toparlar.
Bu arada doluluk konusunda HDK fonunu örnek aldım. Aynı temada bir kaç aylık bir fon. İçerideki rakam HDA'dan çok daha az. Getirisi de tertemiz.
HDA çok dolarsa ona geçeriz :ok: