92 gun 13.75 oda 13.55 e gelir zaten odea burgeri temdide 13.75 .14 verirken sekerden 14 almak iyi degil superrrrrr dir bos konusma piyasaya sor bakalim ne verecekler.
Printable View
Sn. selka ,
Gayt güzel ortalamanız keyfini çıkarın derim ben.
USD TL de çok da farklı fikirde dğeiliz aslında, ben de yorumumda çok güçlü durduğunu inmesinin zor olduğunu belirttim.
Ama eğer Eylül e pas geçileceği anlaşılırsa, bizim mb pas geçecek, FED Aralık için bile şüpheli olunca, doların pozitif yönde hareket etmesini beklemek zordur.
Ayrıca gelecek ay dolar bayram boyunca işlem görmeyeek yani tl faiz daha karlıdır bence.
Bir de BIST düşmesine rağmen dolarda hafif hafif düüş olursa ve 3.50 altına sarkmalarda paniklemeler olabilir.
İnmesi zordur ama olasıdır, beklemek gerekir diye düşünüyorum, doların direk lehine olacak bir şey Aralık'a kadar göremeyirım ben. Aralık FED toplantısı beklentisi ile bir hareket yapabilir belki. Bir de bizdeki enflasyon yüksek çıkarsa, reel faiz düşük kalırsa, Ekim- Kasım o zamanda doların yükselme ihtimali var.
Çıkardığım senaryolar bunlar, pusudayım düşmesini bekliyorum ama çok şanslı değilimdir bu işlerde bu yüzden düşeceğini sanmam:)
Ben TL faizinin keyfini cikarin diyorum.
Syg,
Ortalama 5-7 senede bir defa devaluasyon olacak diye diger zamanlardaki lokum TL faizinden olursunuz bakin, demedi demeyin.
Son 1 senedir dolarcilar surunuyorlar TL ciler devalin kazik etkisini cikarmakla mesguller.
Syg,
Veya deval bitince %70 TL %30 dolara inin, dolar yillarca sakin giderken her sene dolari %10 artirin ama maksimum %70 dolar %30 TL yapin.
Syg,
Dolar teknik olarak kisa vadede bir 3.60-3.65 araligini deneyecek gibi duruyor..
Cok sikisti.
Daha ustu var mi bilmem..
Syg,