ve beklenen ; Döviz satımları bankalardaki hesaplarda başladı ..........
Printable View
ve beklenen ; Döviz satımları bankalardaki hesaplarda başladı ..........
Doğal olarak, "buralar satış için iyidir, bak tedbirler de geldi" deyip satanlar olacaktır.
İyi de olur hani.
Ama bu aşk biter mi emin değilim.
Şunu artık anladım...
Bu ülke batsa bile, o konuda bir düşman yaratıp bir mağduriyet oluşturulup, bırakınız zayıflamayı, daha güçlü çıkacaktır Erdoğan.
Beceriksiz ve şaşkın muhalefetin de artık kabul ettiğini biliyorum bu gerçeği.
Sesi bile çıkmıyor.
Çünkü bırakınız sesini çıkarmayı, yaratılan düşmana küfretmiyor diye baskılanıyor ana muhalefet lideri.
Yakında "sen de gel katıl bizim mitinglere, Erdoğan'dan sonra sen de bir iki laf et" deseler kabul edecektir Kılıçdaroğlu.
O kadar pısırık o kadar beceriksiz ve de korkak.
Cuma kapanış 6,40 idi. Şu an 6,60...
Ve biz seviniyoruz sağınak geçti diye...
Haklısınız. Satışlar gelmeye başlayınca, makası da daraltmaya başladılar daha fazla satış olması için. Çıkınca makası aç, düşünce makası kapat, yeni ekonomi modelimiz mi acaba? 🤔
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Su an 6.80
Nefessiz kaldi cikamiyor artik
Daha nereye çıkacaksa...
Adamın biri Çeşme'de arsa alsın diye bu ülke mi yıkılsın?
Zor zamanlardan geçiyoruz..
Müthiş bir panik hali var..
Her an her şey olabilir..
Kapatın ekranı idin..
Sağlığınızdan olmayın..
Bildiğiniz her haberi videoyu şunu bunu internet ortamında paylaşmayın..
Virüs gibi yayılıyor..
Sosyal medya böyle bişi..
Kafalardan kafalara akıyor..
Ben burada bişey yazıyorum
2 gün sonra başka insanlar onu kendi fikri gibi alıyor algılıyor ve işlem yapıyor..
Kapatın ekranı gidin...
Yazacak yorumlayacak analiz edecek bir durum da kalmadı artık
Elimizdeki dolar kuru yükselecek abad olacağım diye yazanlara epeydir tilt olmaktaydım.
Artık hissiyatım çok daha farklı.
Ve yakında nitelemelerim bile olacak.
Dolar tercihini neden yaptığımızı, başlığa ve yazılarımıza gelen tepkiler üzerine, "elimizdeki üç beş kuruşun değerini korumak" olarak kısaca ifade etmiştim.
Tabii ki değişmedi.
Ama dolar kurunun buralara geleceğini telaffuz edenler dahi sanırım inanmıyorlardı.
Dolar kurunun bu kadar kısa zamanda bu kadar yıkıcı seviyelere gelmesi, elimde kısmen dolar olsa da, ben de tat tuz bırakmadı.
İçinde yaşadığım ve yaşamaya devam edeceğim ülke ve halkımız için korkmaya, endişelenmeye başladım.
Eski bir panik atak hastasıyım.
Nüksedecek diye korkuyorum.
Gund gibi ekranı bırak git diyorum , içimdeki o muzur ses bırakmıyor.
İçimdeki o muzur ses gibi , bu başlıklarda yazan ve dolar kurunun yükselmesinden aldığı zevki höykürenlerden de nefret ediyorum.
Bilinçsizse bu kadar aptalca , bilinçsizse de bu kadar zararlı bir yaklaşım olamaz.
Diğer başlığı okumayı bile istemiyorum ama içimdeki o muzur ses dolayısıyla duramıyorum.
Dolar okeyi dışarı bırakmış..sen git istirahat et diyorsun..:)
DXY: 96.42 , +%1.30 , EUR/USD: 1,1380
https://i.hizliresim.com/pnNnRz.png
Alıntı:
Çavuşoğlu: Türkiye yatırım yapmaya en uygun ülkelerden
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir." dedi.
Deneme yanılma metodu en iyi metoddur..:)
Sonunda öğrenir insan..:(
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ticareti milli para birimleriyle yapma çağrısına yanıt veren Kremlin, bunu bütün ülkelerle gerçekleştirmek için çabaladıklarını söyledi.
Bu problemi çözmek için Rus, Çinli, Hintli ve Türk matematikçilerle satranççılar biraraya gelmeli bence...:)
Şaka bir yana, Sovyetler ve İran'la dış ticaretimizde anormal açık vermekteyiz.
İranlılar ve Ruslar o anormal fazla TL yi ne yapacaklar?
Satsan satılmaz.
Onunla altın alıp kullansalar...:)
Mesela dedik.
Öyle kolay işler değil müşterek bir değer bulup (dolar gibi) olayı çözmek.
Şunca ekonomik belaya bulaşmış bir ülkede eskinin amiral gemisinin attığı başlığa bakın...
Diyanet'ten, kredi kartı ile kurbanlık alacaklara önemli uyarı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, "Bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir." dedi.
Aslında bu belalar az bile bizlere...
Halihazirdaki bankadan mi döviz i bozdurmak mantıklı yoksa daha yüksek kur seviyesi veren bankaya swiftleyip bozdurmak?
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalar baya satış yedi.
Bu beladan en büyük darbeyi yiyecekler şirketlerin başında bankalar geliyor tabi.
İşbankasının defter değerinin yarısından işlem görmesini takmıyor elin oğlu.
Basıyor.
Önce bunu izleyelim : https://www.youtube.com/watch?v=WTc_5LWbSCY&t=1s
Sonrasında ise bu videoyu izleyelim : https://www.youtube.com/watch?v=4CAGiKgaM4Y&t=25s
:)
1 saatlik iyi bir filmi bile izleyemiyorum bendeniz.
Felaket filmleri ise tercih konularım dışında...
tuprs ve petkm in tavana gitmesi
doların düşmemesi
bankaların diplerden kalkamaması
feci pirelendim..
Akşamın, gecenin, hastalar üzerindeki etkisi malum.
Bu durum şarkılara bile konu olmuştur...
- Geceyi hastadan sor (Sadettin kaynak)
- Akşam olunca yarelerim sızlar (nazif Girgin)
Dolar kuru da akşam olunca azıyor.
Derdi ve ateşi artıyor...
Yabancılarda farkına varmış..damadın gücü yeter mi ki RTE'yi mikrofondan uzuk tutmaya..malum başka hiç bir kimse bunu ona telkin edemez..:)Alıntı:
Best FX strategy for Turkey to contain the ongoing meltdown in the Lira: "Keep Erdogan away from a microphone!"
Başkanlık sistemi iyiymiş, öbür türlü koalisyonlarda her kafadan bir ses çıkıyordu..:oleyo:
Yandaş medya, günün önemli haberlerine, bilhassa dış dünyadan AKP yönetimi rahatsız edecek haberlere, uygun sıfatı hep birlikte bir merkezden verilmiş gibi bir kararla müştereken atıyorlar...
Trump'ın F-35 uçaklarının teslimatına engel koyduğu kararın sıfatı "SKANDAL"...:)
Malum bu sıfat, bir zamandır, çekinilen kişilerin edimlerine karşı kullanılıyor.
Eğer o kişiden, ya da devletten çekinilmiyorsa uygun görülen sıfat "KÜSTAH"...
Alıştık artık.
Sıfata bakıp kişilere ne not verildiğini anlıyoruz.
Çok faydalı biz koyunlar için.
Bugün Arjantin 5 puan faiz arttırdı..40'dan 45'e..beklenmeyen bu hamleye temelde iki neden gerekçe gösteriliyor..ilki Türkiye kaynaklı sıkıntıların bulaşma riski..ikincisi ise kur ve enflasyonun kontrolden çıkmaması..
Bu ikinci gerekçe Türkiye ile özdeşleştirilerek(tersten), gerektiğinde faiz arttırılması şeklinde yabancı basında yer alıyor..
Bizde ise daha önceki gelişmeler ışığında zaten enflasyon kontrolden çıkmıştı..bundan sonrası için daha fazlasını göreceğimiz aşikar..ben şahsen yukarısının enflasyonun nerelere gideceği konusunda pek fikri olduğunu düşünmüyorum..:(
Ha bu arada RTE faiz konusunda bu can bu bedendeyken olmaz gibi iddialı laflar etti en son..maalesef göreceğiz enflasyonu..:(
Trollerin enflasyonunu bilmiyorum ama benim enflasyonum yüksek olmayacak, mecburen..birikimlerim açısından ama, yoksa..:evil::evil:
YTD..
Alıntı:
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici BDDK ve Merkez Bankası'nın son kararlarına ilişkin olarak "Alınan önlemlerin işe yaradığını görmeye başlıyoruz." dedi
Alıntı:
DEİK/Olpak: Bu tablodan en az hasarla çıkacağız
Alıntı:
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak piyasalardaki son hareketlere dair, "Bu tablodan az hasarla kalkacağımız konusunda endişeli değiliz" yorumunu yaptı.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak Türkiye'nin makro ekonomik dengelerine bakıldığında böyle bir dalgalanmayı hak etmediğini söyledi.
Olpak Bloomberg HT'ye piyasalardaki son hareketliliğe ilişkin yaptığı açıklamasında Türkiye'nin cari açık, işsizlik, enflasyon artışı, bütçe açığı gibi sorunları olduğunu ancak hiç birisinin böylesi bir spekülatif ortamla karşılaşmak için yeterli gerekçeler olmadığını kaydetti.
Alıntı:
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kur üzerinden yürütülen spekülatif atağa karşı, reel sektörün finansman desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti
Alıntı:
TÜRSAB/Bağlıkaya ''Kur artışları herhangi bir ekonomik temeli olmayan, herkesin malumu olduğu sebeplerden siyasi bir takım olaylardan kaynaklı Türkiye''ye bir operasyon yapılıyor.
Sadece bloomberght'de dün okudum bunları..tabiki durumlar daha kötüye gidecek vb. demek olmaz ama doğruları kim söyleyecek!!..el insaf..Alıntı:
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali :Piyasalardaki son dalgalanmayı değerlendiren Bali zor günlerden geçildiğini, ciddi spekülatif atakla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Gelinen noktanın ekonomik temellerle izah edilemeyeceğini........
Tamam, rahip olayı ve bu konudaki tavırlar malum..böyle bir durumda TL'nin değer kazanmasını yada düşmemesini kimse bekleyemez..ancak koca koca adamlar TL'nin neden bu kadar kırılgan olduğunu bir türlü söylemiyor/söyliyemiyor..korkarım teşhis doğru konmazsa tedavide olamayacak memlekette..yazık oluyor..:(
Emin Çölaşanın 2016 tarihli yazısı;
Alıntı:
Sıkılaşma devam ediyor..bir gün bu sıkılaşma işiyle EM'ler yüzleşecekti ve Mart-Nisan'dan itibaren yüzleşmeye başladı..bizim açımızdan rahip olayını çıkartırsak yada hesaba katmazsak, aşağıda Ağustos ayı civarını hariç tutmak lazım..Çin dahil EM'lerin ve bizim yön belli gibi..
FED'in yavaşlamasını yada durdurmasını beklemekten başka çare yok görünüyor..el parasını sağa sola saçmayacaktık..:(
YTD..
https://i.hizliresim.com/GD4Ajr.png
Dün İş Bankası Genel Müdürünü izledim.
Adam baya içten ve inandırıcı konuştu.
Öyle siyasi gibi değil.
İyi yetişmiş bankacı ekonomiyi de bilir, piyasayı da.
Bankasının hisse senedi değerinin defter değeriyle korelasyonu baya etkilemiş adamı anlaşılan.
Tabi en büyük darbeyi döviz borcu olan şirketler yanında bankalar yedi bu krizde.
Ne kadar yara aldıklarını onlar da henüz bilmiyorlar.
Aynen çok şiddetli muharebelerde olduğu gibi.
Ancak ortalığın durulmasıyla anlaşılır ölü yaralı kaçak durumları.
Beyler dolar dusuyor
6.58
Dolar kurunun sadece ve sadece 1 ay önceki durumuna gelmesine, bir tane değil, kaç tane papaz vermeye hazır acaba akil adamlar bu ülkede?
Walla abi onuda yazının içine alayım mı diye düşündüm..ama şu laf bütün getirileri götürdü bence; ''......ciddi spekülatif atakla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Gelinen noktanın ekonomik temellerle izah edilemeyeceğini......''
Yani buradaki her hangi biri kendisine gelinen noktanın ekonomik temellerle alakalı olduğunu çok rahat analatabilir..kendiside biliyordur ama...koltuk daha önemli..neyse yinede diğerleri kadar değil..
Bu günlerde daha da önemlisi, elinde dolar olanlar için söylüyorum, "kur artışını realize edebilmek"...
Yoksa Susurlukta tam bardağı ağzına götürürken birinin koluna çarpıp, ayranın köpüğünü yere düşürmesi karşısındaki duruma düşebilir insan.
Bu konuda sevgili asgaridr en radikal olanı aramızda...En hızlı hareket edeni.
Bizim eski dolar başlığına sabah sabah yazılanları şöyle bir okuyayım dedim...
Sabah erkenden TL ciler golü atmış görünüyor.
Aslında Başakşehir gibi taraftarı az ama baya ses çıkarıyorlar...:)
Şaka bir yana, dolar başlığında durum hep böyle oldu...
- Dolar alsın başını arşı alaya gitsin (de ne olursa olsun) ciler...
- Fuck the dolarcılar...
Anlamsız bir futbol karşılaşması gibi.
Oysa dolar ve ekonomi öyle bir stad dolusu adamı ilgilendiren, onları etkileyen bir çocuksu konu bir oyun değil.
Tüm ülkeyi, elinde dolar olsun olmasın tüm insanları, insanların ekmek kapısı olan tüm şirketleri, ve de olmazsa olmazımız devletimizi etkileyen ve ilgilendiren bir konu.
İki çocuğun senin benim diye kavga edeceği, çekiştireceği oyuncak falan değil.
Elimde üç beş dolar var diye üzerinde slogan atılacak bir konu değil dolar...
Anlamsız hedefler gösterilerek, çıkışta sevinç gösterileri yapılacak bir şey değil dolar.
Sadece bir yatırım (!) tercihi bu ülkede.
Yanlış mı . Bence yanlış.
Ama onu da bu ülkeyi dolarize eden siyasiler düşünsün.