Arkadaşlar kordsanın satışlarının % kaçı döviz bazlı
Printable View
Arkadaşlar kordsanın satışlarının % kaçı döviz bazlı
Amma oyalandın be Kords. Yataya bağladu kağıt resmen!
Capital Dergisi'nden biraz bilgi vermek istiyorum. Bu şirkete kesinlikle uzun vadeli bakmamızı gerektiren bilgiler. Başlayalım;
-Kords dünyada her 3 otomobil lastiğinden 1'ini, her 3 uçak lastiğinden 2'sini güçlendiriyor.
-Şirket son 2 yılda ABD'de yaklaşık 300 milyon dolara 4 şirket satın aldı.
-2018 yılında cirosunu %59 artırarak yaklaşık 4 milyar TL'ye ulaştı. Yurt dışı şirketlerinin bu ciroda payı %70 oldu.
-2019 yılında %10-15 arası bir büyüme bekleniyor. 5 yıl içinde 1 milyor dolar ciro hedefleniyor.
-Şirket Naylon 66 iplikte ve Kord Bezi'nde dünya lideri. Polyester iplikte kapasite olarak dünya 3'üncüsü.
-Hafif kompozit kullanımı otomotiv, havacılık, raylı sistemler ve rüzgar türbinlerinde artacak, bu nedenle 4 şirket satın alındı.
-ABD'de de olduğu gibi Avrupa'da da yeni şirket satın alımları düşünülüyor.
Saygılar..
Katılıyorum hocam. Yüksek temettü almayı tabi ki istiyoruz ancak bu şirketten uzun yıllar ekmek yiyeceksek şirketin bekasını da düşünmemiz gerekiyor. Bana 30-40 kuruş temettü versin kalanıyla özkaynaklarını büyütsün, yeni satın alımları gerçekleştirsin vs vs.. saygılar.
Yukarı doğru olası dirençler, 12.00-12.14 ve kanal üst bandı(an itibari ile) 12.44.
Kanal üst bandı üzerine atabilirse 12.64 ve 13.20TL, aylık-3 aylık pivot dirençleri mevcut.
Kordsa uzun vadeci hissesidir uzun vade de kaybettirdigi olmadi daha .
Evet zaten şirketin TL cinsinden geliri yok denecek kadar az :) Bu hızla satın almalara devam edersek 5 yıldan daha kısa süre içerisinde Kordsa'nın yanına bir Kordsa daha koyarız gibime geliyor. Hedeflenen 1 milyar dolar ciro çokta uzak bir hedef değil zaten. Saygılar...
Kordsam uzun vade kazandirir hersene temettusu veya bedelsizi de var kisa vadecilere gore degil kordsa :)
***KORDS*** KORDSA TEKNİK TEKSTİL A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***KORDS*** KORDSA TEKNİK TEKSTİL A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 5 Eylül 2019 tarih 2019/21 numaralı kararı ile,
Yönetim Kurulu Üyeliğinden 5 Eylül 2019 tarihinde istifa eden Hakan TİMUR ve Vecih YILMAZ ın istifalarının kabulüne,
Şirket Esas Sözleşmesinin 14 üncü Maddesine uygun olarak, Hakan TİMUR dan boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği ne Tamer SAKA nın, Vecih YILMAZ dan boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği ne Burak Turgut ORHUN un atanmalarına ve bu değişikliklerin yapılacak ilk Genel Kurul da ortakların onayına sunulmasına karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/786018
BIST
(05/09/2019 - 17:47:01)
Arkadaşlar merhaba,
Haberlere baktığımda grev ve lokavt kararları var.. Bu konu ne derece önemli ? Bir sorun yaratırmı ?
SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
iyice sıkıştı kağıt. yukarı bir atak ya da aşağı bir gömülme an meselesi gibi....
Bedelsiz beklentim var hayirlisi kordsa hic uzmedi hic yaniltmadi yatirimci dostu hissenin hasi :)
AaaaaaaaAA
Ali Caliskan gectigimiz zamanlarda yaptigi bir aciklamasinda satin almak icin Avrupa'dan da sirket baktiklarini, eger hedeflerine gore bir sey bulurlarsa alacaklarini, finansman icin de gerekirse hissedarlarina doneceklerini soyledi. Yani gerekirse bedelli de olabilir. Kuzey Amerika'daki son sirket alimi sonrasi borc daha da artacak. Eger bol temettu verirse sikinti yasar ilerleyen yillarda. Simdilik 30 kurus versin bence. Bedelli de aciklamasin ama. Ne borc artsin, ne bedelli olsun, ne cok temettu.
Avrupadaki şirket alımı 50 milyon € civarinda olacaktır. Şirketin yeterli kaynağı ve nakit üretme kabiliyeti zaten var. Borçlanma maliyetleri de azalma eğiliminde. Bedelliye ihtiyaç olmayacaktır tahminim. Yakında birşeyler açıklanır.
dün sanki yukarı fitilini ateşledik. yakın zamanda artık zirvemizi geçip bir üst seviyeye atacağımızı düşünüyorum.
hadi be kords , roketle artık... çok sıkıştın be kardeşim. forum da hayalet gibi arkadaş. arada gelin be ortaklar...
yavaş yavaş toplamaya başladım, umarım uzun süre devam ederim.
Şu an hisse portföyünün en büyüğü tüpraş diğerleri kordsa, soda, garan var. Ama çok az hepsi. Ereğli eklemeyi düşünüyorum bir de hektaş.
"Haftalar önce göstergeler yoruldu..." grafiği eklemiştim.
Hep gamlı baykuşluk yapmamak lazım tabi...
Bu defa da "göstergeler yukarı döndü" müjdesini vereyim:
Aşağıdaki grafikte uzun kırmızı ve yeşil çizgiler geçmişteki NU uyarısını,
dörtgen içerisinde kısa yeşil ve kırmızı çizgiler ise,
düşen fiyata karşın, yükselen göstergeleri ve düşen kanalı kırarak yeni zirve yapan RSI ile yükselen bir trend oluşturan MACD göstergesini işaret ediyor.
Bugünden yarına tepki vermeyebilir, piyasanın da baskısıyla daha aşağılara da sarkabilir ancak bu görüntü ileriye dair olumlu bir işaret olarak kabul edilmeli.
Baskının devamı durumunda...:
11.75-11.70-11.69-11.62 TL aralığında bolca destek mevcut.
Aşağı yönlü olası en kötü senaryonun 11.35TL olabileceğini umuyorum.
Yukarı yönlü harekette ise...: Minör düşen kanal üst bandı(anlık değeri) 12.37TL.
Aşılması durumunda, sırasıyla: 12.54-12.64 pivot dirençleri, 12.95 fibo seviyesi...
Ve kanal üst bandı(anlık değer) 14.02 hedef ve dirençler olarak düşünebilir diye umuyorum.
https://i.ibb.co/vkTB6dW/Kords.png
Sayın oblomov böyle yazınca umutlarımız yeşerdi. kendisine teşekkür ederiz.Şirketin yeni işleri ve değerlendirmelerini duyurmasını bekliyoruz. bu ara çok boşladılar. Yıllık hedefin neresindeyiz? Dolar bazinda %10-15 büyüyebilecekmiyiz? Yoksa işler ters mi gidiyor bilelim degilmi?
https://i.ibb.co/TB5fWzW/Kords.png
12.30-12.41-13.20... ve kanal üst direnci 14.01(anlık değer)
Bugünkü alış satış atabilirmisiniz
Minör düşen kanalı(anlık değeri 12.34) kırma çabası...
12.64 de de aylık pivot direnci var...
Kırabilirse kanal üst bandına(anlık değeri 14.06) hareketlenebilir...
böyle kıymetli bi şirket hala bedava sabancı hisselrinin kronik sorunu bu
Bana göre 15 lere yolculuğumuz başladı...
15 Yok artık SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Iyi aksamlar bugünkü alış satış atabilirmisiniz