Sıkıntı zaten orda. Bu alacağın finasmanı için harcanan finansman gideri ne olacak. En son normalde 1 ay içinde döenecek olan kredi kart dönüşleri bile günlüğü çevrilmiş ve baya bir finansman gideri ödenmişti.
Printable View
Kâr 14.6 mlyn
9 aylık bilançoda 2.729M ciro ve 14,7M kar bence iyi rakamlar., yatırımcısına hayırlı olsun :)
3.çeyrek dönem kârı 9 milyon, beklentinin üzerinde, gayet güzel. 9 aylık toplam kâr 14.7 milyon. Uzun süredir zarar yazan bir şirket için, bu dönemde çok iyi sonuç. Hepimiz için olsun.
ulen dolar bir rahat dur be su guzelim bilancoyu hiç etme...way arkadaş sansa bakk...
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ak Yatırım, Bİzim Toptan hedef fiyatını 7,00 TL'den 8,60 TL'ye yükseltti
Ak Yatırım, Bİzim Toptan hedef fiyatını 7,00 TL'den 8,60 TL'ye yükseltti.
Ak Yatırım ( http://www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Bİzim Toptan için 'NÖTR' tavsiyesini koruduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Bizim Toptan 3Ç18'de piyasa beklentilerinin üzerinde 9 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan rakam bizim beklentimiz 9 milyon TL ile aynı ancak piyasa ortalama beklentisi olan 7 milyon TL net karın üzerinde gerçekleşti. 3Ç18 cirosu yönetimin stratejik olarak müşteri kazanma ve satışları karlı kanallar lehine gelişme stratejisinden olumlu etkilendi. Ciro 3Ç18'de yıllık %36 artarak 1,005 milyon TL'ye çıktı (bizim beklentimiz 986 milyon TL, piyasa ortalama beklentisi 989 milyon TL). Ana kategori satışları 3Ç18'de yıllık %43,3 ve tütün satışları yıllık %18,5 arttı. 3Ç18'de brüt kar bir önceki yıl aynı dönemine göre %67 artarak 113 milyon TL'ye çıktı ve brüt kar marjı %11,3 oldu. Brüt karda yaşanan artışın temel sebebi 3Ç18'de %11,3 gelen ana kategori brüt kar marjından kaynaklanmaktadır. Bu artışın nedeni daha karlı olan müşteri segmentinin payının toplam ciroda ağırlığının artmasıdır. FAVÖK 43 milyon TL olarak gerçekleşti (ortalama piyasa beklentisi 36 milyon TL) ve FAVÖK marjı %4,3 oldu (piyasa ortalama beklentisi %3,7). 3Ç18 sonuçlarına bugün hissenin olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Güçlü gelen 3Ç18 sonuçlarından sonra, uzun vadeli FAVÖK marjı tahminimizi %3,5'a yükseltiyoruz (önceki %3,3), hisse için 12 aylık hedef fiyatımızı 8,60 TL'ye yükseltiyoruz (önceki 7 TL). Son bir ayda hissenin %30 endeksin üzerinde performansını ve 4Ç18'de ciro büyümesinin normalleşeceğini (yıllık %15 büyüme) dikkate aldığımızda, hisse için Nötr önerimizi koruyoruz."
http://www.akyatirim.com.tr/apps/pdf...43f06f2028.pdf
Ak yatirim elindeki senetleri nasıl satarım hesabında
bir önceki olumlu bilancoda da 7,20 den 5 lere sarkmıstı...yine aynı hikaye olmaz umarım.
Kağıt şuan 7.10 ak ve bns 6 diye hedef veriyor.sizi okutan hocanın ta a.q
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıt 7' üzerinde. Pek saygın yatırım kuruluşu 6.30 fiyat veriyor. Olabilir. Ama abes bir tarafı var. Tavsiyesi "tut". Bu kadar geri zekalılık olmaz. 7.10'daki kağıdı tut. Niye? 6.30 olacak da ondan!
*bnp paribas, bizim toptan hedef fiyatını 6,30 tl hedef fiyat ile 'tut' tavsiyesini sürdürdü
bu şirketin hissesinin dedi nedir cozen-anlayan var mı?mantıklı bir yorum yapabilecek var mı?
Kanka selam, bu kar artışı ile yine aşağı doğru giderse vah halimize:Sad:
2.2 milyon lot rekor işlem görmüş, ne yöne götürmek istediklerini bir bilsek,
Ünlü amIca dün 60K kadar alım yapmış ama devamı gelir mi bilemiyorum. Hayırlısı:wu:
Bu kadar işlemden sonra ya taban ol, yada tavana kadar al. 20 milyon hacimde ya döktün millleti, yada malı kitlemen lâzım. Yanlış mı düşünüyorum.
9 ayda 14 milyon kar , yıl sonunu 25 milyonda kapasa , ve temettü dağıtım kararı alınırsa genel kurulda ; 2018 de temettü getirisi hisse başına 20 kuruş civarı olur .. (dağıtılabilir karın %50 si .. 25 milyon / 2 = 12,5 milyon .. 60 milyon lot için hisse başına 20 Kuruş .. )
1000 lot için 200 TL .. 1000 lot güncel değeri 7000 TL f/p oranı 35 .. mevcut durumda pek yatırımcı çekme potansiyeli yok bu oranın..
çeyrek kar rakamını 15 milyonlara çıkarırsa 2019 için total kar 60 milyonda tamamlar, 30 milyon dağıtılabilir kar için hisse başına 50 kuruş .. fp oranı 14 olur ki bu durumda yatırımcı gelmeye başlar ama yeterli olur mu bilinmez.
daha döviz karşılaştırmasını yapmıyorum artık .. maalesef bu bataklığa girdik .. nakit ihtiyacı olmadığı için de tutmaya devam ediyoruz ..
olumlu yanı görece kötü zamanları atlatıyor görüntüde.
bilançoyu inceleyen arkadaşlar oldu mu ? finansman gideri kalemi, faiz geliri arttıkça aynı oranda artıyor.. yani 130 milyon borç vermiş ana ortağa burdan gelen faiz geliri her nasıl oluyorsa finansal gider kalemi ile aynı tutarda artıyor.. bunu nasıl başarabildiklerini hala anlamış değilim. ya da yanlış mı değerlendiriyorum benim anladığım şu ;
vadeli alımlardaki finansal giderler demişler dipnotlarda ama bir firma elindeki nakiti ana ortağa verip kendi faaliyetleri için kredi çekip faiz ödemesi ne derece yasal ve hukuki ? buna bir kısıtlama yok mu ? bunun kontrolü veya denetimi kimde ? firmanın bundan zarar görüp görmediğini kime sorabiliyoruz ? dipnotlar içerisindeki bir kısmı detaylıca bir uzman arkadaşa sorup burda paylaşacağım. belki tamamen yanlış değerlendirme bilemedim bu yüzden paylaşmak istedim.
konuyu bilen varsa açıklarsa sevinirim.
Tekniğe mi oynuyorlar acaba. Hacim sürekli artıyor. 7.20 ler kuvvetli direnç gibi. Destek 6.80 ler gibi. Yarın 7.00 üzerine atılıp bugünkü gibi hacim ile direnci kırdırırlarsa ikinci direnç 7.50 ardından 8.00 lerin üzerine 10 günde çıkmalı. Genelde oluşabilecek olumlu hava ile düşüşün başladığı yerlere 15 ler 16 lar olmalı. İllaki uzun vadeli düşüşten bir dönüş olacaktı. Bekliyoruz bakalım.
TEB 406K TEK BAŞINA SATMIŞ, KİME ÇALIŞIYOR ACABA?
AK 220K
GARANTİ 120k
ATA 103K ile alıcı olmuşlar..
VAKIF 1990K ALIM YAPMADAN ÇEVİRMİŞ?
BUYRUN YORUMA KANKALAR..
Günaydın, bugün itibarı ile yabancı takasında 0,97% artış var👏
olaya ünlü dahil olduktan sonra yapılacak işlemler belli .. benim tahminim bu yıl yeniden temettü ödemesini sağlamak ve bu sırada hacim artışı ile endexlere girişini sağlamak, x30 dahil .. bu sırada olusacak talep ile fiyatı yeniden eski seviyelerine çekmek..
yoksa vakıf durduk yere 2 milyon lot çevirme işlemine niye girsin .. hol yok yumurta yok ortada ..
2011 de 16'lı fiyatlardan halka arz edilmiş, yıllar yılı ortalaması bile 12'ler civarında olan bir kağıt, zarar yazdığı uzun bir dönemin ardından güzel bir bilanço açıklıyor; açıklar açıklamaz 7,30 lu fiyatlardan kar satışları başlıyor.
Ya arkadaş, siz hangi ara kar ettiniz bu kağıttan da bu fiyatlardan kar satışı yapıyorsunuz.
bunların hepsi cok buyuk ... cocugu su guzelim bilanco ile geldiği yere bak yine başlangıc noktasına hızla geri gidiyor.Bizde böyle bakıyoruz evet artık yukselis baslıyor diye...Bir 5 yıl daha kufur edeceğiz.
3. çeyrek yatırımcı webcasti burdan izlenebilir.
https://event.on24.com/eventRegistra...epage=register
ANALİZ-Bizim Toptan 3.Çeyrek Bilanço Sonuçları(Gedik Yatırım)
Gedik Yatırım ( http://www.gedik.com ) Tarafından Hazırlanan Analiz:
"Güçlü faaliyet performansını sürdürmesini bekliyoruz
Şirket, 3Ç18'de 1.005 mn TL satış geliri (konsensüs: 985 mn TL), 43 mn TL FAVÖK (konsensüs: 36 mn TL) ve 9 mn TL net kar (konsensüs : 7 mn TL ) açıklamıştır.
Net satışlar müşteri sayısındaki ve miksindeki güçlü büyümenin etkisi ile 3. çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine göre %35.6 artışla 1.0 milyar TL olmuştur. Böylelikle 2018 yılının 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %32.1 artışla 2.7 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Şirketin yeni satış stratejisi satış gelirlerine önemli ölçüde katkı sağlamıştır. Tütün ve ana kategori satışları sırasıyla %18,5 ve %43,3 artış kaydetmiştir.
FAVÖK 3. çeyrekte beklentilerin üzerinde artışla geçen yılın aynı çeyreğine göre %154.6 artışla 43.1 milyon TL olmuştur. FAVÖK marjı ise geçen yılın aynı çeyreğine göre 2.0 puan artışla %4.3 olmuştur.Böylelikle FAVÖK marjı 2018 yılının 3. çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla 2.7 puan artışla %3.6 seviyelerindedir. Müşteri miksindeki iyileşme kaynaklı olarak gerçekleşen ürün miksi gelişimi ana kategori marjındaki iyileşmeyi destekleyerek şirketin olumlu operasyonel performansına ve marjlarınına katkı sağlamıştır.
Şirket, 3Ç17'de 1 milyon TL net zarar, 2Ç18'de 5 milyon TL net kar açıklarken, 3Ç18'de 7 milyon TL olan konsensüs beklentilerin üzerinde 9 milyon TL net kar elde etmiştir.
Şirketin 2Ç18'de 42 milyon TL net nakit pozisyonu varken, üçüncü çeyrekte net nakdi 162 milyon TL'ye yükselmiştir.
2018 yılı üçüncü çeyrekte, Bizim Toptan 1 yeni mağaza açılışı, 1 mağaza kapanışı ve 1 mağaza yer değişimi gerçekleştirmiştir. 174 bin metrekare satış alanına sahip olan şirketin toplam mağaza sayısı 175'tir. Bu çeyrekte toplam 6,5 milyon TL yatırım harcaması gerçekleştirmiştir. Şirket yeni mağaza açılışı yerine daha fazla mağaza yenilemesi yapmayı planlamaktadır.
SONUÇ: Şirketin 3Ç18 finansal sonuçları itibariyle, yeni satış stratejisinin ve iyileşen operasyonel faaliyetlerinin net kar performansını desteklediğini söyleyebiliriz. 2018 yılı beklentilerine göre 2,1 FD/FAVÖK ve 15,0 F/K çarpanları hesaplanmaktadır. Piyasa çarpanlarına göre oldukça iskontolu işlem gördüğünü düşündüğümüz hisse için, önümüzdeki dönemde de olumlu faaliyet ve net kar performansını sürdürmesini bekliyoruz."
Analizin tamamı için:
http://paramineyapayim.com/RaporServ...18-10-24/BIZIM
Bütün bu iyi verilere rağmen malum .rus.. çocukları 6,60 kadar getirdiler. 💩💩😖😖
hadi buyrun yoruma arkadaslar...ben diyecek soz bulamiyorum.bu insanlar neye gore yatirim yapsinla...zarar aciklar duser,kar aciklar duser...
Dün
VakıfY. 888K çevirmiş
TebY. 343K net satmış
Merrill 96K almış
görünüyor..
İşyatırım a göre en fazla yabancı takasında sürekli artış olan 10 günlük listede 8. durumda imiş..
Ama ne tür bir yabancı acaba?
Bıyıklı ise yandık:wu:
:wu:
tekniğe oynuyorlar .. bugünkü düşüşün ve gelişin başka açıklaması yok :)
benim anlamadığım milyon lot çeviren kurumları yakalasalar ne olacak ? açığa satığ gün sonu toplamaya çalışan çok kurum var bu hissede..
bigün birini yakalayacaklar gibi ama du bakalım ..
Kanka paraşütü aç inişe geçtik:Sad::Sad:
bıraktım kendi haline,ne hali varsa görsün... :):)
Vakıf yatım 11 tl ile al hedefi başlatmış.
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkes tavsiye etmeye başladı. Hayırdır inşallah.
bu kadar tavsiyeye azcık kımıldasa...
7'nin üstütüne attırmadılar bir türlü...