oyak takasında 100 k yok başka yerden düşcek
Printable View
altı üstü 100 k boşalttı adam buda on dakika sürdü sürmedi
çerez leblebi parası tahtadaki ağaya görende birşey sanır.
sıkıntı yok verin alırız diyor.:party:
Ustalarım merak ettiğim bir şey var? Nuhcm çok iyi firma diye okudum. Ancak özsermayesi aşırı artmayan bir firma. Temettü verdiği için mi öyle? Uzun vadede 4-5 senede olumlu olur mu Nuh toplamak?
Yönetimde taht kavgaları olduğundan dolayı şirket özellikle 2008 ila 2016 yıları arasında
karı dağıtmaktan veya özkarlılığı yükseltmek yerine şirketi modiye etti
şirket modifiye olunca haliyle karlılık düştü
karlılık düşmesine rağmen her sene temmetü verme politikasına şirket devam etti.
şirket şimdi ve gelecek bir kaç yıl modifikasyona para harcamasın
gine aynı temettü politikasını sürdürsün ki
zaten süreç ona gidiyor
öz sermaye karlılığı artış göstermesi gerekir.
Şirket sektördeki bir çok firmaya göre daha modernize bir tesise ve ekipmanlara sahip olduğunu unutmayın.
Yeni bir fırın ve kapasite artışı minumum 200-300 milyon usd ye mal olabilmekte
şirketin sermayesi zaten 150 milyon tl
piyasa değeride 380 milyon usd şuanda.
patron ak mı deniz mi uzerinden geri alım yapıyor bilen var mı_?
Hadi indir 18.88 e sende rahatla bizde.
yat.tav.değildir.
İyi günler Nuh çimento her yıl düzenli temettü veriyor.bedelsizde vermiş karı da iyi güzel ihracat guzel ama neden yabancı ilgisi yok. Tahta sığ diye mi acaba
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yazımda kentuf abiye cevaplarsa sevinirim
Bu fiyatlarda şuan için Nuh mu çımsa mi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nuhu bugün kurmaya kalksan liman ve arazi hariç sadece ekipman malzeme montaj 250 mlyn euro gerisini sen düşün içindeki varlıklar araziler liman pazar payı v.s
Yürü be Nuh kim tutar seni 😀
20 üzeri haftalık kapanış çok şık olur.
19.95 kapattık, böyle bir günde yinede fena değil, 20 üzeri hareketler haftaya kaldı.
250 m euro kanaatine nerden vardınız bilemiyorum. İnşaat sektörünün içinden ve nuh dahil muhtelif çimento fabrikalarına (baştaş, konya, vb) proje-danışmanlık ve iş yapmış biri olarak şu bilgiyi vereyim: Çimento fabrikalarının kapasitesini fırın belirler, 3000 ton/gün kapasiteli bir fabrika kurulum maliyeti arazi hariç 250 milyon dolar civarındadır, ancak çinlilerin pazara girmesi ile bu tutar 200 m dolar seviyelerine inmiştir. Nuh kurulu kapasitesi 15.000 t/gün mertebesindedir. Şu anda bu kapasitede bir fabrikayı çinlilere bile yaptırsanız maliyeti min 1 milyar dolar mertebelerinde olur. Buna arazi, liman, hazır beton tesisleri dahil değil.
Ayrıca geçenlerde anahtar teslim çimento fabrikaları yapan bir firmanın sahibi arkadaşıma nuh için piyasa değeri tahminini sorduğumda, min 2 -2.5 milyar dolar eder dedi. Benim tahminim 1.5 milyar dolar mertebesindeydi. Ancak, bu değerlere ulaşılması için full kapasite ile çalışması ve karlılık lazım. İç piyasadaki daralma nedeniyle şu an kapasiteyi yarıya yakın düşürdüler, ihracat ağırlıklı çalışıyorlar. İç piyasa rakamları çok düşük, karlılık yok denecek kadar az, ancak içerden duyduğum kadarıyla ihracat rakamları çok iyi ve 2021 sonuna kadar sipariş almışlar. Döviz kurundaki artış direk kar olarak yansıyor. İhracat hız kesmezse, yarı kapasiteyle bile bu yıl sonu 350-400 milyon karla kapatabilirler.
Bu arada belirttiğim kar tutarı fabrikanın net faaliyet karı, konzolide değil, oyak hisselerindeki değer artışının kar yazılması hariç. O hisseler satılıp kasaya para girmediği sürece de bir cacık olmaz, %4.5 hisseyle hiç bir ağırlıkları olmaz
Bilgilendirmeler için teşekkürler Sayın ardozd, şirketin değerli olduğunu biliyordum ama ben bile bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum. 2 milyar $ demek bugünkü kurdan 15 milyar lira demek, sermayeye bölsek 100 lira hisse başı değer demek, ben 50-60 liralara razıydım, şimdi hedefi revize etmem gerekecek 😀
Kur artışından dolayı 2-2.5 milyar dolar şu an için biraz iddialı bir rakam olabilir, ancak en az 1.5 milyar dolar edeceği kanaatindeyim.
Şöyleki kurulu kapasite 15.000 t/gün, karayolu, demiryolu ve liman ulaşımı olan tek ve en büyük fabrika, hammaddenin üzerinde oturuyor, iç pazar daralsa bile ihracat potansiyeli var, vb.
Örnek olarak konya çimento ile karşılaştırın, kapasite yaklaşık 6000 t/gün, pazar payı iç anadolu, tamamen iç pazara oynuyor, karayolu ile mal satabiliyor, karlılık yok, piyasa değeri 365 milyon dolar civarı.
Sadece kapasiteyi orantılayın 1 milyar dolar eder, ilave olarak arazi, iştirakler vb koyun hesap ortada, karlılık işin cabası
Bu arada, şaka maka yaklaşık 150.000 LOT (OYAK YATIRIMI da hesaba katıyorum, virmanla çalışıyor) malı piyasaya yedirmişler gibi fakat emin değilim!
Son 1 aylık en aktif 22 aracı kurum hareketi:
https://i.hizliresim.com/0lV1wV.png
tam tahmin ettiğim gibi yatırım fonundan dustu oyakın satışı mal herifler
16 marttan itibaren 30-40 hisse arasında gidip geliyor borsa istanbul...yükselende aynı düşende....bunun gibi taktalar dar yükseliin ardından stabil kaldı...1 ekimden sonra günlük marj da düşecek galiba... o zaman ne yapacak merak konusu.
TAKASLARA TAKILMAM Ben.
Takaslar virman yapılmak sureti ile istenilen adetlerde istenilen aracı kurumlarda gösterilebilir, ayrıca bir grubunun topladığı senedin kaç değişik aracı kurumda saklandığını ben şahsen bilemem....sizde bilemezsniz....içerden olmadıktan sonra kimse bilemez..
Belki de agalar 10- 15 tane aracı kurum (KRUPİYER DERİM BEN) kullanır hisseleri farklı yerlerde gösterebilirler. KİM BİLİR.
Kur buralarda yada daha yukarılarda kapatsın bu ayı o zaman ben göreceğim satanları. 9 aylık kar rekor kıracak yine, koşarak almaya gelirler, tabi hisse bulabilirlerse.
Bugün ,Sarhoş parmak yoktu ama Yurt dışı piyasalar Nuhun Gemisini de akıntıya sürükledi. .
20.18 TL yi gören hisse,19.34 TL den kapattı...
Sat -Al yapanlar gene kazançlı çıktı..
Borsa da işlem yapan çoğu kişi gördü ki,,Şirketlerin yüksek kaarlar elde etmesi ile Hisse fiyatının yükseldiği falan yok..Çoğu zaman da tam tersi durumlar mevcut..
''Bilanço iyi gelir,Kağıt uçar'' Algısı,düşüncesi değişti..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...46c9b916ae.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
patron alımı yapıştırmış
korkma patron bizde ortada gözükmesekte kimelerin olmadığı yerlede topa gireceğiz
daha yokuşun ilk basamığına çıkmadıkki satalim bazıları gibi
patron ortak fabrikaya ne harcadığını biliyor
doviz kurundabn haberdar
çöperin dünyada kadar değerli hale geldğini biliyor
o almıyacakta benmi alacağım
bu arada bizim fırınlarda çöpte yakıyoruz çöpten bile para kazanmak şanşımız var
ama gel görki sürünen biziz
patrona akıl öğretmek gibi olmasın ama bu millete ucuz mal yaramaz
başına gelenler hep fiyat yüzünden
neyse piyasa bozuk biz sotede avımızı bekleyelim pehhh
Bu kadar düzenli gerektiğinde az gerektiğinde çok mal çeken Parsanda Yamantürklerdi. O zaman hisse 5-6 TL de deyim yerinde ise sürünüyordu. O zamanlarda Parsan için yazdıklarımda hep yine bu forumda geçmişte duruyor.
Şimdide NUHCM de Eskiyapanlar alıyor bu yazdıklarımızda burda dursun. Ha patron alımı tek başına yeterli verimi tabiki değil ama bizim elimizde sadece patron alımımı var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanıldığın bir nokta var. Patron sağlam bir borsa oyuncusu değilse, tahtada düzeni kuramaz. O yüzden, tahtayı yapacak bir adama ihtiyaç hasıl olur her zaman. Soru, peki patronlar bu işi kabul eder mi? Ben ihtimal vermiyorum. Dolayısıyla, piyasada dolaşan mal miktarı kısıtlı, üst kademelerde kafana yiyebileceğin mal miktarı yüksek ve patron onay vermemiş ise böyle yerlerde sürünürsün.
19.75 e 100 k koydu tufan abi tam senlik:))))
yine çekip verir mi denyo acaba ben cephaneyi hazırlayayım:=)