Global krizde kapıya dayandı.
https://www.cnnturk.com/dunya/abd-en...artiyor?page=1
Printable View
Global krizde kapıya dayandı.
https://www.cnnturk.com/dunya/abd-en...artiyor?page=1
dxy 95 civarı birde 100 e gelse heralde dolar/tl 5.5 tl rahat olacak.
Arjantin.venezuela,iran,monopol parası vs.Maalesef maalesef ,görüyorsunuz,konuşmaya gerek yok,görüyorsunuz.
Iran petrol gelirlerine rağmen doları sabitleyemedi ...Onlarda dolarda sörf yapmanın ekonomi için iyi olacağına karar vermişler pehhhhhhhhhh.......... Bizim FX palasıda bu haberi duyunca artık sürebildiği kadar yukarı sürecek gibi görüntü var :kahkah: Bankaların makyajlı bilançolarına inanan var mı acaba ..Hergün birileri milyar doları ödemek istemiyorum dediği bir ortamda banka hissesi almak intihar gibi birşey herhalde
Reis boşuna sinyali vermemiş.
Gittiği yerde kalıyor.
Neyse ya bugün aksiyon dorukta Dolarcılar için sıkıntılı bekleyiş olmayacak gibi ama bana ne Doların çıkışından çıksada bir çıkmasada benim dolarlar hep aynı miktarda bana faydası yok. :Sad::)
Ne dediydik BEŞ bahane geçiyor geçmiyor tamamen oyalamaca eğer bir geçerse .mı ..dü dağıtır dediydik ahanda dediğimiz oldu.
Keşke Dolarlarınızı satın demeseydi daha eyü ! olacaktı.:kahkah:
ne demişti şu selcuk üniversitesi rektörü.. dolar molar.dolsa molsa gibi bişeylermiydi,
bu hızla giderse, yılbaşına 10 tl bile olur
Bugün shortçu yok mu aramızda varsa barnak! kaldırsın dediydik duyan olmadı galiba !.Ali desidero ne der bu duruma acaba gelip günün anlam ve önemine binaen bir kaç kelam da bulunsaydı ne eyü ! olurdu. :dvr:
Bundan sonra daha sıkça
fa-ke haber servis edecekler.!!
Sermayeleri yalan.!!!
Aman canım dolsa ne olur dolmasa ne de geç gitsin
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala banka hisseleri tabanı görmüyor ya o nedenle kendi kendime diyoru ki : umutabi daha Doların gideceği çok yer var henüz beter gürülmedi millet 500 Tl ye pizza yiyip eller havada hayata devam ediyor.
Bu grupta yazanların genel kanısı IMF ye gidilmeyecek anlayışı hakim....Bence gidecekler fakat henüz erken........... Pakistan ne yapmış ÇİN ile evlenmeye çalışmış bakmış ki bu adam bizim evi geçindiremez eski sevgilisi ABD ye ben ettim sen etme eve ekmek lazım IMF den biraz para ver demiş ...Yeni sevgiline benim paraları yedirmeyeceksen tamam demiş..................
dolar /tl 5.15 hayırlı olsun
şimdi merkez burdan
5 puan faiz artırsa
yine etkisi olmaz
belki 1-2 gun düşer
oda yabancıya alım fırsatı verir.
yıne yükseliş devam eder.
daha 2 ay olmuş faiz artıralı
Cöleli ve Hasan Kurtulmuş ne diyor bu işlere "çok derin analiz"de?
Hah buldum, https://www.youtube.com/watch?v=aFx1DaKUoko
Yeter artık vurmayın amk TL öldü.
Öğrenci falan ne yapacak? Bir koli yumurta 16-17 lira oldu .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öğrenciye ne gerek var ülkede mezun olanların hali ortada her şeyde olduğu gibi eğitiminde amk lar . Matematik, fizik bölümü üniversite mezunları KPSS sınavında kendi dallarında ya sıfır çekmişler yada 3.5 falan soru yapabilmişler. O nedenle öğrenciye boşuna para harcanıp kıt kaynaklar heba edilmesin eğitime ayrılan para KANAL İSTANBULA aktarılsın bu insanlara bu kadarı fazla.
Bu BIST dibin dibini görmeden BANKA hisseleri taban olmadan beter gürülmemiş demektir. O nedenle Dolarda yükselişin durması söz konusu değildir diye düşünüyorum.
Abicigim öfkeni gayet iyi anlayabiliyorum ama gerçekten pırıl pırıl zeki gençlerimiz var.
Yazık olmasın onlara .
Karpuzcu arkadan geliyor
amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları” adlı kitabından birkaç alıntı;
* kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
* sonra onlara arabalarımızı satarız..
* daha sonra bankalarını satın alırız..
* o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
* böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..
o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.
enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. plan böyle işler..
sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
“bize büyük borcunuz var. ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş milletlerde bizim için oy verin!.
elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!”
ve bu arada;
sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..
Benim 40 yaşında birader KPSS ye girdi adam matematikte ilk 50 de kendine yer buldu...Bu adam 20 li yaşlarda matematik okumuş biriydi....Ülkenin o pırıl pırıl zekalı çocukları ise 3-5 soruyu anca doğru yapabiliyor....İşte eğitimin geldiği seviyeye en güzel örnek..........
sayfa 515
dolar 5.15 :)
Dün bi ali vardı ne ali idi cin ali mi biseyler eveleyip gevelemişti
bence yanılıyorsunuz! pırıl pırıl gençler dediğiniz insanlar tcmb de, tmsf , hazine yani devletin her kademesin de görev alıyorlar.. sonuç bu malesef.. peki neden bu böyle oluyor? pırıl pırıl gençlerin sözü geçmiyor. sen maaşını al keyfine bak deniliyor..
kıssadan hisse; devletin başına gelenler bilim adamlarının dediklerini yapmak yerine, bilim adamlarına para verip SUS OTUR derseler daha çok çekeriz.
Daha demek ki benim buralara yansimamis. Çünkü bu sabah 16,95 ten aldım
Geçen hafta Bursa da idim orada ekmek 1,25 ti.
Yaşadığım yerde hâlâ 1 lira halk ekmek ise 0,75 TL .